Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Ovira na cesti - nalet...

Napisal/-a tomzzi To dec 01, 2009 10:53 am

Pozdrav!

Danes zjutraj ob približno peti uri sem imel nesrečo. In sicer sem naletel na skalo na cesti. Na mojem pasu. Pred mano je bil še en avto ki pa je zaradi več dejavnikov pravočasno opazil oviro. Seveda pa, ker sem sam vozil za njim sem imel kratke luči pa še dež je padal tako, da skale nisem mogel pravočasno opazit in sem nasel. Razbilo mi je karter (olje steklo) in verjetno še en nosilc pa po možnosti še izpušno cev...

Zdaj mene zanima kaj je v tem primeru najbolje narediti. Kaska nimam več. Policija je sicer naredila zapisnik, da sem povozil kamen na cestišču a poslikali niso nič. Kolikor vem kamen nima kaj na cesti iskat in bi se lahko izšlo velik huje kot se je. Če ne bi jaz naletel na to bi pa kdo drug v primeru, da se nima kam vmakniti. Povrh vsega bi bila lahko še enkrat večja p#zdarija glede tega... Skratka zapisnik imam a to je tudi vse kar imam kot dokaz. Ne bi pa rad, da na konc sam krijem stroške, ker kot prvo to ni moja krivda, da so kamni posejani po cesti in je za to odgovoren nekdo drug. Lahko, da je kamen padel iz kakšnega tovornjaka (slaba žaščita), lahko, da se je tam zvalil dol v kar pa dvomim da, ker je bil precej velik in bi moralo biti tisto območje dobro zaščiteno saj je tudi znak za to tam...

Avto je že na servisu in po besedah kot sem rekel ni samo karter... Zdaj se bom prvo z agentom pogovoril a ne vem če bo kaj iz tega. Kako in kam se obrnt vnaprej?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To dec 01, 2009 11:51 am

Danes zjutraj ob približno peti uri sem imel nesrečo. In sicer sem naletel na skalo na cesti. Na mojem pasu. Pred mano je bil še en avto ki pa je zaradi več dejavnikov pravočasno opazil oviro. Seveda pa, ker sem sam vozil za njim sem imel kratke luči pa še dež je padal tako, da skale nisem mogel pravočasno opazit in sem nasel. Razbilo mi je karter (olje steklo) in verjetno še en nosilc pa po možnosti še izpušno cev...

Hmm kasko kasko je zakon saj če ga nisi plačeval si prihranil vsaj 1000€ 8) :D :P torej tisti pred tabo so imeli pa sonce in suho cesto pa še srečo :shock: pa verjetno VARNOSTNO razdaljo !!! Fant hudo bo :cry: kriv si pa sam, ker, če je tam v bližini še znak kameneje pada ??? Predvidevnje tudi ni slaba lasnost ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To dec 01, 2009 11:58 am

Ivan36 je napisal/-a:

Hmm kasko kasko je zakon saj če ga nisi plačeval si prihranil vsaj 1000€ 8) :D :P torej tisti pred tabo so imeli pa sonce in suho cesto pa še srečo :shock: pa verjetno VARNOSTNO razdaljo !!! Fant hudo bo :cry: kriv si pa sam, ker, če je tam v bližini še znak kameneje pada ??? Predvidevnje tudi ni slaba lasnost ;)

Lej varnostna razdalja je bila dovolj velka. Od kje ti to, da ni bilo varnostne??? Nisem vozil sam. Kot drugo je imelo vozilo pred menoj DOLGE luči in je verjetno precej hitrej opazilo oviro a ne? Pa še naliv je bil. Pa ti predvidevaj in glej na vse strani, da ni SKAL po cesti. Kolikor vem ne rastejo ravno po cesti te skale in niti nimajo kaj tam delat. Sam pa tudi nisem kriv, da je na cesti to kar je bilo in je za to odgovoren nekdo drug. Lej že 10 let se vozim po tej cesti in jo dobro poznam...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To dec 01, 2009 12:02 pm

JA saj je kar je zajebal si, ker nimaš kasko :( To moraš plačevat dokler si 1 lastnik vozila ;) Se SPLAČA !!! Pa vidim, da imaš meglenke :D V takih nalivih in podobno jih prižgi pa naj svetijo ! Isto jaz na AC še zadnje uklopim, je bolj varno za tiste zadaj + spredaj bolje vidim :idea:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To dec 01, 2009 12:50 pm

Ivan36 je napisal/-a:JA saj je kar je zajebal si, ker nimaš kasko :( To moraš plačevat dokler si 1 lastnik vozila ;) Se SPLAČA !!! Pa vidim, da imaš meglenke :D V takih nalivih in podobno jih prižgi pa naj svetijo ! Isto jaz na AC še zadnje uklopim, je bolj varno za tiste zadaj + spredaj bolje vidim :idea:

Potem pa govorijo o smetenju teme. Moderatorji in admin, tukaj imate enega! In ni prvič, da bi kar nekaj nabijal. In vedno se nekako reši.

Avtor teme ni odprl, ker bi rad poslušal očitke in pridige. Njega zanima konkretno to, kar je napisal. Ta model Ivan pa kar nekaj nabija.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 01, 2009 12:57 pm

Po moje boš tole težko rešil sebi v korist. Lahko se greš tožart z upravljalcem ceste (občina, država) sam verjetn ne bo iz tega nič. Res škoda k nimaš kaska.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To dec 01, 2009 1:10 pm

Te razumem..se mi je podobno zgodilo, s tem da sem imel srečo in sem obvil. 5 sek za tem mi je nasproti pripeljal tovrnjaček cestnega podjetja, katerega je očitno nekdo že obvestil o oviri in so šli zadevo sanirati.

Hm..kaj lahko storiš? Prvo preveri če je kje na tem odseku znak za "kamenje na cesti" ali znak za "kamenje pada". Če je katera od teh dveh zadev, potem veš da nimaš nobenih šans.

V kolikor pa teh dveh znakov ni, pa imaš mogoče kako možnost. Objektivno gledano pa je šansa, da boš uspel kaj od koga dobiti, res minimalna.. Resda imaš poročilo policije, bilo bi fino če bi bila tudi kaka slika, čeprav dvomim da bi ti kaj veliko pomagala. Samo poročilo navaja, da si pač naletel na kamen, ki je bil na cestišču blabla..ta kamen nima kaj tam početi, je pa vprašanje kdo je kriv? Cestno podjetje, občina, transportno podjetje, ki se s kamioni vozi gor/dol...? Vsak od njih bo seveda zvalil krivdo na drugega, na koncu ne bo mogoče dokazati, kdo je za nastalo situacijo kriv..lahko da "sosedov Marko", ki se je igral v gozdu in metal kamne na cesto... Aja..pa verjetno boš ispadel kriv seveda ti, ker nisi prilagodil hitrost/način vožnje razmeram..

Probati ni greh, sem pa vendarle pesimističen v tem primeru..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To dec 01, 2009 1:35 pm

BBS je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:JA saj je kar je zajebal si, ker nimaš kasko :( To moraš plačevat dokler si 1 lastnik vozila ;) Se SPLAČA !!! Pa vidim, da imaš meglenke :D V takih nalivih in podobno jih prižgi pa naj svetijo ! Isto jaz na AC še zadnje uklopim, je bolj varno za tiste zadaj + spredaj bolje vidim :idea:

Potem pa govorijo o smetenju teme. Moderatorji in admin, tukaj imate enega! In ni prvič, da bi kar nekaj nabijal. In vedno se nekako reši.

Avtor teme ni odprl, ker bi rad poslušal očitke in pridige. Njega zanima konkretno to, kar je napisal. Ta model Ivan pa kar nekaj nabija.

Ha ha joj no pa tudi mi imamo kamenje na cesti ! Pač moraš pazit in ja kasko dokler si lastiš vozilo mlajše od 5 let moraš imet in . Pa nič ne smetim sama dejstva so opisana prvih 10 ali 30 je šlo mimo :shock: torej ??? Nesreče se pač dogajajo :(

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 01, 2009 1:59 pm

BBS je napisal/-a:

PODPIS :!:

p.s pacijent z meglenkami (še zadnjo prižge :roll: ) še ene si na streho naštimaj......takega jaz obsvetim, da mu lahko plombe preštejem.....

Tomzzi: odvisno od škode: moraš kalkulirat, če se splača v tožbo proti vzdrževalcu cest(vendar sistem je tako naštiman, da oni niso nikoli krivi) ali pa knedl pogutnit in avto zrihtat..........sodelavec je na AC povozil kajlo, ki je bila na cestišču,(padla s kamiona) sicer je odčehalo samo karter, ampak je na koncu le poravnal vse sam...

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new To dec 01, 2009 2:05 pm

Kaj ti je sedaj tu kdo drug kriv?
TIGR

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 01, 2009 2:13 pm

off: ivan 36 ti moras bit res neki patron da se z meglenkami vozis po dezju.a ti v navodilih od avta pise da so to dezenke?
on: sam tok,sj ce si vidu da je prvi avto naglo spremenil smer da je obvil kamen pa ce si mel varnostno razdajo potem bi lahko vedel da nekaj ni ok na cesti pa bi zaviral.tko da jaz mislm da ti tukaj nekaj skrivas oz nisi povedal vseh dejstev ampak ok to je itak tvoja stvar.kar se kaska tice je res skoda da ga nimas bi si velik sivih las prisparal.
drgac pa ce zapisnik je bi blo lepo dobit kopijo,res skoda da ni nbenih slik od kamna pa madezev olja....bi moral poklicat kako intervencijo da pocisti madeze bi mel se vec posrednih dookazou...
probaj dobit kopijo zapisnika(ti pripada en izvod) pa pjt do vzdrzevalca cest(nevem kero podjetje je to) pa jim pokazi kaj je blo kaj se je zgodilo..pa rec da pac zahtevas odskodnino.ce se bojo smejal pa pjd do nekega odvetnika pa ga prasaj kaj je na stvari a je kak moznost za povracilo stroskov al ne.
p.s. avto pa le popravi na svje stroske ce imas denar pa bos potem mel kot osnovo kok ti morajo vrnt.al pa pajt po predracun na pooblascenega,ti pa avto popravi pri kakem popoldancu..
aja pa ne se vozt z meglenkami v dezju,moti nasprotivozece
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To dec 01, 2009 2:30 pm

sašo5 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:

p.s pacijent z meglenkami (še zadnjo prižge :roll: ) še ene si na streho naštimaj......takega jaz obsvetim, da mu lahko plombe preštejem.....

Tomzzi: odvisno od škode: moraš kalkulirat, če se splača v tožbo proti vzdrževalcu cest(vendar sistem je tako naštiman, da oni niso nikoli krivi) ali pa knedl pogutnit in avto zrihtat..........sodelavec je na AC povozil kajlo, ki je bila na cestišču,(padla s kamiona) sicer je odčehalo samo karter, ampak je na koncu le poravnal vse sam...

Tako je. Meglenke mi še na kraj pameti ne pride uporabljat v takem vremenu oziroma nalivu v kolikor se mi kdo približuje ali pač vozi pred mano. Da bi še zraven preostale udeležence v prometu motil? Nisem tolk butast oziroma ne gledam le na svojo rit. Se strinjam Sašo.

Zdaj kolk je škode bom zvedel v kratkem. V glavnem na zavarovalnico sem šel. Izpolnil tisto kar pač sem in bodo poslal tole naprej na CGP... Čakam na odgovor. Pa kar bo pa bo. Tukaj kaj več nimamo za naredit. Strošek bo ampak tako pač je.

@Somebody_new

na tvoj post je škoda kaj odgovarjat.

@ejsim

Ja vem, da bo težka. Sam pa nisem imel časa, da bi pravilno odreagiral. Plus mokra in slaba cesta ne vem če je bila idealna za neko ostro zavijanje. Pa tudi sicer kaj pa če bi v tistem trenutku nekdo z nasprotne pripeljal? Lahko bi bilo oreng narobe danes!

Po besedah določenih na tem forumu res vidiš, da ti ziher ne bi zjutraj ustavili in ponudili pomoč kot so mi danes zjutraj. To me je pa danes kar presenetlo. Trije so se ustavili in mi ponudili pomoč. Še obstajajo dobri ljudje kar pa si ne bi mislil.

Pa eni pravte sam si si kriv? Ja očitno ni nobeden tolk, da bi pozval in javil situacijo. Ker to je mislim, da dolžnost vsakega. Očitno mora eden nastradat, da se zadeve premaknejo.

@abbe

imam kopijo. ;) Pa kot pravim je tist pred mano šel res bolj proti sredini ceste a sem bil kar nekaj nazaj in še naliv je bil. Pa kratke luči in se kamna ni opazlo dokler ni bilo prepozno. Tist ga je verjetno, da lažje opazil z dolgimi a ne? Sicer pa vsako filozofiranje zdaj kaj bi bilo najbolj prav odpade. Kar je je.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To dec 01, 2009 6:34 pm

PODPIS

p.s pacijent z meglenkami (še zadnjo prižge ) še ene si na streho naštimaj......takega jaz obsvetim, da mu lahko plombe preštejem

Pa ti vozi v temi z nalivom 150kmh po AC šumi :D se na 50m nič ne vidi pa brisalci na polno.......... se mi zdi,da se pol samo 80na uro furaš do Lj v nalivih :?: Mene že vsaj 5 let na naših cestah NIČ več ne GANE :P

sašo5 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:

Se bova kdaj srečala samo upaj da boš pol ušel ker jaz pol take GAZIM !!! Za pleh vreden 500€ mi ni škoda ga porinit v tvojo drago rit :-P :P

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To dec 01, 2009 6:40 pm

Zdravo,

iz lastnih izkupenj ti lahko povem, da je sila težko karkoli dobiti povrnejeno. Moj primer (ženin če sem natančnejši) je bil tak. Pelje se v naselju in ji v zadnja vrata iz strani prileti kamen ter naredi manjšo vdrtino ter pokoduje lak. Seveda to močno poči zato ustavi me pokliče, jaz pokličem policijo ki je poslikala, nato pa še zavarovalnico. Odgovor je bil - a ste videli kdo je kamen skotalil. In ker seveda je bil odgvor nikalen (verjetno se je sam z brega ali pa je bil res kdo, ker so višje na pobočju stolpnice s parkiriščem) so dejali da nimam kaj njim težit in da naj sam krijem škodo. Ker se mi ni dalo ubadati dalje z mlini pri nas, sem raje vse skupaj pozabil.

PS

znaka seveda ni da kamenje pade, saj se je vse skupaj dogajalo sredi mesta - čeprav je nad cesto 40m strma- tudi skalna stena.

Upam, da boš imel ti več sreče.

LP Simimedi

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To dec 01, 2009 6:46 pm

Ivan36 je napisal/-a:
Pa ti vozi v temi z nalivom 150kmh po AC šumi :D se na 50m nič ne vidi pa brisalci na polno.......... se mi zdi,da se pol samo 80na uro furaš do Lj v nalivih :?: Mene že vsaj 5 let na naših cestah NIČ več ne GANE :P

Ti pa si pacient!! Po tvojem te kasko vsega reši in obvaruje :roll: Joj kakšni debili so na naših cestah. Pa meglenke v dežju!!?? Nasproti vozečim je to zelo v pomoč! Ampak tebe boli! Ti imaš kasko! Tebi se nič ne more zgoditi! Pol si pa še neki pameten o varnostni razdalji...ti, ki v nalivu 150km/h!! :roll:

@tomzzi
zelo verjetno boš res sam kril stroške. Žal tako je!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To dec 01, 2009 6:53 pm

Katastrofa. Ne vem ali bi sploh začel naštevat stvari ki so bile poškodovane pa se to sprva ni videlo. V tem trenutku nisem siguren kaj bi bila najboljša odločitev.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To dec 01, 2009 7:03 pm

Sam v vozilu ob 23:00 pa do 01:00 in pol čez dan bilo kje Lj KP ali pa NM - KK samo tam med Kronovo in Dobruška vas je pa neki falena ceta v nalivih ali sploh v dežju 8) tam je še 90kmh preveč :?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To dec 01, 2009 7:07 pm

Meglenke v dezu... HAHA
Pol pa se nasproti pripeljes, pa nic ne vidis se 2min po tistem :lol:

@tomzzi
Na zavarovalnico, pa naj pogledajo kdo je upravljalec ceste na tistem odseku.
Izpolnis zahtevek za odskodnino pa cakas... Smile
Zadnjič spremenil MatejW, dne To dec 01, 2009 7:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To dec 01, 2009 7:11 pm

MatejW je napisal/-a:Meglenke v dezu... HAHA
Pol pa se nasproti pripeljes, pa nic ne vidis se 2min po tistem :lol:

@tomzzi
Na zavarovalnico, pa naj pogledajo kdo je upravljalec ceste na tistem odseku.
Izpolnis zahtevek za odskodnino pa cakas... :)

To sem že vse naredil danes... Sam kaj ko bo treba čakat kar nekaj časa a brez avtomobila pa ne morem biti. Enostavno groza me je ko pogledam spisek stvari.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To dec 01, 2009 7:14 pm

tomzzi je napisal/-a:To sem že vse naredil danes... Sam kaj ko bo treba čakat kar nekaj časa a brez avtomobila pa ne morem biti. Enostavno groza me je ko pogledam spisek stvari.

verjamem ja :S

ceste tak mamo take ko v ... blah

je pa res, da se mas vecjo varnostno razdalijo, prej opazis oviro... ker vidis da se je spredaj vozilo umaknilo nekemu predmetu na cesti,... ce si pa 5m za njim, pa ni sans da dovolj hitro odreagiras...
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov