smuky je napisal/-a:Kot jaz vem prednost ima tisti ki prihaja iz avtoceste ...
smuky je napisal/-a:Esem mislim,da nimaš prau al pa tudi ja.Nevem no....
Sam sem imel zelo podobno situacijo danes.
Jaz sem bil na pospeševalnem pasu in sem se želel vključit na hitro cestu.Pogledam jaz v ogledalo,da če se lahko varno vključim na hitro cesto in vidim jaz,da prihaja en avtomobil proti meni z vžganim desnim žmigaucem kateri ima namen it na zaviralni pas in ker sam vem,da je tisto poleg posveševalni pas tudi zaviralni pas sem dal prednost tistemu,ki je prihajal s hitre ceste in se želel vključit na zaviralni pas.Šele pol,ko se je tisti izključu iz hitre ceste sem se jaz vključil na hitro cesto.
Torej,če bi midva trčla kdo bi bil kriv?Po mojem jaz,ker tisti,ki prihaja iz avtoceste oz iz hitre ceste ima prednost...
Se mogoče motim?
LukL je napisal/-a:ja pelješ naprej, po odstavnem dokler ni prostora, kaj pa boš na koncu pospeševalnega zaviral do nule, potem pa se iz nič vključil na AC?
Caby je napisal/-a:LukL je napisal/-a:ja pelješ naprej, po odstavnem dokler ni prostora, kaj pa boš na koncu pospeševalnega zaviral do nule, potem pa se iz nič vključil na AC?
Točno tako kot si napisal. Če ni prostora, da se vključiš, se moraš na koncu prehitevalnega pasu ustaviti, ter počakati prosto na pasu levo od tebe..
Tako so mene učili
avtor članka iz Motorevije (Adisov link) je napisal/-a:Kadar se na avtocesti zaradi gostote prometa, ovire – tudi prometne nesreče – ali drugega vzroka promet upočasni in se na voznem pasu oblikuje kolona vozil, je prehitevanje te kolone izrecno prepovedano. V takem primeru moramo zmanjšati hitrost, če je treba vključiti varnostne utripalke in se priključiti koloni. To je še posebno pomembno tam, kjer je avtocesta zgrajena v tako imenovanem “varčnem profilu”, kar pomeni, da sta smerni vozišči ožji in morda celo brez odstavnih pasov. V takem primeru je nespoštovanje teh zakonskih določb lahko tudi usodno, saj je mimo dveh vzporedno ustavljenih kolon vozil (še posebno, če sta to koloni tovornjakov), z intervencijskimi vozili, zlasti z večjimi, praktično nemogoče priti.
Enako kot prehitevanje je prepovedana tudi vožnja mimo ustavljene kolone vozil.
Caby je napisal/-a:LukL je napisal/-a:ja pelješ naprej, po odstavnem dokler ni prostora, kaj pa boš na koncu pospeševalnega zaviral do nule, potem pa se iz nič vključil na AC?
Točno tako kot si napisal. Če ni prostora, da se vključiš, se moraš na koncu prehitevalnega pasu ustaviti, ter počakati prosto na pasu levo od tebe..
Tako so mene učili
zajbel je napisal/-a:Caby je napisal/-a:LukL je napisal/-a:ja pelješ naprej, po odstavnem dokler ni prostora, kaj pa boš na koncu pospeševalnega zaviral do nule, potem pa se iz nič vključil na AC?
Tako so mene učili
Narobe so te učili.
kolesar je napisal/-a:zajbel je napisal/-a:Caby je napisal/-a:LukL je napisal/-a:ja pelješ naprej, po odstavnem dokler ni prostora, kaj pa boš na koncu pospeševalnega zaviral do nule, potem pa se iz nič vključil na AC?
Tako so mene učili
Narobe so te učili.
mislim da res učijo da bi se naj na koncu pospeševalnega vstavu če se ne morš vključit...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov