Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Tablice

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 9:01 pm

Ali je prepovedano imeti na parkiranem avtomobilu "tuje" registrske tablice, na primer nemške. Vožnja z drugimi tablicami vem da je prepovedana, kako pa je s tem takrat ko je avto (napačno) parkiran?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Tablice

Napisal/-a lancia hf Ne jan 10, 2010 9:13 pm

defasturias je napisal/-a:Ali je prepovedano imeti na parkiranem avtomobilu "tuje" registrske tablice, na primer nemške. Vožnja z drugimi tablicami vem da je prepovedana, kako pa je s tem takrat ko je avto (napačno) parkiran?

Po pravici povedano, tega ne zastopim kaj hočeš povedati :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 9:17 pm

Na svojem avtu imam tablice nalepljene. Ko bom narobe parkiral, bi čeznje nalepil nemške. Tako bi redar slikal avto z drugimi tablicami in kazenoval neobstoječo osebo, ker so te tablice potečene in uradno niso vezane na nikogar.
Zadnjič spremenil defasturias, dne Ne jan 10, 2010 9:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Tablice

Napisal/-a MacTron Ne jan 10, 2010 9:18 pm

lancia hf je napisal/-a:Po pravici povedano, tega ne zastopim kaj hočeš povedati :?:

Preprosto misli, da mu kot tujcu v drzavi ne bodo odpeljali avtomobila... neglede na to,
da imas ti nemske tablice si storil prekrsek in verjetno, ko bodo preverjali tablice bodo
ugotovili, da niti niso vec v "rabi" in zato mislis, da ti bodo pustil avto pri miru? kljub
prekrsku?.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 9:20 pm

Parkiram tako, da ga pajek ne more odpeljat. V večini primerov ti poslika avto in pusti obvestilo. Če mi ga bodo odpeljali se bom pa pač sprijaznil in plačal. Zanima me samo, ali je prepovedano imet druge tablice gor (seveda čiste, ne kake ukradene). Drugače bi lahko tudi tablice pobral dol, ampak bi vrjetno še kaj drugega manjkalo na avtu :lol:

Tako da tablice bi uporabil zato, da kazen pride na neveljaven naslov. Saj te ne preveri že takrat ko ti piše kazen ali pač? Pa tudi če ugotovi da niso prave, kaj ti more? Me bo počakal pri avtu in mi potem napisal kazen?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne jan 10, 2010 9:23 pm

Če pa bodo vseeno poslikali tablice in poslali kazen v Nemčijo, in po vsej sreči nekomu nedolžnemu, ki ima slučajno enake tablice... Potem se bo zgodilo podobno ko je bilo zadnjič na TV: Pokazali so nekoga ki je ukradel tablice iz novega Mercedeza in jih dal na starega. Naše sodišče pač ima takšne sposobnosti da ne loči med dvema Mercedezoma, četudi je med njima 20 let razlike.

Bodi brez skrbi, da so njihova sodišča bolj učinkovita. In če tu pride do kakšne tožbe... (nadaljevanje prepuščam tvoji domišliji)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 10, 2010 9:24 pm

defasturias je napisal/-a:Parkiram tako, da ga pajek ne more odpeljat. V večini primerov ti poslika avto in pusti obvestilo. Če mi ga bodo odpeljali se bom pa pač sprijaznil in plačal. Zanima me samo, ali je prepovedano imet druge tablice gor (seveda čiste, ne kake ukradene). Drugače bi lahko tudi tablice pobral dol, ampak bi vrjetno še kaj drugega manjkalo na avtu :lol:

Tako da tablice bi uporabil zato, da kazen pride na neveljaven naslov. Saj te ne preveri že takrat ko ti piše kazen ali pač? Pa tudi če ugotovi da niso prave, kaj ti more? Me bo počakal pri avtu in mi potem napisal kazen?

Pa ti veš. da le to zloraba "uradnega dokumenta" O kazni pa rale nebi, saj je za tako dejanje zagrožen tudi zapor.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Ne jan 10, 2010 9:29 pm

Ne se špilat! Kaj te misliš, da ko boš preko prelepil tablice, da ne bo tega opazil, če ne prej, pa takrat, ko jih preveri. S tem pa lahko greš na sodišče itd. :!:

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 9:30 pm

sebaveh je napisal/-a:Če pa bodo vseeno poslikali tablice in poslali kazen v Nemčijo, in po vsej sreči nekomu nedolžnemu, ki ima slučajno enake tablice... Potem se bo zgodilo podobno ko je bilo zadnjič na TV: Pokazali so nekoga ki je ukradel tablice iz novega Mercedeza in jih dal na starega. Naše sodišče pač ima takšne sposobnosti da ne loči med dvema Mercedezoma, četudi je med njima 20 let razlike.

Bodi brez skrbi, da so njihova sodišča bolj učinkovita. In če tu pride do kakšne tožbe... (nadaljevanje prepuščam tvoji domišliji)

Da ne boš preveč moraliziral. Nihče ne bo dobil kazni, ker so pretečene in jih bom dobil direktno od lastnika.

lancia hf je napisal/-a:Pa ti veš. da le to zloraba "uradnega dokumenta" O kazni pa rale nebi, saj je za tako dejanje zagrožen tudi zapor.

Saj to sprašujem, vožnja z njimi vem da je prepovedana, ampak sprašujem kako je s tem, če avto stoji. Na raznih tuning šovih imajo vsesorte tablic namontiranih, ker jih pač ne uporabljajo v prometu. In če jaz nekje parkiram, dam te tablice gor in jih pred odhodom snamem, jih v prometu nisem uporabljal oz. zlorabljal.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 10, 2010 9:31 pm

lancia hf je napisal/-a:Pa ti vešj da je to zloraba "uradnega dokumenta" O kazni pa raje nebi, saj je za tako dejanje zagrožen tudi zapor.

sej ko ga bojo pa dobili,bo pa jokal tle kaj če nardit,pa če je kaka varjanta da se reši iz tega :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 9:33 pm

el_diablo je napisal/-a:sej ko ga bojo pa dobili,bo pa jokal tle kaj če nardit,pa če je kaka varjanta da se reši iz tega :lol:

Nič bat, imam drug naslov za to ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 10, 2010 9:35 pm

defasturias je napisal/-a:
Saj to sprašujem, vožnja z njimi vem da je prepovedana, ampak sprašujem kako je s tem, če avto stoji. Na raznih tuning šovih imajo vsesorte tablic namontiranih, ker jih pač ne uporabljajo v prometu. In če jaz nekje parkiram, dam te tablice gor in jih pred odhodom snamem, jih v prometu nisem uporabljal oz. zlorabljal.

To je pa spet drugo, saj na "zasebni" lasti imaš lahko tudi sebe "napopanega" namesto tablic. Na javnem prostoru je pa to prepovedano. ;)

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 9:43 pm

Ne vem če bi se ravno strinjal. Če bi pustil na občinski zemlji parkiran avto brez tablic, parkiran tako da ga ne bi mogli odstranit, brez da bi poškodovali avto ali pa infrastrukturo, bi najbrž dobil obvestilo, da ga je treba odstranit. V takem stanju bi ga pustil največ 2 uri, v tem času pa dvomim da bi ob njihovi počasnosti na vseh področjih ukrepali.

Zdaj pa si zamisli primer, da jaz svoje tablice odstranim in v okvirček vstavim kartonček, na katerega s flomastrom napišem, ne vem KR - H9 - 288. Seveda že neizkušeno oko opazi, da zadeva ni prava. Torej sem lahko tudi v tem primeru kaznovan za zlorabo uradnega dokumenta?

Pa še zadnja varianta, da naročim tablice po naročilu, lahko dobim celo dubajske, ki pa so ponaredek, enako kot tisti kartonček z napisom v zgornjem primeru, torej niso uradni dokument.

Tablice bi dal gor samo zato, ker bi avto brez njih izgledal zapuščen in bi mi lahko kdo naredil škodo. Taki, ki vlamljajo v zapuščene avte pa ravno ne gledajo pristnost tablic in se ne bi ukvarjali s takim avtom.

Torej imam možnost dobit originalne in neoriginalne, je z neoriginalnimi kaj drugače? Pa lahko kdo z zagotovostjo in s pravno podlago trdi, da parkiran avto ne sme imet tujih tablic (kljub temu da te niso več v veljavi).

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Ne jan 10, 2010 9:45 pm

Ideja je dobra, sam js se s tem nebi špilu. :D

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jan 10, 2010 9:47 pm

defasturias: pa nisi lih ti pred kratkim nekomu drugemu moraliziral o tem, kako noče plačat par €, da bi lepo kulturno parkiru, namest da se pol pritožuje zarad kazni...? :?

sicer pa če bi ga parkiral na javni površini, obstaja pojem k se mu reče mirujoč promet kar pa ni enako kot če je avto parkiran v hali na avtoshowu.

Lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 10, 2010 9:50 pm

defasturias

Vidim da ne zastopiš stvari :?:
Po domače povedano:
Lahko pa poskusiš spremeniti, ali prelepiti svoj EMŠO.
Registerska tablica je pa EMŠO avtomobila.
Ti je zdaj kaj bolj jasno :idea: :?: ;)

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 10:04 pm

c.o.b. je napisal/-a:defasturias: pa nisi lih ti pred kratkim nekomu drugemu moraliziral o tem, kako noče plačat par €, da bi lepo kulturno parkiru, namest da se pol pritožuje zarad kazni...? :?

sicer pa če bi ga parkiral na javni površini, obstaja pojem k se mu reče mirujoč promet kar pa ni enako kot če je avto parkiran v hali na avtoshowu.

Lp

Sem, ampak zgleda nisi, ali pa nočeš prebrati vsega. Sem tudi dopustil možnost, da se narobe parkira in proba izmuznit. Če te dobijo pa plačaš, sem tudi tukaj napisal da bi plačal, tako da ne vem kaj te muči.

@lancia hf - Kaj pa če narobe parkiraš in ti nekdo ukrade tablice. Kaj ti more redar? Kazni ti ne more napisat, ker avto nima "EMŠA".

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jan 10, 2010 10:08 pm

čak malo kaj se ti greš!

ti hočeš parkirat tam kjer ni dovoljeno, in zdj namesto ker ti je težko parkirat tam kjer JE dovoljeno, si boš šow lepit tablce gor druge, sam si res MONA

js bi ti odpeljal avto, ne sam kaznoval! ali parkiraj prav, kjer je namenjeno ali pa ne imet niti avta, če nisi sposoben parkirat tam kjer je prav!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne jan 10, 2010 10:10 pm

Ne razumem par stvari pri tebi in tej tvoji temi.

Par ljudi ti je že povedalo, da na javnem mestu to ni dovoljeno, da je kaznivo, pa še kaj ... in zdaj se ti hočeš prepirat s prepričanjem, da ti noben nič ne more.

Čemu sploh odpiraš teme in sprašuješ take neumnosti, če pojasnil v zvezi z vprašanjem ne sprejemaš.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 10, 2010 10:10 pm

če ti pa že pajek ne bo odpelju avta, ti bodo pa lisice gor namontiral.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov