Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

kraja feltn

Napisal/-a HaMzO Po avg 10, 2009 3:32 pm

pozdrav!

moj sosed ima passata in gor je mel oz feltne. ima ful kasko in prav tako je zavaroval feltne, 580e mu piše na zavarovalni polici. samo nevem a to pomeni za 1 ali za use 4.
drugače ima original račun od feltn ki jih je kupil pred 3 tedni.

učeraj zvečer oz danes zjutraj so mu okradli te feltne in avto mu je stal pred blokom na 4 betonskih ceglih. :)

on je poklical policijo,naredili zapisnik, pogledali če so kaki prstni otisi, venar zaman.
odšel je na zavarovalnico in prijavil krajo.

zanima me, kaj on mora zdj narest oz kako gre ta postopek...
sem skoraj prepričan da policija feltn nebo našla oz zelo teško..

torej:
ali bo sosed dubu denar od zavarovalnice, pa recimo koliko časa je treba počakat na to, pa recimo če mu dajo keš ali mora on isto take kupit ali lahko kake druge gor da. pa še to ali v tem času ko čaka lahko ene druge feltne gor da :)

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 10, 2009 3:39 pm

ce je zapisnik narjen pa poslikan(ce je bla potreba) pa ce je prjavu skodo pa so jo ocenil.lahko da gor feltne kere hoce.
dobu bo od zavarovalnice denar,tok kokr mu pise na racunu,ce se ne motim...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po avg 10, 2009 3:51 pm

abbe je napisal/-a:ce je zapisnik narjen pa poslikan(ce je bla potreba) pa ce je prjavu skodo pa so jo ocenil.lahko da gor feltne kere hoce.
dobu bo od zavarovalnice denar,tok kokr mu pise na racunu,ce se ne motim...

avto so slikal in tut v zapisniku napisal da avto stoji in da je brez feltn. trenutno je še zmeraj u zraku :)

račun feltn je 2200e, tko da če usaj dobi pol tega je dobr :)

a pol če mu dajo keš a mora on pol kej dokazat da je kupil druge al to nima sploh veze?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po avg 10, 2009 3:56 pm

nc ne rab dokazovat.on jih je zavaroval so mu jh ukradl in dobu dnar.zj pa lah dela kar hoce z dnarjem,avto ma pa lah tm na klocih kokr hoce dolg cajat.
drgac pa bl zares,lahko kupi tudi drugacne feltne.
se bo pa mal zataknlo kle okol teh 2200 eur.ker jh bo zanimal zakaj je tm notr napisan 580 eur?pa ce je se kaka taka zavarovalnica se zna zakomplicirat.
mam glih kolega v podobni situaciji in se vlece ze 3 tedne on brez avta.neki ga tm morijo na zavarovalnici...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po avg 10, 2009 4:02 pm

abbe je napisal/-a:nc ne rab dokazovat.on jih je zavaroval so mu jh ukradl in dobu dnar.zj pa lah dela kar hoce z dnarjem,avto ma pa lah tm na klocih kokr hoce dolg cajat.
drgac pa bl zares,lahko kupi tudi drugacne feltne.
se bo pa mal zataknlo kle okol teh 2200 eur.ker jh bo zanimal zakaj je tm notr napisan 580 eur?pa ce je se kaka taka zavarovalnica se zna zakomplicirat.
mam glih kolega v podobni situaciji in se vlece ze 3 tedne on brez avta.neki ga tm morijo na zavarovalnici...

aha, ja sj to vem da se bo vleklo nekaj časa,
ko je tam policaj pisal zapisnik sm ga tko informativno prašu kok to kej traja oz kako to poteka, kaj mora narest, pa je reku: če v roku 30dneh nenajdejo nobenih dokazov oz feltn, mora pol zavarovalnica v roku 15 dni plačat ...tako da baje treba čakat največ 45 dni

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po avg 10, 2009 4:05 pm

da to ze.
men vrjam da policija nebo nic iskala.majo prevec druzga dela.
mislm da se bo zataknilo pri tem kok dnarja mu izplacat.pa kako bo on dokazal da so glih te feltne na avtu za katere ima racun....kle bo mal kriza okol tega...vrjetn se bo zgodil da bo na konc obveljalo un kar pise notr v polici 580 eur
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po avg 10, 2009 4:07 pm

:shock:
Tak samo za info (vem da keri hoce, bo tak vkrado, pa je kak je,..),... je mel gor varnostne sraufe?
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po avg 10, 2009 4:14 pm

MatejW je napisal/-a::shock:
Tak samo za info (vem da keri hoce, bo tak vkrado, pa je kak je,..),... je mel gor varnostne sraufe?

mu je vsec,pride pogleda kaksne mas varnostne vijake,pa drugic pride z nastavkom pa ti odsrauba vse pa je...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po avg 10, 2009 4:15 pm

abbe je napisal/-a:

mu je vsec,pride pogleda kaksne mas varnostne vijake,pa drugic pride z nastavkom pa ti odsrauba vse pa je...

Ker dostikrat sem cu da so ze komu vkradli felne,... nikol pa se nisem cu da bi komu odsraufali varnostne sraufe pa odnesli felne :lol:
Slika

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po avg 10, 2009 4:16 pm

to pa nevem, mislim da je mel samo 1ga na feltno, nism zihr,

abbe na zavarovalni polici piše oz feltne in model, na računu so pa prav tako te iste feltne. pomojm so oni mislil 580 na eno feltno oz to je premalo da bojo dal, če bo res do tega prišlo, mislim da bo pol kr tožba padla :)
jaz sm tut bolj malo prepričan da se bojo našle morda pa, nikol se neve :)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po avg 10, 2009 7:08 pm

HaMzO je napisal/-a:abbe na zavarovalni polici piše oz feltne in model, na računu so pa prav tako te iste feltne. pomojm so oni mislil 580 na eno feltno oz to je premalo da bojo dal, če bo res do tega prišlo, mislim da bo pol kr tožba padla :)

Kdo pa je podal vrednost 580€ agentu,ki je delal polico? :bonk Navdena vrednost na polici se nanaša na komplet vsa platišča.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po avg 10, 2009 7:45 pm

Če imaš zavarovano proti kraji, imaš zavarovane tudi felne, a ne, pač v vrednosti orginal feln, ki so gor.
Če daš druge felne gor, dražje, pa je meni nekako logično, da moraš posebej zavarovati le še razliko v ceni. Če ti jih maznejo, dobiš povrnjeno vrednost od novih.
Bi šlo skozi tako razmišljanje?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po avg 10, 2009 9:21 pm

eljuero je napisal/-a:Če imaš zavarovano proti kraji, imaš zavarovane tudi felne, a ne, pač v vrednosti orginal feln, ki so gor.
Če daš druge felne gor, dražje, pa je meni nekako logično, da moraš posebej zavarovati le še razliko v ceni. Če ti jih maznejo, dobiš povrnjeno vrednost od novih.

je treba povedat da je to vcasih nesmiselno.oziroma je to nesmiselno v vecini primerou(zavarovanje vecjih alu namrec)
evo en primer.
moja orginal 16" feltna stane 400 eur.ta k jo mam gor v 19" stane pou manj.in kaj se mi zj bol splaca?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Po avg 10, 2009 9:29 pm

abbe je napisal/-a:
eljuero je napisal/-a:Če imaš zavarovano proti kraji, imaš zavarovane tudi felne, a ne, pač v vrednosti orginal feln, ki so gor.

je treba povedat da je to vcasih nesmiselno.oziroma je to nesmiselno v vecini primerou(zavarovanje vecjih alu namrec)
evo en primer.
moja orginal 16" feltna stane 400 eur.ta k jo mam gor v 19" stane pou manj.in kaj se mi zj bol splaca?

Točn to bedarijo sm jest naredu lansk let. Dodatno sm pri zavarovanju plačov da sm posebej še feltne zavarval, poj pa ugotovu, da originalna stane malenkost več kot te k sm jih dov naknadno gor. Sm tut b****r da ni večiga :roll:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po avg 10, 2009 9:46 pm

Ja sej, zato pa potem ni potrebno zavarovati še extra novih. če so cenejše od orginal, ki so bile gor. Pri sami gumi je pa zna biti drugače :)
Drugače pa je, če daš gor dražje.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW To avg 11, 2009 2:50 pm

Za gume pol dobis tud nazaj €€ ce mas zavarovane?
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po sep 21, 2009 7:44 am

MatejW je napisal/-a:Za gume pol dobis tud nazaj €€ ce mas zavarovane?

pomoje da ja.. pri nesreči če je felna poškodovana tut dobiš denar za gumo (+ odbbita amortizacija), vendar, tu nimajo kaj praskat če je bla guma stara 3tedne (jas sem za 1leto staro 19" gumo dobil polno vrednost vrnjeno :) )

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po sep 21, 2009 3:38 pm

DaDek je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:Za gume pol dobis tud nazaj €€ ce mas zavarovane?

pomoje da ja.. pri nesreči če je felna poškodovana tut dobiš denar za gumo (+ odbbita amortizacija), vendar, tu nimajo kaj praskat če je bla guma stara 3tedne (jas sem za 1leto staro 19" gumo dobil polno vrednost vrnjeno :) )

Kaj so ti vkradli, al si zlamo?
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne sep 27, 2009 5:38 pm

In Hamzo kako je rešil sosed? Je dobil denar nazaj ali...?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov