Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Prosim za nasvet glede prometne!

Napisal/-a sundaydriver Če okt 08, 2009 8:55 pm

Pozdravljeni,

Zadeva je sledeča (jaz sem vozilo A, povzročitelj B):
- vozila vzporedno vsak po svojem pasu v isto smer (tudi oba pasova sta za v isto smer, ni bilo prehitevanj)
- ob majhnem levem ovinku na ravnini je B peljal naravnost, kot da bi menjal pas, brez smernika in ni pogledal v ogledalo
- posledično je B popraskal svoj desni bok ob moj levi bok
- klical sem policijo, ker je ata sanjal o neki zožitvi
- policaj mu je na koncu jasno povedal, da je samo on kriv, sam je tudi priznal da je šel malenkost čez črto
- policist izročil potrdilo o ogledu (registrske avtov, kraj, ura, ime policista), zapisnika ni bilo, ker ni bil nihče poškodovan
- izpolnila evropsko poročilo, kjer sva skicirala zadevo
- on noče dat kupončka in trdi, da sva oba kriva in prepušča zadevo zavarovalnici

Izpit mam 6 let, to je moja prva "nesreča" ever, zato me zanima, če ma kdo kakšen nasvet, kako naj ravnam.
Jutri grem takoj ob odprtju s svojim izvodom poročila na svojo zavarovalnico.
Samo kako se potem to rešuje? Zdej če ma vsaka zavarovalnica svoj zapisnik, a ni njim v interesu, da rečejo oba sta kriva, da jim ni treba plačat? V glavnem kaj lahko še naredim, da ne bom nategnjen?

Hvala in LP

P.S.
Ko sem povzročitelja vprašal, kdaj je nazadnje pogledal v ogledalo ali dal smernik, je odgovoril "ne vem". Na vprašanje kdo mu je dal izpit, pa nisem dobil odgovora. :roll:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če okt 08, 2009 9:11 pm

Nekatere zavarovalnice sploh ne dajo več kuponov pri polici, tako da se ne sekirat. Tudi če bi dobil kupon, ga zavarovalnica lahko zahteva nazaj, če oceni, da je krivda na tvoji strani. Važno da sta izpolnila evropsko poročilo iz katerega se bo razbralo, da je "ata" prevozu črto.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če okt 08, 2009 9:46 pm

Kupončkov ni več že pri večini zavarovalnic. Maš evropsko poročilo, kjer maš vse podatke ki jih rabiš. Pa če je policaj še potrdil, da je ata kriv bodo to upoštevali.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če okt 08, 2009 10:14 pm

Pomagalo bi, če bi povzročitelj na evropsko poročilo napisal "kriv sem".
Pa tudi brez tega verjetno ne bo problem; odidi na zavarovalnico, prijavi škodo (spet boš risal skico), s parimi stavki povej kaj se je zgodilo;
Pri prijavi škode je rubrika o ogledu policije- napiš, da je bila na ogledu policija (naredi prej kopijo tistega listka) in omeni cenilcu, da so policaji pripisali krivdo njemu;

policist si je naredil zaznamek, ni pa oddal prijave (prekršek povzročitelja); če bodo kaki problemi na zavarovalnici, kliči policista in naj on urgira.

Sem mel identičen primer poleti (le da je na koncu povzročitelj po daljšem prepričevanju napisal "kriv sem") in je šlo vse gladko skoz.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 Pe okt 09, 2009 5:12 pm

nima vsaka zavarovalnica svojega zapisnika. evropsko poročilo je dvojno (izpolnita ga skupaj) in to je dovolj. ko sem jaz imela prometno, sva se zmenila istočasno na zavarovalnici na ocenitvi škode in se tudi tam vse zmenila.

mislim pa, da nima veze, če je on dal smernik ali ne. tudi če bi ga imel, ga ti nisi dolžan spustit na svoj pas, ker more to on naredit brez nevarnosti zase ali koga drugega. ali se motim?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Re: Prosim za nasvet glede prometne!

Napisal/-a lublancan Pe okt 09, 2009 5:20 pm

sundaydriver je napisal/-a:Pozdravljeni,
...
Jutri grem takoj ob odprtju s svojim izvodom poročila na svojo zavarovalnico.
Samo kako se potem to rešuje? Zdej če ma vsaka zavarovalnica svoj zapisnik, a ni njim v interesu, da rečejo oba sta kriva, da jim ni treba plačat? V glavnem kaj lahko še naredim, da ne bom nategnjen?
...

iti moraš na njegovo zavarovalnico, ker bi rad uveljavljal škodo iz njegovega zavarovanja

če bo povzročitalj kaj mutil, mu razloži, da boš prosil policijo za zapisnik
v tem primeru lahko njega doleti kazen za povzročitev prometne nezgode
podpis

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Ne okt 11, 2009 5:45 pm

OK, hvala za odgovore, sem zrihtal papirologijo, zdaj pa čakat ...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver So okt 17, 2009 8:25 pm

Živjo,

Še to me zanima, kako je pri teh zadevah, če se krije iz police povzročitelja, pri nadomestnih vozilih? Se da kaj zahteval al ne?

Lp

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So okt 17, 2009 9:32 pm

Pri meni so komplicirali in nisem dobil. Če bi pa dal kasko iz svoje police pa bi dobil. Če bi mi šel servis na roku pa bi verjetno dali, pač sami. Ko sem vprašal na zavarovalnici (v mojem primeru na korespondenčni zavarovalnici, ker je bil povzročitelj tujec) pa jo je samo zanimalo če sem s.p., ker samo njim očitno rešijo zadevo. Sem mislil komplicirati najprej in uveljavljati stroške najema vozila, samo pol pa sem začel razmišljati, da bom moral škodo dokazati, avta pa dejansko nisem potreboval, razen za/v iz službe, to pa tako ali tako dobiš povračilo stroškov prevoza.

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Ne okt 18, 2009 7:48 am

Ko ti je policist napisal potrdilo o odstopu od ogleda PN je nato on tudi zabeležil v poročilo, kako je prišlo do PN in kdo je kriv! Na zavarovalnici samo povej katera policija je obravnavala zadevo in potem bo zavarovalnica zaprosila policijo za izpis iz poročila in boš dobil odškodnino! Tako se ne rabiš bati da nebi dobil odškodnine!
"One shot One kill"

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne okt 18, 2009 9:12 am

sundaydriver je napisal/-a:Živjo,

Še to me zanima, kako je pri teh zadevah, če se krije iz police povzročitelja, pri nadomestnih vozilih? Se da kaj zahteval al ne?

Lp

Ti pripada, če imaš asistenco oz. kombinacijo "i" pri kasku (i - velja za Triglav).

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po okt 19, 2009 3:42 pm

No tkole zadeva se zapleta. Danes sem se 20 minut kregal s človekom, ki obravnava moj primer na povzročiteljevi zavarovalici, ker sem ga že mislil vprašat, če me zafrkava, ker je sanjal, da ni dovolj puščic, ki nakazujejo smer vožnje in da lahko na sliko iz evropskega poročila gledaš tudi drugače. Ko sem mu končno dotajčal, za kaj se gre, potem mislim, da sva se razumela.
Ampak...
Povzročitelj je šel na mojo zavarovalnico in vložil papirologijo, kao da sem jaz povzročil nesrečo. Zato sem šel danes na policijsko postajo, iz katere policisti so opravili ogled nesreče. Povzročitelj namreč sprva ni bil za to, da se izpolni poročilo, potem po ogledu so policaji ugotovili, da je on kriv in rekli, naj zdaj to izpolniva, nama dali uno izjavo o odstopu od ogleda in šli.
Policisti so mi danes svetovali, naj grem na obe zaravovalnici in naj zadeve uredim oz. naj se po domače povedano razpizdim, da se povročitelj dela norca. Poleg tega pa so mi na povzročiteljevi zavarovalnici danes zabluzili, da to sploh nima veze, če so bili policaji na kraju nesreče, in da oni ne mislijo njih nič klicat in sprašvevat... kar me je kar malo presenetilo in sem jim rekel, kako si oni to predstavljajo.
No danes je policaja, s katerim sem govoril, kar malo privzdignilo, ko sem mu to povedal... Pa je rekel, naj grem na povzročiteljevo zavarovalnico in jim povem, kar jim gre, se pravi kaj je bilo, da potem so prišli policaji, poročilo je bilo izpolnjeno, iz katerega, je rekel policaj danes, da se vse lepo vidi. Tko da jutri grem na zavarovalnici povedat, da se ta človek dela norca in postopka.

Ma kdo zame še kakšen nasvet na tej točki?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Po okt 19, 2009 4:22 pm

Pomagalo bi, če bi povzročitelj na evropsko poročilo napisal "kriv sem".

Govorim iz lastnih izkušenj, ker sem imel poleti identičen primer (ni hotel podpisat dokler mu ni "zagrozila" policistka, ki je prišla na ogled).
Pri meni je šlo potem vse tekoče (Z. triglav).

razpizdi se, če imaš posneto kako fotografijo jo nes s sabo.

Srečno.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po okt 19, 2009 4:24 pm

nasveta ti ne morem dat k jst tut še nimam prakse glede teh stvari :D ampak k berem to zadevo se sam smejim in čudim kako je lah en folk tok debiln! jst bi vrjetn na tvojem mestu zgubu živce že na samem kraju nesreče in pol vprašanje kaj bi blo...mislm da te tko j**e...bolano!

kje pa je blo to če smem prašat? k taka podobna je tut u LJ (zaloška) in tm sm jst tut že ene parkrat vidu folk kako kr seka "ovink" zato se nikol ne pelem tm ob kšnem avtu k nikol ne veš kdaj boš na tazga debila naletu...

velik sreče pr postpku...:D

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po okt 19, 2009 5:12 pm

pri zavarovalnicah moraš biti trmast in nesramen,drgač te nebojo poslusal oz. upošteval :twisted: ..tud ce se "razpizdis" nebo nc narobe,saj te sami pripeljejo do tega ;) ..kaj pa če bi policista,ki je biu takrt tm s sabo prpelu,da jim on razlozi stvar kako je blo? ...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver To okt 20, 2009 2:54 pm

Torej na zavarovalnici od povzročitelja se je zdaj lepše vse skupaj izšlo, ker sm z njimi imel še 2 daljša pogovora in smo razščistili vse dejtale. Zdaj v bistvu so prišli do točke, da bodo policijo pisno prosili za pojasnilo glede nesreče. Povzročitelj pač trdi svoje, da se po tisti cesti vozi že 30 let in da valda ne bo on kriv, če en mulc prileti od neznano kje (to je pa to, če ne gledaš v ogledala). Na moji zavarovalnici sem jim vse pojasnil in bom k papirologiji dodal še eno izjavo kaj vse je bilo do sedaj ugotovljeno. V bistvu niso komplicirali, jaz sem jim pač povedal, da razumem, da morajo bit korektni do obeh, ampak da gre po mojem mnenju za zavlačevanja postopka s strani povzročitelja. Rekli so mi, da ker oba zavračava krivdo, da primer prevzela njihova pravna služba in da bodo kontaktirali policijo, jaz sem jim tudi povedal, da sem bil tam in policistom stvar razložil. V primeru, da iz tega ne bi bilo nič, pa sledi sodnik za prekrške. Šel sem se na hitro pozanimat tudi k odvetniku, da sem se zmenil, da bo on prevzel stvari, če v najslabšem primeru od Policije ne bodo dobili, kar rabijo za zaključitev zadeve.
V bistvu ne morem verjet, kolk se je ta stvar zakomplicirala. Človek bi mislil, da gre za par totalk. Tko gre pa za odgrnine in poškodbe na boku. Ampak seveda, povzročitelju se fučka, če mu je policaj rekel direkt, da je on kriv, vztraja pri svojem in prepušča zavarovalnici, da se po nepotrebnem ukvarja s temi zadevami...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To okt 20, 2009 3:34 pm

Ce ne boš drugače rešu dj zadevo na sodno varstvo in podatke policista!! Pa bojo on rešl hitro in enostavno.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO To okt 20, 2009 4:36 pm

Zavarovalnice zadnje čase težijo k temu, da v takih primerih pride do "deljene" krivde -> posledično vsak plača svoje (oz. koristi kasko); proftirajo seveda zavarovalnice.

zato vedno: poslikajte nesrečo (zdej ma skor vsak mobi kamerco), izpolnite poročilo, kjer naj krivec jasno napiše "KRIV SEM"; če se zaplete pokličte policijo in povejte, da se ne morte zmenit; oni nardijo zapisnik (oz. zaznamek),... če povzročitelju naprtijo še kazen, je pa njihova stvar.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To okt 20, 2009 4:43 pm

GorazdO je napisal/-a:Zavarovalnice zadnje čase težijo k temu, da v takih primerih pride do "deljene" krivde -> posledično vsak plača svoje (oz. koristi kasko); proftirajo seveda zavarovalnice.

zato vedno: poslikajte nesrečo (zdej ma skor vsak mobi kamerco), izpolnite poročilo, kjer naj krivec jasno napiše "KRIV SEM"; če se zaplete pokličte policijo in povejte, da se ne morte zmenit; oni nardijo zapisnik (oz. zaznamek),... če povzročitelju naprtijo še kazen, je pa njihova stvar.

Točn tko!!

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver To okt 20, 2009 9:10 pm

rokbrumen je napisal/-a:
GorazdO je napisal/-a:Zavarovalnice zadnje čase težijo k temu, da v takih primerih pride do "deljene" krivde -> posledično vsak plača svoje (oz. koristi kasko); proftirajo seveda zavarovalnice.

Točn tko!!

Za naprej bomo vedl ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov