Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
robek
Novinec

odvzem avtomobila

Napisal/-a robek Po feb 15, 2010 5:17 pm

imam eno vprašanje,namreč v petek so policisti prijeli enega
mojega znanca,ki je vozil brez izpita,in ker se mu je to v treh
letah zgodilo že tretjič,so mu oduzeli avtomobil,zdaj pa me
zanima ali je možno dobiti ta avto nazaj,gre se pa za to,da
ta avto sploh ni od njega,ampak od enega drugega lastnika,separavi
da avto sploh ni bil njegov,ampak ker se je vozil brez vozniškega
dovoljenja,so mu ga zasegli,zdaj pa me zanima,a je mogoče kakšen
način kako lahko pravi lastnik vozila,dobi avto nazaj :?: :?: :?:

za odgovore se že vnaprej zahvaljujem,lp

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po feb 15, 2010 5:21 pm

Ja dobil ga bo po sodni poti, če nebo sodišče odločilo da gre v uničenje ali v prodajo.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Po feb 15, 2010 7:14 pm

En tak primer je nedolgo bil v časopisu in lastnik ne bo dobil avta kar tako nazaj.Verjetno potem ko bo poplačana globa.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Po feb 15, 2010 7:22 pm

Jst pa neki ne zastopm. Kako mu lahko zasežejo avto?? kar je moje je moje... sam povozm ga mamo jim... jim ga ne dam pa če mi ne vem kaj nardi...

Mislm to me pa res raz*izdi...človk pošten dela, pol mu pa zarad ene bedarije hočejo avto uzet...un k se pa po AC kontra pele pa dobi 300€ kazni...če je to prevična država...

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Po feb 15, 2010 7:23 pm

DIrk je napisal/-a:Jst pa neki ne zastopm. Kako mu lahko zasežejo avto?? kar je moje je moje... sam povozm ga mamo jim... jim ga ne dam pa če mi ne vem kaj nardi...

Mislm to me pa res raz*izdi...človk pošten dela, pol mu pa zarad ene bedarije hočejo avto uzet...un k se pa po AC kontra pele pa dobi 300€ kazni...če je to prevična država...

zarad ene bedarije ti noben nebo vzel avta, če boš pa to bedarijo ponovil večkrat, pa je prav da ga vzamejo
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po feb 15, 2010 7:29 pm

DIrk je napisal/-a:Jst pa neki ne zastopm. Kako mu lahko zasežejo avto?? kar je moje je moje... sam povozm ga mamo jim... jim ga ne dam pa če mi ne vem kaj nardi...

Ne bodi b****, človek je že tretjič (3!) bil ujet pri vožnji brez izpita. Definitivno ga tudi niso ujeli vsakič ko je vozil. S takšnim pisanjem pa tako ali tako nisi nič boljši kot ta brez izpita, morda še slabši (govoriš kako bi povozil nekoga, ki le POŠTENO opravlja svojo službo). Najbolj ekstremen primer ampak ali bi ga še podpiral, če bi se zaletel tak pacient vate?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Po feb 15, 2010 7:35 pm

=ZiAn= je napisal/-a:

Ne bodi b****, človek je že tretjič (3!) bil ujet pri vožnji brez izpita. Definitivno ga tudi niso ujeli vsakič ko je vozil. S takšnim pisanjem pa tako ali tako nisi nič boljši kot ta brez izpita, morda še slabši (govoriš kako bi povozil nekoga, ki le POŠTENO opravlja svojo službo). Najbolj ekstremen primer ampak ali bi ga še podpiral, če bi se zaletel tak pacient vate?

Lp

Majstr živiš v sanjah...policaji in pošteno delo...nažalost jih 95% ne ve niti kaj je delo, kaj šele da bi vedeli kaj je pošteno delo.

in ne, ne podpriam vožnje brez izpita, čeprov kje pa piše, da človek, ki nima izpita ne zna voziti... če malo pogledaš okoli sebe bi ugotovil da tudi veliko ljudi, ki ima izpit ne zna vozit.

bejba_
Nov uporabnik

Napisal/-a bejba_ Po feb 15, 2010 7:43 pm

Mislim, da je problem v našem zakonu, ki pravi, da mora biti predmet(v tem primeru avto) s katerim je povzročen prekršek odvzet in najverjetneje dan na uničenje... nekaj takega je bilo rečenega pri primeru nedolgo nazaj.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po feb 15, 2010 7:57 pm

bejba_ je napisal/-a:Mislim, da je problem v našem zakonu, ki pravi, da mora biti predmet(v tem primeru avto) s katerim je povzročen prekršek odvzet in najverjetneje dan na uničenje... nekaj takega je bilo rečenega pri primeru nedolgo nazaj.

ja seveda, zaplenili so že tud avte za 100k evrov in več....
o tem odloča sodišče, ali ti ga vrnejo ali ne, oz. dober odvetnik ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po feb 15, 2010 8:03 pm

DIrk je napisal/-a:Mislm to me pa res raz*izdi...človk pošten dela, pol mu pa zarad ene bedarije hočejo avto uzet...

Treh ne ene... in to, da si brez izpita 3x na cesti pomeni, da nima nekaj pospravljeno v glavi. Stevilo 3 ni 1 in ne 2. Ne vem kako lahko tako brezbrizno gledas oz. se celo sam napises taksno. Seveda, to dela cloveka postenega... tipicni bran. Ce moramo VSI imeti tako, potem v tem primeru tudi spostuj sam sebe.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po feb 15, 2010 8:09 pm

Me zanima, kako bi ti odreagiral, če bi tak pošten človek brez izpita (po možnosti še pod vplivom alkohola) pošteno povozil tvojega otroka ali pa prijatelja ... znanca (seveda bog ne daj da bi se to kdaj zgodilo ... trkam na les) ... ampak ... malo premisli kaj napišeš daj ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po feb 15, 2010 8:15 pm

DIrk je napisal/-a:Majstr živiš v sanjah...policaji in pošteno delo...nažalost jih 95% ne ve niti kaj je delo, kaj šele da bi vedeli kaj je pošteno delo.

in ne, ne podpriam vožnje brez izpita, čeprov kje pa piše, da človek, ki nima izpita ne zna voziti... če malo pogledaš okoli sebe bi ugotovil da tudi veliko ljudi, ki ima izpit ne zna vozit.

Kar nekaj jih poznam tudi osebno in bi si upal trditi, da jih dosti dela pošteno. Seveda pa so kot v vsakem poklicu tudi črne ovce, ki mečejo slabo luč. Kar se tiče kazni, to ni njihova krivda temveč so sprejete s strani politike. Oni sprejete zakone samo izvajajo. Drugače osebno naredim nekaj čez 40.000km letno (veliko ali malo, sam presodi) in še nisem imel slabe izkušnje z policisti (trkam na les), kljub kar precej kontrolam, ker dosti vozim ponoči čez vikende.

To da človek nima izpita pa zna ali ne zna voziti, mi je vseeno, v vsakem primeru bo ob morebitni nesreči zavarovalnica komplicirala, že tako tečen in dolgotrajen postopek se bo še podaljšal itd. Kar se tiče ljudi z izpiti, ki ne znajo voziti je pa napaka že v sami miselnosti avtošol in izpitnih centrov. Namreč izpit bi moral biti privilegij ne pravica. Torej, če je človek motorični d ebil*, potem nima kaj početi na cesti (*leti na 200ur in 6x delati izpit potem pa hej hurej sam na cesto). Ampak to je že popolnoma druga tema.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Po feb 15, 2010 8:16 pm

Matey_ je napisal/-a:

Me zanima, kako bi ti odreagiral, če bi tak pošten človek brez izpita (po možnosti še pod vplivom alkohola) pošteno povozil tvojega otroka ali pa prijatelja ... znanca (seveda bog ne daj da bi se to kdaj zgodilo ... trkam na les) ... ampak ... malo premisli kaj napišeš daj ...

LP
Matej

Naj povem še enkrat...ne zagovarjam dotičnega človeka... vendar pa pravim, da to če človek nima izpita, še ne pomeni da ne zna vozit. menim, da veliko ljudi, ki ima izpit ne zna vozit.
Biti pod vplivom alkohola ali drog pa je mnogo drugače kot voziti brez izpita.

torej še enkrat...ne zagovarjam voznika, ki se vozi brez izpita, vendar pa, kar sem jst pošteno kupil, mi neki brezveznik (beri policaj) zagotovo ne bo vzel!!!!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po feb 15, 2010 8:20 pm

DIrk je napisal/-a:Naj povem še enkrat...ne zagovarjam dotičnega človeka... vendar pa pravim, da to če človek nima izpita, še ne pomeni da ne zna vozit. menim, da veliko ljudi, ki ima izpit ne zna vozit.
Biti pod vplivom alkohola ali drog pa je mnogo drugače kot voziti brez izpita.

torej še enkrat...ne zagovarjam voznika, ki se vozi brez izpita, vendar pa, kar sem jst pošteno kupil, mi neki brezveznik (beri policaj) zagotovo ne bo vzel!!!!

V takem primeru bi ga tud tebi zapleno pa se lahko na trepalnice postaviš !
Lp by Mare

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po feb 15, 2010 8:23 pm

Jaz mislim, da je prav, da je odgovoren tudi tisti, ki je posodil avto človeku brez izpita.

Uporabniški avatar
robek
Novinec

Napisal/-a robek Po feb 15, 2010 8:26 pm

poslušajte,jaz osebno se strinjam z vsem kar ste napisali,ampak mislim da ste
zašli malo iz teme,nikjer ni bilo vprašanje zastavljeno glede izpita,ali pač :?: :roll:
tukaj je govora samo kaj lahko pričakuje,glede odvzema,je še kakšno upanje za avto
ali ga ni več :?: se pa na svetu in tudi pri nas dogajajo še hujše stvari,kot pa da se
voziš brez izpita,lp

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Po feb 15, 2010 8:31 pm

razumem, da se lahko zapleni avto človeku ki ponavlja prekršek, če je njegov. ampak če ni njegov pa nevem kako to lahko funkcionira. hipotetičen primer: fantu od vaše sestre zmanka čikov naprimer, vaša sestra vas praša, če ji posodite avto in vržete ji kluče. vaš avto vozi njen fant, ga ustavijo 7mič brez izpita in adijo tep tvoj avto, katerega ti je dal nevem recmo dedek in ima sedimentalno vrednost + v njega si uložil 10k€, cenilec ti ga bo pa ocenil za 17let staro šaro za 480€, rečmo... in zdej se boš šov ti kregat na sodišče na svoje stroške in svoj čas za kr eno bedno foro za katero sploh nisi vedu al kako?
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Po feb 15, 2010 8:44 pm

zazi je napisal/-a:razumem, da se lahko zapleni avto človeku ki ponavlja prekršek, če je njegov. ampak če ni njegov pa nevem kako to lahko funkcionira. hipotetičen primer: fantu od vaše sestre zmanka čikov naprimer, vaša sestra vas praša, če ji posodite avto in vržete ji kluče. vaš avto vozi njen fant, ga ustavijo 7mič brez izpita in adijo tep tvoj avto, katerega ti je dal nevem recmo dedek in ima sedimentalno vrednost + v njega si uložil 10k€, cenilec ti ga bo pa ocenil za 17let staro šaro za 480€, rečmo... in zdej se boš šov ti kregat na sodišče na svoje stroške in svoj čas za kr eno bedno foro za katero sploh nisi vedu al kako?

In ti bi dal avto (ki ti veliko več pomeni kot je njegova sama vrednost) nekomu ki nima izpita??? Lahko rečem samo POŠTENO :clapclap :bonk

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po feb 15, 2010 8:52 pm

Borcix je napisal/-a:
zazi je napisal/-a:razumem, da se lahko zapleni avto človeku ki ponavlja prekršek, če je njegov. ampak če ni njegov pa nevem kako to lahko funkcionira. hipotetičen primer: fantu od vaše sestre zmanka čikov naprimer, vaša sestra vas praša, če ji posodite avto in vržete ji kluče. vaš avto vozi njen fant, ga ustavijo 7mič brez izpita in adijo tep tvoj avto, katerega ti je dal nevem recmo dedek in ima sedimentalno vrednost + v njega si uložil 10k€, cenilec ti ga bo pa ocenil za 17let staro šaro za 480€, rečmo... in zdej se boš šov ti kregat na sodišče na svoje stroške in svoj čas za kr eno bedno foro za katero sploh nisi vedu al kako?

In ti bi dal avto (ki ti veliko več pomeni kot je njegova sama vrednost) nekomu ki nima izpita??? Lahko rečem samo POŠTENO :clapclap :bonk

Točno to! Ali pa posoditi nekomu avto, ki ga tako slabo poznaš, da ne veš, da nima izpita in so ga že večkrat dobili? :roll: to je neodgovorno in je prav, da se kaznuje.

Kako avto dobiti nazaj, ko že je kar je, pa žal res ne vem. Verjetno res na sodišču dokazovati...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po feb 15, 2010 9:15 pm

hipotetično druga skrajnost
nimaš izpita, avto registrira tvoja punca, ti ga voziš
če bi bilo po tvoje ga ne bi mogli zaplenit, ker ni tvoj in ti bi se veselo vozil z njim brez izpita
podpis
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov