Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Lukec33
Nov uporabnik

?Mehanik zahteva 50% več kot je bilo dogovorjeno?

Napisal/-a Lukec33 Če sep 17, 2009 8:38 am

Pozdravljeni vsi člani foruma!
Pred dnevi mi je počil film. Avto sem zaradi rjavih poletnih flekov dal spolirat, rekli so, da bo cca 100 EUR, avto so si pred tem ogledali, s plastelinom ni šlo dol, zato sem se odločil za poliranje. Do tu vse lepo in prav.

Nasledji dan pa je zahteval 150 eurov. Na moje nestrinjanje se je zacel sprenevedat, da je bilo potrebno se s plastelinom cistit, češ zato, da mu ni bilo da mu ni bilo treba uporabiti agresivnejse paste...Prejšnji dan pa mi je ravno zatrdil, da s plastelinom ne gre in tudi, da on uporablja neagresivne paste in da se takšno poliranje na vozilu lahko potem uporabi neštetokrat in ni nobenih posledic za barvo/lak.

Ni me prepričal, sprijaznil sem se da bom nategnjen, saj kaj pa čem, če želim avto odpeljati, potem moram plačati. Izročil sem mu 150 evrov in zahteval račun. Podučil me je, da je to cena brez računa in da bo z računom še dražje....zahvalil sem se in odpeljal.

Sedaj pa se na vas obračam, glede na to da smo v pravni državi in, da ima mehanik registrirano podjetje, kaj mi je storiti, da bo pravici zadoščeno. Kam naj se obrnem po pomoč? Kateri zakoni me (in ostale) kot naivnega potrošnika ščitijo oz. katere inštitucije?

Mnenja sem namreč, da takšni mehaniki mečejo zelo slabo luč na ostale, ki verjamem, da pošteno opravljajo svoje storitve...

Hvala vsem za mnenja odgovore! :?

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Če sep 17, 2009 8:43 am

Obrni se na Zvezo za varstvo potrošnikov. Pomoje bi ti tam znali najbolje svetovati.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če sep 17, 2009 8:54 am

mislim, da si že zamočil
v končni fazi nimaš niti enega dokaza, da je bil avto sploh pri njemu
poleg tega pa si še storil ''kaznivo dejanje- prekršek'' kakorkoli že plačal si rez računa in s tem obračunanega ddvja
nebi smel prvzeti avtomobila in magari poklicati policijo
pa bi ti verjetno ključe prostovoljno vrnil za 100 eur
lp

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če sep 17, 2009 8:54 am

Pozabi. Plačal si v gotovini, brez računa, torej nimaš nobenega papirja in ti tudi nihče ne more pomagati.

Za naslednjič se pa nauči, dogovorjena cena je pač fiksna. Za vsako stvar, ki bi jo mehanik moral narediti in bi prišla več, kot je dogovorjeno, te mora prej opozoriti in seveda vprašati za dovoljenje. Z vso pravico bi lahko vztrajal bi dogovorjeni ceni in mu pač dal 100 €. Zdaj pa je žal prepozno. Upam, da si vsaj z delom zadovoljen...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 17, 2009 8:58 am

kje pa je tole blo?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: ?Mehanik zahteva 50% več kot je bilo dogovorjeno?

Napisal/-a sašo5 Če sep 17, 2009 9:09 am

Lukec33 je napisal/-a:Sedaj pa se na vas obračam, glede na to da smo v pravni državi in, da ima mehanik registrirano podjetje, kaj mi je storiti, da bo pravici zadoščeno. Kam naj se obrnem po pomoč? Kateri zakoni me (in ostale) kot naivnega potrošnika ščitijo oz. katere inštitucije?

....škoda, da nisi prej čekiral foruma, kajti tukaj gor je par odličnih mojstrov, ki vedo kako se zadevi streže(imaš slike in si poglej, samo temo poišči) in verjemi, da bi se splačalo peljat, pa četudi na drug konec slo....

Kaj lahko sedaj? Nič, le če ti je malo "satisfaction " mu delaš lahko slabo reklamo...in tako iz usta v uho, eden drugem, drugi tretjem.......in slab glas ze razširi kr hitro sploh, če si v manjšem kraju, kjer vsak vsakega pozna...

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Če sep 17, 2009 9:11 am

In slaba reklama mu lahko zelo zelo zelo škoduje. ;)
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če sep 17, 2009 10:54 am

Misak je napisal/-a:Pozabi. Plačal si v gotovini, brez računa, torej nimaš nobenega papirja in ti tudi nihče ne more pomagati.

Za naslednjič se pa nauči, dogovorjena cena je pač fiksna. Za vsako stvar, ki bi jo mehanik moral narediti in bi prišla več, kot je dogovorjeno, te mora prej opozoriti in seveda vprašati za dovoljenje. Z vso pravico bi lahko vztrajal bi dogovorjeni ceni in mu pač dal 100 €. Zdaj pa je žal prepozno. Upam, da si vsaj z delom zadovoljen...

Tako je. Misak je vse povedal!
Samo jaz bi ga na tvojem mestu prijavil na kakšno inšpekcijo.
Upam, da ti je vsaj avto v redu naredil.

Lukec33
Nov uporabnik

Napisal/-a Lukec33 Če sep 17, 2009 11:29 am

Hvala vsem za odgovore. Z delom sem zadovoljen..Se pa ne strinjam, da sedaj ne morem več nič. Prijavil ga bom, pa naj še kakšen inšpektor pri njemu naroči storitev, pa bo tam videl kako bo brez računa delal. Meni je za moj denar sedaj že itak vseeno...bolj se mi gre za princip in za to, da nekako preprečim, da bi se podobno zgodilo še komu drugemu, saj verjamem, da se to dogaja na dnevnem redu...glede slabe reklame pa se popolnoma strinjam, ne vem pa če smem kar tule napisat kdo je to bil?

In za naprej bom zahteval fiksno ceno oziroma 'fiksen razpon',kot tudi podatek a je z racunom ali ne sicer se bom takoj obrnil...in raje poiskal izvajalca storitve preko tega foruma... :roll:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 17, 2009 11:40 am

avta ti v nobenem primeru ne sme uzeti.ti imas vso pravico avto odpeljat tudi ce nisi placal racuna.on pa lahko poklice policijo pa pove kako pa kaj.
si se pa nategnu ornk.res ornk.nerazumem vas kaj vam je da se tko pustite.
reku je 100 eur.
in konc.ce je on neki profic je ze na oko znal ocent kok bo dela pa kasn bo racun.se bi reku da je 110 eur ok.ampak za 50% je pa res cisti nateg
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če sep 17, 2009 11:51 am

Lukec33 je napisal/-a:....glede slabe reklame pa se popolnoma strinjam, ne vem pa če smem kar tule napisat kdo je to bil?...

Dvomim, da bo imel kateri od moderatorjev kaj proti sej zato so forumi, da se izmenjuje informacije. V tvojem primeru info o nategunu.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če sep 17, 2009 12:24 pm

Torej, kdo je bil? :pop:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če sep 17, 2009 12:56 pm

abbe je napisal/-a:avta ti v nobenem primeru ne sme uzeti.ti imas vso pravico avto odpeljat tudi ce nisi placal racuna.on pa lahko poklice policijo pa pove kako pa kaj.

Vbistvu ti lahko avto zadrži, če mu ne plačaš računa. edino račun bi mogo potem napisat ;)
LP Rok

Lukec33
Nov uporabnik

Napisal/-a Lukec33 Če sep 17, 2009 1:08 pm

Delavnica kjer mene in mene bližnjih zaradi zgoraj omenjenega ne bodo več videli je na Vodnikova 99 v Ljubljani, imenuje pa se XXX (edit moderator - ime podjetja je napačno, zato sem ga zbrisal. Bodite pazljivejši!)

Sicer so bili prijazni a na koncu so me prijazno nategnili. Vsi komentarji, da sem si sam kriv so odveč. To že vem...

..sedaj pa grem poskrbet, da bodo enega od naslednjih nategov drago plačali...tako izvajalec kot tudi odgovorna oseba tega podjetja... :evil:

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če sep 17, 2009 1:27 pm

Te podpiram 100 %.
Evo: Anonimno prijavo na DURS lahko oddaš po telefonu na številko 080 30 60. Pri prijavi je treba navesti čim več podatkov o kršitelju in kršitvi, prijavitelj pa ostane anonimen.

Pa še tržni inšpektorat: http://www.ti.gov.si/si/splosno/kazalo/kontakt/

Sporoči, kaj se bo izcimilo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 17, 2009 1:32 pm

pa prijavi da zatajujejo davek oz. ne izdajajo račune...
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Če sep 17, 2009 2:46 pm

abbe je napisal/-a:avta ti v nobenem primeru ne sme uzeti.ti imas vso pravico avto odpeljat tudi ce nisi placal racuna

Ni res, dokler ti ne plačaš računa, ti ni dolžan dati ključev od avta, 100%. Pa potem ti kliči policijo...

Imel sem podoben primer, le da sem imel to srečo, da sem imel pričo ko sem se dogovarjal za popravilo avta, in pri prevzemu... In sicer preden sem dal avto na popravilo sva bila zmenjena, da ugotovi vzrok napake in sporoči ceno popravila, če se bom strinjal bo popravljal, če ne bo dal mašino nazaj skupaj in bom plačal delo ki je bilo opravljeno.. Ko je odprl mašino mi je zatrdil, da je za zamenjati samo glavne ležaje (na gredi) in bo potem avto dober, cena popravila naj bi znašala cca 150€. Strinjal sem se, mehanik je popravljal zadevo, na koncu menjal ležaje, zalaufal zadevo in je spet pobralo ležaje, prav tako so bili na novo opilki v novem olju.. ko sem prevzel avto sem plačal v gotovini popravilo (čeprav ni bilo nič popravljeno) in seveda brez računa.. Ko pa sem prišel domov sem mu pa lepo spisal pismo, v katerem sem mu lepo pojasnil zadevo, da ni bilo narejeno v skladu z dogovorom in glede na to da mi ni izdal računa zahtevam denar nazaj (imel sem pa kot sem že rekel to srečo da sem imel vedno priči zraven pri dogovarjanju in pri prevzemu), drugače se spustim v tožbo. Nakar me je poklical čez 2 dni naj pridem do njega da mi vrne denar... tako je bila zadeva lepo rešena.

LP

Lukec33
Nov uporabnik

Napisal/-a Lukec33 Če sep 17, 2009 4:43 pm

Tako..poslano na tržno..dejvi..hvala za link....na DURSu pa se javi odzivnik...sem danes malo pozen...pa jutri... :?

sej se mi ne da...sam ce ne bom nekaj naredil...potem bodo se naprej tako poslovali... :x

B3NZO prav si naredil...sam sicer ne bom sel vec tja...za kdaj drugic pa si bom zapomnil tvoj odstavek..!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 17, 2009 5:32 pm

B3NZ0 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:avta ti v nobenem primeru ne sme uzeti.ti imas vso pravico avto odpeljat tudi ce nisi placal racuna

Ni res, dokler ti ne plačaš računa, ti ni dolžan dati ključev od avta, 100%. Pa potem ti kliči policijo...

Imel sem podoben primer, le da sem imel to srečo, da sem imel pričo ko sem se dogovarjal za popravilo avta, in pri prevzemu... In sicer preden sem dal avto na popravilo sva bila zmenjena, da ugotovi vzrok napake in sporoči ceno popravila, če se bom strinjal bo popravljal, če ne bo dal mašino nazaj skupaj in bom plačal delo ki je bilo opravljeno.. Ko je odprl mašino mi je zatrdil, da je za zamenjati samo glavne ležaje (na gredi) in bo potem avto dober, cena popravila naj bi znašala cca 150€. Strinjal sem se, mehanik je popravljal zadevo, na koncu menjal ležaje, zalaufal zadevo in je spet pobralo ležaje, prav tako so bili na novo opilki v novem olju.. ko sem prevzel avto sem plačal v gotovini popravilo (čeprav ni bilo nič popravljeno) in seveda brez računa.. Ko pa sem prišel domov sem mu pa lepo spisal pismo, v katerem sem mu lepo pojasnil zadevo, da ni bilo narejeno v skladu z dogovorom in glede na to da mi ni izdal računa zahtevam denar nazaj (imel sem pa kot sem že rekel to srečo da sem imel vedno priči zraven pri dogovarjanju in pri prevzemu), drugače se spustim v tožbo. Nakar me je poklical čez 2 dni naj pridem do njega da mi vrne denar... tako je bila zadeva lepo rešena.

LP

nevem kje delate pa to.ampak jaz elam v avtomehanicni delavnici.in je sef reku da avta mu ne sme zadrzat v nobenem primeru.da avto ni njegov in da nima nobene pravice ga zadrzat do placila racuna.
lahko poklice policijo pa potem pobere vse dele ki jih je vgradil nazaj dol pa da stare notr pa mu zaracuna2x delo.
ce pa ne placa pa lahko policija zapisnik in gre vse prek sodisca.
avta pa nesme zadrzat.pa piste kar hocete.
Ni vse res kar napišem

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če sep 17, 2009 5:45 pm

Avta ne sme nihče zadržat, razen policije, v zakonsko določenih primerih. Pa lizing hiše ... :P
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov