Pred dnevi mi je počil film. Avto sem zaradi rjavih poletnih flekov dal spolirat, rekli so, da bo cca 100 EUR, avto so si pred tem ogledali, s plastelinom ni šlo dol, zato sem se odločil za poliranje. Do tu vse lepo in prav.
Nasledji dan pa je zahteval 150 eurov. Na moje nestrinjanje se je zacel sprenevedat, da je bilo potrebno se s plastelinom cistit, češ zato, da mu ni bilo da mu ni bilo treba uporabiti agresivnejse paste...Prejšnji dan pa mi je ravno zatrdil, da s plastelinom ne gre in tudi, da on uporablja neagresivne paste in da se takšno poliranje na vozilu lahko potem uporabi neštetokrat in ni nobenih posledic za barvo/lak.
Ni me prepričal, sprijaznil sem se da bom nategnjen, saj kaj pa čem, če želim avto odpeljati, potem moram plačati. Izročil sem mu 150 evrov in zahteval račun. Podučil me je, da je to cena brez računa in da bo z računom še dražje....zahvalil sem se in odpeljal.
Sedaj pa se na vas obračam, glede na to da smo v pravni državi in, da ima mehanik registrirano podjetje, kaj mi je storiti, da bo pravici zadoščeno. Kam naj se obrnem po pomoč? Kateri zakoni me (in ostale) kot naivnega potrošnika ščitijo oz. katere inštitucije?
Mnenja sem namreč, da takšni mehaniki mečejo zelo slabo luč na ostale, ki verjamem, da pošteno opravljajo svoje storitve...
Hvala vsem za mnenja odgovore!