Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

ydnabog
Nov uporabnik

alkohol + kasko

Napisal/-a ydnabog Po jul 20, 2009 6:08 pm

Ojla

Mene pa nekaj zanima, za uveljavljanje kaska in AO+ moraš imeti alkohola0,0 ali je dovoljeno do 0,5%.
Pa še eno vprašanje, kaj če sodišče ustavi postopek glede alkohola zaradi pomanjkanja dokazov (ne morejo ugotoviti ali sem bil pod vplivom ali ne). Kakšen odgovor lahko pričakujem od zavarovalnice glede uveljavljanja kaska in AO+-a?

Lp, U.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jul 20, 2009 6:10 pm

Lahko imaš 0,5% samo boš imel večje probleme pri pogajanju

Uporabniški avatar
smajli
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a smajli Po jul 20, 2009 6:32 pm

če si bil pod vplivom, potem močno upam da boš plačal polno kazen in ostal brez kritja škode s strani zavarovalnice! nimam osebno nič proti tebi, imam pa proti pijanim voznikom. če piješ, ne vozi. tu ni več nobene druge debate!
I never forget a pussy... cat
Slika

ydnabog
Nov uporabnik

Napisal/-a ydnabog Po jul 20, 2009 6:35 pm

Vprašal sem za nasvet, ne za neko glupo moraliziranje. Plačal nisem nič, oproščen pa vsega
Lp, U.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jul 20, 2009 6:44 pm

Poglej ydnabog...

ze glede na sam sestavek zgornjega posta bi ti moralo biti jasno, da bo po vsej
verjetnosti TUDI moraliziranje zato prosim, da besedo glupo vzames nazaj.

Ali imas zapisnik policije z 0,0? kako v tem primeru ne morejo ugotoviti... povej v
stavku ne, da okolisis s pomankanjem dokazov in s tem tudi svojo nedolznost.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
smajli
Novinec

Napisal/-a smajli Po jul 20, 2009 7:15 pm

kaj ne bi moraliziral? :roll: poglej kakšen vzgojni primer si naredil iz samega sebe. ob takšnem sodstvu, ki oprosti pijanega človeka na podlagi pomankanja dokazov (zanima me kam se je izgubil zapisnik alkotesta policije) se ne čudim, da ljudje vseeno sedejo pijani za volan. in ker je sistem očitno (spet) zatajil, se ti iz tega ne boš čisto nič naučil. kvečjemu to, da se zločin izplača in da se boš v naslednji podobni situaciji spet poskušal izogniti več kot zasluženi kazni. in btw ja, zame je zločin sest pijan za volan...
Slika

ydnabog
Nov uporabnik

Napisal/-a ydnabog Po jul 20, 2009 7:42 pm

Me prov zanima ker od vaju superjunakov še ni sedel za volan, ne da bi spil vsaj eno, dve, tri pire. Sicer mi je pa gladko kaj si mislite, oproščen sem bil, psi lajate, karavana gre pa dalje.
Lp, U

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 20, 2009 7:47 pm

nič ni moraliziranje ampak zaradi pijancev ljudje umirajo na cestah! če nisi trezn nevem kaj delaš v avtu!!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jul 20, 2009 7:49 pm

ydnabog je napisal/-a:Me prov zanima ker od vaju superjunakov še ni sedel za volan, ne da bi spil vsaj eno, dve, tri pire. Sicer mi je pa gladko kaj si mislite, oproščen sem bil, psi lajate, karavana gre pa dalje.
Lp, U

ja karavana gre dalje, ko boš koga ubil! take bi moral javno osramotit pa nikol več izpita!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jul 20, 2009 7:50 pm

ydnabog: Ne bom sinonim za superjunaka, ampak v svojem 12 letnem vozniskem stazu - nikoli.
Marsikaj imam ze v glavi popredalckano in naj se gre to za 1 "italijancek" ali pa na drugi strani
0,5l osvezilne pijace. Pocasi te pa prosim, da umiris svoje negativno nastrojene misli, ker so
ze zrele za karton.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

ydnabog
Nov uporabnik

Napisal/-a ydnabog Po jul 20, 2009 7:57 pm

Seveda je alkohol najlažje krivit za nesreče, kaj pa druge stvari, nepredvidljiva vožnja, izsiljevanje prednosti, divjanje motoristov, neuoraba smernikov, ko se ti nekdo nalepi na rit na 30cm?
V službo hodim zgodaj zjutraj (5:00), in ne bote verjel kolikokrat se mi zgodi da pride kakšen avto na cesto direktno iz parkirišča ne da bi se sploh ustavil in pgoledal če je prosto (češ, sej kdo pa je ob tej uri na cesti).
Vsak dan naredim v sluzbo in nazaj 140km, tko da vem o čemu govorim.
Alkohol je delno kriv, največja krivda je pa neumnost ljudi ker enostavno na cesti ne znajo predvidit situacije.
Imam ogromno izkušenj takih "pametnih voznikov"
1 primer
Avtocesta, vozim po voznem pasu, po prehitevalnem pasu kakih 50 metrov za mano vozi en drug avto, ista hitrost kot jaz ( to traja kake 2 km), pred mano se znajde tovornjak, seveda začnem prehitevat, dotični pametnjakovič ki je ves čas vozil z isto hitrostjo za mano, se ravno takrat odloči da bo pospešil, in potem mi začne neki blendat, češ, kaj ga isliljujem...
Pa še bi lahko našteval.
Lp, U.
Zadnjič spremenil ydnabog, dne Po jul 20, 2009 8:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jul 20, 2009 8:05 pm

Fiatfan je napisal/-a:nič ni moraliziranje ampak zaradi pijancev ljudje umirajo na cestah! če nisi trezn nevem kaj delaš v avtu!!

@fiatfan pod tole se pa podpišem. :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap

@ydnabog: glede tvojih izjav pa nimam besed. upam, da se boš zamislil preden bo prepozno.
pa varno vožnjo ti želim.

p.s. pa kot je napisal mactron tudi jest v svoji devet letni vozniški karieri nisem spil niti 1dcl piva in se vsedel za volan. ampak verjetno smo mi tisti, ki smo bedni, ker se že v naprej zavedamo posledic, ki lahko nastanejo ob takem početju.
lp

ydnabog
Nov uporabnik

Napisal/-a ydnabog Po jul 20, 2009 8:12 pm

Ljudje umirajo, ker ljudje ne znajo vozit.
Če pa ti nisi sposoben vozit avta po eenem pivu, ga nisi sposoben vozit niti trezen.
LP, U

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jul 20, 2009 8:13 pm

ydnabog je napisal/-a:Ljudje umirajo, ker ljudje ne znajo vozit.

samo to: narobe razmišljaš.
pa povej komu je letel ta tvoj zadnji post.
lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po jul 20, 2009 8:16 pm

lol. včasih pa taka galama ko je off topic, zdaj pa ena stran v bistvu offa pa nobenga odgovora. včasih pa kartoni za off topic.

ydnabog
Nov uporabnik

Napisal/-a ydnabog Po jul 20, 2009 8:22 pm

Ma kokr sm že reku, alkohol je kriv, ni pa vsega kriv, ljudje so na cesti totalno brezobrazni, kokr sm že reku, izisiljveanja (skoči pred tebe, čeprov vidi da dva km za tabo ni nobenga avta, nenadno zaviranje in zavijanje brez smerokazov, kak mesec nazaj sem vozil za tovornjakom, naloženim z avtomobili, ki je vsakič, ko je prišel pod kak most dobesedno zapeljal na nasprotni vozni pas ker se je bal da nebi trčil ob most (nadvoz) ( hitrosti seveda ni zmanjšal), pa takih cvetk je še ogromno, vseh nevem zdej iz glave. No, to bi blo vse od mene, pa Lp.

Uporabniški avatar
smajli
Novinec

Napisal/-a smajli Po jul 20, 2009 8:23 pm

ydnabog je napisal/-a:Ljudje umirajo, ker ljudje ne znajo vozit.
Če pa ti nisi sposoben vozit avta po eenem pivu, ga nisi sposoben vozit niti trezen.
LP, U

ne dojemaš bistva. noben te ne obtožuje za to eno pivo. pri tebi jih je bilo konkretno več, glede na to, da si stopil pred sodnika za prekrške! če bi bilo samo eno pivo, potem ti te teme sploh nebi odprl in zdaj sploh nebi bilo nobene polemike.

dejstvo pa še vedno ostaja da je po statistiki alkohol drugi, ki na cestah terja smrtne žrtve, takoj za neprilagojeno hitrostjo.

@DaDek v takih temah je takile offtopic več kot potreben, sicer pa je v drugem postu dobil svoj odgovor.
Slika

ydnabog
Nov uporabnik

Napisal/-a ydnabog Po jul 20, 2009 8:28 pm

Pil, a na koncu nič kriv, kaj je lahko še lepšega :)
Lp, U

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jul 20, 2009 8:33 pm

ydnabog je napisal/-a:Pil, a na koncu nič kriv, kaj je lahko še lepšega :)
Lp, U

Z to izjavo si dokazal svoje. Sem mislil da je šlo pri tebi zgolj za naključni dogodek, vendar imam občutek da si sedaj še odvisen od alkohola.

In ja pil in nič kriv dokler ne naletiš name, potem bo zgodba drugačna.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po jul 20, 2009 9:36 pm

ydnabog je napisal/-a:Pil, a na koncu nič kriv, kaj je lahko še lepšega :)
Lp, U

uffff... tole pa je izjava ej ... :roll: škoda komantarja
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov