Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

imario
Nov uporabnik

Stacionarni radar BIH

Napisal/-a imario Po maj 04, 2009 10:52 am

Lep pozdrav

Cez praznike sem se odpravil na malce daljso pot po juznejsih krajih in glej ga zlomka, prevozil sem rdeco luc na semaforju -ker sem pac zelel skozi rumeno prit- v naselju in pri tem se malce prehitro vozil (okoli 70kmh) :oops: takoj sem zaznal par zaporednih bliskov in zagledal stacionarni radar, ki si je po vsej verjetnosti zabelezil mojo predrzno voznjo :) (Vse skupaj se je zgodilo v nekem mestecu, katerega ime nisem znal prebrat ker je bilo v cirilici napisano, v Bosni)

zanima me, ce lahko v naslednjih tednih/mesecih pricakujem kaksno posto z izroceno kaznijo? Na amzs sem si izracunal, da bi za take prekrske naj bilo maks. 300BAM(150e) kazni.

hvala in lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Stacionarni radar BIH

Napisal/-a adis Po maj 04, 2009 11:01 am

imario je napisal/-a:zanima me, ce lahko v naslednjih tednih/mesecih pricakujem kaksno posto z izroceno kaznijo? Na amzs sem si izracunal, da bi za take prekrske naj bilo maks. 300BAM(150e) kazni.

če boš dobil kazen boš prvi, ki je iz tujine dobil pošto o prekršku in seveda položnico zraven :lol:

ne sikiraj se ne boš dobil ničesar, boš pa primoran to plačati ob prvem obisku v bih

imario
Nov uporabnik

Napisal/-a imario Po maj 04, 2009 11:11 am

hehe, upam da bo prej zapadlo preden bom naslednjic sel tja...

sicer pa sem imel par 10km za tem bliznjo srecanje s policistom, ki je trdil da sem vozil vec kot dejansko sem. Najprej je hotel imeti 50e, pa mi je uspelo "shandlat" na 20 - seveda brez potrdila - kaj pa druga :D

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To maj 05, 2009 6:12 pm

če morilci dol zbežijo i nikom ništa potem ne verjamem da boš dobil slikico od radarja :P
litr bencina, litr olja ;)

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 To maj 05, 2009 7:02 pm

ze 20eurov si dal prevec

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 05, 2009 7:19 pm

Jst bi ga na pizdu, kako si upa kot uradna oseba v uniformi mene žicat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza To maj 05, 2009 7:36 pm

AgitatoR je napisal/-a:Jst bi ga na pizdu, kako si upa kot uradna oseba v uniformi mene žicat.

probaj to nardit v bosni al pa srbiji :lol: bolše dat 20eurov mu za "malco" kot pa 50eur...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To maj 05, 2009 7:45 pm

Drugače so se v bosni dosti podražile kazni, pa še nove radarje imajo in alkoteste ki si zapomnijo. Tako da več ni možno jim dati 20 evrov pa adijo, ker pol morejo razlagat šefom zakaj niso dali kazni itd.
Pa še znižali so iz 0,50 promila na 0,30 pa 24 ur odvzem vozniške, če greš čez to mejo in 150 evrov kazni + stroški sodnika za prekrške (naslednji dan za tujce ga takoj dobiš). Sam sem se na ta način skor hudo zajebal, sam sreča da imam poznanstva in sem se večkrat rešil sodnika, ker so zmer kao neki našli da je narobe :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 05, 2009 7:58 pm

AgitatoR je napisal/-a:Jst bi ga na pizdu, kako si upa kot uradna oseba v uniformi mene žicat.

lool.to bi te rad vidu v srbiji nekje mu rect kaj zicas.odvzem dokumentov na licu mesta.pa pove ti kje se zglasis naslednji dan,ker mas sodnika.pa se ti znajd kje bos spal pa kako bos do sodisca prsu.
je velik bol prasat ce se da kaj zment pa mu das raj za kosilo zanga pa kolega pa gres svojo pot naprej.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 06, 2009 5:45 am

jaooo :roll:

kot so že predhodniki povedali bi res rad videl ta film :pop:

raje mu dam tistih 10€ kot pa, da se pričkam z njimi samo, da mi spi*di izpred oči pa je super

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 06, 2009 8:11 am

še iz evrope se dobijo kazni samo za hujše prekrške, alkohol, nesreče...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 06, 2009 9:01 am

kolesar je napisal/-a:še iz evrope se dobijo kazni samo za hujše prekrške, alkohol, nesreče...

ma kakšna evropa? dokler se bo to dogajalo v bih kar se trenutno dogaja lahko pozabimo na položnice...edini način plačila je na kraju "zločina" ali pa sodišče in to v bih

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr maj 06, 2009 9:07 am

adis je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:še iz evrope se dobijo kazni samo za hujše prekrške, alkohol, nesreče...

ma kakšna evropa? dokler se bo to dogajalo v bih kar se trenutno dogaja lahko pozabimo na položnice...edini način plačila je na kraju "zločina" ali pa sodišče in to v bih

mislu sm rečt iz držav EU ti lahko kako kazen izterjajo (to počnejo samo za hude prekrške), iz BIH pa se lahk oni slikajo

kolikor sem slišal majo polno radarjev in morš vedno met 10€ kar v izpitu..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 06, 2009 9:12 am

@kolesar: seveda imajo polno radarjev in to nedelujočih, ki so že naštelani tako, da kažejo višjo hitrost :o

voziš 50km/h in te policaj ustavi češ vozili ste 55km/h in sam :lol:

in ti pol policaj joka kako ni dobil plače že nevem koliko časa in si misliš ko ti j**e ma***...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr maj 06, 2009 9:30 am

adis je napisal/-a:@kolesar: seveda imajo polno radarjev in to nedelujočih, ki so že naštelani tako, da kažejo višjo hitrost :o

voziš 50km/h in te policaj ustavi češ vozili ste 55km/h in sam :lol:

in ti pol policaj joka kako ni dobil plače že nevem koliko časa in si misliš ko ti j**e ma***...

pelješ 130 na omejitev 50 daš 10€ peleš naprej..
tako pravijo da je dol..

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Sr maj 06, 2009 9:37 am

ja ja je bilo ja mogoče do leta 2004 2005..sedaj imajo popolnoma novi rezim..dnar se pali samo pri doloceni..imajo tudi civil radar kot ga imamo mi..stacionarni radar..adis ki je delujoc in nekaze nc prehitro..tko da nepali se vec pri vseh 10 maraka al pa 20..ker so se pojavle inspekcije glede tega..to wem za nas kraj v bosni ker mi je stric policajec :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 06, 2009 9:58 am

Aldin20 je napisal/-a:ja ja je bilo ja mogoče do leta 2004 2005..sedaj imajo popolnoma novi rezim..dnar se pali samo pri doloceni..imajo tudi civil radar kot ga imamo mi..stacionarni radar..adis ki je delujoc in nekaze nc prehitro..tko da nepali se vec pri vseh 10 maraka al pa 20..ker so se pojavle inspekcije glede tega..to wem za nas kraj v bosni ker mi je stric policajec :D

eh pri meni je tudi sorodnik policaj v bih ;)
skratka vse je odvisno od kantonov v bosni.

so kantoni kjer je vse totalno v razsulu kot recimo območje od bihača do ključa. mesta kot so bihač, sana, ključ itd., so pa veliko veliko bolj strogi in z veseljem te peljejo na sodišče

je pa ena velika napaka pri teh policajih in sicer, da ti bo skočil iz grmovja na cesto pred avto in te skušal ustaviti a hkrati se ne zavedajo, da ogrožajo svoje življenje z takim idiotskim načinom ustavljanja voznikov

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Če maj 07, 2009 1:51 am

Včeraj sem šel v Sarajevo preko Slavonskog broda in kdor je šel tam ve kakšno majo oni cesto. Omejitev 80 km/h določeni vozili tudi 120 km/h in takih voznikov je bila tretjina. Ker pa nisem glih počasen voznik sem vozil za njimi. Te k so divljali so zmanjšali hitrost samo v naseljih pa še to pod 70 km/h niso šli. Na poti do Sarajeva, to je skoraj 200km je bil eden radar v civilnem avtomobilu ter eden, ki je meril iz roke. Od vseh teh, ki smo dirkali so ustavili samo eden avtomobil.
Isti dan pa nazaj v slovenijo pa je na poti stal samo eden policijski avtomobil pa nevem če celo ni imel radarja. :roll:

Pa če voziš po omejitvah ne rabiš čakat več kot 10 min da te bo kdo prehitel. Zelo malo policajev nadzoruje obremenjene ceste, kjer se pomoje ve da folk ne vozi glih po omejitvah.

imario
Nov uporabnik

Napisal/-a imario Če maj 07, 2009 10:34 am

na poti dol sem jaz sel po isti poti in se cist strinjam z napisanim..prehitevanja, hitra voznja ipd... prvi stacionarni radar pa je bil na novo grajeni avtocesti proti sarajevu-v smeri iz sarajeva- (tam je en odsek kjer je 110km omejitev in je bil postavljen).. vec stacionarnih radarjev pa sem zasledil po mestih, pri semaforjih ipd..nazaj v slovenijo sem sel pa cez banja luko in na tisti cesti od sarajeva do banja luke me je ustavil policaj, pred tem pa se stac radar dobil... pa se cesta je tako rekoc v rasulu...malo makadama -odvisno kje gres-...malo asfalta,.. skalovje ob cesti sploh ponekod ni zavarovano z mrezo, tako da ponekod kr konkretni kamni lezijo na cesti..ipd...mi je malo zal da sem sal po tisti poti...ceprav sem videl veliko lepe pokrajine :P

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če maj 07, 2009 10:58 am

sicer je res,da se je zakon poostril...
dobil ne bos nic,bosna nima podpisanega sporazuma z slo glede teh zadev,vem ker je kolega policaj.drugace jaz sploh ne bremzam ko grem mimo radarjev,ker vem da ne bom dobil slike domov :P
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov