Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Inšpektorat za ceste.

Napisal/-a mirkec So mar 06, 2010 12:48 pm

Na kateri naslov (če se sploh) lahko prijavijo neustrezno postavljeni prometni znaki na naših cestah.K er , kako postaljajo promatne znake že meji na znanstveno fantastiko.

Hvala in pozdrav

recept
Novinec

Re: Inšpektorat za ceste.

Napisal/-a recept Pe mar 12, 2010 12:41 pm

mirkec je napisal/-a:Na kateri naslov (če se sploh) lahko prijavijo neustrezno postavljeni prometni znaki na naših cestah.K er , kako postaljajo promatne znake že meji na znanstveno fantastiko.
Hvala in pozdrav

https://e-uprava.gov.si/storitve/pripra ... ju?id=1109

Aja. Pa ne upaj preveč, da bodo kaj resnično ukrepali. Sam sem že 3x prijavil MOL na področju pred ameriško ambasado, pa se še nič ni spremenilo (No ja, se je. Jaz sem odnehal).
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe mar 12, 2010 12:50 pm

Saj tak je to v naši državi... j**e se oni pedrov v onih pisarnah...Pride spije 45 kavic pa gre domu...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Inšpektorat za ceste.

Napisal/-a ban Pe mar 12, 2010 12:52 pm

mirkec je napisal/-a:Na kateri naslov (če se sploh) lahko prijavijo neustrezno postavljeni prometni znaki na naših cestah.K er , kako postaljajo promatne znake že meji na znanstveno fantastiko.

Hvala in pozdrav

Če boš že pisal, zraven napiš naj še znake za omejitev na 40 km/h pred cestninskim postajam zamnjajo z 60. :vc

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe mar 12, 2010 12:58 pm

Kaj pa za obnasanje posameznih semaforjev v mestu?

Npr. delovanje zaporednih semaforjev cez noc, ko ni nobenega prometa in ne gre za kaksna pomembna krizisca. Gre pa za manjse mesto, ki je sicer imelo 30+ let samo en semafor. Zdej so jih pa nastepal stiri, ki so cisto neusklajeni in stojis skoraj na vsakem!

lp
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 12, 2010 3:17 pm

Biseri so tudi na Teznu v Mariboru na Ptujski cesti. Omejitev je 70kmh. Ker so delali lani en del ceste na novo, so postavli tablo "delo na cesti" in omejitev 50kmh. Ampak od tega je že pol leta, kaj so odprli cesto, table pa še stojijo in policaji to veselo skoriščajo. Kolega je te dni dobil kazen 500€ in pa kazenske pike zaradi tega. :evil: Pa to moreš nekomu odtrgat da nebom rekel kaj. Očitno bo treba v lastni režiji table dol vtrgat ali kaj. :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe mar 12, 2010 3:22 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Biseri so tudi na Teznu v Mariboru na Ptujski cesti. Omejitev je 70kmh. Ker so delali lani en del ceste na novo, so postavli tablo "delo na cesti" in omejitev 50kmh. Ampak od tega je že pol leta, kaj so odprli cesto, table pa še stojijo in policaji to veselo skoriščajo. Kolega je te dni dobil kazen 500€ in pa kazenske pike zaradi tega. :evil: Pa to moreš nekomu odtrgat da nebom rekel kaj. Očitno bo treba v lastni režiji table dol vtrgat ali kaj. :roll:

Žal bodo ti znaki ostali tolk časa na tem mestu, dokler dejansko ne bodo vsi papirji urejeni, ter dokončno predan objekt naročniku. V primeru da pa odstranijo pride do prometne pa najebe izvajalec, tak da vseen bolš da tko ostane.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 12, 2010 5:05 pm

Kako dolgo pa traja, da se vse to uredi?

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe mar 12, 2010 5:13 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Kako dolgo pa traja, da se vse to uredi?

Odvisn od tega kaj sploh ovira predajo naročniku.

Ponavadi so to neke malenkosti, zaradi katerih inšpektorji do onemoglosti j....... izvajalce.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 12, 2010 5:41 pm

Sej po eni strani bi jih mogli konkretno, ker kaj so naredli na enem križišču, se lahko razjočeš. Ko prečkam Ptujsko cesto pravokotno prek, se morem peljat ali v prvi prestavi, ali pa v drugi na štandgasu. Zadnjič sem se prvič prek peljal v tretji, so mi skor vsi stabilizatorji popadali ven pa amortizerji :lol: :twisted: . Naredli so taki skok, da se razjočeš. :shock: In to, ko prečkaš 4 pasovno cesto. :roll:
Zadnjič spremenil Lumpy_, dne Pe mar 12, 2010 5:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe mar 12, 2010 5:45 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Sej po eni strani bi jih mogli konkretno, ker kaj so naredli na enem križišču, se lahko razjočeš. Ko prečkam Ptujsko cesto pravokotno prek, se morem peljat ali v prvi prestavi, ali pa v drugi na štandgasu. Zadnjič sem se prvič prek peljal v tretji, so mi skor vsi stabilizatorji popadali ven pa amortizerji :lol: :twisted: . Naredli so taki skok, da se razjočeš. :shock:

To pa ni sam stvar izvajalcev in njihove šlamparije. Vsako gradbišče mora imeti v skladu z ZGO nadzorni organ, ki je imenovan s strani naročnika. Tu se bolj vprašaj zakaj lahka pride do tega, če pa je teoretično poskrbljeno za to

Ja in sem gradbenik, pa me take stvari zabolijo

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 12, 2010 5:48 pm

Ne znam si sploh predstavljat, kak so lahko dopustili to. Nebi rekel majhen hribček da malo zaziba avto. Tukaj pa gre pav na špic gor cesta pa potem na drugi strani dol.
Bog ne daj, da se ti mudi, pa se pripelješ vsaj 60 na uro, zna bit kar pestro to prevozit. :D

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe mar 12, 2010 5:52 pm

ja tu pa še imamo potem problem prečnega odvodnjavanja.

Vsako vozišče ima v prečni smeri nek naklon, ki omogoča odvodnavanje vode v času padavin. V tem primeru je pa problem ker je vozišče širooooko. Ponavadi se tega niti ne opazi, tu pač.
Verjetno pa je naklon vozišča projektiran nekaj večji od običajnega zaradi možnosti nastanka kolesnic.
Tovornjaki ubijajo ceste, plačujemo pa jih vozniki osebnih avtomobilov.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 12, 2010 5:58 pm

Samo potem bi spet celo ptujsko naredli tako. Ko so delali en odsek nižje, so naredili lepo, da ne rabiš pazit, če boš tiščal avto preko ali se boš lahko peljal normalno. Nevem. Ker sej ok, tako kot praviš, potem verjetno more bit malo višje, samo to pa je že višek. Nevem, če se kaj voziš tukaj? Če bi sam videl, bi mogoče vedel, če je to normalno ali ne. Jaz nisem gradbenik.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe mar 12, 2010 6:00 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Samo potem bi spet celo ptujsko naredli tako. Ko so delali en odsek nižje, so naredili lepo, da ne rabiš pazit, če boš tiščal avto preko ali se boš lahko peljal normalno. Nevem. Ker sej ok, tako kot praviš, potem verjetno more bit malo višje, samo to pa je že višek. Nevem, če se kaj voziš tukaj? Če bi sam videl, bi mogoče vedel, če je to normalno ali ne. Jaz nisem gradbenik.

Kdor dela se tudi moti, se pa bom te dni 1x iz firbca zapeu tja, ker si mi vzbudu zanimanje :lol:

Križišče s katero cesto je to ?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 12, 2010 6:10 pm

Špelina ulica je to, ki leti mimo Avtocommerca prek čez Ptujsko cesto, tam pa preide v Ukrajinsko ulico na drugi strani ptujske. Samo je huje se mi zdi, če greš z one strani. Se pravi ko prečkaš Ptujsko, pa ti je Autocommerc takrat na tvoji levi strani.
Če si me razumel, kaj sem zdaj hoto povedat :lol:

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe mar 12, 2010 6:13 pm

Bom najdu :)

Sicer hvaljen nekdo za elektronske zemljevide oops

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 12, 2010 6:16 pm

hehe :lol: Lahko pa javiš, pa grema na pivo, pa ti jaz namest Garmina pokažem
=P

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe mar 12, 2010 6:49 pm

No, ker je lih o tem debata, bi se jaz vprašal, kateri de*il je dal komando, da na cesti Moste-Vodice postavijo table 40!?!?!?!? Res, da je cesta res v ubogem stanju zadnje čase, ampak da se pa taka omejitev postavi, je pa že višek! Če se bodo kje (najbrž pri coni) postavili policaji in merili hitrost, bodo kar dobro pokasirali (glede na to, da tam skoraj vsak vozi kar nekaj več kot 90).
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe mar 12, 2010 6:56 pm

So rekl da ziher je ziher :lol:

Tega konca države pa res ne poznam in res nimam kej pametnga za dodat.
Ugibam da je asfalt postal gladek. Čeprav bi potem se moral po večini regionalk in lokalnih cest vozit po polžje.

Glede tega bi pa sam pripomnu da se večina uporabnikov cest pri nas ne zaveda problema, da je cestni sistem pri nas eden najbolj razvejanih v evropi. Zato vedno manjka denarja za vzdrževanje. Svoje pa dodajo še fenomenalne cene storitev vzdrževanja in obnov vozišč (kot v zdravstvu) :evil:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov