Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

PeterStegnar
Nov uporabnik

Prometna nesreca - evropsko porocilo - brez policije

Napisal/-a PeterStegnar Ne apr 11, 2010 2:06 pm

Zadnjic sem imel manjso prometno nesreco, zadel me je en s sluzbenim vozilom, ko je speljeval iz parkirisca (jaz sem se pa peljal naravnost po glavni). Policije se ni klicalo, saj je bilo jasno, da je kriv on (cesar se je tudi zavedal, tako ta tle problemov ni bilo).
Izpolnila sva evropsko porocilo. Potem sem sel jaz na zavarovalnico kjer so ocenili skodo.
Kakor razumem se zdaj samo caka, da povzrocitelj tudi prizna oz. opise svoje videnje nesrece? Hec je v tem, da je povrocitelj samo voznik tega avta. Zavarovanec vozila pa je firma pri kateri dela.
Zdaj me pa zanima, teoreticno, kaj ce bo firma zavlacevala in ne bo izpolnila formularjev (ki jih je poslala zavarovalnica)? Kaksni so potem postopki, ce do tega pride?

Drugace me pa tudi na splosno zanima, ali se splaca vedno poklicati policijo? Kdaj ja? Kdaj ne?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne apr 11, 2010 6:14 pm

Najbrž si naredil kakšne slike kraja nezgode, za vsak slučaj?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne apr 11, 2010 6:24 pm

Ne rabiš slik pod nujno, so le dobrodošle.

Postopek je tak: ti pelješ avto ocent, dobiš oceno del in zapisnik cenitve. Potem počakaš, da še povzročitelj pripelje avto pokazat, oziroma prinese račun za popravilo svojega, oz. pokaže slike popravljenega avtomobila. Nato sledi prijava avtoodgovornosti ( povzročitelj). Nato dobiš na dom pošto, da pelji avto popravt. Nato greš na zavarovalnico in dvigneš naročilnico. Pri meni je trajalo 1 mesec da sem dobil popravljen avto (popravilo cca. 4 dni).
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne apr 11, 2010 6:42 pm

policijo pokličeš samo v primeru poškodovanih ali v primeru nestrinjajna povzroćitelja,drugače lahko samo kazen za povzročitev nesreče dobis(cca.120€) ;)

PeterStegnar
Nov uporabnik

Napisal/-a PeterStegnar Ne apr 11, 2010 6:52 pm

Ne nimam slike, ker sta bili vozili vozni in sva se zelela cim prej umaknit s kraja dogodka, da ne bi zadrzevali ostalih.

No to mi je malo cudno, da mora povzrocitelj prinesti racune popravila?? Kakor vem, mora povzrocitelj samo izpolniti obrazec, ki ga je prejel od zavarovalnice (to da potrdi, kar jaz trdim, da se je zgodilo), a ni tako?

->policijo pokličeš samo v primeru poškodovanih ali v primeru nestrinjajna povzroćitelja,drugače lahko samo kazen za povzročitev nesreče dobis(cca.120€) Wink

Ja to je res. Ce si kriv.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Ne apr 11, 2010 6:53 pm

Točno tako in priložiti mora kopijo vozniške.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne apr 11, 2010 6:57 pm

ja v primeru če si kriv :) ..drugače pa js ko sem imeu podoben zaplet(zrtev je biu kolega),sem samo evropsko izpolnil in on je sel na zavarovalnico in tam so mu avto poslikal in ga naročil na popravil ...js nisem nobenega obrazca dobil za izpolnit...pomoje zato ker sem na evropsko napisu da se strinjam z nesrečo in da priznam krivdo ;)

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Ne apr 11, 2010 8:33 pm

mr.ramo je napisal/-a:policijo pokličeš samo v primeru poškodovanih ali v primeru nestrinjajna povzroćitelja,drugače lahko samo kazen za povzročitev nesreče dobis(cca.120€) ;)

5pik in 500+

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: Prometna nesreca - evropsko porocilo - brez policije

Napisal/-a branee Po apr 12, 2010 12:01 pm

PeterStegnar je napisal/-a:Zadnjic sem imel manjso prometno nesreco, zadel me je en s sluzbenim vozilom, ko je speljeval iz parkirisca (jaz sem se pa peljal naravnost po glavni). Policije se ni klicalo, saj je bilo jasno, da je kriv on (cesar se je tudi zavedal, tako ta tle problemov ni bilo).
Izpolnila sva evropsko porocilo. Potem sem sel jaz na zavarovalnico kjer so ocenili skodo.
Kakor razumem se zdaj samo caka, da povzrocitelj tudi prizna oz. opise svoje videnje nesrece? Hec je v tem, da je povrocitelj samo voznik tega avta. Zavarovanec vozila pa je firma pri kateri dela.
Zdaj me pa zanima, teoreticno, kaj ce bo firma zavlacevala in ne bo izpolnila formularjev (ki jih je poslala zavarovalnica)? Kaksni so potem postopki, ce do tega pride?

Drugace me pa tudi na splosno zanima, ali se splaca vedno poklicati policijo? Kdaj ja? Kdaj ne?

To je normalno. Meni je starega WV na parkiriscu trgovinskega centra zadel ko je peljal vzvratno in sva napisala porocilo itd(postopek enak tvojemu). Samo pri meni je bil povzrocitelj fizicna oseba in ne podjetje..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

pegica
Nov uporabnik

Napisal/-a pegica Po feb 07, 2011 8:54 am

zivjo, mam eno vprašanje če bi mi kdo znal pomagat oz. svetovat.

imeli smo prometno nesrečo in je povzročitelj takoj priznal krivdo in smo izpolnili evropsko poročilo, brez policije. zvečer ko so se telesa začela ohlajat smo začutili potrebo po zdravniški pomoči, in odšli smo na urgenico, zdravniku smo povedali da smo se dogovorili brez policije a je rekel da jo je on dolžan poklicat in jo je poklical, ko smo se z njimi (policijo) dobili so jim pokazali eu poročilo in nato so še odšli domov slikat avto ker pač nismo bili z njim na uregenci temveč smo šli z drugim avtom. policaj je rekel da bo gospod ki je povzročil nesrečo dobil sodnika za prekrške (bili smo presenečeni), rekli smo da gospoda ne želimo tožiti ali kar koli, gospod je bil trezen priznal krivdo in kot omenjeno smo izpolnili eu poročilo brez kakršnih koli težav. Zanima me kaj bo on dobil in zakaj? kakšno kazen?? Ali bomo morali tudi mi na sodišče?
hvala vsem za odgovore.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po feb 07, 2011 9:12 am

Nakopal si je kazen za povzročitev prometne nesreče + pike, intervencija policije, in verjetno tudi sodnika.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov