Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Kdo je kriv???

Napisal/-a 207sport Če mar 12, 2009 8:28 pm

pozdravljeni

mene pa sam zanima naslednje:

stojiš v koloni (na samoforju), in ti od zadej eden poč v rit in te porine še v avto pred sabo (recimo da pride tud do škode na prvem vozilu! od trka.
Kdo krije škodo na prvem vozilu??? jaz? zaradi premejhne varnostne razdalje? ali pač tisti k je men poču v rit in seveda je dolžan da tud men krije???

k sem dobil različne odgovore ( kr neke) in me zanima vaše mnenje? ozeroma kej konkretnega! kak pravilnik...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 12, 2009 8:30 pm

pri stanju na mestu nekak ni varnostne razdalje ne?
pa tut ce bi bla pa ce si jo mel si lahko mel avto v leru in nisi mel pritisnjene bremze in te je zarad sunka od zadaj porinlo naprej.
v vsakem primeru je kriv un ki je povzrocil nesreco.se prav un zadj.
Ni vse res kar napišem

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če mar 12, 2009 8:43 pm

Definitivno je kriv je zadnji v koloni. Če stojiš na mestu ni potrebna nobena varnostna razdalja. To bi moral vedeti vsak, ki ima izpit.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Če mar 12, 2009 8:45 pm

Drži, kot je predhodnik povedal. Pri stanju v koloni pred semaforji ni v zakonu predpisane nobene varnostne razdalje (to bi bilo podobno, kot če bi ti nekdo predpisal varnostno razdaljo na parkirišču). Krivec je tisti, ki ti je priletel v 'rit'. Odgovoren je torej povzročitelj nesreče (tisti od zadaj), in ne ti, ki si stal v koloni nič hudega sluteč, ko te je oni od zadaj porinil v predhodno vozilo. Vsa poškodovana vozila so na vesti povzročitelja (za tvoj primer, in primer, ki ga je doživel brat - enak scenarij kot si ga opisal ti).

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Če mar 12, 2009 9:03 pm

aha
k glih učerej je bla prometna nasreča tle v NM pa je blo neki podobenga pa smo bli s kolegi usak drugačnega mnenja kdo je kriv:D pa sem reku da morm mal uprašat:D

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če mar 12, 2009 9:27 pm

Kaj pa recimo, če iznenada voznik zabremza in se drugi avto v "rit" zaleti.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 12, 2009 9:33 pm

abcabc je napisal/-a:Kaj pa recimo, če iznenada voznik zabremza in se drugi avto v "rit" zaleti.

varnostna razdalja
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Če mar 12, 2009 9:33 pm

abcabc je napisal/-a:Kaj pa recimo, če iznenada voznik zabremza in se drugi avto v "rit" zaleti.

je pa on k ni mel varnostno razdaljo. sem tud sam tko enka napiču(mercedesa) še z motorjem:D sam ni blo nc hujšega sam počena plastika.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž Če mar 12, 2009 9:33 pm

Pol je kriv voznik ki je bil za njim,ker ni imel pravilne razdalje...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če mar 12, 2009 9:33 pm

Varnostna razdalja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 12, 2009 9:35 pm

kriv je tisti ki prileti v rit,ker po predpisih mora bit varnostna razdalja taka da če se ti v trenutku ustaviš mora tisti za tabo imeti tok razdalje fore da se ne ustavi v tvojem zadnjem odbijaču in če te se razdalje ni držal se je zaletel vate in povzročil nesrečo.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Če mar 12, 2009 9:38 pm

še neki me zanima vidm da je kr ql tema!

kaj pa če si pijan? pa da ti nekdo prleti v rit??? se nate use skup prevali krivda??

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če mar 12, 2009 10:40 pm

Krivda ne, plačaš pa kazen ker si vinjen, če seveda pridejo policaji.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če mar 12, 2009 10:49 pm

Kako bi šele reagiral uni, ko se ti bi zaletel v rit avta. :/:o:/ :-:o Iz malomarnosti. Sem pa tudi že slišal, da je nekaj takih voznikov, ki "zanalašč" iščejo, da bi se katerikoli v njegov avto zaletel.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če mar 12, 2009 10:53 pm

abcabc je napisal/-a:Kako bi šele reagiral uni, ko se ti bi zaletel v rit avta. :/:o:/ :-:o Iz malomarnosti. Sem pa tudi že slišal, da je nekaj takih voznikov, ki "zanalašč" iščejo, da bi se katerikoli v njegov avto zaletel.

Seveda. Na srečo pa še nismo USA na tem področju..

Uporabniški avatar
rhondak
Nov uporabnik

Napisal/-a rhondak Pe mar 13, 2009 8:13 am

kriv je tisti ki je zadnji zadel kolono. Jaz sem imel nesrečo na avtocesti in ko je bil pred mano naenkrat na voznem pasu počes zasukan avto sem začel na polno bremzati, med ustavljanjem tik pred zasukanim avtomobilom mi je odzat prilelel drug avto in me dokončno porinil v zasukan avto, kriv je bil tisti za mano, ker ni imel varnostne razdalje, meni niso napisali nobone kazni, ker je bilo pred mano narobe ustavljeno vozilo, ni bilo označeno z ničemre. Imel pa sem tudi srečo, saj če se mi on odzadi nebi zaletu bi se jest verjetno tudi že zaletu v zasukan avto. in bi bil verjetno tudi kriv???????????
RhOndaK

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne mar 15, 2009 12:26 pm

kriv je vedno ta zadnji razen če stojiš v koloni....
včasih se mi zgodi da mi kakšen model čist za ritjo vozi in pol namerno parkrat stopim po bremzi in se stvar neha...

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne mar 15, 2009 2:19 pm

Mene so v avtošoli učili,da naj bo razdalja pred semaforjem vsaj takšna,da vidiš kako se zadnja kolesa sprednjega vozila dotikajo tal.

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Napisal/-a domsas Ne mar 15, 2009 2:43 pm

abbe je napisal/-a:pri stanju na mestu nekak ni varnostne razdalje ne?
pa tut ce bi bla pa ce si jo mel si lahko mel avto v leru in nisi mel pritisnjene bremze in te je zarad sunka od zadaj porinlo naprej.
v vsakem primeru je kriv un ki je povzrocil nesreco.se prav un zadj.

zdaj ne vem kako so tebe učili v avto šoli,
meni so učili, da moraš stati na bremzi ali pa ročna

glede neke razdalje v koloni ko stojiš:
iz tvojega avta bi naj videl njegove zadnje gume ko stojiš za njim - to je po mojem mnenju tudi neka razumna razadalja med stoječimi vozili v koloni. če te nekdom v taki situaciji od zadaj nabije z avtom, potem je moral to narediti pri kar veliki hitrosti, da teeb potisne v prednjega

vse skupaj je samo moje mnenje, o zakonu ne vem nič :lol:
Slika
You have to learn to follow before you can lead

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne mar 15, 2009 3:34 pm

Mene je en smrkavc spregledal, ko sem čakal na zeleno, pa še cesta je bila spolzka in se je s tako silo zaletel v mene, da me je potisnil na sredo križišča, pa sem stal na bremzi. Če bi bil kdo pred mano, bi moral stati kakih 5 metrov za njim, da nebi ruknil v njega. Hvalabogu nobenemu ni bilo nič.

VI, ki pišete, da mora zadnji v koloni kriti vse stroške oz. gre vse iz njegovega zavarovanja, a ste sigurni, da je tako ? Mislim, ali ste dejansko bili v takšni situaciji ?

Sicer sam nisem bil udeležen v kakšnem verižnem trčenju, vem pa za en primer, v katerem je zadnji plačal drugemu, drugi pa prvemu.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov