Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Menjava vetrobranskega stekla

Napisal/-a Technologic Če avg 06, 2009 10:34 pm

Zdravo,
da opišem situacijo. Zadnjič mi je padlo dol ogledalo iz prednje šipe ker sem bil pregrob (odleplo se je). Avto sem peljal do kleparja oz. ličarja ker sem predvideval da bo on znal naredit. Zalepil mi je ogledalo in zdaj mi je spet padlo dol. Peljal sem nazaj in je rekel naj razbijem šipo ker se mi itak splača pa še od kamenčka mam počeno malce, pa še z ogledalom nebo problema.

Zdaj pa me zanima če lahko uveljavim tistega pol cm počene šipe od kamenčka da mi jo menjajo in kakšen je postopek. Zavarovano imam delni kasko (+divjad/domače živali ter stekla) pri triglavu.

Najprej torej zavarovalni agent, cenilec, zavarovalnica (kjer bi najraje vzel denar in sam popravljal-če se le da) ali moram račun nesti na zavarovalnico?

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild Če avg 06, 2009 10:39 pm

če hočeš izplačilo denarja potem dobiš zelo malo ven.....mislim, da samo 60%, če ne celo manj.

tudi, če imaš pol cm velko razpoko lahko uveljavljaš....šipe morjo bit po predpisih b.p. tud praske ne sme bit gor

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 06, 2009 10:49 pm

Pol pa še bom zadno menjal če je tak ko mam opraskano.

Ja kak je z tem potem jaz lahko dam rabljeno šipo gor? Ker šipo lahko dobim čisto poceni brez računa itd. (ma stric servis), samo pol nimam dokazila da sem menjal če moram kaj?

Oz. kak se zavarovalnica zavaruje da bom res menjal šipo in jih nebom čez 2 mesca spet iskal da mam počeno.

PS.: Če ma kdo kako idejo kak še naj dam gor špegl naj pove.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Če avg 06, 2009 11:00 pm

Če hočeš it po zavarovalniški poti..pol greš prvo na ocenitev škode. Napišejo ti papir..napišeš odškodninski zahtevek..napišeše da ti je prletu kamen iz nasproti vozečega se kamiona, kjer nisi mogel opaziti reg. tablic. Potem greš s papirjem ki ga dobiš tkoj ali po pošti(odvisn s kje si) do kleparja oz. whatevr že..

Če bi pa rad limu nosilček za špegu...včas se pr nam tut zgodi kej tazga...ena varianta ti je močan dvostranski trak,druga pa lepilo za šipo. Če prva zadeva ne drži, drži 100% druga.Nalimaš,pustiš da se posuši,špegu gor,zadeva rešena.

Kater avto maš to?
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 06, 2009 11:03 pm

mondeo mk1

Če hočeš it po zavarovalniški poti..pol greš prvo na ocenitev škode. Napišejo ti papir..napišeš odškodninski zahtevek..napišeše da ti je prletu kamen iz nasproti vozečega se kamiona, kjer nisi mogel opaziti reg. tablic. Potem greš s papirjem ki ga dobiš tkoj ali po pošti(odvisn s kje si) do kleparja oz. whatevr že..

Sprašujem če bi sam delal oz. hočem od zavarovalnice denar, ker me cenej pride če vzamem šajbo od strica ko mi zrihta čisto poceni pa mi da za đabe šipo not, samo zanima me potem če rabim kak račun kazat zavarovalnici ali mi dajo denar in jih ne briga kaj naredim z njim.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Če avg 06, 2009 11:06 pm

Ja..za triglav načeloma ni komplikacij..oni ti ocenjo po eurotaxu..denar se nakaže teb..pol pa ti deli kar češ.Odvisn kak se zmenš ane..Eni dajo denar brez papirjev,eni hočjo pa striktno račun.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost