Napisal/-a RobberDuck Pe apr 16, 2010 8:05 pm
mene pa zanima, kaj mislte o sledečem. Enkrat se je pri nas na dovozu postavil radar in je meril prihajajoča vozila ( se pravi v sprednji konec). V tem času je pa iz nasprotne smeri v naselje priletel en srečnež čez 100kmh (ga bi slikal v rit). Takrat je zraven stal moj fotr. Policaj mu je povedal, da se je pač radar sprožu - ampak ker ni bil pravilno naštiman , mu ni uspel ujet registrske. Zdj nism prepričan če je policaj takrat še nastavljal radar ali 'pa je možno, da je bil že nastavljen tako, da je lovil le prihajajoča vozila. Bila je tema, avto je imel prižgan, tako da vozilom ni bil sumljiv (vsaj meni nebi bil).
To me zanima to, ker sam pričakujem kakšno obvestilce na to temo, ker me je ene 5 mescov nazaj v vzvratnem ogledalu presenetila ena rdeča svetloba (sicer na drugi lokaciji). Cca 100 metrov pred tablo za konec naselja je ob cesti parkirišče , kjer je stal kango z radarjem. Moram povdart, da sem daleč od kakšnega norca in zavestno nikoli ne prekoračim hitrosti za več kot 20kmh. Zadeva je pa takšna, da ko se tu (kjer me je slikal) naselje konča in cesta nato pelje skozi "hosto" - to je nekje 500 metrov ravnine. Ta znak je ponavad stal pred tem parkiriščem, potem pa so tam postavli športni objekt in se je zadeva prestavla. Jz sm pač po stari navadi pospeševal po ravnini in bil premalo pozoren. Ponovno je bila tema. Očitno, da sem peljal več kot 80 , saj bi v nasprotnem primeru verjetno domov že dobil položnico. Slikal me je pa ravno pri znaku, tako da je očitno meril vozila, ki so prihajala v naselje. Sam sem se kot sem že omenil vozil v smeri iz naselja.
Vem, da ti v primeru, da te ustavijo policist takoj pove, da boš dobil sodnika za prekrške. Sedaj me pa zanima, kko je v primeru, da te stacionalni radar slika in je prekoračitev hitrosti višja kot 30kmh. A dobiš kakšno obvestilo, da si v postopku ali pa bo prva zadeva z njihove strani, kdaj se lahko oglasim pri sodniku.
Če ima kdo kakšne podobne izkušnje, bom hvaležen za kakšen odgovor.