peto je napisal/-a:Policaj je bil korekten, vendar je rekel, da me razume, vendar on mora napisati po predpisih. Če bi me on videl prehitevati na tak način, bi me verjetno samo opomnil, tako pa je prišla prijava, pa ne more nič. Zanimivo je, da sem se pozanimal pri več policajih, kaj naj, pa je bila večina mnenja, da s pritožbo ne bi nič dosegel. Moja beseda proti njegovi, on pa je policaj, ni pa bil službeno. Ne vem, je pa za znoret.
peto je napisal/-a:Lep pozdrav. Na dom so prišli policaji, ker so dobili ovadbo kolesarja , da sem ga ogrožal na cesti. Kazen: 500€ in 11KT. Skoraj bi me kap. Dogodka sem se spomnil, ker je bil 15 minut nazaj. Skratka, prehiteval sem tovornjaka, videl nasproti vozečega kolesarja, ampak sem že bil na svojem pasu, ko je peljal mimo. Nekaj je pomahal, pa sem mislil, da je kak kolega. Ko sem pogledal v vzratno ogledalo, je peljal naprej. Niti približno ni šlo za kakršno koli ogrožanje. Izkazalo se je, da je kolesar drugače policist. Vsi pravijo, da nima smisla pisati ugovora, ker ne bom uspel. Ampak ne morem požreti zadeve, če nisem kriv, to najbolj boli. ( 11KT ni malo-to so moje prve točke). Kaj storiti ( odvetniku, komandirju,....)?
Hvala za kak odgovor.
kolesar je napisal/-a:tip nas je prehiteval skupino kolesarjev ravno ko je kolesarka pripeljala nasproti, reva se je tako ustrašla da je zakričala in kar zavijugala po cesti... ni dosti manjkalo da bi se drugače končalo...
problem je ker eni premalo upoštevate kolesarje
cruiser1 je napisal/-a:Ne poznam dovolj cpp, ampak kaj ima kolesar za početi na cesti, če ima zraven kolesarsko stezo?? Kaj se na to ne moreš zgovarjati in pritožiti? Saj z avtom tudi ne gremo po kolesarski stezi ali pa peš coni, če ni ceste!
sašo5 je napisal/-a:kolesar je napisal/-a:tip nas je prehiteval skupino kolesarjev ravno ko je kolesarka pripeljala nasproti, reva se je tako ustrašla da je zakričala in kar zavijugala po cesti... ni dosti manjkalo da bi se drugače končalo...
problem je ker eni premalo upoštevate kolesarje
ma ja.....prehiteval vas pa je, kot da bi bili šleper oz. tovor izjemnih dimenzij.....tako se namreč kolesarji "čoporativno" vozite in ne jebete žive sile.......al ste mogoče vozili en za drugim, tako kot bi morali![]()
![]()
![]()
to odebeljeno, bi pa jaz rekel, da v 90% tih se kolesarji vozijo tako, kot da so oni v šleperju in kot sem napisal ne jebejo žive sile, take arogance, kot se zadnjih let pojavlja s strani kolesarjev, že dolgo ne......sam na sezono prevozim cca 2500km, ampak bog ne daj, da bi bil kdaj bolj odmaknjen od roba ceste kot rec 50-80cm ali pa če smo familijarno, da bi na trasi 15-tih km tudi za meter zapeljali vštric......
P.S. nazadnje eno jutro v Brežicah od grada gor v enosmerno zarineta dva idijota(drugače lokalna veljaka) vštric seveda ker je malo brega sta na "pedalah" pogled v tla in mislita, da bom jaz pazil nanju in se jima umikal na pločnik.......malo morgen, če bi imel nivo bi bila pod kolesi.....
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov