Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Drobiž na črpalkah?

Napisal/-a Kegl Pe jun 05, 2009 1:38 pm

Hello!

Včeraj se mi je zgodila ena mini zadevica in sicer mogu sm it tankat, pri sebi pa sm imel samo kovance (večinoma po 1 in 2 eur pa tut nekej po 10, 20, 50 centov) in sm se odloču da bom ta drobiž porabu za bencin ker sm se ga mogu nekak znebit!

No in ko sm tankal poln tank (znesek je bil točno 42eur) sm šu na blagajno, kjer sta dve blagajni in na eni je delu en mudel, ki je mel že dve stranki pr seb, jst sm pa še en za mano sva pa čakala na drugi blagajni, kamor je pršla ena gospodična (tm ene 25let). Jst sm ji tiste kovance vrgu na mizo že predn je sploh pršla in ko je pršla mi je najprej zabila (ne živjo ali kej podobnega) ampak "a ti mene zajebavaš...veš kok mam jst dela!" in jst njo gledam in ji povem da keš je keš in da nimam nč druzga...ona vsa razpičkana najprej sploh ni hotla sprejet dnarja, pa sm ji reku da ok, da lahko vzamem denar in grem svojo pot naprej (s polnim tankom)...ampak pol je vseen začela štet (mogla je vsaj 3-4x ker se je zmotla al je pa tok tupa da ne zna štet). Med štetjem pa mi je povedala, da po zakonu njim ni treba sprejet kovance??? sm spet reku ok in pol mi je dala račun jst rečem hvala in adijo, ona pa spet ne bu ne mu! in ko sm bil pr vhodu se mi zadere iz blagajne, da drugič nej ne hodm če bom mel tolk drobiža in da ga ne bo sprejela, vendar sm jst hodu naprej proti avtu....

Dobr, to da je bla nesramna in da se tko s strankami ne dela je eno in me ne gane tok (bom že prenesel), bolj me zanima kako je s tem zakonom??? res obstaja? al je sam neki nabijala zato k je bla živčna? mal sm po netu brsku in sm najdu sam za bankovce, da se lahko dobi kazn če ne sprejmeš kerkol bankovec...kako je pa s kovanci?

pozna kdo zakon? ma kdo podobne izkušnje?

aja tanku sm pa na OMW črpalki v btcju (industrijska cona) mislm da je letališka cesta!

LP

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Pe jun 05, 2009 1:45 pm

Ja denar je denar :) ..samo tukaj pač doživljaš čudne odzive ker jim pač ni za štet tega drobiža..jaz tudi včasih grem z kovanci tankat ker se ti pač nebarejo pa jih moreš nekje porabit..zamenjat..in še do zdaj nisem nikjer tega doživel da bi kaj godrnjali, nekateri prav čakajo kdaj bo prišel kdo z drobižem oz.kovanci ;) ..ker jim ga primankuje..

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Re: Drobiž na črpalkah?

Napisal/-a TriCikl Pe jun 05, 2009 1:46 pm

Hahaha, pa kak zakon neki. To je tako kot da bi rekla da ne sprejema bakovcev za 5€ z neparno serijsko številko.
Verjamem da je zoperno štet, ampak denar je denar. Še dobro da večinoma s plastiko plačujem.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jun 05, 2009 1:48 pm

Kar se tebe tiče bi lahko tudi plačal vse z kovanci po 1 cent - ona to mora sprejeti; kakšen zakon neki :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe jun 05, 2009 1:50 pm

Točn tako. Tut če bi v starih tolarjih tankal za 10.000 SIT in plačal v drobižu po 1 SIT bi ti mogla vzet. 42€ v drobižu pa res ni težko preštet.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Pe jun 05, 2009 1:50 pm

koliko je meni znano je evro pri nas zakonito plačilno sredstvo neglede v kakšni obliki.najsi bo to papirnata ali kovana.zato je moje mnenje takšno:

-punca je imela slab dan
-imela je PMS
-mogoče prejšnjo noč ni dobila

torej če povzamem.v naših koncih me z vrečko kovancev sprejmejo na pumpah vedno z odprtimi rokami ker mi vedno pravijo da jim primanjkuje kovanih....tudi sam se ukvarjam s trgovino in podobnim in je res jeba kar se tiče kovancev....še posebej tam po 15 v mesecu k vsi s tadebelimi dnarji hodjo okrog.

tisti punci bi pa jst najbrž povedal svoje,zahteval nadrejenega,pa še na upravo bi klical če treba...ker stranka je zakon....tud če pride s polno vrečko kovancev za 1 cent....ajoj kako bi jih štela ...si jo že predstavljam..

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Pe jun 05, 2009 1:53 pm

Denar more sprejet in nima veze al so sami kovanci al niso, a se ji da štet al pa ne, ti si mel namen plačat, če bi želel pa samo menjat drobiž takrat te pa lahko zavrne.
Ni čudn da gre vse v k**** če se folku ne da delat...

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Pe jun 05, 2009 1:53 pm

Kegl: drugič pa idi zanalašč zamenjat vse v kovance pa ji še 1x plačaj z kovanci ;)

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe jun 05, 2009 1:53 pm

Mora ti vzeti denar.
Drugače bi bilo če bi bil denar poškodovan ali kaj podobnega. V tem primeru mu oz. ji pa ni potrebno vzeti denarja in ga lahko zavrne, tega pa lahko greš menjat na banko kjer ti dajo celega in nepoškodovanega.

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Pe jun 05, 2009 1:53 pm

Ni čisto res. Dolžni so sprejeti do 50 kovancev, več pa ne.

http://www.racunovodja.com/STA/Novica.aspx?id=97922

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy Pe jun 05, 2009 1:54 pm

Jaooo :evil: Zakaj se meni kaj takega ne zgodi??? :D A ti si jo pa mirno poslušal? enkrat bom šla tja s kovanci za 1 cent in ji plačala poln tank (več kot 50 EUR) in čakala, da začne jamrat :twisted:
Nikjer ni nobenega zakona, ki bi sploh omenjal kaj tako zabitega! Jaz bi zahtevala nadrejenega in bi mu povedala kakšno "prijazno" uslužbenko ima zaposleno.
Zadnjič spremenil happy, dne Pe jun 05, 2009 1:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe jun 05, 2009 1:55 pm

Kegl je napisal/-a:Hello!

Včeraj se mi je zgodila ena mini zadevica in sicer mogu sm it tankat, pri sebi pa sm imel samo kovance (večinoma po 1 in 2 eur pa tut nekej po 10, 20, 50 centov)...

...No in ko sm tankal poln tank (znesek je bil točno 42eur) ... Med štetjem pa mi je povedala, da po zakonu njim ni treba sprejet kovance??? ...

Po prevzemu EUR ni več dolžna prejeti več kot 50 kovancev.

http://www.ti.gov.si/si/pogosta_vprasan ... nje_00098/

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy Pe jun 05, 2009 1:58 pm

Ja ni DOLŽNA (v bistvu pa mora), ker kaj bo pa naredila če nimaš ničesar drugega? Mora lepo sprejet in preštet

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Pe jun 05, 2009 1:59 pm

dobr no...z bakrenimi jih glih nebi šu plačvat te so res mal krute :D drgač pa jst vem da je dnar dnar...sam ona je pač tko odreagirala kot sm vam napisu! res je velka vrjetnost da je mela slab dan (ker je zadi neki delala in jo je un model poklicu nej gre na blagajno) ampak tko nesramno kokr je reagirala, nebi smela!

a je možno da majo oni nek "svoj" zakon k velja pr njih pa da je dovoljen??? :D drgač pa če me je drkala u glavo s tem zakonom ni 2x za rečt da bom šu naslednič spet s kovanci pa nej ona joka kokr če....in če bo spet težila pridm naslednič z bakrenimi... :P

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Pe jun 05, 2009 2:02 pm

happy je napisal/-a:Ja ni DOLŽNA (v bistvu pa mora), ker kaj bo pa naredila če nimaš ničesar drugega? Mora lepo sprejet in preštet

sej sm ji reku da mi lahko vrne kovance jst grem pa naprej s polnim tankom :D pol je pa začela štet!

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Pe jun 05, 2009 2:02 pm

V bistvu ji ni treba. Je pa res, da večina trgovcev s tem ne komplicira. Se še spomnim, kako so eni kmalu po uvedbi Evra kupili novega Scenica samo s kovanci za 2 EUR. Trgovec pa je bil tako pameten, da je to še objavil v časopisih in je imel brezplačno reklamo.

Ampak po črki zakona ji več kot 50 kovancev ni treba vzeti. In je tvoj problem, če nimaš ničesar drugega.

Stvar zdrave pameti in dobrih trgovskih običajev pa je seveda nekaj drugega...

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Pe jun 05, 2009 2:09 pm

recept je napisal/-a:
Kegl je napisal/-a:Hello!

Včeraj se mi je zgodila ena mini zadevica in sicer mogu sm it tankat, pri sebi pa sm imel samo kovance (večinoma po 1 in 2 eur pa tut nekej po 10, 20, 50 centov)...

...No in ko sm tankal poln tank (znesek je bil točno 42eur) ... Med štetjem pa mi je povedala, da po zakonu njim ni treba sprejet kovance??? ...

Po prevzemu EUR ni več dolžna prejeti več kot 50 kovancev.

http://www.ti.gov.si/si/pogosta_vprasan ... nje_00098/

očitno je res neki na temu...sicer men glupa zadeva ampak ok! sam ne vem kok je blo številčno kovancev...je možno da jih je blo več kot 50! spomnem se da jih je blo 10x2eur, 10x1eur in 10x50centov, ostalo pa po 20 in 10 centov...

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy Pe jun 05, 2009 2:09 pm

Mah to je zame čuden zakon :roll: Ja, niso dolžni, samo v bistvu pa morajo sprejet. To je popolnoma skregano z logiko.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe jun 05, 2009 2:13 pm

Ni zakona ki bi prepovedoval plačilo z kovanci... no way. Kovanci so tako kot papir zakonito plačilno sredstvo. Je že res, da če ga neseš kovance v banko, da jih sprejmejo samo določeno količino na dan, če jih je več ti nekaj malega zaračunajo. Mula je imela slab dan, ker je mogla pač štet kovance pa še ni konec sveta.

Popravek... aha, sem bi preveč pameten... no sej, na banki ti vzamejo 100 kovancev na dan, kar je čez ti malo zaračunajo.
Zadnjič spremenil Kritik, dne Pe jun 05, 2009 2:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Pe jun 05, 2009 2:14 pm

damjan je napisal/-a:
-punca je imela slab dan
-imela je PMS
-mogoče prejšnjo noč ni dobila

Če ženska ni nataknjena ponoči je pa čez dan....

Malo šale.

Ko pa vidim s kakšnimi kovanci si ji plačal pa ne vem kje je panika. Saj si imel ta velikih kovancev za 35 €. Ostalo pa ja lahko prešteje. Če meni stranka prinese kovance sem hvaležen, ker drobiža pa res ni nikoli preveč. 100 ljudi 100 čudi.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost