Napisal/-a xbox To nov 24, 2009 9:06 am
Ker imam samo 8 dni časa za morebitno pritožbo, bi mi prav prišla vaša pomoč. Gre za prekoračitev v naselju za 35km/h. Ker se nisem strinjal z izmeritvijo sem to tudi povedal ob sami zaustavitvi. Imel sem tudi alkotest, ki je bil 0.0 promila. Sedaj pa me zanima ali bi moral za alkotest kaj podpisati ali ne? In ali se bi moralo vnest v poročilo,da se nisem strinjal z izmerjenim?
Namreč v policijskem zapisniku nič ne piše, da se nisem strinjal niti da sem kaj podpisal za alkotest oz. sploh nisem nič imel za podpisat.
To kazen sem dobil že leta 2007. Nato sem se iz teh razlogov pritožil in je bilo odobreno in je šlo na redno sodišče. Imel sem obravnavo pri sodniku, pri katerem sem mu to povedal in sem nato dobil še soočenje z policistom. Ker sem bil odsoten sem se opravičil in je bilo soočenje prestavljeno za nedoločen čas (takšen je bil odgovor sodišča). Sedaj pa sem, kar spet dobil kot prvič da sem obdolžen in moram plačati 500€ in 1 mesec prepovedi vožnje. Kakšno je vaše mnenje, se da tukaj kaj narediti sploh?
lp