Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Kasko zavarovanje in chip

Napisal/-a Kael Sr maj 06, 2009 10:11 am

Pozdravljeni!

Par tem nazaj je nekdo pisal, če rabi dat homologirat ET od litih platišč pa je eden napsial, da zna bit problem pri kasko zavarovanju, če pride do prometne nesreče. Podobno sem od mame izvedel, da je kolega sesul novega pasasta z "fake" xenonkam in so mu zaradi tega zavrnal kasko zavarovanje (nehomologiran del). Zdej pa mene neki zanima: razmišljam, da bi dal čipat avto, kar spet pomeni nehomologiarn del in illegalno pridobljene konje. Pride do prometne nesreče - tudi lahko zavrnejo izplačilo zavarovalne premije?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr maj 06, 2009 10:30 am

kako pa bojo ugotovil da mas cipan avto?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 06, 2009 10:48 am

ja glede na to, da še ne preverjajo konjev (al je čipan al ne), najbrž tud tukaj pri zavarovanju ne bo (še) vplival. Xenon-kit tko al tko ni legalen, pa še preveč očiten je.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Re: Kasko zavarovanje in chip

Napisal/-a kolesar Sr maj 06, 2009 11:03 am

Kael je napisal/-a:Pozdravljeni!

Par tem nazaj je nekdo pisal, če rabi dat homologirat ET od litih platišč pa je eden napsial, da zna bit problem pri kasko zavarovanju, če pride do prometne nesreče. Podobno sem od mame izvedel, da je kolega sesul novega pasasta z "fake" xenonkam in so mu zaradi tega zavrnal kasko zavarovanje (nehomologiran del). Zdej pa mene neki zanima: razmišljam, da bi dal čipat avto, kar spet pomeni nehomologiarn del in illegalno pridobljene konje. Pride do prometne nesreče - tudi lahko zavrnejo izplačilo zavarovalne premije?

a zarad tega ker je mel fake ksenonke ni dobu nč dnara za avto?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr maj 06, 2009 11:11 am

kolesar je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Pozdravljeni!

a zarad tega ker je mel fake ksenonke ni dobu nč dnara za avto?

Točno tako - zaradi nehomologiranega xenon kita ni dobil denarja (človek bi zastopil, da nebi dobil denarja če bi mel nehomologirano dimenzijo pnevmatik, neustrezne zavore ipd... ampak tole je pa čisti bullshit, ampak vseeno preventivno vprašam).

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr maj 06, 2009 11:15 am

J.... kasko_samo osnovno pa še to tisto kar je pod "mus" + šipe divjad in adijo....

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr maj 06, 2009 11:44 am

Kael je napisal/-a:Točno tako - zaradi nehomologiranega xenon kita ni dobil denarja (človek bi zastopil, da nebi dobil denarja če bi mel nehomologirano dimenzijo pnevmatik, neustrezne zavore ipd... ampak tole je pa čisti bullshit, ampak vseeno preventivno vprašam).

Tale spodnji stavek je malo dvoumno napisan... Kaj je bullshit?
- Ali to, da bi ti zavrnili izplacilo zavarovalne premije ob nesreci zaradi cipanja?
- Ali to, da tvojemu kolegu oz. maminemu kolegu niso izplacali zaradi nedovoljenega xenon kit-a?

V prvem primeru je lahko mozna zavrnitev, ce se cip oz. box vizualno vidi v taksnem
primeru se verjetno tudi preveri resnicnost vsega kar je zapisano in kaj ni.

Drugi pa je cisto preprost... Ce bi tvoj oz. mamin kolega uposteval dolocila ZVCP-ja
potem se to ne bi zgodilo... vse je bilo tudi ze 1000x ponovljeno v temi o xenonskih tehnologijah. Zal pa se nekateri ne zavedajo kaksne so posledice, ko pa se nekoc
kaj pripeti je pa kriv zakon itd... prenasanje krivde za svojo "bistoumnost".
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr maj 06, 2009 11:52 am

vrjetno za vsak nehomologiran del velja podobno al kak?
dobro razumem če maš nehomologirane felne, ali podvozje.. ampak da pri belem dnevu zletiš s ceste in maš not xenon kit ali pa zadaj lexuske katerih nimaš homologiranih pa da zaradi tega ne dobiš povrjene škode, to pa mi je zelo nejasno...

Uporabniški avatar
Simm
Nov uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a Simm Sr maj 06, 2009 1:43 pm

Kaj pa avto na lizing? npr. po dveh mesecih narediš totalko.. ti ne priznajo kaska zaradi dodatno vgrajenih xenonk.. Kaj potem? Nehal odplačevati pa naj ga odpeljejo? :P

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr maj 06, 2009 1:47 pm

Kukec je napisal/-a:vrjetno za vsak nehomologiran del velja podobno al kak?
dobro razumem če maš nehomologirane felne, ali podvozje.. ampak da pri belem dnevu zletiš s ceste in maš not xenon kit ali pa zadaj lexuske katerih nimaš homologiranih pa da zaradi tega ne dobiš povrjene škode, to pa mi je zelo nejasno...

Hmnja tudi luči lahko jemleš kot zelo pomemben del avtomobila, sploh ponoči - ampak čim greš razmišljat v to smer - sej to velja tudi za motor. Npr. da se mi nebi potem na zavarovalnici zgovarjal, da sem mel premočan motor in drugač nebi letel iz ceste in podobno. Zelo karikiran primer, a vendar: povsem običajen Seat Leon s 105 KM ima manj zmogljive zavore, kot npr. 240 konjska Cupra. Se pravi, povečal si moč motorju, ostali sklopi avtomobila pa močnejšemu motorju niso prilagojeni. Gre razmišljat dalje... in ravno zato sprašujem :).

Če se nekomu zazdi, da nebi plačal, bo iskal vse načine. Zato pa sprašujem.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr maj 06, 2009 3:00 pm

kael malo mi je smešno..
sem sesul svojega pasata malo pred novim letom v tujini. sem že pisal to v eni temi zakaj.
na kratko; tako policija kot cenilec na zavarovalnici je ugotovil, da je bila kriva zarezana oz. predrta guma na notranji strani (namerno pač).

priznali so mi kasko- totalko, ker je zvilo zadnjo os in vrglo vse stranske airbage vn itd..
-avto je bil čipan pri rsr
-imel je xenon kit s 4300K, dobro skrite balaste ter fake odprtine za vodo na odbijaču

ne verjamem, da bi komuj zavarovalnica zavrnila izplačilo. razen, če je imel tip balaste vsem na ogled in so nekoga zmotile že ko je pogledal serijsko število pod motorni pokrov. kakšen pacient bi se najdu in jih mel še na filtre zavezane in kable od releja po celem avtu. takem se pa nič ne čudim.. pa še s powerboxom je verjetno strašil in mislil da ima čipan avto..

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr maj 06, 2009 3:11 pm

To je to, ko se ti vpičijo in iščejo ene jebene xenonke samo, da ne dajo denarja.
Kaj jih brigajo xenonke! Zato so policaji (če imaš nehomologirane). Plačaš kasko in če se bohnedaj kaj zgodi morajo plačati!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr maj 06, 2009 3:21 pm

chevy kaj si se z levo nogo zbudil danes?
ko zavaruješ avto, ga zavaruješ tehnično izpravnega. in ko se podpišeš jamčiš, da se boš s takim tudi vozil. torej če imaš nehomologirane dele na avtu to pomeni, da nisi upravičen do kaska. cenilci so dolžni preverit skladnost podatkov ter homologacij. torej se ne vpičijo v xenonke, da nedajo denarja ampak se držijo pravil. in pač jst sem imel srečo oziroma sem z modifikacijami tvegal, da ne dobim kaska..

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr maj 06, 2009 4:30 pm

b**** je tisti, ki pred venitvijo ne pobere nehomologiranih delov dol
LP Rok

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr maj 06, 2009 6:26 pm

Drocky je napisal/-a:b**** je tisti, ki pred venitvijo ne pobere nehomologiranih delov dol

Mogoce je htel met nov xenon kit, ker mu je tega uniclo ob nesreci :lol: .
Slika

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr maj 06, 2009 6:44 pm

Sam sem imel nesrečo s Twingotom, na katerem sem imel lita platišča 14 col katerih nisem imel homologiranih. Cenilec ni niti pogledal, samo škodo je popisal in izročil zapisnik. Vso škodo so mi iz kasko police poravnali.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr maj 06, 2009 8:24 pm

To glede ksenona sem siguren, da so buče. Zavarovalnica zavrne izplačilo, če je vgrajen nehomologiran del, ki vpliva na vozne lastnosti avtomobila in bi lahko bil med drugim tudi neposredni ali posredni vzrok za škodni dogodek.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Če maj 07, 2009 7:10 am

Glej nisem bil zraven ko so tipu rekl, da mu ne bodo škode povrnal, še manj sem videl kako je mel to tip urejeno pod pokrovom in povsem možna je tudi ta razlaga nekoga par postov više: vse na roke narejeno. Obstaja tudi verjetnost, da je bilo kej drugega v ozadju, pa je tip zdej vse zvalil na zavarovalnico, zaradi enega exnon kita - js sem sam povedal, kaj sem izvedel in zato sem tudi odprl temo - ker mi ni, da če se res slučajno kej zgodi, da ostajam brez zavarovalne police.

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Če maj 07, 2009 7:29 am

Drocky je napisal/-a:b**** je tisti, ki pred venitvijo ne pobere nehomologiranih delov dol

Mogoče pa sploh nimaš šanse, ker ne bi bilo prvič, da ti policaji "zasežejo" avto v okviru preiskave nesreče in do cenitve sploh nimaš dostopa do avta.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To maj 19, 2009 12:30 pm

f.taunus je napisal/-a:To glede ksenona sem siguren, da so buče. Zavarovalnica zavrne izplačilo, če je vgrajen nehomologiran del, ki vpliva na vozne lastnosti avtomobila in bi lahko bil med drugim tudi neposredni ali posredni vzrok za škodni dogodek.

No no....ne bit tak fejst siguren. Se je že zgodilo,da se je nekdo obrisal pod nosom za škodo nastalo v prom. nesreči (pa ni bil nič kriv) samo zaradi ksenon kita.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov