Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

označbe pločnikov

Napisal/-a xalfist Če jan 28, 2010 7:18 pm

imam eno vprašanje, kdo ve kje bi našel kak zakon, pravilnik kje piše kako morajo biti označeni pločniki od prakirnih prostorov, saj nikjer ne najdem. sem parkiral na parkirnem prostoru in dobil kazen ker sem baje delno pustil avto na pločniku ampak nikjer ni nobene črte ali kakšne prometne signalizacije ne roba ampak ravno z parkirnim prostorom in me zanima na kakšne načine so lahko oznečeni pločniki od prkirnih prostorov.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če jan 28, 2010 7:45 pm

lahko je tlakovana crta v asfaltu in to označuje pločnik od ceste. je pa res da je to tesko vidt sedaj pozimi.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če jan 28, 2010 7:50 pm

to vem ampak mogoče kdo ve kje to piše v kerem zakonu , pravilniku ker jaz tega nikjer ne najdem

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če jan 28, 2010 9:10 pm

Človek včasih popizdi. En kekec napiše pildek, ti se pa potem j*** pa išči kaj je to pločnik. Res ni druge kot poklicat na neko projektno pisarno ali cestno podjetje pa tam vprašat. Tisti ki delajo pločnike, vedo mere, standarde gradnje.

Vseeno pa napiši tukaj, če izveš kaj več.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Pe jan 29, 2010 12:58 pm

Če ti napišejo kazen, da si parkiral na pločniku in pločnik ni očiščen, se lahko zgovarjaš, da si parkiral v dobri veri, da je pravilno. Pri meni je palilo ;)
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: označbe pločnikov

Napisal/-a AndrejD Pe jan 29, 2010 6:39 pm

xalfist je napisal/-a:imam eno vprašanje, kdo ve kje bi našel kak zakon, pravilnik kje piše kako morajo biti označeni pločniki od prakirnih prostorov, saj nikjer ne najdem. sem parkiral na parkirnem prostoru in dobil kazen ker sem baje delno pustil avto na pločniku ampak nikjer ni nobene črte ali kakšne prometne signalizacije ne roba ampak ravno z parkirnim prostorom in me zanima na kakšne načine so lahko oznečeni pločniki od prkirnih prostorov.

Saj pa menda piše po katerem členu si dobil kazen
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jan 29, 2010 9:17 pm

Tole bo definicija površin namenjena pešcem in kolesarjem. Drugače sem pa jaz dobil kazen da sem parkiral na pločniku, pa čeprav parkirni prostor in pločnik ločuje tlakovana mulda, ki je tam, da skrbi za odvodnjavanje. Ampak je v zakonu zapisano tako, da lahko tudi mulda očitno loči pločnik od vozišča, ali parkirišča.

Zakon o varnosti cestnega prometa (uradno prečiščeno besedilo) (ZVCP-1-UPB5)
Pomen izrazov
23. člen

10. pas za pešce je označen vzdolžni del vozišča, ki je namenjen hoji pešcev;
14. pločnik je del ceste, ki je ločen od vozišča in je namenjen in urejen za promet pešcev, lahko pa tudi za mešani promet pešcev in kolesarjev;
15. pešpot je s predpisano prometno signalizacijo označena javna pot, namenjena pešcem;
16. kolesarska pot je s predpisano prometno signalizacijo označena javna cesta, namenjena kolesarjem;

Zakon o javnih cestah (uradno prečiščeno besedilo) (ZJC-UPB1)
14. člen
(uporaba pojmov)

34. kolesarska steza je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločena kako drugače in je namenjena prometu koles in koles s pomožnim motorjem;
35. pločnik je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločen kako drugače in je namenjen pešcem ali pešcem in prometu koles ter koles s pomožnim motorjem, če je na njem označen kolesarski pas;
LP Rok

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne jan 31, 2010 6:33 pm

dorcky a si ti tut mogoče parkiro na koroški cesti oz eno ulico not nevem kak se točno reče ulici v mb in dobil kazen?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 31, 2010 7:34 pm

V Kočevarjevi ulici sem dobo kazen, enkrat oktobra. Evo, mam eno sliko od tam ko sem js dobil kazen. Še največji problem je, da se tam več kot 3 leta parkira čelno in mi ni blo nič jasno, ko sem dobil kazen za parkiranje na pločniku :shock: sploh ker je par metrov desno(od tega kar je slikano) zimski vrt od bifeja, pa kante so dostkrat na tem pločniku (levo od slike). Opažam pa, da zdej ne pišejo več kazni in da baje ne pišejo kazni, če pustiš prostor za širino vozeka.
Priponke
plocnik_kocevarjeva_ulica.jpg
LP Rok

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne jan 31, 2010 9:52 pm

jaz sem isto tam dobil zazen nekje decembra, ampak sem komaj sedaj dobil na dom, sem hotel napisat pritožbo ampak , kako bi se njim zazdelo tako bi obravnavali in bi lahko še imel samo dodatne stroške
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov