Zadeva je sledeča (jaz sem vozilo A, povzročitelj B):
- vozila vzporedno vsak po svojem pasu v isto smer (tudi oba pasova sta za v isto smer, ni bilo prehitevanj)
- ob majhnem levem ovinku na ravnini je B peljal naravnost, kot da bi menjal pas, brez smernika in ni pogledal v ogledalo
- posledično je B popraskal svoj desni bok ob moj levi bok
- klical sem policijo, ker je ata sanjal o neki zožitvi
- policaj mu je na koncu jasno povedal, da je samo on kriv, sam je tudi priznal da je šel malenkost čez črto
- policist izročil potrdilo o ogledu (registrske avtov, kraj, ura, ime policista), zapisnika ni bilo, ker ni bil nihče poškodovan
- izpolnila evropsko poročilo, kjer sva skicirala zadevo
- on noče dat kupončka in trdi, da sva oba kriva in prepušča zadevo zavarovalnici
Izpit mam 6 let, to je moja prva "nesreča" ever, zato me zanima, če ma kdo kakšen nasvet, kako naj ravnam.
Jutri grem takoj ob odprtju s svojim izvodom poročila na svojo zavarovalnico.
Samo kako se potem to rešuje? Zdej če ma vsaka zavarovalnica svoj zapisnik, a ni njim v interesu, da rečejo oba sta kriva, da jim ni treba plačat? V glavnem kaj lahko še naredim, da ne bom nategnjen?
Hvala in LP
P.S.
Ko sem povzročitelja vprašal, kdaj je nazadnje pogledal v ogledalo ali dal smernik, je odgovoril "ne vem". Na vprašanje kdo mu je dal izpit, pa nisem dobil odgovora.