Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

SLO nalepka

Napisal/-a Tommo Ne jul 19, 2009 8:28 pm

Ker nisem našel nikjer debate o tem bom napisal tuki.

Zanima me a je za hrvaško obvezna SLO nalepka če imamo na avtu nove evropske tablice ki imajo SLO napis že na sami tablici?

Eni mi pravjo da ne rabiš eni pa da je obvezna kljub temu. Sej jo imam sam vseen me zanima.

Lp Tommo
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jul 19, 2009 8:30 pm

ne rabis,sj zato pa mamo un slo na tablici.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Ne jul 19, 2009 8:32 pm

kakor vem jo za na hrvasko vseeno rabis, zato ker hrvaska ni v EU! Te oznake na tablicah veljajo samo za drzave, ki so v EU.
Slika

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne jul 19, 2009 8:35 pm

Ja pa ja de, za hrvaško te eu tablice sploh ne veljajo, ampak rabiš druge... :roll:

NE rabiš več nalepke.

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Ne jul 19, 2009 8:37 pm

N a strani od AMZS piše,da je uporaba nalepke z oznako države še vedno obvezna v državah izven EU,tudi na Hrvaškem.

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Napisal/-a jurre Ne jul 19, 2009 8:38 pm

Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jul 19, 2009 8:39 pm

jurre je napisal/-a:kakor vem jo za na hrvasko vseeno rabis, zato ker hrvaska ni v EU! Te oznake na tablicah veljajo samo za drzave, ki so v EU.

Če bi blo tak bi blo bolj logično da bi mogo met nalepko od EU ne od SLO. Jaz je nimam pa ni blo problemov. Smo lih letos o tem razpravljali ker se je prpelal stric dol z starimi tablcami brez znaka EU pač tiste prve še pa niti nalepke ni mel pa ni blo nič narobe.

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Napisal/-a jurre Ne jul 19, 2009 8:43 pm

hja, tako pac pise. Saj itak ni nikol nic narobe, dokler se ne bo en policaj vate zapicu ;)
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne jul 19, 2009 8:47 pm

jurre je napisal/-a:hja, tako pac pise. Saj itak ni nikol nic narobe, dokler se ne bo en policaj vate zapicu ;)

... letos so še posebej strpni, ker jim sezona ne lavfa ... take malenkosti ne bo noben opazu - razen seveda če boš hotel bit preveč pameten :D
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo Ne jul 19, 2009 8:47 pm

se mi je zdel da je tko ampak nisem bil 100% zato sem tut vprašal še tuki za nasvet. Torej bom še kar uporabljal to staro magnetno SLO nalepko :P
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jul 20, 2009 10:06 am

Tommo je napisal/-a:se mi je zdel da je tko ampak nisem bil 100% zato sem tut vprašal še tuki za nasvet. Torej bom še kar uporabljal to staro magnetno SLO nalepko :P

Pametna odločitev, če težijo na meji, jo rukneš gor da je mir, drugače pa v predalu shraniš. Od viška ne boli glava.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Po jul 20, 2009 10:24 am

Mad je napisal/-a:
jurre je napisal/-a:hja, tako pac pise. Saj itak ni nikol nic narobe, dokler se ne bo en policaj vate zapicu ;)

... letos so še posebej strpni, ker jim sezona ne lavfa ... take malenkosti ne bo noben opazu - razen seveda če boš hotel bit preveč pameten :D

Kako jim bo pa laufalo, če se tako obnašajo z turisti.

Smo šli na Rabac z družbo....večina Slovencev oz. neznajo HR. xD
Kamor koli smo prišli sem jaz rekel 1. po HR, ko je 2. rekel eno po SLO....so nas že grdo gledali. :lol:
Srečo smo imeli, da nismo naleteli na policaje, ker bi bila štala....je bilo dovolj kolegu ker se je moral do nagega sleč na meji. :lol:

Tako pač je...mentaliteta jih zajebava....če mu nič ne daš te bo grdo gledal.

Tako da to nalepko se ti splača imet vedno z seboj, vsaj v predalu in ko greš kam jo prilipaš z notranje strani z lepilnim trakom na šipo, da imaš mir. ;)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jul 20, 2009 11:18 am

Kolkor je meni znano.. je potrebno imeti SLO nalepko zunaj EU, če imaš še staro tablico, ki nima SLO v modrem okvirčku..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Po jul 20, 2009 2:04 pm

Mogoče malo čudno vprašanje ampak a ni blo enkrat rečeno, da bodo te nalepke za avtomobile oznaka SI, videl sem pa nekje tudi oznako naše države SVN. Kako je s tem?
Sam drugače sploh nimam te nalepke. Mam pa EU tablice.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jul 20, 2009 3:06 pm

Jaz grem kar velikat na Pag, ker ima teta dol hišo pa nimam SLO nalepke in nisem imel nikol problemov

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: SLO nalepka

Napisal/-a King1 Po jul 20, 2009 3:13 pm

Tommo je napisal/-a:Ker nisem našel nikjer debate o tem bom napisal tuki.

Zanima me a je za hrvaško obvezna SLO nalepka če imamo na avtu nove evropske tablice ki imajo SLO napis že na sami tablici?

Eni mi pravjo da ne rabiš eni pa da je obvezna kljub temu. Sej jo imam sam vseen me zanima.

Lp Tommo

mene je ustavil policaj na hrvašken in v srbiji pa me je vprašal kje imam nalepko SLO. odgovoril sem mu, da na euro tablicah piše slo, če ne vidi. pa je rekel, da to ni dovolj in šel preverjat.nazaj je prišel z dolgim nosom in mi vrnil dokumente in zaželel sretan put.
tako, da po mojih izkušnjeh če imaš tanovo tablico ni potrebno.
lp

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jul 20, 2009 3:18 pm

DA, rabiš.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Po jul 20, 2009 3:50 pm

men se tud zdi da rabiš nalepko !! je pa veliko odvisno od policaja kaj bo če je nimaš :D :D

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan Po jul 20, 2009 4:34 pm

mater hujši ste ko otroci...eni ja, eni ne...mater eno je praksa, eno pa neka zakonodaja...in če na AMZS piše da jo rabiš, potem jo očitno rabiš,po nekem blesavem zakonu ne, ka se je pa zgodilo kiremu od vas, da al so ga zajebavali al pa niso, je pa čisto odvisno od škifa in odnosa voznika, ne?pi*darija namesto škatle čikov si kupi magnetno, pa jo maš pa je mir...vsaj js vem da si jo bom in tut vem da jo bom meu po poti na pag na avtu, ker glede na to kolko je že problemov med nami in njimi, se mi še reeeeeeeees ne da ubadat z enim idiostskim škifom zarad ene ku*čeve nalepke...

lp, slatncan

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe jul 24, 2009 2:01 pm

Že drugo leto sem bil na Hrvaškem na morju z avtom ki nima nalepke SLO, ker sem kupil nov avto in mi je tista nalepka grda. Nikoli nisem imel problemov zaradi tega. Pa tudi tiste magnetne ne kupim ker pravijo da dela rise.

Imam pa novo tablico z SLO napisom.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov