Vozil sem po Dunajski v smeri proti Črnučam in v predzadnjem križišču (eno križišče pred Tušem in videoteko), po desnem pasu. Ura ja bila okoli 8 zvečer, bila je tema. Na semaforju se je prižgala oranžna luč, bi sel prvi v koloni. Ker je moja punca pred 5-imi minutami bruhala in ji je bilo še vedno slabo, sem se trudil vozit počasi, zvezno in se izogibal luknjam, zato se na semaforju nisem ustavil ampak sem zapeljal v križišče ko je še vedno gorel oranžna luč. Čez približno 100 do 150 m na desni je za vogalom bajte stala policijska octavia in policist me je ustavil. Že v štartu je bil nasikan in je reku: "A kr v rdečo se gre, a? Un zravn ustav, ti pa še gas!?!" Bil je precej nesramen, jst sm ohranju miren ton. Vzel je dokumente in me poslal h kolegu, ki je sedel v avtu. Razložil sem mu, da sem zapeljal v oranžno, da imam v avtu dve priči (z mano in punco je bil še kolega) ki sta videli isto, da nisem ustavil ker je bila punca na robu bruhanja in da še nisem bil kaznovan, če se lahko dogovorimo za opozorilo. Njegov odgovor je bil ne, in dobil sem plačilni nalog za 250 €, kršitev 17. odstavka 119 člena ZVCP.
Kar me moti je to, da je policist na razdalji 100 m lahko z svojega stojišča ugotovil, da sem šel v rdečo. Stal je namreč čisto ob cesti, ki je bila ravna, zaradi česar človek nima globinske zaznave kje se nekdo dejansko nahaja v nekem trenutku. Poleg tega je bila ura pozna in luči avtomobilov se ponoči še toliko bolj bleščijo.
Kakšne imam možnosti za pritožbo in uspeh le te? Policist mi je rekel, da imam 16 dni časa za plačilo polovičke, na plačilnem nalogu pa piše 8 dni