Napisal/-a Demokedes Sr dec 16, 2009 10:04 pm
Pozdravljeni,
Danes so se mi novoletni nakupi v Italiji malo pokvarili. Malo zatem, ko sem zavil iz avtoceste sem na lokalni cesti na levi videl črpalko, kjer sem moral nekaj kupiti. Za uvoz na črpalko je bila prekinjena črta. Imel sem vklopljen levi žmigavec. Ob tem, ko sem čakal, da se nasprotni pas sprazni, sem zadaj slišal pok, v tiste, ko sem želel pogledati nazaj, pa se je pok ponovil še na mojem avtu. Zgodilo se je sledeče: jaz sem se ustavil, avto za menoj tudi, medtem, ko se tretji ni, zaletel se je v drugega, tega pa je anto tako vrglo, da se je zaletel še vame. Avtomobile smo zapeljali iz ceste na pumpo, ter počakali policijo. Problem je bil v tem, da tako soudeleženca, kako tudi policista nista imela pojma o angleščini, jaz pa žal ne znam italijansko. Tako sta policista bolj ali manj poslušala soudeleženca. Kakor sem jih razumel, sta s pretiravanjam začela poudarjati da sem se kar naenkrat ustavil...in tako dalje. Policista sta se nas želela znebiti na način, da bi šli mi trije kar sami brez policistov v neko gostilno (ker je bilo res mraz), da si sami izmenjamo podatke, ter narodimo poročilo. Jaz sem vztrajal, da želim uradno poročilo. Policistka je tega potem naredila ( v treh izvodih). Dejansko policistka ni napisala o samem dogodku kaj dosti. Izpisala je vse podatke o nas, potem sem jaz narisal, skico kaj se je zgodilo, še dopisal sva stavka v angleščini, potem pa sta še onedva napisala nekaj k***c v angleščini, ki jih nisem razumel. Policistka mi je nato nekako dopovedala, da ona o tem ne more odločati, da bo o tem odločala zavorovalnica na podlagi zapisnika.
Vse skupaj mi je sumljvo zaradi tega, ker sta bila oba italijana (predvsem tretji, ki je po mojem mnenju kriv) po tem ko sta se pogovoarjala s policistoma zelo mirna in pomirjena...vsaj delovala sta tako-kot da ni noben od njiju kriv. Sicer je tudi res, da sta takoj na začetku policista jima kimala in dodajala "secura distanza"...varnostna razdalja...
Pišem vam, ker me zanima, če ima kdo od vas kakšne podobne izkušnje. Moja bojazen je, da ne bo zdej ne vem italijanska zavarovalnica obrnila to v moje breme al pa kej tazga...
Na mojem avtu je sicer najmanj škode, še vedno pa je poškodovan zadnji odbojač in pa zadnja vrata od prtljažnika so zamaknjena noter, tako da se jih ne da odpreti.
Torej vaše izkušnje, kaj lahko pričakujem?