Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Vožnja v rdečo

Napisal/-a Shatzy So mar 20, 2010 12:48 am

Naj že takoj na začetku povem, da nisem šel v rdečo, in da sovražim ljudi, ki lovijo rdečo. Niti nisem ponosen na to, da sem šel v oranžno, ampak je bila situacija taka, da nisem mogu ustavt.
Vozil sem po Dunajski v smeri proti Črnučam in v predzadnjem križišču (eno križišče pred Tušem in videoteko), po desnem pasu. Ura ja bila okoli 8 zvečer, bila je tema. Na semaforju se je prižgala oranžna luč, bi sel prvi v koloni. Ker je moja punca pred 5-imi minutami bruhala in ji je bilo še vedno slabo, sem se trudil vozit počasi, zvezno in se izogibal luknjam, zato se na semaforju nisem ustavil ampak sem zapeljal v križišče ko je še vedno gorel oranžna luč. Čez približno 100 do 150 m na desni je za vogalom bajte stala policijska octavia in policist me je ustavil. Že v štartu je bil nasikan in je reku: "A kr v rdečo se gre, a? Un zravn ustav, ti pa še gas!?!" Bil je precej nesramen, jst sm ohranju miren ton. Vzel je dokumente in me poslal h kolegu, ki je sedel v avtu. Razložil sem mu, da sem zapeljal v oranžno, da imam v avtu dve priči (z mano in punco je bil še kolega) ki sta videli isto, da nisem ustavil ker je bila punca na robu bruhanja in da še nisem bil kaznovan, če se lahko dogovorimo za opozorilo. Njegov odgovor je bil ne, in dobil sem plačilni nalog za 250 €, kršitev 17. odstavka 119 člena ZVCP.
Kar me moti je to, da je policist na razdalji 100 m lahko z svojega stojišča ugotovil, da sem šel v rdečo. Stal je namreč čisto ob cesti, ki je bila ravna, zaradi česar človek nima globinske zaznave kje se nekdo dejansko nahaja v nekem trenutku. Poleg tega je bila ura pozna in luči avtomobilov se ponoči še toliko bolj bleščijo.
Kakšne imam možnosti za pritožbo in uspeh le te? Policist mi je rekel, da imam 16 dni časa za plačilo polovičke, na plačilnem nalogu pa piše 8 dni :?:

Uporabniški avatar
uroš sojer
Nov uporabnik

Napisal/-a uroš sojer So mar 20, 2010 7:00 am

Maš pač smolo in si naletel na "naduvanca" in pritožba ti po mojem mnenju ne bo pomagala.Sam sem doživel primer,ko je policist vozil za menoj od križišča pri Poku do Viča,me s sireno ustavil pri Mercatorju 24 ur (nasproti Petrol pumpe)in mi prjavu,da se pri stop znaku na Brezovici nisem ustavil(utripala je rumena luč in vsak,ki pozna to križišče ve,da je preglednost na Tržaško v smeri proti Logu odlična.Pa dvakrat sem vozni pas zamenjal(jeah,so?) V glavnem,dobil sem kazen :jao:,pritožil se pa nisem,ker bi mi najbrž še več živcev poglodalo. Pa kolikor vem,je rok za polovično plačilo 8 dni.
Since that night i love :)=(: cops even more-not!
ne mi z dizlom baba

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So mar 20, 2010 7:54 am

Moj nasvet, plačaj pa boš mirno spal.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So mar 20, 2010 8:15 am

Moj nasvet pa je, posvetuj se z odvetnikom. Oni najboljše vedo, kako je s temi pritožbami, če se da kako rešit ali ne. Kolega je pred 3 leti naredil pizd***** pa je napisal pritožbo pa je dosegel da so razveljavili kazen. Naša zakonodaja je kot šviraski sir; polno lukenj, samo najdi (poznati) jih je treba.

Pa sporoči kako si uredil.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin So mar 20, 2010 8:34 am

Za plačilo polovičke imaš časa 16 dni. 8 dni da postane pravnomočno in nato še dodatnih 8 dni za plačilo globe. Moj nasvet - plačaj in mirno boš spal. Ker če pritožba ne uspe, boš plačal stroške in kazen v celoti. Se splača? Če pa ti 250eur+ ne pomeni nič potem pa kar v pritožbo :)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So mar 20, 2010 10:56 am

uroš sojer je napisal/-a:Maš pač smolo in si naletel na "naduvanca" in pritožba ti po mojem mnenju ne bo pomagala.Sam sem doživel primer,ko je policist vozil za menoj od križišča pri Poku do Viča,me s sireno ustavil pri Mercatorju 24 ur (nasproti Petrol pumpe)in mi prjavu,da se pri stop znaku na Brezovici nisem ustavil(utripala je rumena luč in vsak,ki pozna to križišče ve,da je preglednost na Tržaško v smeri proti Logu odlična.Pa dvakrat sem vozni pas zamenjal(jeah,so?) V glavnem,dobil sem kazen :jao:,pritožil se pa nisem,ker bi mi najbrž še več živcev poglodalo. Pa kolikor vem,je rok za polovično plačilo 8 dni.
Since that night i love :)=(: cops even more-not!

Stop znak pomeni da se moraš ustavit. Si čisto upravičeno dobil kazen, če tam stoji stop znak.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost