Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

zalepljene tablice na avto...kazen?!

Napisal/-a Dariooo Pe jun 05, 2009 10:25 pm

Zdravo

No slišal sem da je prsu vn nov člen (ne vem stevilke, odstavka, vrstice, strani člena), ki pravi da če imas tablice na avtu prilepljene (torej ne v standardnem okviru za tablico) da dobiš kazen v določeni vrednosti (tudi te vrednosti ne vem točno) in to naj bi bilo zato, ker ce ti hoče policaj vzet tablice ti jih ne more oz če jih ti vzames dol jih poškoduješ......a ve kdo kaj več o tem...je to res??

LP :)
Slika

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Pe jun 05, 2009 10:47 pm

Ta je malo bosa. Odlepiš jih dol, pač niso ravne kot da bi jih zlikal. To niso poškodovane tablice. Pod poškodbo se šteje npr. prinetane. Sicer pa, če jih zviješ jih lahko koliko toliko poravnaš. Če ne, pa kupiš nove. Jaz sem avto prodal in je kupec želel nove. Jaz sem jih komaj dobil dol. Bile so kot, da bi jih krava prežvečila in pljunila ven. Teta na šalterju ni rekla nobene.

lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe jun 05, 2009 10:50 pm

ja ja vem to, da jih tezko dobis dol, sm jo tudi js 1x cupal dol, ko sm avto prodal...pa sem zalepu z obojestranskim lepilnim...sm jo zavil pol 360° ko sm jo dol vleku in zvijal :D

js sm to slisal pac da je kazen...pa me zanima ce je se kdo to slisal..baje nov zakon..mesec al dva star...
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 05, 2009 11:27 pm

Dariooo je napisal/-a:ja ja vem to, da jih tezko dobis dol, sm jo tudi js 1x cupal dol, ko sm avto prodal...pa sem zalepu z obojestranskim lepilnim...sm jo zavil pol 360° ko sm jo dol vleku in zvijal :D

js sm to slisal ....

si ti slišal za laks :?: za ribe lovit....cca 50 cm ga rabiš in enostavno primeš z obema rokama in "porežeš" lepilo za tablico dol.......minuta dela

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jun 06, 2009 9:29 am

sašo5 je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:ja ja vem to, da jih tezko dobis dol, sm jo tudi js 1x cupal dol, ko sm avto prodal...pa sem zalepu z obojestranskim lepilnim...sm jo zavil pol 360° ko sm jo dol vleku in zvijal :D

js sm to slisal ....

si ti slišal za laks :?: za ribe lovit....cca 50 cm ga rabiš in enostavno primeš z obema rokama in "porežeš" lepilo za tablico dol.......minuta dela

ne...ribe?...kaj je to riba??...buuu..laks??..nikoli slisal...

Drugace btw tablic nism vec rabu, pa mi je blo vseeno za njih...pa tudi nisem ribic (je res da sem z obale) tako da nisem lih imel v zepu laksa....ampak to je ze OFF...uprasanje je bilo drugo!

LP
Slika

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So jun 06, 2009 1:16 pm

Nisem še srečal policaja, ki bi preverjal za tablicami ali so prilepljene...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jun 06, 2009 1:28 pm

tu je star zakon o tablicah:

3. člen, zvcp - 2004:
Uradni list RS, št. 29/2004

(označevanje in pritrditev registrskih tablic)

(1) Mere registrskih tablic za vsa motorna in priklopna vozila kategorij M, N, O, L ter traktorje in traktorske priklopnike registrirane v Republiki Sloveniji, razen preizkusnih registrskih tablic so določene v preglednici št. 1 in št. 2, ki sta sestavni del tega pravilnika.
(2) Vse registrske tablice, razen preizkusnih samolepilnih registrskih tablic, so izdelane iz aluminijaste pločevine debeline 1.00 mm, v katero je vtisnjen znak proizvajalca registrske tablice. Del vsebine registrske tablice je pred vtisom registracijskih označb že natisnjen na retroodsevni foliji, ki v večplastni strukturi poleg »evropskega loga« in črne obrobne črte, vsebuje tudi zaščitni znak »RS« (Slika št. 9), ki je viden le pod določenim kotom.
(3) Registrske tablice, razen preizkusnih, tablic za motorna kolesa oziroma kolesa z motorjem in priklopna vozila, so pritrjene na prednji in zadnji strani vozila. Tablice, ki so pritrjene na vozilo ne smejo biti upognjene ali kako drugače deformirane. V skladu z zakonom, ki ureja varnost cestnega prometa, morajo biti tablice varno pritrjene na način in na mestu, ki ga je za ta namen predvidel proizvajalec vozila tako, da so nezakrite, dobro vidne, lahko berljive in ne smejo biti dodatno prevlečene ali prekrite s kakršnokoli snovjo.
(4) Splošno stanje registrskih tablic se vsakokrat preveri v postopku identifikacije vozila na rednem tehničnem pregledu.

7. člen, zvcp - 2006
Uradni list RS, št. 83/2006

(označevanje in pritrditev registrskih tablic)

(1) Vse registrske tablice, razen samolepilnih preizkusnih tablic, označi proizvajalec tako, da na prednji strani registrske tablice odtisne serijsko številko posamezne registrske tablice, ki je sestavljena iz znaka »SLO« in kombinacije desetih številk.
(2) Registrske tablice in preizkusne tablice, razen tablic za vozila kategorij L, O, T, C in R, so pritrjene na prednji in zadnji strani vozila. Tablice, ki so pritrjene na vozilo, ne smejo biti upognjene ali kako drugače deformirane. Pritrjene morajo biti na način in na mestu, ki ga je za ta namen predvidel proizvajalec vozila, tako, da so nezakrite, dobro vidne, lahko berljive in ne smejo biti dodatno prevlečene ali prekrite s kakršnokoli snovjo. Tablice morajo biti čvrsto pritrjene na vozilo, da ne morejo odpasti z njega.
(3) Splošno stanje registrskih tablic se vsakokrat preveri v postopku identifikacije vozila na rednem tehničnem pregledu.

Uporabniški avatar
tomaz07
Novinec

Napisal/-a tomaz07 So jun 06, 2009 8:35 pm

Če narediš luknje v tablico in potem z vijaki priviješ na avto se tudi šteje kot poškodovana ?
Renault Megane Coupe 1.6e.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jun 06, 2009 9:08 pm

A luknja mogoče ni poškodba ?
Probi si jo v kolen zvrtat pa povej če boli.

Dons pač ne prenašam neumnih vprašanj.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sinke So jun 06, 2009 9:25 pm

AgitatoR je napisal/-a:Probi si jo v kolen zvrtat pa povej če boli.

Saj če prilepiš s teso se ne šteje za poškodbo, samo probi nalepit tesa trak
na nogo pa povleci pa povej če boli :lol:

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu So jun 06, 2009 9:38 pm

Men je zadnič en policaj povedal,da je tablica lahko prilimana,vendar se mora normalno odstraniti,npr. če policist to zahteva. Ne da bi imel res prilimane gor in jih nikakor nebi mogel odstranit,ko bi jih moral...
Drugače pa baje gnetana ne sme bit,oz. poškodovana,ampak mi je na koncu rekel,da se malo policistov "zajebava" s temi tablicami,oz. z njihovim načinom pritrditve...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jun 06, 2009 10:20 pm

Pitu je napisal/-a: ampak mi je na koncu rekel,da se malo policistov "zajebava" s temi tablicami,oz. z njihovim načinom pritrditve...

Tako je.
Drugače je pa meni policist rekel, da je tablica kot prometna. Sepravi luknje in lepilo/silikon odpadeta, neglede na to če ti pade z okvirčka. Državna last pač, pa če prav si jih plačov :bonk
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Ne jun 07, 2009 8:41 am

Kaj pa potem pomeni ta stavek v 7. členu:
Tablice morajo biti čvrsto pritrjene na vozilo, da ne morejo odpasti z njega. :shock:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne jun 07, 2009 11:39 am

aygo je napisal/-a:Kaj pa potem pomeni ta stavek v 7. členu:
Tablice morajo biti čvrsto pritrjene na vozilo, da ne morejo odpasti z njega. :shock:

To so pa luknje v zakonu in na takih luknjah služijo odvetniki. ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jun 07, 2009 12:22 pm

sašo5 je napisal/-a:

js sm to slisal ....

ampak če ne segreješ nebo nič šlo. samo v kožo se ti bo laks zaril drugega učinka pa nebo... ker sem sam probaval tak kot pišete na forumih,pa ni šlo dol. tak da sem jo potem zvijal dol kot je Dario napisal....
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne jun 07, 2009 2:20 pm

lenivec je napisal/-a:kaka luknja? piše da morajo biti trdno pritrjene.
in par vrstic višje da nesmejo bit poškodovane.

torej jo lahko pritrdiš kak ti srce poželi, če je s tem ne poškoduješ. in če jo prišraufaš ali netaš je s tem poškodovana. če jo lepiš ni.

to je čist kristalno jasno brez lukn

Piše tudi da ne smejo biti upognjene ali kako drugače deformirane...kako boš pa potem dal tablico na Alfo ali ne vem še ker drug avto, kjer pač tablica ne more biti v ravnini?

Sem pa zdle že parkrat videl da imajo na prvi tablici ljudje čez tablico prevlečeno plastično folijo (kot je za kako hrano zavit in podobno)...kaj ma to kako foro da ko radar slika da kej fotko zmoti al pač da se mušice gor ne prilimajo :lol:
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jun 07, 2009 2:48 pm

Raje poskrbite, da vam nebo treba tablic iz avta dol dajat pred policaji pa bo...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov