Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

xbojanx
Nov uporabnik

kupovanje avtomobil...problemi

Napisal/-a xbojanx Pe maj 29, 2009 7:13 am

pozdravljeni!
pred kratkem sem dal aro za forda focusa letnik 2006 in sicer 300EUR, pri 1A avto.

V sredo ga grem iskat, vendar pa se vsak dan pojavljajo nove napakice:
1. servisna knjiga baje obstaja vendar je se nisem videl ker je nikoli nimajo pri sebi ampak vedno v racunovodstvu...kao
2. izkazalo se je da je prva registracija 2/2006, medtem ko je leto izdelave 2005!
3. avto je uvozen iz italie...
4. ko sem rekel da bom placal na racun je sef seveda sestavil racun za 5.500, namesto 6400EUR kot je bil avto..
5. denar naj bi nakazal na firmo SPORT CARS d.o.o., to seveda ni 1A!
6. na avto mi dajo 1 mesec garancije...na predracunu pise 8dni!
7. zadnjic je bil avto rahlo poskodovan od toce, kar so ze popravili
mislm vse neki smrdi...drugace avto je pa super.

Naj se po vsem tem sploh odlocim za nakup al zgubim aro?

Gre pa za tale avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2804951

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe maj 29, 2009 7:24 am

pomoje res neki smrdi, koliko časa pa je že minilo od kar si položil aro in ali sta napisala potrdilo o pologu akontacije (are), če ti zadeva ni všeč raje poberi aro in pojdi kam drugam gledat za avtom, 1a so itak nateguni, kar je bilo omenjeno že tudi na a.com v nekaj temah, malo poišči tukaj in sigurno se bo kaj našlo o tem prodajalcu, kokr se jest spomenm in kolikor sem do zdaj tam pogledal avtomobilov je vse skupaj bol bogo in nateg, tako kot pri mnogokaterem drugme dilerju z rabljenimi vozili, vzami na ponovni ogled še koga, ki se dobr spozna na avtomobile s sabo, skratka bodi previden pri nakupu vozila, sigurno ne delajo pošteno, drgač bi mel zgubo in ne profit............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Pe maj 29, 2009 7:26 am

Kot jaz vidim, so te nalagali glede servisne (je očitno še niso utegnil poštemplat),
kilometri posledično verjetno niso pravi.
Sicer pa, če je avto ok, in ga dobiš za 5500?! +tistih 300 are, se jaz nebi kaj preveč sekiral...Razlika daj za en oreng servis in pregled avta, pa si načeloma miren.
Pri teh hišah so avtomobili večinoma iz italije, kar ni nujno slabo. Firma GTC vem da
ji dobavlja od ALD automotive (operativni leasing, kar pomeni da je moral bit avto
redno servisiran), kako pa je z 1A firmo pa ne vem.
To, da je račun na drugo firmo, ni nič neobičajnega. Glavno da ti dobiš račun za avto na svoje ime, ter potrdila o davkih...
Lep dan!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: kupovanje avtomobil...problemi

Napisal/-a King1 Pe maj 29, 2009 7:27 am

xbojanx je napisal/-a:pozdravljeni!
pred kratkem sem dal aro za forda focusa letnik 2006 in sicer 300EUR, pri 1A avto.

V sredo ga grem iskat, vendar pa se vsak dan pojavljajo nove napakice:
1. servisna knjiga baje obstaja vendar je se nisem videl ker je nikoli nimajo pri sebi ampak vedno v racunovodstvu...kao
2. izkazalo se je da je prva registracija 2/2006, medtem ko je leto izdelave 2005!
3. avto je uvozen iz italie...
4. ko sem rekel da bom placal na racun je sef seveda sestavil racun za 5.500, namesto 6400EUR kot je bil avto..
5. denar naj bi nakazal na firmo SPORT CARS d.o.o., to seveda ni 1A!
6. na avto mi dajo 1 mesec garancije...na predracunu pise 8dni!
7. zadnjic je bil avto rahlo poskodovan od toce, kar so ze popravili
mislm vse neki smrdi...drugace avto je pa super.

Naj se po vsem tem sploh odlocim za nakup al zgubim aro?

Gre pa za tale avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2804951

pozdravljen na a.com!
kot prvo obstaja tema nategatorji na forumu zato bi si mogoče prej prebral o trgovcu kako in kaj. ampak kar je storjeno je storjeno. glede vseh sedmih vprašanj bi ti jest predlagal, da pozabiš 300e in greš naprej. zakaj? če imaš toliko denarja za avto in si izgubil 300e še ne pomeni, da te bo konc za ta denar. kot tudi sam vidiš tukaj nekaj zelo smrdi. ni eden in edini focus v sloveniji zato je res najboljše če odideš stran in pozabiš na vse skupaj, ker pol bo prepozno in se boš tolkel po glavi.
to je moj predlog ti pa naredi po svoje, ker na koncu bo teh 300e , ki bi jih izgubil še malo proti vsem kar bo oz. bi lahko sledilo iz nakupa avtomobila.
uspešno reševanje problema ti želim.
lp

xbojanx
Nov uporabnik

Napisal/-a xbojanx Pe maj 29, 2009 7:45 am

no hvala vsem...sem pa prebral temo nategatorji pa nism nc najdu tako da se opravicujem.

za avto sem dal 6700-300ARE kar je 6400, racun mi napise za 5500 + gotovina.
naj se omenim da je bilo izdano potrdilo o tehnicni ustreznosti iz LPP ja dva dni po tem ko sem vplacal aro :shock:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Pe maj 29, 2009 7:50 am

če res ni nekih dobrih razlogov za nakup bi se jest premislil in iskal naprej!!
vso srečo,
lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe maj 29, 2009 7:55 am

če ti je napisal račun za 5500 mu plačaj samo toliko. Večlja črno na belem. To delajo teli šalabajzerji da mu ostalo razliko daš na roke (utaja davkov).

Zajebi jih itak ti ne morejo nič

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe maj 29, 2009 11:11 am

Če se odločiš, da ne boš pri njih kupil avtomobila, kar bi bila glede na napisano pametna odločitev, zahtevaj aro nazaj, drugače pa jim zagrozi z inšpekcijo.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe maj 29, 2009 11:37 am

jah. tko je to a ne. tudi sami smo pred 3 meseci kupili pri njih octavijo. cena naj bi bila 9100€ po dogovoru, napisali so račun za 7700€-nakazano na TRR, ostalo pa na roke,kjer ne dobiš nobenega dokazila da si vplačal še ostalo. Torej uradno smo dal za avto 7700€. čeprav avta s tako opremo na trgu ni bilo moč dobiti pod 12 000€. kako jim uspe nevem, ampak glede na to da prodajo zelo veliko avtov, morjo met veze povsod. mi smo z nakupom zelo zadovoljni, servisne tudi nismo dobil. ampak zdej imamo v 2,5 mesecih naklepanih že ene 4000km, niti ene napakce. razen ta teden ko ga je malce toča zbutala, ampak imamo kasko. avto drugače bomba. nevem, če je cenej kot ostali na trgu mogoče riskiraš, mi smo riskirali, ampak avto je na mestu. četudi ima nerealne kilometre, če je redno vzdrežvan motor mora zdržat. sem počekiral malce filtre, zavore, pa je vse kot novo bilo pri nas. prednje ploščice, zadnje so bile nove, mogoče tudi diski, nevem, roba nimajo. Torej, avto je bil redno servisiran. tudi drugače ohranjen v nulo, not uzun. nevem, razmisli. ampak are ne dobiš nazaj, če ne kupiš. kar se tiče lpp. oni dobijo avto v lj, ampak morajo čakat še ene 14 dni da zrihtajo homologacijo, tehnični. zato si ti prej vplačal, ko so pa dobil vse papirje pa opravijo tehnični kasneje. ...tolk o tem...

xbojanx
Nov uporabnik

Napisal/-a xbojanx Pe maj 29, 2009 12:22 pm

no to sm hotu slisat...sj avto je super pomoje je vse kul...izvzemsi kilometre...ker sm ga pregledu do potankosti...tud debelino laka.

bol sm mislu v to smer: ce oni ne placajo davka za del cene, pol mi naj spustijo za polovico neplacanega davka..al kaj?

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Pe maj 29, 2009 12:35 pm

Jah nevem. oni ne plačajo davka za del cene. sam nevem kaj ušparajo unih par 100€ s tem. mada, glede na to da prodajo 1000 avtomobilov na leto se kr prihrani.

recmo 300€ davka v povprečju * 1000 avtomobilov = 300 000€ prihranka letno :D

niti ni tok mau a ne. je pa to kokr vidš zelo velika firma. tok avtov na zalogi, višji cenovni rang, novejši avtomobili. tuki je zelo veliko denarja v igri.

garancija je 1 mesec, in sploh ni problem uveljavlat če je kaj narobe. do tega so korektni, usaj tko sem zasledil na forumu kjer je ena ženska imela problem z jermenom od klime in je prišla po 14 dneh nazaj k njim in so jo kr na servis poslal in oni plačal račun za servis brez ugovorov. drugače je tudi nam pisalo 8 dni, ampak potem smo prejeli še eden dokument ob prevzemu kjer piše 1 mesec. zdej nevem točno kater, ker je fotr prevzel in plačal avto zase. itak je pa nismo rabili. nevem, dobro poglej avto ob prevzemu še enkrat in kupi :D mal ga stisn v obrate ko bo motor topel, če kaj kadi itd. nevem več kaj da ti povem.

xbojanx
Nov uporabnik

Napisal/-a xbojanx Pe maj 29, 2009 12:53 pm

sm pelu avto na testno...ampak samo 200m, ker na cesto nism smel ker ni registriran :?

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Pe maj 29, 2009 1:28 pm

ja sej. kaj pa češ. sam pomoje če nisi nič našel že tko, da nemore bit kaj narobe. če motor lepo kuca, sklopka lepo prime. kaj pa češ, to je to. če bo kaj narobe boš takoj vidu, uveljavljaš garancijo in tankaš. pri vsakem rabljenem je rizik. mi smo se za octavio zagrel, zato ker smo imeli škodo že 10 let prej, in mogoče sem malce več vedu o škodah. zato je bila odločitev tok lažja. preveri, makar če greš še 3x tja do srede, nej ti dajo ključe, preverjaj, pripelji še kakšnega kolega, mehanika. probaj se zmenit da vržeš svoje tablice gor, pa greš en krog. pač reskiraš pred policijo. če si že tok v dvomu. teško reči, ker ni moj denar.

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Pe maj 29, 2009 1:36 pm

xbojanx je napisal/-a:sm pelu avto na testno...ampak samo 200m, ker na cesto nism smel ker ni registriran :?

Torej si ugotovil, da se avto premika :lol:
Zadnjič spremenil Volvo power, dne Pe maj 29, 2009 1:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

xbojanx
Nov uporabnik

Napisal/-a xbojanx Pe maj 29, 2009 1:36 pm

torej je splosno mnenje naj avto vzamem, kljub nekaterim nepravilnostim ki se pojavljajo. pa vseen probam mal zdilat ceno glede na vse :?:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Pe maj 29, 2009 1:45 pm

xbojanx je napisal/-a:torej je splosno mnenje naj avto vzamem, kljub nekaterim nepravilnostim ki se pojavljajo. pa vseen probam mal zdilat ceno glede na vse :?:

jest ga vseeno nebi vzel ti pa želim vse najboljš pri nakupu in kasnejši uporabi avta!

lp

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Pe maj 29, 2009 1:49 pm

glej, za avto se ne boš mogel več zglihat. al kupiš po dogovorjeni ceni al pa pušneš aro. druge opcije ti ne bodo dali. a misliš da bo njim težko prodati avto? oni ga bodo prodal v max 1 tednu. pa še na tvoji ari bodo zaslužil. ni tko, da bi zdej avto stal tm pol leta in bi jih skrbel. oni zelo veliko prodajo, kar lahko vidiš takoj ko prideš vse z tablo PRODANO. imajo veliko prometa. zdej je sam na tebi odločitev. kok so pa drugače cene na netu takega avta?

xbojanx
Nov uporabnik

Napisal/-a xbojanx Pe maj 29, 2009 1:59 pm

mevden je napisal/-a:glej, za avto se ne boš mogel več zglihat. al kupiš po dogovorjeni ceni al pa pušneš aro. druge opcije ti ne bodo dali. a misliš da bo njim težko prodati avto? oni ga bodo prodal v max 1 tednu. pa še na tvoji ari bodo zaslužil. ni tko, da bi zdej avto stal tm pol leta in bi jih skrbel. oni zelo veliko prodajo, kar lahko vidiš takoj ko prideš vse z tablo PRODANO. imajo veliko prometa. zdej je sam na tebi odločitev. kok so pa drugače cene na netu takega avta?

cene se gibljejo okoli tegale: ce gledas slovenske avte so od 8k naprej...ce gleda uvozene je nekje na sredini

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Pe maj 29, 2009 2:07 pm

nevem. vse moje poste si še enkrat preberi in odloči. noben se ne bo odločil zarad tebe. ampak kot pravi pregovor "bolje ne kupiti dober avto, kot kupiti slabega".

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe maj 29, 2009 2:14 pm

Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov