Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Plačilo are

Napisal/-a Blink-182- To maj 05, 2009 10:00 pm

Imam vprašanje in sicer jutri grem plačati aro za vozilo.
Sedaj pa me zanima ali je dovolj da se lasto ročno napiše pogodba da sem plačal nek znesek, ter da preostali znesek prinesem do nekega datuma, ter na koncu podpis obeh oseb.
Je treba storiti še kaj, ali imam z to "pogodbo" zadosten dokaz, da nebi slučajno ostal brez are.
Ali mogoče obstaja tudi kakšen obrazec na internetu?

Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 05, 2009 10:46 pm

Ljudje večkrat ostanejo brez are, ker se na koncu ne odločijo za nakup - spoznajo, da avto ni dovolj OK - are pa ne dobijo povrnjene, kot pa tako, kot ti sprašuješ. Zato bi morda povedal, za kakšen avto si se odločil in to pred plačilom are - morda pa kdo kaj ve o avtu.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Plačilo are

Napisal/-a rumena ibiza To maj 05, 2009 11:40 pm

Blink-182- je napisal/-a:Imam vprašanje in sicer jutri grem plačati aro za vozilo.
Sedaj pa me zanima ali je dovolj da se lasto ročno napiše pogodba da sem plačal nek znesek, ter da preostali znesek prinesem do nekega datuma, ter na koncu podpis obeh oseb.
Je treba storiti še kaj, ali imam z to "pogodbo" zadosten dokaz, da nebi slučajno ostal brez are.
Ali mogoče obstaja tudi kakšen obrazec na internetu?

Lp

ja z pogodbo, ki jo boš sklenil med tabo kot kupcom in prodajalcem si lahko " rit obrišeš" ( se opravičujem na izrazu ), ker če ni overjena ne velja nič..Se pa naredi zato,da se obe stranki tako kupec kot prodajalec en mičken bl počutita - sigurne.
Obrazci in podobno ne obstajajo, overi pogodbo, napišita pogodbo za aro nato jo nesi overiti, bolje dati par eur za overbo kot pa ostati brez ne vem 1000eur are, an?
drugače pa tako kot ti je esem rekel, pokaži nam za kateri avto se gre mogoče ga poznamo, pa ti svetujemo še kaj.

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Sr maj 06, 2009 5:03 am

jaz sem enkrat ostal brez are, pa ne po moji krivici, potem pa je na noben način nisem mogel izterjati, ker zgolj potrdilo, da si jo plačal ne pomeni nič.
To je bila draga šola in od takrat naprej več za noben avto ne plačam are, če se med tem časom, ko bi jaz prinesel denar proda mi pač ni sojen j..... ga
Pa ni tudi za naivno verjet prodajalcu, da na njegov avto pa ljudje kar v vrsti čakajo, vsak z par tisoč evri v žepu :lol:

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Sr maj 06, 2009 6:38 am

Pozdravljeni,

rumena ibiza, žal govoriš buče, pogodba vleja tudi če na njen niso uverjeni podpisi. Je pa dokazno breme na drugi stranki, da dokaže, da na pogodbi ni njenega podpisa (v pravdnih postopkih je dokazno breme na stranki, ki nekaj zatrjuje). Torej oseba A najprej zatrjuje, da je vplačala aro, kar dokaže z podpisano pogodbo, nato je na stranki B, da dokaže, da je pogodba neveljavna.

Je pa sicer res, da pri uveritvi podpisa stranka težje dokazuje, da je podpis ponarejen, še vedno pa lahko dokazuje, da je bila pogodba naknadno spremenjena, itd..

lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov