Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
eMarek
Nov uporabnik

So policijski avti opremljeni s kamero?

Napisal/-a eMarek To jul 21, 2009 3:26 pm

Imam eno vprašanje, in sicer ali ima slovenska policija v okolici kočevja in tam v tistem koncu proti meji (Brod na Kupi) avtomobile opremljene s kamero? Ali to samo slikajo ali kako to zgleda?

Včeraj sem se vračal iz morja. Malo pred deseto uro zvečer. Pa se mi je tam od meje pa po poti proti kočevju vlekel en Ljubljančan. Najprej sem ga prehitel brez smerokazev. Niti nisem prepričan, mogoče je bila tudi polna črta. Potem sem vozil kakih 10-15 km/h čez omejitev, tudi sekal kakšen ovinek, se pravi vozil po polni črti. Prisotne so bile tudi kakšne druge napake, za katere najbrž niti ne vem. Ko sem prišel v prvi kraj z omejtivjo, nisem imel 50 notr, ampak sem počasa zmanjševal na ustrezno hitrost 50. No šele potem sem ugotovil, da se za mano vozi policija. Potem sem naredil še usodno napako, ker v tistem kurčevem trikotnem križišču v Kočevju nism točno vedel kam moram iti. Zavijal sem levo, gledal pa desen semafor, ter tako prevozil še rdečo luč, za mano pa policija. :clubbed: Ustavil sem na prehodu, v rikverc sem porinil toliko, da sem še videl semafor.
:huh:
Kaj sedaj? Ustavili me potem niso, ker sem obračal v neki čudni ulici. Kako me lahko kaznujejo? Če imajo kamero notr, potem sem najbrž ob izpit? Če niso imeli kamere notr? S fotoaparatom me niso slikali, ker bi potem najbrž videl flash. Me lahko kaznujejo brez dokazov? Zanima me postopek, če ima kdo kakšne izkušnje s tem.

Pa ne s komentarji, da naj drugič vozim po pravilih, ker sem lahko marsikomu za zgled. Pač bila je dolga pot iz morja, ko komej čakaš da boš doma. Aja, pa mlad šofer sem. :?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jul 21, 2009 3:30 pm

Govorim na pamet. Če te niso takoj kaznovali potem verjetno ne bo nič. Vsaj tako se mi zdi.
Drugič pa le bolj zbrano za volanom!!

Uporabniški avatar
eMarek
Nov uporabnik

Napisal/-a eMarek To jul 21, 2009 3:37 pm

Tudi jaz upam na to in, da ne bom čez en teden dobil pošto, da naj jim prinesem vozniško.
Ali kdo kaj bolj točno to ve?

Pazite se, ko greste na morje. Zjutraj ko sem šel proti morju je meril z radarjem. Stal je v neki vesi malo pred mejo. Bil je tako za hišo, da ni bilo šanse, da bi ga prej opazil.

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx To jul 21, 2009 3:52 pm

Odvisno v katerih ponavadi so to v novejših škodah ali kaj podobnega, vsi pa ziher nimajo kamere.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jul 21, 2009 3:59 pm

kamere so v vseh providah - civilinih in modrobelih
podpis

Uporabniški avatar
eMarek
Nov uporabnik

Napisal/-a eMarek To jul 21, 2009 4:16 pm

Kaj točno si mislil s "provida"?

"ProViDa is a form of video camera used in police cars in Europe."

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jul 21, 2009 4:19 pm

Kokr js vem te provida in podobni derivati takoj na licu mesta ustavi in napiše kazen, tako da mogoče ne bo nič.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To jul 21, 2009 4:25 pm

na kratko: provida avto je policijski avto, ki te lahko snema med vožnjo. ampak praviloma te tut zaustav, pokaže posnetek in dobiš kazen.

off: res ne vem kko bi lahko bil komu za zgled, utrujenost in neučakanost med vožnjo je pa daleč od izgovora za take stvari.

Lp

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To jul 21, 2009 4:30 pm

Kolko casa si se vozil da si bil tolko utrujen 14-15ur al vec?
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
megane_coupe
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a megane_coupe To jul 21, 2009 4:36 pm

čim te oni niso ustavli ne boš nič dobil..
kazen posljejo domol samo če si jim zbezal...al pa če si storil kak usoden prekrsen(kak avto razbil..kak znak zbil...in nekdo posreduje njim tvojo tablico).
drugače..ce so bli za tabo..in niso dali znaka da bi se jim moral vstaviti..ne bo nič:)...
bass, i love you:)

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi To jul 21, 2009 4:45 pm

nč nauš dobil!! kamere v avtomobilih --> morajo te ustaviti na licu mesta!! fiksni radarji --> to ti pa pošljejo fino v kovertici --> z mašnco --> gor piše: čestitamo --> pa slika od kresalke ki si roke manje ko bo dobila denar, da bo lahko fajn kupovala stanovanja itd !!!

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To jul 21, 2009 8:45 pm

Žumi je napisal/-a:nč nauš dobil!! kamere v avtomobilih --> morajo te ustaviti na licu mesta!!

to ni čisto res, drugič je bolje preveriti...citiram->vir članek Na slovenskih cestah 18 vozil s sistemom provida :

"S provido lahko policisti poleg prehitre vožnje dokazujejo tudi varnostno razdaljo, nepravilno vključevanje v promet, nepravilno menjavanje pasov, pripenjanje potnikov, govorjenje po telefonu in vse ostale prekrške. Zakon pa tudi dopušča, da je voznik o prekršku obveščen tudi naknadno, večinoma pa je obveščen takoj. "

Lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jul 21, 2009 8:48 pm

No provide so trenutno v policijskih vozilih samo v superbih in če ni bila superb za njegovim vozilm je škoda zgubljati besed. Menda ve kaj je videl...

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To jul 21, 2009 9:03 pm

mihaing je napisal/-a:No provide so trenutno v policijskih vozilih samo v superbih in če ni bila superb za njegovim vozilm je škoda zgubljati besed. Menda ve kaj je videl...

citat iz zgoraj omenjenega članka...

"Natančno katere znamke avtomobilov so opremili s tem sistemom nam na policiji niso želeli povedati. Kot nam je pojasnil Leon Keder, je provida v avtomobilih honda, passat, alfa in ostalih vozilih z večjo prostornino motorja. Med vozili je po naših informacijah tudi najnovejši ford mondeo bele barve."

ne bom trdil, samo citiram prebran podatek. poleg tega sem pa samo podal repliko na mnenje da te mora ustaviti, kot je iz članka razvidno te očitno ni potrebno
Lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To jul 21, 2009 9:09 pm

Eno konkretno vprašanje: ali bi padla kazen, če vozi policist za prekrškarjem s svojim osebnim civilnim avtom in ga po nekaj kilometrih ustavi in popiše?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jul 21, 2009 9:29 pm

mihaing je napisal/-a:No provide so trenutno v policijskih vozilih samo v superbih in če ni bila superb za njegovim vozilm je škoda zgubljati besed. Menda ve kaj je videl...

+octavia rs, mondeo st,accord, vectra opc, včasih vem da so na dolenjskem meli alfo, pa volvo je bil in še ene par avtov, ki pa nevem če so še.
Navadne octavie pa še nisem videl provide. Možno da je avtor teme mel srečo in je za njim vozla kakšna obmejna policija. Oni so po mojih izkušnjah prizaneslivejši do takšne vrste prekrškov, če ni okoli drugih avtov. Majo očitno rajši izbeglice :lol:
LP Rok

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jul 21, 2009 10:02 pm

Drocky je napisal/-a:

+octavia rs, mondeo st,accord, vectra opc, včasih vem da so na dolenjskem meli alfo, pa volvo je bil in še ene par avtov, ki pa nevem če so še.
Navadne octavie pa še nisem videl provide. Možno da je avtor teme mel srečo in je za njim vozla kakšna obmejna policija. Oni so po mojih izkušnjah prizaneslivejši do takšne vrste prekrškov, če ni okoli drugih avtov. Majo očitno rajši izbeglice :lol:

Rekel sem POLICIJSKI avti, ne civilne različice,,,, :bonk , ker niti ne razpravljamo o civilnih, mar ne saj je videl uradno policijsko vozilo

Uporabniški avatar
eMarek
Nov uporabnik

Napisal/-a eMarek Sr jul 22, 2009 12:03 am

speedfreak je napisal/-a:Kokr js vem te provida in podobni derivati takoj na licu mesta ustavi in napiše kazen, tako da mogoče ne bo nič.

Naj te Bog usliši!

c.o.b. je napisal/-a:noff: res ne vem kko bi lahko bil komu za zgled, utrujenost in neučakanost med vožnjo je pa daleč od izgovora za take stvari.

On time mistake. Bila je izjema in ne navada.

mire je napisal/-a:Kolko casa si se vozil da si bil tolko utrujen 14-15ur al vec?

Nisem ti jaz špediter. Zjutraj sem se odpravil in bil v 3 urcah in pol na Krku. Potem sem bil cel dan na soncu in morju. Zvečer pa sem se vrnil domov.
Sej nisem bil tako ful ful uturjen. Ti pa zagotovo pade koncentracija.

megane_coupe je napisal/-a:čim te oni niso ustavli ne boš nič dobil..
kazen posljejo domol samo če si jim zbezal...al pa če si storil kak usoden prekrsen(kak avto razbil..kak znak zbil...in nekdo posreduje njim tvojo tablico).
drugače..ce so bli za tabo..in niso dali znaka da bi se jim moral vstaviti..ne bo nič:)...

Mah ne vem no. Za mano so se vozili precej dolgo časa po tistih ovinkih. Potem pa še vse vasi do Kočevja. Kaj je tam prej, Dolga vas... Pa še neke. Pač sem čakal, kdaj me bo prehitel in ustavil in me pač ni. Potem se zgrešil in nato zavil v prvo primerno ulico, da sem obrnil. Tam so se oni odpeljali naprej po glavni ulici. Nisem kazal nobenega znaka pobega, ker sem lepo nakazal smerokaz.

mihaing je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:

Rekel sem POLICIJSKI avti, ne civilne različice,,,, :bonk , ker niti ne razpravljamo o civilnih, mar ne saj je videl uradno policijsko vozilo

Zagotovo je bilo uradno policijsko vozilo, ker sem videl lučke in P na policijski tablici. Katero vozilo točno je bilo ne vem. Te ulične svetilke so za en k***.

marjan novak je napisal/-a:Eno konkretno vprašanje: ali bi padla kazen, če vozi policist za prekrškarjem s svojim osebnim civilnim avtom in ga po nekaj kilometrih ustavi in popiše?

Domnevam, da če je v času službe, da lahko. Ne vem pa ne?

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 Sr jul 22, 2009 12:09 am

provida sistemo so narejani da ga poljubno lahko prestavijo iz enega vozila v drugo
tudi octavije ene imajo moznost da se v njih vgradi provida (15 min dela)
v kratkem naj bi do kdaj se se ne ve imela vsa vozila sistem za snemanje ali provido
nemcija in danska in se nekatere drzave posnemajo sistem dela iz amerike kjer snemajo
tud navaden nek postopek policista!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: So policijski avti opremljeni s kamero?

Napisal/-a sašo5 Sr jul 22, 2009 3:39 am

eMarek je napisal/-a: Pa se mi je tam od meje pa po poti proti kočevju vlekel en Ljubljančan. Najprej sem ga prehitel brez smerokazev. Niti nisem prepričan.......

.....to mi je mal mim: prehitel si avto, pa ne veš niti znamke.....in šele kasneje si videl, da je policija :roll: (kam so ti pa luči svetile in kam si sploh gledal?) .....pa kaj maš za po Kočevju mečkat: dve poti,(obe "prave) dva semaforja....vse skupaj "tri minute, pa si mim).....

PS. pa saj nimaš menda CE tablico :?: (če si z Mokronoga, potem NM) skratja; "organom" se ni dalo ubadat s tabo, pa še najverjetneje so bili "mejaši" ki so šli z Broda proti bazi, zato ne skrbi, kar se tiče kazni_bolj je vprašljiva varnost, drugič premisli o kakih alternativnih prevozih do morja.....

P.S1 in provide na cesti NM-Kočecje-Brod na Kolpi ziher ne boste srečali, niti videli....(pazljivost je nujna predvsem v naselju Banja Loka; ravnina lepa cesta, na levi strani cerkva, za njo par 100m radar_omejitev 50km/h)merijo v obe smeri))

PS. pa za enodnevni izlet ti ni treba "rinit" na Krk, je Crikvenica (oz. naselje prej (Jadranovo) kot nalašč za take "dnevne turiste") - super in ceneje, ter1000x boljše kot bilo kakšen bazen.....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov