Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Kaj se da narediti?

Napisal/-a pugi405 Sr jun 10, 2009 3:45 pm

Lp.
Imam en problem in sicer soseda, ki je očitno psiho :evil: .
Živim v majhni vasi in skozi le-to odi ena ozka cesta, kjer se dva avta ne moreta mirno srečati. Ta sosed ves čas drvi skozi vas. Ne bom lagal 90 km/h včasih. Živim v hiši, ki je za nepreglednim ovinkom, kjer prasec najraje prtisne na gas. moja garaža je za tem ovinkom, očetova tudi... Na cesti se večkrat igrata moja nečaka... torej, kar hočem rečt je to, da tega divjaka nihče ne more obvladat, starši ga zagovarjajo, enkrat se je z veliko hitrostjo zaletel v kontejner pred hišo, ga razsul in mi ga zbil v avto. To sem še prebolel.... Včeraj pa: :evil: :evil: :evil: Psihopat tako pridrvi kot vedno in še prtisne dodatno na gas, ter skoraj oplazi mojega očeta in se skorajda zaleti v naš parkiran avto. Ko se vrne po isti poti, spet gaaaas. :evil: Tokrat sva ga z očetom ustavila in skoraj da mu nisem zbil zob v grlo. Naredil je sedem metrov dolgo zavorno pot. Torej, kaj naj se naredi proti takemu maniaku, ki ogroža življenja ostalih? Poklical sem dvakrat policijo in so mi rekli, da se mora najprej nekaj zgoditi. Niso se odzvali. Torej, čakam naj da zbije koga od mojih družinskih članov in potem bodo ukrepali. Naj še rečem, da njegova mama grozi očetu po telefonu.

Lp. Kam naj se obrnem?
Zadnjič spremenil pugi405, dne Sr jun 10, 2009 3:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 10, 2009 3:49 pm

Če se policajem ne da vstajat, naj pa ležijo :P . Si že vprašal za to možnost (verjetno na občini)?

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr jun 10, 2009 3:51 pm

esem je napisal/-a:Če se policajem ne da vstajat, naj pa ležijo :P . Si že vprašal za to možnost (verjetno na občini)?

Župan ne dovoli. Je bčinska cesta.

O meni bodo očitno morali brati v črni kroniki, da se bo kaj premaknilo :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jun 10, 2009 3:53 pm

Zvezat idiota in s kolom pretepst. Oziroma naredit nekaj, da mu bo nagnal strah v kosti. Ko ne gre z lepa, ko odpove policija, ko odpove pravna država itd. je pač treba stvari vzet v svoje roke. Žal ni druge.
Antiznačkar po prepričanju

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS Sr jun 10, 2009 3:55 pm

Zdravo. Poznam zadevo, zoprna stvar, res. Moji predlogi:
na krajevno skupnost, oz. občino daš pobudo za ležeče policaje ( tiste dolge), lahko tudi sam nekaj z improviziraš na tem, če ne bo uspeha.
Drugače pa če se je zaletel v tvoj avto, oz. ti povzročil katero drugo materialno škodo je to dovolj, da ukrepa tudi policija.
Svetuj svojim, da naj bodo zelo pazljivi okoli hiše.

LP

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr jun 10, 2009 3:56 pm

Polo78 je napisal/-a:Zvezat idiota in s kolom pretepst. Oziroma naredit nekaj, da mu bo nagnal strah v kosti. Ko ne gre z lepa, ko odpove policija, ko odpove pravna država itd. je pač treba stvari vzet v svoje roke. Žal ni druge.

Pljunil sem ga prasca, ker ga ne smem udarit. Pa še upal se ni iz avta ven... popizdu sm na polno :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr jun 10, 2009 3:57 pm

cakaj, a nisi reko, da se je ze 2x v vas avto zaletel? torej se je ze nekaj zgodil.. ste dali prijavo za povzrocitev prometne nesrece?

nevem, jaz bi verjetno najprej b***** ustavil, mu lepo razlozil situacijo, da se na cesti igrajo otroci, da je cesta nepregledna in ce je moznost, da pripelje skozi ta ovinek malo pocasneje..

ce pa tako ne bo slo, pa kamero v roke pa snemaj.. pol pa z dokaznim gradivom na PP.

EDIT: sem tak dolgo pisal post, da so ti ze ostali napisali podobno.. vseeno pa, kamero v roke pa snemaj, sicer se hitrost ne bo vidla, ampak vseeno bo verjetno vidno, da hitrost ni primerna cesti.
Zadnjič spremenil SamoK, dne Sr jun 10, 2009 3:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr jun 10, 2009 3:58 pm

C2 VTS je napisal/-a:Zdravo. Poznam zadevo, zoprna stvar, res. Moji predlogi:
na krajevno skupnost, oz. občino daš pobudo za ležeče policaje ( tiste dolge), lahko tudi sam nekaj z improviziraš na tem, če ne bo uspeha.
Drugače pa če se je zaletel v tvoj avto, oz. ti povzročil katero drugo materialno škodo je to dovolj, da ukrepa tudi policija.
Svetuj svojim, da naj bodo zelo pazljivi okoli hiše.

LP

Na mobitelu imam posnet telefonski pogovor med mojo in njegovo mamo, ter grožnje iz njene strani? Naj ovadim to govno od človeka?

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Sr jun 10, 2009 3:59 pm

nasvet je simpl, samo žal nelegalen. brez rok in brez nog bo bolj težko vozil.
so pa še druge možnosti, recimo parkiraj avto na cesti, tako da bo moral 5 na uro mimo njega, zberi podpise večine krajanov za ležeče policaje, prekoplji sam cesto in zalij beton na višino cca 3 cm pod obstoječim nivojem...
ni res. da policaji ne morejo nič dokler se kaj ne zgodi, ampak se jim očitno ne da. lahko recimo postavijo radar, in ga oglobijo tolikokrat, da ne bo več zmožen plačat, pa še kot povratnikumu lahko zaplenijo avto

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr jun 10, 2009 3:59 pm

SamoK je napisal/-a:cakaj, a nisi reko, da se je ze 2x v vas avto zaletel? torej se je ze nekaj zgodil.. ste dali prijavo za povzrocitev prometne nesrece?

nevem, jaz bi verjetno najprej b***** ustavil, mu lepo razlozil situacijo, da se na cesti igrajo otroci, da je cesta nepregledna in ce je moznost, da pripelje skozi ta ovinek malo pocasneje..

ce pa tako ne bo slo, pa kamero v roke pa snemaj.. pol pa z dokaznim gradivom na PP.

Ne... ni se zaletel 2X. nabil je kontejner v moj avto. To je blo pred leti in sem glede na malo škodo rekel... ajd ... naj bo... ne bom delal štale... Zdej pa so že življenja pod vprašajem... :evil: :evil:
Pa naj še rečem, da je človek bivši arestant - torej kriminalec.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Sr jun 10, 2009 4:03 pm

cimvec prijav naredi.. dnevno, ce bo potrebno! ko bodo meli polno mizo prijav ne bodo mogli vec samo v luft gledat.., pa se na sodiscu ti zna to koristit!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr jun 10, 2009 4:06 pm

Saj drugega se ne da... Snemal ga bom in potem video material zapeku na cd in dal na PP. :evil: :evil:

Pravica do osebnega dostojanstva in varnosti je ena od temeljnih ustavnih pravic človeka, zato so POLICISTI DOLŽNI UKREPATI V VSAKEM PRIMERU, KO GRE ZA OGROŽANJE ŽIVLJENJA, VARNOSTI LJUDI IN PREMOŽENJA TER PRAVICE LJUDI DO MIRU PRI DELU, RAZVEDRILU ALI POČITKU (Usmeritve za izvajanje policijske intervencije, Lj, 1998)

Vir: http://www.policija.si/index.php/interventna-tevilka-113
:evil:
Zadnjič spremenil pugi405, dne Sr jun 10, 2009 4:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jun 10, 2009 4:09 pm

Pa ne samo ti... vsi ostali sosedje, katere tud ogroža naj vsakič kličejo na policijo in delajo prijave. Naslednja stopnja so mediji in kakšen Svet bo tako zgodbo z veseljem objavil.

Se pa ne strinjam z ležečim policajem saj res ni fer, da zaradi enega kretena, ki ima očitno veze na policiji (zato ga pustijo pr mir) najebejo vsi normalni, k bodo pol moral rint čez ta "hrib" na cesti in uničevat svoja vozila - in vse to zaradi enega neprilagojenca.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jun 10, 2009 4:29 pm

Zgleda,da bo treba v naši ljubi deželici vzet zakon v svoje roke.....Jaz ga že imam:

Slika

Tisto,kar si objavil iz tistega linka posreduj na PP. Če ne drugače,pa posreduj na "višje" inštance.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Sr jun 10, 2009 4:30 pm

no, naslednjic ko bos delal prijavo in te bodo odslovili jim citiraj ta odstavek! pa ne pozabi snemat pogovora :twisted:

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Sr jun 10, 2009 4:38 pm

Glede na to, da ZVCP ne prepoveduje parkiranja ob robu ceste, bi jaz za prvo silo nabavil eno staro garo za 50 evrov in jo parkiral na izpostavljeno mesto tako, da se brez upočasnitve na 20-30 km/h ne bi dalo peljati mimo. Za vsak slučaj pa notranjosti avta spremeniš še namembnost - v terarij.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Kaj se da narediti?

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 10, 2009 4:52 pm

pugi405 je napisal/-a:Lp.
Imam en problem in sicer soseda, ki je očitno psiho :evil: .
Živim v majhni vasi in skozi le-to odi ena ozka cesta, kjer se dva avta ne moreta mirno srečati. Ta sosed ves čas drvi skozi vas. Ne bom lagal 90 km/h včasih. Živim v hiši, ki je za nepreglednim ovinkom, kjer prasec najraje prtisne na gas. moja garaža je za tem ovinkom, očetova tudi... Na cesti se večkrat igrata moja nečaka... torej, kar hočem rečt je to, da tega divjaka nihče ne more obvladat, starši ga zagovarjajo, enkrat se je z veliko hitrostjo zaletel v kontejner pred hišo, ga razsul in mi ga zbil v avto. To sem še prebolel.... Včeraj pa: :evil: :evil: :evil: Psihopat tako pridrvi kot vedno in še prtisne dodatno na gas, ter skoraj oplazi mojega očeta in se skorajda zaleti v naš parkiran avto. Ko se vrne po isti poti, spet gaaaas. :evil: Tokrat sva ga z očetom ustavila in skoraj da mu nisem zbil zob v grlo. Naredil je sedem metrov dolgo zavorno pot. Torej, kaj naj se naredi proti takemu maniaku, ki ogroža življenja ostalih? Poklical sem dvakrat policijo in so mi rekli, da se mora najprej nekaj zgoditi. Niso se odzvali. Torej, čakam naj da zbije koga od mojih družinskih članov in potem bodo ukrepali. Naj še rečem, da njegova mama grozi očetu po telefonu.

Lp. Kam naj se obrnem?

Sej ni čudn, da je potem vse v pi**i, če pa dobiš tak odgovor. Svoje lene riti pa dvignejo, ko je že prepozno (beri, ko je že nekdo zrd bedarije mrtev).

Poleg tega je pa še kriminalc? Halo!?
Slika

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr jun 10, 2009 5:16 pm

Bo nebivedu povedu, kaj se naredi v takih primerih :)

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr jun 10, 2009 5:32 pm

SamoK je napisal/-a:no, naslednjic ko bos delal prijavo in te bodo odslovili jim citiraj ta odstavek! pa ne pozabi snemat pogovora :twisted:

Seveda jih ne sme pozabiti opozorit, da se pogovor snema.

lenivec je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Saj drugega se ne da... Snemal ga bom in potem video material zapeku na cd in dal na PP. :evil: :evil:

ta video nebo dokazni materjal, tak da snemaš zastojn.

daj neko tenerko in neko majco nafilaj s senom in ko veš da prileti mimo vrži na cesto.

Hahaha, nice one. :D Ampak dolgoročno ne bo delovalo, pa še prometno nesrečo lahko povzroči.

Po moje je najboljša rešitev ovira ob cesti, katero bo primoran počasi obvoziti.
Prelude To Disaster
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov