Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

goldhorn
Novinec

Nesreča krivda?

Napisal/-a goldhorn Sr apr 29, 2009 1:44 pm

Imel sem prometno na parkirišču. Nekdo se ni prepričal, če lahko gre vzvratno in me je zadel v zadnji bok. Ker se ni dalo dogovoriti sem poklical policijo. Policaj je rekel, da je krivda na strani tistega, ki se je zaletel vame.

Povzročitelj je vztrajal, da on ni kriv in da bo že pri "sodniku" dokazal to...

Sedaj pa mene zanima kaj naj jaz naredim?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 29, 2009 1:55 pm

če je policist zapisal da se je on vate zaletel pol bo tudi pri sodniku tako ostalo..

predvidevam da je zapeljal iz parkirnega mesta na prometno površino se pravi da si ti imel prednost..

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Sr apr 29, 2009 2:08 pm

Zgodilo se je na parkirišču, ki nima talnih označb. Jaz sem ustavil, draga je dala v prtljažnik torbo, zaprla vrata dve sekunde za tem pa je počilo. Povzročitelj ni pogledal nazaj. Dobro je to, da če bi se zadeva ni zgodila 3 sekunde kasneje, ker bi bila ona stisnjena med avtomobila... bi znalo polomit noge, če ne še kakšno koleno zdrobit.

Sicer njegova zgodba je takšna, da sem jaz vozil in bil v njegovem mrtvem kotu, če se ne motim...

Policaj je rekel povzročitelju, da je kriv in da naj se dogovoriva... ker, če bo začel pisati ga bo stalo 500 EUR več. Ni "se dal" in je vztrajal, da ni kriv.

Mene zanima predvsem kaj moram jaz narediti... ali grem samo na njegovo zavarovalnico in oni pridobijo papirje od policije?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 29, 2009 2:19 pm

če si ti stal on se je pa zabil vate ni nobene debate kdo je kriv.. (mrtev kot mu samo niti slučajno ne pomaga)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 29, 2009 2:37 pm

Mrtvi kot ni izgovor, če se peleš rikverc moraš met oči tud na temenu.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr apr 29, 2009 3:55 pm

kolesar je napisal/-a:če si ti stal on se je pa zabil vate ni nobene debate kdo je kriv.. (mrtev kot mu samo niti slučajno ne pomaga)

se strinjam. Imel podoben primer pred kratkim...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy Pe maj 01, 2009 10:55 am

V vsakem primeru je kriv tisti, ki je peljal vzvratno, ne da bi se prepričal če ima prosto pot. Ti nimaš kaj naredit, samo čakaj in ko te pokličejo boš šel povedat kar imaš za povedat.
Samo ni mi jasno kaj ljudem dogaja, da si ne priznajo krivde, pa čeprav jim policisti povejo, da so krivi. Vse kar bo dosegel je to, da mu bo šlo veliko časa in denarja :roll:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe maj 01, 2009 11:20 am

To so nadvozniki. Nikoli ne bo priznal svoje krivde, čeprav ga vrže na ovinku s ceste, bo sigurno vzrok našel na vozilu, cesti ali kakšnem tretjem dejavniku. Takih se je za bat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe maj 01, 2009 11:30 am

z velikim veseljem ga pelji k sodniku in bo videl svojo napako!

povzročitelj nesreče je vztrajal, da ni kriv morda zaradi silnega adrenalina, ki mu je takrat potekal po žilah a verjemi mi, da se dobro zaveda svoje zmote.

podoben primer sem imel jaz, ko je tip iz izvoza parkirne hiše zapeljal vzvratno in mene kresnil spredaj nakar se je izkazalo, da je povzročitelj nesreče nek "prometni inšpektor" kar me je še dodatno razkurilo in sem mu okurcal njegovega mercedesa c klase in njegove silne parkirne senzorje :P
na koncu me je "prometni inšpektor" molil, da sem prestavil avto ker sem do full-a zablokiral izvoz in je priznal nesrečo pa čeprav je bil 30 let starejši možakar od mene ( ali priznanje in kupon ali pa policija)

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Pe maj 01, 2009 12:14 pm

če veš da si kriv priznaš pa je to to drugače pa še fašeš kazen za provzročitev prometne nezgode, % na zavarovalnici pa ti tak in tak gredo

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe maj 01, 2009 12:24 pm

jaz bi ga s prve na lape zarezal da se 2 dni nebi mogo pobrat če bi mi začel tako težit
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe maj 01, 2009 12:27 pm

goldhorn
Ti samo pazi, da krivec nima kakih vez na policiji, kjer bi spreminjali zapisnik oz. naknadno brisali tvojo izjavo. Marsikaj se lahko izčara iz tega. Najboljše v takem primeru je, da imaš kopijo originalnega zapisnika.

EDIT:
Heh, administratorji brišejo čisto lepo zastavljene teme oz. vprašanja, ko pa da en klepec tak neumesen komentar, kot ga je dal Patrik_A3, pa nobenega od nikoder. Ni čudno, da je toliko nesreč, če imajo vsi tak odnos na cesti.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe maj 01, 2009 12:55 pm

Hvala za vse odgovore. Me pa zanima sledeče:
- ali je zadosti da grem na njegovo zavarovalnico z evropskim poročilom? (zavarovalnica sama pridobi "zapisnik"
- ali se moram jaz obrniti na policijo in pridobiti zapisnik
- ali je potrebno čakati na pravnomočnost kakšnega papirja (kazen, morebiten sodnik za prekrške?)

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe maj 01, 2009 1:10 pm

Zdaj glede evropskega poročila...

A on je podpisal in priznal krivdo ?
Iz tvojega pisanja sem sklepal, da ni priznal.

Če je in sta podpisala evropsko poročilo, potem lahko s tem greš na zavarovalnico in oni naprej urejajo, kar pač urejajo (cenitev avta itd).

Zapisnika ti osebno na policiji ne moreš dobiti (sicer nisem ziher, ampak mislim, da ne moreš). Dobiš ga lahko prek odvetnika oz. vidiš ga lahko pri sodniku. Kopijo zapisnika bi moral dobiti na kraju nesreče od policaja.

Če te bodo vabili k sodniku, boš pa itak dobil obvestilo po pošti.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe maj 01, 2009 7:35 pm

spaceone je napisal/-a:Zdaj glede evropskega poročila...
A on je podpisal in priznal krivdo ?
Iz tvojega pisanja sem sklepal, da ni priznal.

Ne je rekel, da ni kriv... evropsko poročilo pa je bilo napisano... na moji strani, da je šel vzvratno in se zabil v mene, ko sem stal.... tip pa je očitno bil v vzporednem vesolju in je policajem rekel, da sem jaz vozil mimo, ko je šel on vzvratno na poročilu pa je napisal, da sem ustavil v mrtvem kotu.

Sicer mislim, da je policaju uspel dvignit pritisk, ker ni samo poslikano ampak je tudi vse v nulo premeril z metrom (pozicija vozil, odaljenost od robov, bližnje stavbe...)

spaceone je napisal/-a:Če je in sta podpisala evropsko poročilo, potem lahko s tem greš na zavarovalnico in oni naprej urejajo, kar pač urejajo (cenitev avta itd).

Predvidevam, da grem na njegovo zavarovalnico in to je to?

spaceone je napisal/-a:Zapisnika ti osebno na policiji ne moreš dobiti (sicer nisem ziher, ampak mislim, da ne moreš). Dobiš ga lahko prek odvetnika oz. vidiš ga lahko pri sodniku. Kopijo zapisnika bi moral dobiti na kraju nesreče od policaja.

Moja "agentka" mi je rekla, da naj pokličem policijo in dobim zapisnik... zato mi ni nič jasno. Sem pa še nikoli nisem imel prometne (10 let na cesti)... in mi je posledično še manj jasno :).

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy Pe maj 01, 2009 9:56 pm

Ti imaš vso pravico do vpogleda v ta zapisnik. Lahko si ga celo fotokopiraš ali prepišeš če želiš ;)

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Če maj 07, 2009 11:07 am

Sem bil na njegovi zavarovalnici, izpolnil še en obrazec in predložil evropsko poročilo. Zapisnik pa bodo sami pridobili Potrebovali so samo podatek iz katere policijske postaje so prišli.

Zna pa tole biti še zanimivo. Danes sem ugotovil, da je povzročitelj poslanec.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 07, 2009 11:38 am

Še civilno tožbo, pa v medije ga daj, če bo kej sral.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Če maj 07, 2009 12:07 pm

nebivedu je napisal/-a:Še civilno tožbo, pa v medije ga daj, če bo kej sral.

Da ne bodo poslanci mislili,da so vsemogočni.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 07, 2009 12:15 pm

:lol:

to careeeeee!!!! :tomidelej: in to samo zato, ker je poslanec

sedaj pa lepo pred sodnika ga zvabi in medije pokliči :D to bo pa še veselo ja....saj veš svet na kanalu a bo hitro to razširil v javnost :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov