defasturias je napisal/-a:Ali je prepovedano imeti na parkiranem avtomobilu "tuje" registrske tablice, na primer nemške. Vožnja z drugimi tablicami vem da je prepovedana, kako pa je s tem takrat ko je avto (napačno) parkiran?
lancia hf je napisal/-a:Po pravici povedano, tega ne zastopim kaj hočeš povedati
defasturias je napisal/-a:Parkiram tako, da ga pajek ne more odpeljat. V večini primerov ti poslika avto in pusti obvestilo. Če mi ga bodo odpeljali se bom pa pač sprijaznil in plačal. Zanima me samo, ali je prepovedano imet druge tablice gor (seveda čiste, ne kake ukradene). Drugače bi lahko tudi tablice pobral dol, ampak bi vrjetno še kaj drugega manjkalo na avtu
Tako da tablice bi uporabil zato, da kazen pride na neveljaven naslov. Saj te ne preveri že takrat ko ti piše kazen ali pač? Pa tudi če ugotovi da niso prave, kaj ti more? Me bo počakal pri avtu in mi potem napisal kazen?
sebaveh je napisal/-a:Če pa bodo vseeno poslikali tablice in poslali kazen v Nemčijo, in po vsej sreči nekomu nedolžnemu, ki ima slučajno enake tablice... Potem se bo zgodilo podobno ko je bilo zadnjič na TV: Pokazali so nekoga ki je ukradel tablice iz novega Mercedeza in jih dal na starega. Naše sodišče pač ima takšne sposobnosti da ne loči med dvema Mercedezoma, četudi je med njima 20 let razlike.
Bodi brez skrbi, da so njihova sodišča bolj učinkovita. In če tu pride do kakšne tožbe... (nadaljevanje prepuščam tvoji domišliji)
lancia hf je napisal/-a:Pa ti veš. da le to zloraba "uradnega dokumenta" O kazni pa rale nebi, saj je za tako dejanje zagrožen tudi zapor.
defasturias je napisal/-a:
Saj to sprašujem, vožnja z njimi vem da je prepovedana, ampak sprašujem kako je s tem, če avto stoji. Na raznih tuning šovih imajo vsesorte tablic namontiranih, ker jih pač ne uporabljajo v prometu. In če jaz nekje parkiram, dam te tablice gor in jih pred odhodom snamem, jih v prometu nisem uporabljal oz. zlorabljal.
c.o.b. je napisal/-a:defasturias: pa nisi lih ti pred kratkim nekomu drugemu moraliziral o tem, kako noče plačat par €, da bi lepo kulturno parkiru, namest da se pol pritožuje zarad kazni...?![]()
sicer pa če bi ga parkiral na javni površini, obstaja pojem k se mu reče mirujoč promet kar pa ni enako kot če je avto parkiran v hali na avtoshowu.
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov