Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Gorgh
Novinec

Ali gre za nateg (prodaja sicer zelo redkega avta)

Napisal/-a Gorgh So avg 08, 2009 10:40 am

Pozdravljeni,

fotr prodaja Maserati Shamal, imam ga tudi na mobile.de, odkjer sm skoz dobivu neke sumljive ponudbe od enih captan-ov pa enih sir. pa kr neki, k sm sam copy/paste u google dal pa jih je miljon istovsebinskih strani najdl...zdej pa je stvar drugačna....

Kot sm omenu, je avto na mobile.de, iz kjer se mi je pred dnevi oglasil na mejl Perier Eric iz Francije, neki je po francosko pisal, nato sm mu odpisu naj piše v angleščini, nato je sledil odgovor z lomljivo angleščino koliko je zadnja cena, po odgovoru na to vprašanje pa dobim odgovor takle:

Hello

I just see information about the vehicle, and I want you to know that I am still interested. for the price 30,000 € worth the cost.
Concerning the settlement I will make a secure bank transfer.
I will need your ID later to give it to my carrier.
for the transfer I will need the following information: (IBAN, SWIFT or BIC, THE NAME AND ADDRESS OF YOUR BANK AND THE NAME OF THE BENEFICIARY, your mobile phone number.)
If you agree to sell me the car you always can make the sales contract and get this information to start the transaction.
I leave you below my contact details so you can determine the particular contract of sale.
Country: Republic of COTE D'IVOIRE
City: Abidjan
NAME: Perier
NAME: E ric
ADDRESS: 36 BP 7584 Abidjan 36
Tel: 00225 46499757

In mi je nekako sumljivo...google sicer ne najde nič identičnega (copy/paste cel mel) za razliko od prejšnih sumljivih ponudb...

Zdej me pa zanima....al je to pač še ena nategancija, da ostaneš brez avta on pa keš pobere nazaj dol al neki tazga....anyone?

k daš ime pa priimk v google, najde kar ene facebook, pa ene caffe pa videe, ampak nič konkretnega...je kdo poznan s tem imenom pri nateganciji?

Hvala za pomoč in odgovore
lp,
Jure

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV So avg 08, 2009 11:58 am

itak da nateg, kr pozabi

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx So avg 08, 2009 11:59 am

lahko bi se pa nekje dobila pa pride osebno po avto ali kako bi on prevo avta uredil?
Slika
Slika
Slika
Slika

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor So avg 08, 2009 12:19 pm

ce mu das iban ter swift, kak nakeže je denar tvoj, če pa bi ti rad poslal ček pa brezveze(banka preverja ček 2 mesca pol če ma kritje ma če ne pa ne )

lp

p.s. pol pa on tebi nakaže pa ga netegneš pa maš avto pa full keša pol pa se bo on full zašvicu

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So avg 08, 2009 12:25 pm

Avto prodaj fizično, ne pa preko nekih on-line transakcij na daljavo. Še vsakega, ki ga avto vsaj malo zanima, ga kupi tako, da ga najprej pogleda/pregleda, se prepriča, da je cena realna in se na koncu še pogaja za ceno.

Še vedno mi pa ni jasno, da se postavlja takšna vpr. glede na čas v katerem živimo in kjer skoraj vsi gledajo kje bodo koga na suho nategnili. Naivnost pač ne pozna meja.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh So avg 08, 2009 12:26 pm

Torej mu rečem, da pristanem edino pod pogojem, da mi on prej keš nakaže prek iban pa swift, pa če to nardi je keš moj? mislm, ko enkrat on nakaže keš prek tega al kakorkol že to funkcionira, pol ga ne more pod nobenim pogojem več nazaj vzet z računa al preklicat al pa kakorkoli umaknt nakazila?

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi So avg 08, 2009 12:28 pm

Ti je Pancho lepo napisal. :D

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh So avg 08, 2009 12:41 pm

OK thx, pol pa nič :) vsaj vemo kje smo :) mu bom sporoču, da če hoče kupit naj pride u slo pol pa da ga vidmo :)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So avg 08, 2009 12:49 pm

Samo fizično in nič drugega!
lp.

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild So avg 08, 2009 1:02 pm

francija le ni tako daleč........naj pride pogledat ;)
jst osebno se peljem tud 2000km stran, če mi je le kakšna stvar všeč in bi jo rad kupil

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So avg 08, 2009 1:31 pm

Itak da je nateg. Kot so rekli ostali, če se za avto resno zanima, ga bo prišel pogledat. Sploh pa model ni iz Francije, vendar iz Côte d'Ivoire, država na zahodu Afrike ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Côte_d'Ivoire

In njegovo mesto:

http://en.wikipedia.org/wiki/Abidjan

Lp

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So avg 08, 2009 4:56 pm

Legoless je napisal/-a:Itak da je nateg. Kot so rekli ostali, če se za avto resno zanima, ga bo prišel pogledat. Sploh pa model ni iz Francije, vendar iz Côte d'Ivoire, država na zahodu Afrike ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Côte_d'Ivoire

In njegovo mesto:

http://en.wikipedia.org/wiki/Abidjan

Lp

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov