Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

No pa so tudi mene nategnili !

Napisal/-a marko01 Sr mar 10, 2010 8:07 am

Torej pri prodajalcu rabljenih vozil sem kupil AR 166 2.4 JTD. Zaradi časovne stiske se je avto kupoval na hitro ( velika napaka se je zavedam). Ko sem avto peljal domov sem začel dvomit v samo vozilo. Torej avto ima zbite kilometre ( dokaz so računi servisov ki sem jih boljše pogledal doma--- 2005 leta je avto imel 145.000, leta 2007 pa 135.000.). Na avtu so prav tako zanič vse bremze itd. Avto bi se sicer lahko porihtal, vendar takega vozila ne mislim imet.

Takoj po prihodu domov sem poklical prodajalca in sem mu povedal kako je z avtom in zahteval da mu danes pripeljem vozilo nazaj on pa meni vrne denar in to je to. Vendar dvomim da se boma uspela to dogovorit. Je pa več kot očitno da me je prodajalec zavedel !

Kakšne pravne možnosti imam če se zadeva ne isteče glatko. Ali je policija pristojna pri takih zadevah, ali samo zavod za varstvo potrošnikov.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 8:12 am

prevrtavanje kilometrine meji na kaznivo dejanje in mislim da ce bos policijo omenil nebo nic narobe

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Sr mar 10, 2010 8:22 am

še enkrat: VSI prodajalci rabljenih vozil vrtijo km nazaj!! tudi tisti "ugledni", npr. Avtodelta (lastne izkušnje).

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 10, 2010 8:29 am

montezemolo je napisal/-a:še enkrat: VSI prodajalci rabljenih vozil vrtijo km nazaj!! tudi tisti "ugledni", npr. Avtodelta (lastne izkušnje).

Naš iz Avtodelte je imel realne. Pa tud nasplošno jih nisem zasledil med nategatorji, tako da bi prosil za bolj podroben opis tvojih izkušenj za vnaprej...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr mar 10, 2010 8:31 am

Prevrteni kilometri izpolnjujejo VSE znake KAZNIVEGA dejanja goljufije, na sodišču je dosti primerov ko se ti nateguni zaradi tega in pa "nekaramboliranih" avtomobilov morajo zagovarjat in v veliko primerih izgubijo.

Zakaj goljufija? Ti si za avto plačal bistveno več ker si mislil, da ima lastnosti kot jih je navedel prodajalec. Če bi vedel za realne lastnosti bi plačal manj ali pa celo avtomobila nebi kupil. Prodajalec sije tako pridobil neupravičeno premoženjsko korist s navajanjem neresničnih dejstev in napeljal tebe, da si mu na škodo tvojega denarja izplačal preveč. Zagrozi mu z ovadbo na tožilstvu ker te nategune bo treba ganjat na sodišča saj samo to še razumejo, ker jih bo udarlo tam kjer jih najbolj boli, po žepu. Plačal bo stroške vseh izvedencev, tvoje, svoje pravdne stroške in še vse takse.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr mar 10, 2010 8:36 am

Če imaš dokaz o vrjetnu kilometrov, prodajalcu omeni policijo.
Če nebo želel vrniti denarja pa dejansko pojdi na policijo in ga ovadi.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Sr mar 10, 2010 9:02 am

~toMmy~ je napisal/-a:
montezemolo je napisal/-a:še enkrat: VSI prodajalci rabljenih vozil vrtijo km nazaj!! tudi tisti "ugledni", npr. Avtodelta (lastne izkušnje).

Naš iz Avtodelte je imel realne. Pa tud nasplošno jih nisem zasledil med nategatorji, tako da bi prosil za bolj podroben opis tvojih izkušenj za vnaprej...

z veseljem: lani sem kupoval AR 147. in sem na netu zasledil eno, kar spodobno, seveda "odlično ohranjeno", z 68.000km, letnik 2005 mislim. še klical sem, prodajalec pravi da je avto v odličnem stanju, čeprav se je potem izkazalo, da sploh ni poznal avta. prideva do avta, moral ga je vžgati s kabli (ok, to še ni nič kaj takega, je pač avto zelo dolgo stal). že na zunaj je izgledal bolj bogo, da o notranjosti sploh ne govorim (volan, prestavna ročka in sedeži oguljeni do amena). ok, greva na kao poskusno vožnjo (prodajalec je peljal en krog, ker ni registriran, čutilo se je da je avto "zjahan"...). pa mu rečem, čist tko, da ima ta avto še vsaj 2X tolk km pa mi še celo sam prodajalec (!!!) sicer posredno pritrdi. mislm WTF!?

skratka, nato me je vse minil, niti nisem hotel gledati drugih... pa še pri nekaterih drugih prodajalcih sem bil, večinoma slabe izkušnje.

lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr mar 10, 2010 9:10 am

Popravek; Velika, velika večina to počne, vendar pa jaz osebno zelo dobro poznam enega ki pa to iz principa ne dela. Zato pa si je naredil ime skozi čas in so k njemu hodili kupovati avtomobile od pokojnega Drnovška do tega in onega privatnika, ipd.

Vsi drugi "turbo" prodajalci pa dilajo, kažejo kilmeterska parkirišča polna "neverjetno dobro ohranjenih in z malo kilometri - UGODNO" avtomobili, utajujejo davke, vrtijo kilmetre in slej ko prej bežijo ali pa pristajajo med zapahi
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr mar 10, 2010 9:12 am

E moj marko, mojo 166 bi vzel pa nebi zdaj pisal tega tu :)

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr mar 10, 2010 9:12 am

Kaj pa je rekel prodajalec, ko si rekel, da hočeš denar nazaj?

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr mar 10, 2010 9:20 am

No potem pa poročaj kako si zrihtal,ker v osmih dneh ti kao mora vrniti denar in vzeti avto noter. Ali je to samo teorija :?: :?:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr mar 10, 2010 9:21 am

V bistvu je zakonsko cas za odkritje skritih napak 6 mesecev. Tako mi je zatrdil prodajalec sam, ki mi je prodal Modusa.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Sr mar 10, 2010 9:33 am

Matjaž saj bi vzel tvojo samo z tem 2.0 turbo motrjem nimamo dobrih izkusenj smo imeli eno doma pred kakimi 4 leti. Z prodajalcem sma se načeloma zmenla da mu avto pripeljem nazaj in vrne denar ( nekaj si bo odbil zaradi pogodbe bla bla bla---- to bomo še vidli ko bom tam).
Lp by Mare

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 10, 2010 9:35 am

~toMmy~ je napisal/-a:

Po pogovoru z prvim lastnikom avta, vsaj 300.000, ker je on delal zadnji servis na 285.000, potem pa totalka in razbit avto prodan naprej, 2 leti kasneje pa smo ga mi kupili, kao "nikoli razbitega, od prvega lastnika, starejšega gospoda, ki se je samo občasno vozil naokoli".

Bo to dovolj za dokaz, da avtodelta niso ravno angelčki?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr mar 10, 2010 9:35 am

No, upam da vredu resis, itak pa je pizdarija dobit vredu avto. Za mojo pa morem kar potrkat, vse kaj je blo narobe je bil koncnik :)

Ce si pa premislis, pa ti jo dam za 2800 s plinsko instalacijo vred, pa pelji :)

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Sr mar 10, 2010 9:38 am

Nevem če nebom sedaj malo počakal da se nekaj denarja nabere pa kupil se enega saaba 9-3 dizla :). Ker toti avti za okoli 4000 € je vse več ali majn v pizdi sploh AR.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 10, 2010 9:39 am

Moja tašča ima avto 6 let, narejenih pa 28.000 km. In ko bo šla avto prodajat, kdo ji bo sploh verjel da so to realni kilometri? :lol:

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr mar 10, 2010 9:43 am

ban je napisal/-a:Moja tašča ima avto 6 let, narejenih pa 28.000 km. In ko bo šla avto prodajat, kdo ji bo sploh verjel da so to realni kilometri? :lol:

dosti ker :D :D saj se veliko vidi na avtu razen ,če je okoli in okoli "obunkat".Načeloma je pa tako ,da malo kdo prodaja avto ,ki je brez napake in mu vredo gre.In to je ta žalost ,ki mene najbolj ras****i. :D :D lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

dms
Novinec

Napisal/-a dms Sr mar 10, 2010 9:53 am

ban je napisal/-a:Moja tašča ima avto 6 let, narejenih pa 28.000 km. In ko bo šla avto prodajat, kdo ji bo sploh verjel da so to realni kilometri? :lol:

Od Žene sestra ima astro letnik '99 z 34000 km,tast pa octavio '95 z 105000. :lol:
Pa oba prva lastnika. Če bota prodajala,bosta mogla naprej zavrtet. :lol:

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr mar 10, 2010 9:59 am

dms je napisal/-a:

Od Žene sestra ima astro letnik '99 z 34000 km,tast pa octavio '95 z 105000. :lol:
Pa oba prva lastnika. Če bota prodajala,bosta mogla naprej zavrtet. :lol:

octavija iz leta 95 ne obstaja.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov