Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mytja
Nov uporabnik

KAkšna kazen me čaka?

Napisal/-a mytja To nov 17, 2009 9:40 pm

Zdravo.
Potreboval bi malo pomoči,tko da najboljš da kar napišem svojo zgodbo.
Na odprti cesti (omejitev 70) sem zapeljal s ceste in čelo trčil v skalo. Avto totalka, nobenih telesnih poškodb, sam sem bil udeležen v nesreči, no alcohol,...obcestno ograjo in en znak sem malo zmečkal. Črte od zavorne poti okoli 1m. Policaji so pač malo zmerli okoli avta pa take reči in ko so mi že hoteli napisat kazen (mislim da 460€ in 6 KT(neprilagojena hitrost,nič drugega niso mogli najti)) so ugotovili da bolje da dajo sodniku za prekrške, zato ker je poškodovana tuja lastnina. Za vzrok nesreče sem policistom pač povedal da se mi je ptič zaletel v avto od strani in sem pač čudno odreagiral in me je odneslo v skalo.

Pri sodniku še nisem bil tako da ne vem koko pa kaj se tam dela. Ali je možno pri sodniku malo pojamrat da se spravim skozi brez kazni? Namreč nobenega dokaza nimajo o neprilagojeni hitrosti.
Je možno da se zmisli in mi da še kako dodatno kazen?
Ima kdo tako izkušnjo?
btw:izpit mam 7,5 let in še nobenga karambola.
Tnx za odgovore.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp To nov 17, 2009 9:46 pm

Zakaj se pa nisi obdržal na cesti, če si vozil z prilagojeno hitrostjo, ali si nesposoben?

Kje je dokaz za priča?
Zakaj je avto totalka, če si bil počasen?

Kazen bo pa večja od položnice za 234 čl. ZVCP plus sodni stroški

mytja
Nov uporabnik

Napisal/-a mytja To nov 17, 2009 9:51 pm

zundapp je napisal/-a:Zakaj se pa nisi obdržal na cesti, če si vozil z prilagojeno hitrostjo, ali si nesposoben?

Kje je dokaz za priča?

Kazen bo pa večja od položnice za 234 čl. ZVCP plus sodni stroški

Pač napačno sem odreagiral zao ker sem se ustrašil al kaj js vem zakaj in zapeljal čez robnik, potem pa v skalo.

Zakej je bil avto totalka pri 70 km/h čelno direkt u skalo mislim da ni vprašanje (11 let star avto).

Ptič pa.. ni ga blo, mogoče je odletel naprej :?
Zadnjič spremenil mytja, dne To nov 17, 2009 9:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 To nov 17, 2009 9:52 pm

Ma kaj te še ni izočilo da alkohol pa volan ne greta skup jao (ok ne misli da te napadam samo ne it za volan če si prej spiv alkohol).

mytja
Nov uporabnik

Napisal/-a mytja To nov 17, 2009 9:54 pm

north789 je napisal/-a:Ma kaj te še ni izočilo da alkohol pa volan ne greta skup jao (ok ne misli da te napadam samo ne it za volan če si prej spiv alkohol).

pa sej piše da ni blo alkohola. 0,00 sem pihal ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 17, 2009 9:56 pm

north789 je napisal/-a:Ma kaj te še ni izočilo da alkohol pa volan ne greta skup jao (ok ne misli da te napadam samo ne it za volan če si prej spiv alkohol).

Sklepam, da si prebral naslov, eno poved in se spravil pisat.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 To nov 17, 2009 9:57 pm

Aha pa res se ti oproščam Jah verjetno boš mogel plačat tiste znake ipd. so na kraj prišli kaki cestarji al kaj tisti so kar dragi?

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To nov 17, 2009 9:58 pm

zundapp je napisal/-a:Zakaj se pa nisi obdržal na cesti, če si vozil z prilagojeno hitrostjo, ali si nesposoben?

Kje je dokaz za priča?

Si ti normaln al ja?
There is no time...

mytja
Nov uporabnik

Napisal/-a mytja To nov 17, 2009 9:58 pm

north789 je napisal/-a:Aha pa res se ti oproščam Jah verjetno boš mogel plačat tiste znake ipd. so na kraj prišli kaki cestarji al kaj tisti so kar dragi?

So prišli ja in očistili. To pa ograja in te stvari bremenijo zavarovalnico. Mene bolj zanima kazen pa kreditne točke.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 17, 2009 10:00 pm

ja neprilagojena hitrost je bila tole, kako nisi pričakoval ptiča? :evil:

Tile naši modrijani v uniformah znaj pa samo neprilagojeno hitrost pisat,

Sožalje za avto, hvala bogu da si cel, pa upaj, da boš naletel na normalnega sodnika, drugače bo drago ( zna biti celo odvzem ).

Edit, zakaj si klical policaje sploh ? razen če imaš kasko?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To nov 17, 2009 10:03 pm

Ronin je napisal/-a:

Kje je dokaz za priča?

Si ti normaln al ja?

2x

Če delajo crash test pri hitrosti nekje 64 km/h. In so avtomobili gotovi.

mytja
Nov uporabnik

Napisal/-a mytja To nov 17, 2009 10:09 pm

speedfreak je napisal/-a:ja neprilagojena hitrost je bila tole, kako nisi pričakoval ptiča? :evil:

Tile naši modrijani v uniformah znaj pa samo neprilagojeno hitrost pisat,

Sožalje za avto, hvala bogu da si cel, pa upaj, da boš naletel na normalnega sodnika, drugače bo drago ( zna biti celo odvzem ).

Edit, zakaj si klical policaje sploh ? razen če imaš kasko?

Policaje je klicala ena panična tetka ki je pripeljala za mano. Kaskota ni blo.

Zna biti odvzem vozniškega..Hm, nism si mislil da je to tko simpl :roll:

mytja
Nov uporabnik

Napisal/-a mytja To nov 17, 2009 10:51 pm

A ko da sodnik kazen potem je tudi 8 dni časa za polovično plačilo?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To nov 17, 2009 10:57 pm

Kazen bo minimalno to kar ti je izrekel policaj, mogoče se te sodnik usmili glede kakšne točke, ampak nekaj jih bo. Plus še stroški sodišča.
Vožnja je pa bila z neprilagojeno hitrostjo, saj si šel s ceste. Sem imel sam skoraj isto izkušnjo. Imamo full lepe zakone pri nas ;)

Aja, pa kakšne polovične kazni od sodnika ne bo. Lahko kvečjemu ko boš tam prosiš za plačilo po obrokih
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Sr nov 18, 2009 2:16 pm

ja pomoje pa ne boš dobu tok veliko, sicer nimam s tem izkušnje vendar mislim da bi lahko dobil kake 250e za povzročitev prometne in kakih 5 kt, ograjo pa znak ti bo pa zavarovalnica častila

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne nov 22, 2009 10:11 pm

nejcracing je napisal/-a:ja pomoje pa ne boš dobu tok veliko, sicer nimam s tem izkušnje vendar mislim da bi lahko dobil kake 250e za povzročitev prometne in kakih 5 kt, ograjo pa znak ti bo pa zavarovalnica častila

zihr ja...podobn primer sma imela s kolegu, ko je on zaradi izogiba nasproti "drvečega" vozila zaneslo v živo mejo.dobil je 4 KT in 250€ kazni, po 15 mesecih pa more poravnati okoli 200€ škode za živo mejo in neko drevo (po obravnavi sodišča).policaj je (nevem po keri logiki) zapisal 6 metrov (gre za P106) uničene žive meje (v resnici je šlo za 2 in pol metra) in drevesce, ki je utrpelo samo malo površinske rane (policaj zapisal, da je drevo zlomil...).
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne nov 22, 2009 10:27 pm

Če ti je policist napisal nepravilno hitrost, ti zavarovalnica nič nebo krila. Meter ograje+stebrički, drog+tabla, če je poškodovana, vsa ta menjava je draga kot bi kupoval vse skupaj pri zlatarju.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne nov 22, 2009 10:57 pm

za tole bi blo pa treba že odvetnika dobit
golf 3 vr6

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Po nov 23, 2009 10:00 am

mytja je napisal/-a:A ko da sodnik kazen potem je tudi 8 dni časa za polovično plačilo?

Lahko tudi polovičko plačaš.

Sicer pa, a ni kriv ptič? :)
popust

mytja
Nov uporabnik

Napisal/-a mytja Ne maj 23, 2010 9:50 am

No, samo da updejtam temo; Na poziv s sodišča sem se odzval z ustnim zagovorom, kjer sem razložil točno kako in kaj. Po treh tednih sem dobil domov odgovor, da se zaradi pomanjkanja dokazov, da je moja krivda za povzročitev nesreče, postopek ustavi, sodni stroški pa bremenijo proračun. Zagrožena kazen bi v nasprotnem primeru znašala 460€ + 6 točk. Človk skori ne more verjet da se v slo kaj takega zgodi 8)
lp.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov