Kael je napisal/-a:Pozdravljeni!
Par tem nazaj je nekdo pisal, če rabi dat homologirat ET od litih platišč pa je eden napsial, da zna bit problem pri kasko zavarovanju, če pride do prometne nesreče. Podobno sem od mame izvedel, da je kolega sesul novega pasasta z "fake" xenonkam in so mu zaradi tega zavrnal kasko zavarovanje (nehomologiran del). Zdej pa mene neki zanima: razmišljam, da bi dal čipat avto, kar spet pomeni nehomologiarn del in illegalno pridobljene konje. Pride do prometne nesreče - tudi lahko zavrnejo izplačilo zavarovalne premije?
kolesar je napisal/-a:Kael je napisal/-a:Pozdravljeni!
Par tem nazaj je nekdo pisal, če rabi dat homologirat ET od litih platišč pa je eden napsial, da zna bit problem pri kasko zavarovanju, če pride do prometne nesreče. Podobno sem od mame izvedel, da je kolega sesul novega pasasta z "fake" xenonkam in so mu zaradi tega zavrnal kasko zavarovanje (nehomologiran del). Zdej pa mene neki zanima: razmišljam, da bi dal čipat avto, kar spet pomeni nehomologiarn del in illegalno pridobljene konje. Pride do prometne nesreče - tudi lahko zavrnejo izplačilo zavarovalne premije?
a zarad tega ker je mel fake ksenonke ni dobu nč dnara za avto?
Kael je napisal/-a:Točno tako - zaradi nehomologiranega xenon kita ni dobil denarja (človek bi zastopil, da nebi dobil denarja če bi mel nehomologirano dimenzijo pnevmatik, neustrezne zavore ipd... ampak tole je pa čisti bullshit, ampak vseeno preventivno vprašam).
Kukec je napisal/-a:vrjetno za vsak nehomologiran del velja podobno al kak?
dobro razumem če maš nehomologirane felne, ali podvozje.. ampak da pri belem dnevu zletiš s ceste in maš not xenon kit ali pa zadaj lexuske katerih nimaš homologiranih pa da zaradi tega ne dobiš povrjene škode, to pa mi je zelo nejasno...
f.taunus je napisal/-a:To glede ksenona sem siguren, da so buče. Zavarovalnica zavrne izplačilo, če je vgrajen nehomologiran del, ki vpliva na vozne lastnosti avtomobila in bi lahko bil med drugim tudi neposredni ali posredni vzrok za škodni dogodek.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov