Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Maja Zupin
Nov uporabnik

Za nakup vozila se zanima kupec iz tujine - ali je to varno

Napisal/-a Maja Zupin Ne avg 09, 2009 3:40 pm

Pozdravljeni,

na eni izmed slovenskih internetnih strani za prodajo vozil sem objavila oglas, za prodajo osebnega vozila. Kontaktiral me je posrednik iz tujine, ki naj bi avto želel kupiti za znanega kupca iz Irske. Od mene zahteva, da naj mu posredujem ime, priimek, naslov in tel.št., da mi bo lahko po pošti poslal ček. Znesek na čeku naj bi vseboval dogovorjeni znesek za plačilo vozila in tudi del, ki naj bi ga jaz nakazala nekemu transportnemu podjetju (za sedaj še ne vem kateremu), ki bi uredil transport vozila na Irsko.
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje s podobno prodajo in seveda ali je varna? Kako je v tem primeru s kupoprodajno pogodbo, papirji za transport, davkom ali še čim podobnim? Če je to ustaljena praksa pa bi prosila, če mi lahko sporočite na kaj moram biti pozorna.

Hvala za vašo pomoč?

Maja

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Ne avg 09, 2009 3:45 pm

Veliko je teh primerov. Avta nikoli ne prodajaj, razen če se fizično dogovorita za prodajo, podpišeta pogodbo in v roko dobiš denar. Čekom ne zaupaj. To je tipični nateg, ponavadi ostaneš brez denarja, ki ga moraš dati "transportnemu podjetju" (10-30% cene avtomobila), v najslabšem primeru pa brez avta in denarja. Pri poslovanju s čeki pride tako, da banka preverja kritje čeka daljši čas, tačas to transportno podjetje izgine, ker ček nima kritja pa potem moraš plačati sam.

Lp

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne avg 09, 2009 3:46 pm

99,99% da je nateg. ;)

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Ne avg 09, 2009 3:49 pm

Petersilj je napisal/-a:99,99% da je nateg. ;)

tudi meni se zdi nekaj takšnega :)

Uporabniški avatar
smajli
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a smajli Ne avg 09, 2009 4:31 pm

jaz pa bom kar 100% rekel :)

lp.
I never forget a pussy... cat
Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Ne avg 09, 2009 4:35 pm

J*beš ček. Nej ti nakaže dnar pol pa naprej ;)

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Ne avg 09, 2009 4:37 pm

Aja, še neki...
Maš to kakšno eksotiko od avta al kaj? Ker če ni nič posebnega, nevem zakaj bi nekdo z Irske nabavljal avto pri nas ... konec koncev imajo volane na drugi strani pa se človk zamisli a si ga res tolk želi.
Torej za kateri avto gre?

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Ne avg 09, 2009 4:45 pm

Ugibam, da se gre za megana coupe 99letnik. Torej res misliš, da se splača to nekomu uvoziti na Irsko? Skratka nateg kot so povedali že pred mano.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne avg 09, 2009 5:40 pm

so ble že vsaj 2 teme napisane o tem nategu in to letos!
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight= to je nahitro en primer
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Ne avg 09, 2009 5:55 pm

Legoless je napisal/-a:Veliko je teh primerov. Avta nikoli ne prodajaj, razen če se fizično dogovorita za prodajo, podpišeta pogodbo in v roko dobiš denar. Čekom ne zaupaj. To je tipični nateg, ponavadi ostaneš brez denarja, ki ga moraš dati "transportnemu podjetju" (10-30% cene avtomobila), v najslabšem primeru pa brez avta in denarja. Pri poslovanju s čeki pride tako, da banka preverja kritje čeka daljši čas, tačas to transportno podjetje izgine, ker ček nima kritja pa potem moraš plačati sam.

Lp

jaz sn dobo domu ček pa sn ga za foro dal na banko da vidim, pa so rekli, samo preverjanje čeka pride od 100 do 500€ pol si vzamejo provizijo pa še čakaš 2 mesca, zej pa sn si dal okvirit ček pa ga mam v dnevni nad tv-jom :lol:, vse kaj pišejo je bv, boljše če nekdo pride, pogleda ter ti da denar na roko

Maja Zupin
Nov uporabnik

Napisal/-a Maja Zupin Ne avg 09, 2009 6:18 pm

Hvala vam za odgovore.
Sem šla preko googla čekirat vsebino maila, ki sem ga dobila in dobila skoraj identično besedilo, ki je objavljeno na tej strani:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 0a90c1c640

Uporabniški avatar
smajli
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a smajli Ne avg 09, 2009 6:38 pm

dencor je napisal/-a:jaz sn dobo domu ček pa sn ga za foro dal na banko da vidim, pa so rekli, samo preverjanje čeka pride od 100 do 500€ pol si vzamejo provizijo pa še čakaš 2 mesca, zej pa sn si dal okvirit ček pa ga mam v dnevni nad tv-jom :lol:, vse kaj pišejo je bv, boljše če nekdo pride, pogleda ter ti da denar na roko

nebi blo slabo če bi ta ček poslikal pa dodal v temo, mogoče bo komu pri iskanju prav prišlo - da ne nasedejo.

lp.
I never forget a pussy... cat
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost