Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Šunka
Nov uporabnik

Predolga dobava avtomobila

Napisal/-a Šunka To mar 23, 2010 10:20 pm

Hello!

Evo en problem, ki mi že para živce. Torej. Sem naročil nov avto pri pooblaščenem trgovcu vozil nekje v sredini meseca novembra. So mi rekli, da bo avto najhitreje dobavljen februarja. Že tu se mi je zdelo čudno, kako lahko traja dobava tri mesece, saj ga ne bodo dostavili z Jupitra!
OK! Itak ni bilo neke sile (zima, nov avto) pa smo naredili pogodbo, v kateri piše, da bo avto dobavljen v 3-4 mesecih. So že dodali 4. mesec! Sem dal aro in začel čakat. Pride februar...nič. Kličem trgovca pa mi rečejo, da me bodo poklicali nazaj čez 15min. Čez 2 dni jih ponovno kličem, ker so kao pozabili. Hmmm. Pravijo, da bo avto prišel marca.
Pride dan pred iztekom 4. mesecev, kličem spet. Rečejo mi, da je pred tremi dnevi prispel šleper z novimi vozili in, da me pokličejo čez uro. Spet pozabili! Sedaj je že nekaj dni preko roka s katerim so se zavezali k dobavi avta. Ne duha, ne sluha. Še vedno čakam in čakam in...
Kaj narediti v takem primeru? Če razdrem pogodbo mi ne bodo vrnili are, ki zame pač ni majhna. Vendar se niso držali roka! Mene je že skoraj minilo do novega avta, sploh pa mi je že žal, da sem se odločil za tega trgovca. Tam ne bi kupil več niti obeska za ključe.

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To mar 23, 2010 10:56 pm

Kje si kupoval avto, pa za kater avto se gre?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To mar 23, 2010 11:01 pm

glede na to da ste podpisal pogodbo lahko mirne volje zahtevaš da se zmanjša kupnina, oz končna cena, ampak moraš bit vztrajen ker prvo bodo itak rekli da to ni mogoče, ampak pritiskaj na njih, da se dobit marsikaj, v najslabšem primeru ti naj dajo neki opreme še zraven, kakšne gume al pa kej podobnega.

kaj set sploh zapisal v pogodbi?
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To mar 23, 2010 11:04 pm

ko sem jaz gledal za corso je bilo receno tudi 3 mesece. tko pac je ce narocis avto.
glede zamude je pa lahko en kup dejavnikov. lahko se avto poskoduje med transportom in pol rabijo cas dokler se ga porihta oz. ce je prevec poskodovan zamenja. ;)

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To mar 23, 2010 11:44 pm

Najdi dobrega odvetnika pa naj ti za vsak dan zamudnine iztoži obresti.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr mar 24, 2010 6:56 am

Ker se niso držali rokov in , če je to kje zapisano do kdaj ti morajo predat avto, lahko od njih zahtevaš dvojno vrnitev are.
LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 24, 2010 7:03 am

Imel podoben problem z dobavo pred parimi leti. Tudi pri nam se je rok dobave nenormalno zavlekel, stalno so bili neki izgovori. Potem sem jim pa zatežil, da jih bom dal v cajtnge pa na tv so se pa začel drugač pogovarjat. Na koncu so mi ceno avta še dodatno spustil, tako da se je zame na koncu zelo ugodno razpletlo. Samo bodi vztrajen in ne popuščaj.

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Sr mar 24, 2010 7:48 am

Pozdravljeni,

moja izkušnja z zamudo pri dobavi novega avtomobila je bila taka. Ko se je iztekel dobavni rok sem enostavno pogledal koliko stane pri avtohiši nadomestni avto. Pri plačilu smo nato od kupnine odšteli število zamujenih dni krat cena nadomestnega vozila. svetujem vam da pregledate pogodbo in kaj piše v njej v primeru zamude. Če je napisano, da sankcij ni potem pa se je potrebno sklicevati na zakone (Obligacijski zakon in Zakon o varstvu potrošnikov). Obresti se ponavadi zahteva pri neizpolnitvi denarne obveznosti, avto pa ni denarna obveznost. Na podlagi tretjega odstavka 65. člena Obligacijskega zakonika imate pravico do povrnitve škode, ki jo imate zaradi zamude. Ker ste bili brez avtomobila ste morali najeti drugega in škodo predstavlja najemnina za nadomestni avto. Poskusite se dogovoriti, da nadomestnega vozila ne boste koristili in boste raje ceno najemnine odšteli od cene avtomobila. (ob pogojeu, da nadomestnega vozila ne potrebujete).

Vsekakor poskusite zaradi zamude iztržiti čim več.

lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov