Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

yapka
Nov uporabnik

Radar

Napisal/-a yapka Sr mar 18, 2009 8:46 am

Imam vprašanje! Včeraj se mi je pripetila ena čudna mogoče smešna prigoda! V naselju so bili policaji z radarjem, mislim da je bil laserski! In so me, vsaj mislim tako, merili! Js sem peljal tam nekje 62km/h. Po vseh pravilih bi me ustavili in pokasirali. Samo temu ni bilo tako, ko sem se pripeljal mimo policajev so me samo ful čudno gledali! Zdaj me pa zanima ali imajo kakšno novo opremo, da te samo izmerijo in sproti slikajo (ali kaj podobnega) in ti potem pošljejo po pošti domov lepe pozdrave?!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr mar 18, 2009 8:58 am

Kolkor vem jaz, če imajo pištolco, te ustavijo. Če te niso, si očitno prišel skozi.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr mar 18, 2009 9:04 am

Vprašanje, koliko je bila tvoja dejanska hitrost. Števci pogosto kažejo več. Preveri npr. z GPS napravo.
Poleg tega menda tudi pri meritvah z radarji in drugimi merilniki tolerirajo nekaj km/h več kot dovoljeno (a ne preveč).
Dodatna misel: tudi če je bilo v naselju, je morda na tistem odseku dovoljena višja hitrost (kot npr na LJ vpadnicah, kjer je večinoma dovoljeno 60 ali celo 70kmh).

Lahko pa da so se poilicaji šele pripravljali na delo in še niso zares začeli meriti, torej si imel srečo...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr mar 18, 2009 9:14 am

Po mojih izkušnjah policaji velikokrat tolerirajo nekaj kilometrov, očitno se jim ne da ukvarjat s pisanjem kazni do 10kmh čez omjitev. Tudi mene razmeroma pogosto namerijo ko grem po števcu okrog 60 v naselju (itak praviloma stojijo tik pred tablo konec naselja, ali pri tabli začetek naselja). To pomeni, da če se ralno pelješ nekje med 53 in 57 km ne bodo težili, ker morajo upoštevati še odstopanje...

In ja, če je ročni merilec te ustavijo takoj, razen na AC.
Lep dan!

yapka
Nov uporabnik

Napisal/-a yapka Sr mar 18, 2009 9:38 am

Ufff, lakše se diše, sem že mal cvikal da me lahko kaki pozdravčki pričakajo! Je pa res da sem že sam opazoval te merilce hitrosti, npr: gps, pa table ki ti prikazujejo kolk se mim pripelješ,...V mojem primeru kažejo 5km/h manj, kot pa dejansko kaže števec v avtu.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr mar 18, 2009 11:36 am

Ponavadi števci kažejo tam do 10km/h več,glede na GPS ali merilnik hitrosti... vsaj pri meni so vedno na vsakem avtu,ki sem ga vozu :D

LP! Tomas :hi
Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr mar 18, 2009 12:32 pm

tolerira se 10% ;)

preveč zanašat se pa na nenatančnost števcev tud ni dobro

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr mar 18, 2009 12:43 pm

jaz se ne čudim,da te niso ustavili....
meni se je že doskrat zgodilo da sem šel preko omejitve in so me merili ampak me niso ustavili.....
zna se zgodit da samo merijo ampak ne ustavljajo,ker mogoče samo poskušajo če zadeva dela ali pa se komaj pripravljajo...
skratka si mel srečo tako ko jaz že enih parkrat :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr mar 18, 2009 1:25 pm

Če so te streljaji pa si prekoračil omejitev, te bi moral vstavt, če so pa te slikal pa dobiš položnico po pošti, če se pa ne strinjaš, ti pa pošlejo sliko in kar fejst povečajo znesek

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr mar 18, 2009 3:24 pm

a4 je napisal/-a:tolerira se 10% ;)

preveč zanašat se pa na nenatančnost števcev tud ni dobro

Narobe

Pravilno
7a člen pravi takole
Pri izmerjenem rezultatu hitrosti se upoštevajo naslednje varnostne razlike
-5km/h pri merilnem rezultatu do vključno 100km/h
-7km/h od 100km/h do vključno 200km/h
-11km/h nad 200km/h
Razen pri merjenju v ovinkih, kjer se upošteva varnostna razlika11% izmerjene vrednosti.

Da te niso izmerili je lahko kriv alc., ker če so se mu tresle roke mu laser ni pokazal izmerjeno hitrost , ampak samo razdaljo. Hočem povedat da če meritev ni uspešna laser izpiše samo razdaljo. Pri nas nimajo foto ali video zapisa za laserje ker je predrago za proračun, oz lahko folk nategujejo(merijo prvega, ustavijo zadnjega in podobne kršitve).

lp

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr mar 18, 2009 6:26 pm

Nič bat. Jaz sem mimo takole šele že ene petkrat pa sem peljal recimo 55km-56-57km/h.
Nikoli pa ne peljem več, kot 60 v naselju.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 19, 2009 12:07 am

al pa da te tut prvič ni prav nameril, oz. mu pištola pokazala napačen podatek, za drugo merjenje te je pa žal še sam čudno gledal, ko si se mimo pelu :D
Lep pozdrav :)

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim So mar 21, 2009 1:32 am

Glavni vzrok je, da za takšne hitrosti ponavadi ne ustavljajo. Sam sem zadnjič peljal točno 60 km/h (hitrost, s katero vedno vozim na območju, kjer so radarji), so me sicer ustavili zaradi kontrole alkohola, vendar mu je laser mojo hitrost izmeril kot 54 km/h.

Če upoštevamo, da ima tvoj števec približno enako napako, pomeni, da mu je laser tvojih 62 izpisal nekje 57 km/h. Ker še mora 5 km/h odšteti po zakonu, seveda večina policajev ni tako neumnih, da bi ti dala kazen za 52 km/h (to je legalna omejitev 50 km/h + npr. hitrost starčka z berglami).

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec To mar 24, 2009 12:54 pm

No očitno si imel srečo da te niso ustavili :D Mene so dobili isto takole na radar, takoj ustavili, dobil 500€ kazni oz 250€ če plačam takoj pa 5 kazenskih točk, za hitrost 70 km/h po števcu, namerjena hitrost radarja pa je bila 65km/h :D Ah se zgodi :D

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Sr mar 25, 2009 5:55 am

Treba bo narediti konec temu, da policaji na cestah strašijo voznike z radarji.

Sploh pa s takimi, ki ne izpljune nobene slike kot dokaz, koliko si vozil. Tako je voznik prepuščen v nemilost policajev, ki trdijo da si vozil toliko in toliko, pa še oni sami ne vedo, če je to res.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr mar 25, 2009 7:23 am

Podobno se je meni zgodilo. Iz glavne ceste sem zavill na stransko v naselju, pač lepo je bila ravna, sem potegnil in sem peljal ziher nad 100km/h nakar švignem mimo policistov, ki so se skrivali za živo mejo, ampak so ravno nekaj pospravljali. Policist me je samo gledal . Takrat sem res cviknu in sem se že poslavljal od izpita. Nakar sem se poznanimal in mi je nek policist iz žlahte povedal, da če me niso ustavili na licu mesta, ne bom dobil nič, ker ne morejo dokazat da sem bil jaz četudi bi si registersko tablico zapisal in tako je tudi bilo. Imel sem res veliko srečo in tega se zavedam. Dejansko lahko rečem da sem imel poceni šolo in sedaj vedno pazim koliko peljem v naselju, no vsaj skušam paziti kolikor se da.
Torej si imel poceni šolo, tako kot jaz. Mene je izučilo...

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ Sr mar 25, 2009 7:54 am

Mene pa je včeri slikal Beli Fukus ....omejitev je bila 60km/h jaz pa sem imel cirka 70 km/h ali malo več.

Vendar me niso vstavili ker sem prej zavil iz glavne ceste in šel mimo njih po stranski.
Prav za prav ne vem če so vstavljali, ker sem šel po drugi cesti mimo. Sem l videl samo fokusa

Kaj bom dobil kej domov po pošti al ne bo nič?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr mar 25, 2009 8:02 am

Si bil v Luciji (glede na to da imaš v profilu napisana Obala)? Samo Focus je stal za križiščem, policajev pa ni bilo...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim To mar 31, 2009 2:23 am

mihhec je napisal/-a:No očitno si imel srečo da te niso ustavili :D Mene so dobili isto takole na radar, takoj ustavili, dobil 500€ kazni oz 250€ če plačam takoj pa 5 kazenskih točk, za hitrost 70 km/h po števcu, namerjena hitrost radarja pa je bila 65km/h :D Ah se zgodi :D

Če ti je radar nameril 65 v naselju brez dodatne omejitve, bi moral dobiti 80 oz. 40 evrov kazni.

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ To mar 31, 2009 7:05 am

Ni bilo naselje ....je bla samo omejitev 60. Me je slikal in noben ustavil.

za 1x nisem dobil še nič. Upam da bo tako tudi ostalo .
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost