Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

uklonilni arest

Napisal/-a firebird Ne jan 03, 2010 7:39 pm

Torej na kratko, zaradi povzročitve prometne nesreče (na kolesarski stezi, ki je z brežino ločena od cestišča)sem se s peciklom prevrnil sem dobil kazen 1000€+170€) kazni tudi po naključju ne mislim plačati,obe pritožbi sta bili zavrnjeni torej me čaka uklonilni zapor. Vem, da bom še vedno dolžan, rubit mi ne morejo nič,ker ni nič name napisano,ampak sem ravno brez joba in imam čas. Zanima me ali te pridejo kar oni iskat ali dobiš vabilo,kaj potrebujem tam in kaj naj pričakujem(by the way bom pisal še dnevnik za enega od slo. cajtengov.<br>Torej kdor je bil naj sporča ostali pa ne pametujte razen o višini kazni,res pa je ,da sem bil stoned pijan tam nekje 3,67 ampak sem šel iz dveh žurov, pa še iz koncerta v Cvetličarni,bom sodbo skeniral, ko jo najdem,ker sem vse skupaj od jeze nekam fuknil :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jan 03, 2010 7:43 pm

????????????????????? :roll:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jan 03, 2010 7:43 pm

Če si imel za pijačo boš pa našel še za kazen.
Sicer pa ja, pridejo tudi na dom.

Kazen boš v vsakem primeru plačal. Je pa res da če te zaprejo za 30 dni boš državi naredil še 1000€ stroškov.
Jaz bi takim še stroške bivanja v zaporu zaračunal.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne jan 03, 2010 7:48 pm

rubit pridejo na tvoj naslov, pa če je tvoje al pa ne. komur pač poberejo stvari, se mora pa z računom dokazat da je njegovo, ne tvoje. vem, ker sem imel podoben primer zarad nekega sorodnika.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne jan 03, 2010 7:49 pm

Potrebuješ milo, zobno krtačko...vse za osebno higieno. Datum, kam in kdaj se javiš dobiš po pošti, traja pa 30 dni , ne :?: Še vseeno ti pa ostane kazen za plačilo. Kaj pa družbenokoristno delo, če praviš da si trenutno brez službe :?:
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jan 03, 2010 7:51 pm

To ni res da kar zarubijo nekaj kar ni last osebe ki je v prekršku.
Moj sodelavec je bil 14dni v zaporu, potem pa mu je šef plačal kazen, katero mu je nato obročno odplačeval.
Hoteli so mu rubiti pa so ugotovili da ima nase pisan le moped, katerega so zarubili ampak ker je bilo premalo je moral doplačat.
Zadnjič spremenil B|ind, dne Ne jan 03, 2010 7:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: uklonilni arest

Napisal/-a MacTron Ne jan 03, 2010 7:51 pm

@firebird: Najprej vprasanje... Cemu je v sestavku HTML koda? si morda to pobral iz
bloga oz. kaksnega drugega vira? Malo vec informacij ne bi bilo odvec.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 7:57 pm

Greš na durs, in se zmeniš, da ti naj dalo kazen na obroke, saj tudi če te zaprejo ti kazen ostane, ki velja 5 let, in v tem času ti bojo zaplenili vse, kar bo napisano izključno nate.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Ne jan 03, 2010 8:04 pm

nabral si boš še obresti pa boš vidu kolk bo čez nekaj let tole zneslo...

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Napisal/-a firebird Ne jan 03, 2010 8:08 pm

sosed je napisal/-a:nabral si boš še obresti pa boš vidu kolk bo čez nekaj let tole zneslo...

Torej jim bom še pipe polomil v zaporu in šel še k zobarju, to jih bo najbolje udarilo.

Za druženokoristno del sem ta prvo zaprosil,pa nič.
Njvečji hec pa je ker že 5 let delam kot prostovoljec v domu za starejše občane.

MacTron je napisal/-a:@firebird: Najprej vprasanje... Cemu je v sestavku HTML koda? si morda to pobral iz
bloga oz. kaksnega drugega vira? Malo vec informacij ne bi bilo odvec.

Zato ker sem na več forumov poslal in sem potem operiral z njim.
Glej od Kdaj sem član,sicer se ne oglašam veliko sem pa vsak dan na svojem najljubšem. 8)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 8:20 pm

sosed je napisal/-a:nabral si boš še obresti pa boš vidu kolk bo čez nekaj let tole zneslo...

Obresti tukaj ni, dobiš pa samo 20€ sodnih stroškov, če ti začnejo od plače trgati. Preverjeno z moje strani. oops

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 03, 2010 8:25 pm

1.) Sedaj moraš plačat samo 1170 evrov, če sem pravilno prebral. Čez eno leto boš dolžan 1275 evrov + stroške opominjanja, stroške rubežnika (ki sicer nima kaj uzeti, ampak si zaračuna potne stroške in delo, kar je okoli 50 evrov na en obisk) + še kakšne stroške zraven si bodo znali zaračnat.
Od tvojega zneska bo samo zamudnih obresti v prvem letu 105 evrov, kar je 9% - toliko so uradne zamudne obresti, prištej pa zraven še vse stroške in kmalu bo narastlo na veliko več.
V sloveniji imamo sicer varovalko - po zakonu obresti ne smejo presegat glavnice, kar pomeni, da ti vse obresti lahko nanesejo 1170 evrov, ampak stroški, ki bodo z tem povezani, pa bodo hitro dodali vrednost.

2.) Ko boš dobil prvo plačo v novi službi, bo zelo lepo zgledalo, ko bodo v plačilcu dobili zahtevke za plačilo in ko ti bodo trgal od plače.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Ne jan 03, 2010 8:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 03, 2010 8:28 pm

30 dni boš zaprt in potem za isto zadevo nikoli več nemoreš bit zaprt. Fajn si se odločil samo v primeru da boš res naredil bum in škandal iz tega in da še boš sam kaj iz tega povlekel. V primeru pa da boš zapravil 30dni za brezveze + da boš imel stvari zaplenjene pa ni glih dobro, ker tistih 30 dni ti ne more nobeden vrnit življenje pa je kratko.

Mi je pa všeč tvoj stil, jaz tudi nebom nikoli plačal tistega redarjem, pa če mi vse poberejo. Nemorejo mi dokazat na sliki kolk je 160 al pa 170cm prostora za pešce, negre. keep going
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne jan 03, 2010 8:32 pm

Ja samo prvo boš še mogel iti k sodniku za prekrške. in tam se bote zmenli kak in kako.

Drugače pa Respeckt stari. Me spominjaš na moja mladostna leta. 8)
Make my day

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 8:33 pm

OFF: Zanima me samo kje piše, da na prekrške dobiš obresti, saj jih jaz v 9-ih letih za razne kazni/prekrške nisem nikoli dobil, pa ne plačam nobene položnice. Če hočejo denar naj si ga sami vzamejo. Vedno je pa pisalo zraven še 20€ sodnih stroškov.

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Napisal/-a firebird Ne jan 03, 2010 8:36 pm

nebivedu je napisal/-a:1. Sedaj moraš plačat samo 1170 evrov, če sem pravilno prebral. Čez eno leto boš dolžan 1275 evrov + stroške opominjanja, stroške rubežnika (ki sicer nima kaj uzeti, ampak si zaračuna potne stroške in delo, kar je okoli 50 evrov na en obisk) + še kakšne stroške zraven si bodo znali zaračnat.

Od tvojega zneska bo samo zamudnih obresti v prvem letu 105 evrov, kar je 9% - toliko so uradne obresti, prištej pa zraven še vse stroške in kmalu bo narastlo na veliko več.
V sloveniji imamo sicer varovalko - po zakonu obresti ne smejo presegat glavnice, kar pomeni, da ti vse obresti lahko nanesejo 1170 evrov, ampak stroški, ki bodo z tem povezani, pa bodo hitro dodali vrednost.

Vidiš še najboj sem se bal tega,torej bo treba prositi fotra, ki je veliki Jack v pravosodju,pravzaprav je celo napisal ta zakon-ampak sem bil pripravljen celo v arest oditi, samo, da mi tega nebi bilo treba.
Torej klic in uporabite dejstvo da je sodstvo nedotakljivo in uporabite diskrecijsko pravico.
Pa veš nikoli se nisem zgovarjal,ampak zneski tukaj so nenormani, in bi se veljalo pozabavljati s sodnim varstvom.
Če bi prilimali tam ene 200 bi plačal in čutil, tako pa ne morem, samo moji mački pokurta 60 na mesev-un citroenar je pa tak i****, upam da se bo kdaj znašel v situaciji, kjer ne bo tak pameten

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Ne jan 03, 2010 8:42 pm

fire jaz ti lahko zrihtam oziroma moj odvetnik ti lahko zrihta da ti ni treba takoj plačat kazen, lahko ti da da odplačuješ obročno, morda tudi te reši uklonilnega zapora, samo mora vidt uso tvojo papirologijo oz mu moraš povedat kako je točno kaj blo da pol on naredi protožbo in tako dalje. verjemi meni, da je zelo dobr :)

lahko ga pridš poslušat za mnenje kaj ti bo svetoval, pol se pa odloči. če hočeš ali nočeš da ti pomaga.
pa še po ugodni ceni ti naredi.

za več ZS.

lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 8:45 pm

Takole tole izgleda +30€ sodne takse
Priponke
IMG_2345.jpg

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne jan 03, 2010 8:53 pm

Razčleniti besedi UKLONILNI in ZAPOR. Zapor vsi vemo kaj je, uklonilni, to mi pa pride naprej kot iz časov komunizma oz. kakšne policijske države, kjer si avtomatsko kriv, dokler sam ne dokažeš nasprotno. Uklonilni, žuganje s pendrekom, boš že priznal krivdo. Očitno je bilo treba po osamosvojitvi spisati nove zakone za lažje obvladovanje množice na področju prekrškov. Ve se pa kdo, je takrat vladal.

HaMzO je napisal/-a:fire jaz ti lahko zrihtam oziroma moj odvetnik ti lahko zrihta da ti ni treba takoj plačat kazen, lahko ti da da odplačuješ obročno, morda tudi te reši uklonilnega zapora, samo mora vidt uso tvojo papirologijo oz mu moraš povedat kako je točno kaj blo da pol on naredi protožbo in tako dalje. verjemi meni, da je zelo dobr :)

lahko ga pridš poslušat za mnenje kaj ti bo svetoval, pol se pa odloči. če hočeš ali nočeš da ti pomaga.
pa še po ugodni ceni ti naredi.

za več ZS.

lp

Uklonilnega se rešiš sam, če priznaš krivdo in plačaš kazen, za to ne rabiš odvetnika.
Pa zdi se mi da on noče plačati kazni.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 03, 2010 8:56 pm

lanciahf, a tebi vedno od plače ali iz računa trgajo?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost