Napisal/-a korošec So maj 30, 2009 5:45 pm
Lep pozdrav!
Prosim za kakšen koristen nasvet oz.pomoč najti izhod iz nastale situacije:
Pred približno mesecem dni sem se po osebni avto Jeep Cherokee 2,5 tdi letnik 2000, odpravil na staro celino, torej v Anglijo. Vse v zvezi omenjenega vozila sem se prej dogovoril s prodajalcem,kateri je imel zelo korekten odnos ter me tudi počakal na letališču.Odločil sem se za nakup omenjenega vozila, lastnik mi je predal prometno dovoljenje, servisno knjigo, certifikate o tehničnih pregledih, skratka vse o vozilu, sam sem mu izročil gotovino, ker pa je bilo že pozno popoldne, sva se dogovorila, da on naslednjega dne v avtohiši uredi kupoprodajno pogodbo in mi to pošlje po pošti.Z vozilom sem se pripeljal v Slovenijo, ker pa je bilo še veljavno registrirano in zavarovano do 31.5.2209 sem se lahko tukaj tudi brez težav vozil.Težava pa je nastala ko mi ta bivši lastnik še do danes ni poslal računa oz. kupoprodajne pogodbe.Sprašujem se v čem njega to bremeni, saj se mi na tel št. ne oglaša oz je nedosegljiva, od vozila mi je predal vse, tudi dvojne ključe, po parih dneh me je tudi poklical, če je z avtom vse vredu in če sem srečno prispel. Kot ukradenega ga tudi nima smisla prijaviti, saj je vrednost le 3000 evrov in v evidenci ni beležen kot ukraden. Kaj lahko storim? z vozilom sem zelo zadovoljen in mi ga je škoda prodati po delih, je možno pridobiti kupoprodajno pogodbo na kakšen drug način? je možnost kombinirati še z enim vozilo: isto vozilo enak motor vsi dokumenti vendar karambolirano? zavedam se , da je krivda povsem moja, vendar sem vozilo kupil privat, bil sem pri njih v hiši in ni mi jasno kaj njega stane to , da mi pošlje še račun. Če imate kakšno idejo bi bil zelo hvaležen! Drugače pa bo res lep Jeep Cherokee z vso opremo šel za dele. Hvala, lep pozdrav!
Zadnjič spremenil
korošec, dne Ne maj 31, 2009 8:22 am, skupaj popravljeno 1 krat.