Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

meganetune
Nov uporabnik

Kazen redarstva(napaka redarstva)!

Napisal/-a meganetune Pe dec 11, 2009 10:48 am

Fantje prvo lep pozdrav vsem skupaj..

imam eno vprašanje..danes sem pac neki na banko skoco in avto pustil parkiranega na pločniku.Seveda so se kot zakleto mimo pripeljala redarja in napisala kazen..
Zanimivo je to da je eden pac ko je caku zraven mene opazu da pisejo kazen in opozoru.
Seveda sem bil prepozen..je ze sprintu račun..ponudu sem jima 40eu vsakemu,ker raje dam kes na roke jih podkupim kot pa tej pof...ni drzavi plačujem,da se gospodje vozijo okoli z falkoni.Vem kake plače majo redarji pa se mi smilijo(ni vazn).Uglavnem celo pot sem se smeju ko sem ugotovil,da je bil eden izmet njih povrsen in napisal začetek registerske LJ namesto SG.Zdej me pa zanima ali bo kazen izdana,ker avto slikajo to vem..samo preden izdajo plačilni nalog ali pregledajo sliko ali imajo to samo za evidenco ce slucajno pride do nesoglasij?Ker registerska je drugače pravilna samo LJ začetnica na tablici je napačna(mogla bi bit SG).A to pomeni da lahko kdo drug dobi v kratkem kakšno poloznico na dom al kako?
koker jst vem oziroma berem po forumih mislim da je njihova napaka?kako je glede ugovora?pise da ni mozen na računu,aja poloznice pa nisem dobil zraven pise po pošti!
drugače je kazen 80eu-40eu polovička 8 dneh..

kakšne imate kej mnenja glede tega..a lahko zadevo popravijo ali jo lahko samo se uvrzejo oziramo zaključijo(napak redarja)?drugače mi ni tezko plačat 80eu,ker sem itak se sam zaj...,ker sem vcasih tuk len. :lol: :lol: koliko casa traja,da dobis to poloznico domov?

Hvala vsem za odgovore

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe dec 11, 2009 11:04 am

Sicer nevem ampak po moji logiki bi rekel da je to napaka in da ti kazni nebi smeli izdati.
Če pa ti jo bodo, pa se pritoži če imaš voljo.
Če pa se ti negre za 40€ pa plačaj kazen in neboš imel sitnosti. :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe dec 11, 2009 11:13 am

na plačilnem nalogu imaš napisano SG ? če je temu tako, potem naj plača tisti, ki ima to registrsko tablico ;)

plačilni nalog se izda na "licu mesta" in ne naknadno po pošti kot nek popravek prejšnje napake.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe dec 11, 2009 11:16 am

Pa saj so slikali avto! Pa ja niso potegnjeni... pPlačaj pa bo mir... Kaj češ. ne iskat zdaj neke pizdarije... Slejkotprej te najdejo!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe dec 11, 2009 11:35 am

xandrej je napisal/-a:Pa saj so slikali avto! Pa ja niso potegnjeni... pPlačaj pa bo mir... Kaj češ. ne iskat zdaj neke pizdarije... Slejkotprej te najdejo!

nima veze, če so slikali avto, največjo težo ima REGISTR. TABLICA, ki je hkrati KLJUČEN podatek pri izdaji plačilnega naloga

beri: 57. člen Zakona o prekrških, 5. podčlen

torej:
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/4/zp ... en/57.clen

zanimivo...če plačilni nalog ni izdan z strani redarstva direkt tistemu, ki je kaznovan se mu mora pustiti obvestilo. v tem primeru je avtor dobil v roke plačilni nalog, ki ni pravilno izpolnjen torej je plačilni nalog ničen.
in ko smo že pri zanimivostih tudi v obvestilu katerega ti pusti redarstvo morajo biti spisani TOČNI podatki in se le-ti ne smejo naknadno popravljati oz. dodajati.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe dec 11, 2009 12:38 pm

Plačal bo tak al tak... Pa če si drugo tablico gor da z oznako KR... Kaj tukja ni jasno? Plačal bo fertik!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe dec 11, 2009 12:38 pm

Zdaj sta ti dala obvestilo, potem pa po pošti dobiš domov plačilni nalog(lahko traja tut več mescev). Na tisto pa lahko vložiš ugovor.
LP Rok

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe dec 11, 2009 12:57 pm

xandrej je napisal/-a:Plačal bo tak al tak... Pa če si drugo tablico gor da z oznako KR... Kaj tukja ni jasno? Plačal bo fertik!

off:
si ti morda eden tistih, ki sovraži tiste, ki parkirajo tam kjer nebi smeli?

on:
torej razlika je v sliki in razlika je v plačilnem nalogu, če so "ovce" ki to gredo takoj plačati potem kar stopite do pošte in zadevo plačajte, če pa opazite napako zakaj pa ne napisati pritožbe oz. ugovor in celo se lahko zgodi, da jo odnesete brez kazni ;)

samo primer:
bivši sodelavec v prejšnji službi jo je odnesel brez posledic ( vožnja v alkoholiziranem stanju) samo zato, ker je bila ena črka v priimku napačno spisana ;)
Zadnjič spremenil adis, dne Pe dec 11, 2009 12:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe dec 11, 2009 12:58 pm

normalno
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe dec 11, 2009 1:52 pm

Pol pa plačaš namesto 40€ 80€ pa si zmagal... Kaj češ... Seveda ne prenesem sploh pa ne takih ki se pripeljejo pa fuknejo avto na mesto za invalide!!! Tistim pa kazen 500€ brez polovičke, brez ugovorov pa nič... Invalidi v glavi!

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune Pe dec 11, 2009 3:09 pm

xandrej ne rabis se sekirat nisem invalid zaenkrat pa tudi ne prkiram NIKOLI na mestu za invalide!!!Drugače da se ne bos jezil name ti pa lahko objasnim,kako je do kazni prišlo..

Ne vem kako poznaš Borovnico(okolica vrhnike).Uglavnem poišči kje je NLB(nova ljubljanska banka).
To je mala občina katera ima glavno banko kr v bloku(spodaj poslovalnica zgoraj stanovanja).Stanovalci imajo parking omogočen ob bloku a banka svojega nima za komitente.In kaj naj naredim naj se jočem?ne vsi kateri grejo v to banko ponavadi parkirajo tako kot sem jst(2-gume na pločniku 2 na cesti pa vse 4 smernike.Raje tako parkiram,ker ogrozam nobenega(pescev ob 8ih zjutraj ni)pa se slepa ulica je.Pa tudi ce bi kateri pesec bil bi lahko sel mimo!Mel sem pa ze probleme tukaj z stanovalci,ker ne pustijo da parkiraš na njihovih parkingih(pa ponavadi je vse zaseden-tudi danes je bilo).

Uglavnem xandrej ne govori neki brezvezne,ker ne vem koliko si star samo ti mene ne poznaš in ne moreš kr tle govoit,da ker pa prkiram tako da dobim kazen!Pa kaj..
A mi bos kazen ti plačal ,da mores tako pameten bit.Pomojem da ne.
Prosim te da ne komentiraš ,če nimaš kej pametnega za povedat.Drugače pa hvala za komentar
Se opravičujem za OFF admin.Me vcasi take izjave kr pogrejejo,ker se nekateri obnašajo kot nedonošenčki(mislim na zadnjo izjavo nasega uporabnika)!

Adis hvala pa tebi,ker daješ zelo koistne informacije..

Sem ze napisal,da mi je praktično vseen za kazen.Ce bo kej prišlo po pošti bo ce ne pa tudi prav.

Bom pa seveda poročal ko bom vec vedu(da bote ostali vedeli)

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Pe dec 11, 2009 3:30 pm

Maš pa na Mejačevi parkirišča :)

Sicer pa gledam na stvar takole, napaka je tvoja da si takole postavil avto, je pa tudi redar naredil napako. Sicer pa bomo videli kako se bo razpletlo. Za take pritožbe je država dostikrat gluha, čeprav je sama naredila napako.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe dec 11, 2009 3:32 pm

Ne nisem o tebi govoril jaz ti svetujem da plačaj ker boš pol plačal 80 če karkoli ti ne uspe. Za one ko pa na invalidih parkirajo pa je druga zgodba!

Nič proti tebi.

;)

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune So dec 12, 2009 1:47 am

sej plačal bom v vsakem primeru...upam da ne bojo opazli da so se zmotli..drugace pa ko bom kej dobil domov(ce bom)bom pa v vsakem primeru napisal,da se bo za drugič vedlo ce bo kdo imel podobno situacijo,da bo vedu.
Hvala se enkrat vsem za odgovore pa xandrej ni zamere.Pac vcasi se ne razumemo tako kot bi se mogli..napačno tolmačenje z ene ali pa druge strani..

Hvala zaenkrat in Lp

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne dec 13, 2009 11:42 pm

Si iz Vrhnike pa saj tam je eno veliko parkirišče pred NLB, omejeno na max.2 ure al kok že tk da ne vem kam si ti rinil avto si ga pusto na pločniku na glavni cesti al kaj.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po dec 14, 2009 8:24 am

kolegu je letos začetek januarja tud uspelo 'uiti' brez kazni.. ker je redar (zgleda da v glavi še ni preklopil na novo leto ) napisal 10.1.2008 in ne 10.1.2009 ;) Mislim da ne boš nič plačal..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po dec 14, 2009 9:54 am

Ne plačaj nič! Slika je brezpredmetna, če je na njej avto z drugačno registrsko kot na plačilnem nalogu.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po dec 14, 2009 10:01 am

Da ne bo kdo na pamet talal nasvete, kaj je brezpredmetno. Jest sem imel identičen primer in ne boš verjel, moral boš plačat, ker je v evidenci tudi slika tvojega avta in NIČ ne moreš. Jest sem imel na kazni napisano LJ-f4 xxx namesto LJ-v6 xxx. In se mi je tud fajn zdelo, kako ne bo treba plačat. Pa je ravno tako prišla kazen. Edino tam, na njihovi bazi ti reče, da pač pri takem delu obstajajo tudi napake.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Sr dec 16, 2009 10:15 pm

Kolk jaz vem se na licu mesta izda samo obvestilo o prekršku (to kaj dobiš nalepljeno na šipo). Po pošti pa dobiš čez čas plačilno nalog oz. sodbo. In če bodo na tistem napake, se lahko pritožiš na tisto. Na obvestilo pa se ne moreš pritoževat (mislim da to celo piše gor).
Naj me kdo popravi če se motim
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov