Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
bigk
Nov uporabnik

papirji za uvožen avto

Napisal/-a bigk Sr okt 29, 2003 7:48 am

Upam, da pišem v pravi forum.

Kupil sem rabljen avto iz uvoza. Cena avtomobila je bila 1.840.000 SIT. Komisijski prodajalec pa mi je napisal račun za 1.615.000 SIT. Fora naj bi bila v tem, da je trgovec komisijski prodajalec in je s pravim prodajalcem avtomobila sklenil pogodbo v kateri se strinjata, da bo pravi prodajalec plačal davek na dodano vrednost ter provizijo. Cena v njuni pogodbi je 1.600.002,20 SIT. Zato komisijski prodajalec trdi, da mi on ne more napisati računa v višini zneska, ki pa sem ga jaz plačal, ker je pravi prodajalec plačal davek in on ne more postaviti višje cene (zakaj pa je prodajana cena lahko višja?).

Zanima me kakšen je pravni vidik tega, torej ali lahko zahtevam račun s plačanim zneskom in kakšen je potopek v primeru, da on tega ne želi storiti?

Hvala.

bigK
Zadnjič spremenil bigk, dne Sr okt 29, 2003 1:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr okt 29, 2003 11:03 am

Pravno gledano na tem področju nevem prav veliko, lahko pa povem naslednje:
Torej tudi moj fotr je kupil (preko ene slovenske firme, ki se ukvarja s uvozom avtomobilov iz Nemčije v Slovenijo) BMW 528iA. Sicer je sedaj to že 3 leta od tega, ampak vem, da je bila ena ista fora Se mi zdi da smo plačali 4.5mio SIT, na računu je bil pa znesek 4.3mio SIT! Nevem, ali to lahko delajo ali ne, uglavnem moj fotr se takrat ni hotu več kregat s temi tipi!

Sale, G-4S, vidva morata več vedet o tem :lol: :lol: :lol:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov