Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Travego1
Nov uporabnik

OMEJITEV NA AC ŽALEC - CELJE

Napisal/-a Travego1 Sr maj 13, 2009 12:52 pm

Lep pozdrav vsem,

je kdo na forumu, ki se vsak dan vozi na relaciji Žalec - Celje po AC? Je omejitev 130 do recimo tiste črpalke na Lopati ali je manj? Ste opazili kak radar na tem odseku v zadnjih dneh?
Mislim, da so me včeraj poslikali, samo je bila tema in dež je padal tako da nisem sigurna a je bila kakšna omejitev tam ali ne. Ko je bilo že prepozno sem opazila rdečo lučko.

Bodite pozorni.

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 13, 2009 12:58 pm

radar je stacionarni ob počivališču lopata smer celje.
omejitev je 130
lepo se vidi če slika, podobno kot pri fotoaparatu (blisk)

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Sr maj 13, 2009 12:58 pm

Tam je postavljen novi "stacionarc", ki skoz fotografira nad 130 km/h. Je pa včeraj bil postavljen še dodatni "prenosni stacionarc" ob koncu izvoza iz počivališča Lopata v smeri Maribora.
Namreč kot so pametno ugotovili vsi pazijo do "stacionarca", nato pa poln gas naprej. Je že ujel kar nekaj takih, ki so drugega spregledali.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 13, 2009 1:06 pm

kak pa je zakonsko to? kok vstran od radarja je lahko najdlje tabla za radar? se je kdo ukvarjal že s tem vprašanjem? Ker verjetno ne velja pol ta tabla do maribora če je tam pred lopato za radar. Tam je sicer razdalja 200-300m bila včeraj med radarjema pa vseeno.. :D

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr maj 13, 2009 1:14 pm

A rabiš tablo za radar???
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr maj 13, 2009 1:21 pm

a rabiš bencin če si požigalec?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 13, 2009 1:30 pm

davorz je napisal/-a:A rabiš tablo za radar???

zakonsko ja. kok je meni znano

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr maj 13, 2009 1:39 pm

maius28 je napisal/-a:Tam je postavljen novi "stacionarc", ki skoz fotografira nad 130 km/h. Je pa včeraj bil postavljen še dodatni "prenosni stacionarc" ob koncu izvoza iz počivališča Lopata v smeri Maribora.
Namreč kot so pametno ugotovili vsi pazijo do "stacionarca", nato pa poln gas naprej. Je že ujel kar nekaj takih, ki so drugega spregledali.

LP

tam ze skoraj redno stojijo :evil:

(ce se ravno ne ukvarjajo z biciklisti na AC v smeri CE, kot so se to nedeljo proti veceru :lol: )
Zadnjič spremenil dobek, dne Sr maj 13, 2009 1:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr maj 13, 2009 1:40 pm

Milsim, da so potrebne table zakonsko za te stacionarne radaraje. Torej za takšne kot je ta, ki je na lopati in veselo slika (ima tablo), itd. Za tega prenosnega stacionarca, ki so ga sedaj nabavili pa kolikor sem seznanjen naj ne bi bilo potrebno nikjer nobene table, da je radar.

Se opravičujem, če je prejšnje vprašanje izpadlo malo provokativno, sem potem opazil da malo čudno zveni :)

Včeraj okoli 22.00 so bili še z Octavio RS parkirani ob pospeševalnem pasu pri izvozu Žalec, v smeri proti Celju. Čaka, da kdo pripiči, pa gre za njim :)
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Travego1
Nov uporabnik

Napisal/-a Travego1 Sr maj 13, 2009 1:42 pm

u fajn,
spet bom sliko dobila, :( :( :( :x :x :x
edina sreča da je 130 omejitev da ni še manj

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 13, 2009 2:04 pm

Travego1 je napisal/-a:u fajn,
spet bom sliko dobila, :( :( :( :x :x :x
edina sreča da je 130 omejitev da ni še manj

če pa spregledaš s tablo radar in radar pol ti pa res i pomoči..

Travego1
Nov uporabnik

Napisal/-a Travego1 Sr maj 13, 2009 2:08 pm

tudi to se naredi kolesar
sploh se po tej cesti ne vozim vsak dan, bilo je pa zvečer, tema že in še dež je začel padat, nisem glih gledala tabel
pač smotana sem, vem, zato bom pa plačala

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr maj 13, 2009 3:19 pm

Travego1 je napisal/-a:tudi to se naredi kolesar
sploh se po tej cesti ne vozim vsak dan, bilo je pa zvečer, tema že in še dež je začel padat, nisem glih gledala tabel
pač smotana sem, vem, zato bom pa plačala

Hmmm. si razmišljala da bi lahko namesto radarja in table zanj spregledala kakšnega zablojenega Romuna na cesti? (žal sem doživel že tudi to). Če so razmere na cesti slabe in ne vidiš prometnih znakov zmanjšaj hitrost. Drugače pa radar je vedno tam, ponavadi vklopljen in čaka na prehitre. Je pa res da ima tudi nekaj tolerance. Da te potolažim, radar ima določeno toleranco. Morda ga nisi sprožila. Sicer bi v tistem dežju definitivno morala opaziti blesk radarja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr maj 13, 2009 3:30 pm

Glede table načeloma velja do naslednjega izvoza/uvoza.

Glede radarjev na splošno pa mi je bilo rečeno da (vsaj so do zadnjega popravka zakona) pošiljali slike samo tistim ki so prekoračli za več kot 20km/h ker je bilo že teh dovolj in niso fizično bli zmožni pošiljat vsem ki so šli po 5km čez ipd. Kako pa je sedaj pa ne vem.

Je pa res da imajo zadnje čase veselje delat na tej relaciji trojčke. Najprej na uvozu žalec s škodo cilja na multinovo potem, stacionaren in potem še en premični. Sem videl v nedeljo.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

ironmann
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a ironmann Sr maj 13, 2009 4:07 pm

Jaz sem se v nedeljo peljal od lj-ms in sem tam pri celju, ki je radar vozil cca. 140km/h in potem nazaj enako. Me zanima, če so kakšna odstopanja ali bom dubu dve položnci? Namreč sem slišal, da naj ne bi bilo nič kazni edino če prekoračiš neko mejo.

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Sr maj 13, 2009 4:26 pm

ironmann je napisal/-a:Jaz sem se v nedeljo peljal od lj-ms in sem tam pri celju, ki je radar vozil cca. 140km/h in potem nazaj enako. Me zanima, če so kakšna odstopanja ali bom dubu dve položnci? Namreč sem slišal, da naj ne bi bilo nič kazni edino če prekoračiš neko mejo.

To vem, da na AC je do 10 km/h še odstopanja, v kolikor je več, pa že lahka pričakuješ slikco po pošti domov ;)
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 13, 2009 4:29 pm

ironmann je napisal/-a:Jaz sem se v nedeljo peljal od lj-ms in sem tam pri celju, ki je radar vozil cca. 140km/h in potem nazaj enako. Me zanima, če so kakšna odstopanja ali bom dubu dve položnci? Namreč sem slišal, da naj ne bi bilo nič kazni edino če prekoračiš neko mejo.

Če si vozil 140 po števcu se nimaš česa bat. Pri tej hitrosti ponavad že sam števc v avtu kaže za 10 narobe, pa moreš upoštevat še vsaj par km minusa glede na meritev od stacionarnega radarja (tolerančno območje). Če bi pelu [150, ?) ajde, za 140 pa se nima smisla sekirat.
Sam se redno vozim 110 po števcu mimo radarjev, pa še nisem dobil nobene položnice domov, kljub temu, da sem v 2 letih naredi po slovenskih avtocestah 30.000 km.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr maj 13, 2009 4:32 pm

nad 143km/h je kar se provide tiče.....(na Hrvaškem nad 156) za škatle pa ne bi vedel....

ironmann
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a ironmann Sr maj 13, 2009 4:34 pm

Mel sem tempomat naštiman na okoli 135 - 140km/h. Tako, da verjetno ne bo nič s kaznijo kakor pravite. :) Bom zdej bolj pazil ali pa si bom nabavil radar detektor pa bo mir potem.

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Sr maj 13, 2009 11:48 pm

Nad hitrostjo 100 km/h je še zakonska toleranca 7 km/h. Ko še upoštevaš napako števca, si pri 140 km/h popolnoma varen.

Pa tudi če prekoračiš za 20 km/h, je kazen komaj 50 oz. 25 evrov.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov