Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

radar in smer

Napisal/-a im nobody Ne apr 11, 2010 8:35 pm

lahko slika radar v kangooju v smeri da je na levi strani ceste obrnjen z ritjo proti meni jaz se pa peljem po desnem pasu? zabliskalo se je meni in punci ki je vozila 15 m za mano :lol: oba 20 preveč
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne apr 11, 2010 8:52 pm

Seveda.. sedaj bi bilo edino spodobno od tebe da plačaš kazen tudi punci ker si jo z prehitro vožnjo napeljeval k kršitvi :lol: :lol:

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Ne apr 11, 2010 8:56 pm

tudi jaz sem dobil to fotkico...plačat bo treba ker lahko meri prihajajoča in odhajajoča vozila. upam samo da nisi v naselju peljal 20 preveč.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne apr 11, 2010 8:57 pm

ja v naselju ja :lol: 250 evrov pa 3 pike...alo fantje ka se bo vidla tablica ko mam bele led diode nad tablico pa svetijo ko p*****a?:Dslikal pa je ponoči

NejcZ je napisal/-a:Seveda.. sedaj bi bilo edino spodobno od tebe da plačaš kazen tudi punci ker si jo z prehitro vožnjo napeljeval k kršitvi :lol: :lol:

:lol: :lol: če me je ona preganjala :lol: :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne apr 11, 2010 9:23 pm

Če ti gre ob tem tako na smeh potem tak ni problem ;)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne apr 11, 2010 9:24 pm

mišek je napisal/-a:Če ti gre ob tem tako na smeh potem tak ni problem ;)

a zdaj če se bom pa jokal bo pa boljše ja :?: :?: :D

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne apr 11, 2010 9:58 pm

im nobody je napisal/-a:ja v naselju ja :lol: 250 evrov pa 3 pike...alo fantje ka se bo vidla tablica ko mam bele led diode nad tablico pa svetijo ko p*****a?:Dslikal pa je ponoči

NejcZ je napisal/-a:Seveda.. sedaj bi bilo edino spodobno od tebe da plačaš kazen tudi punci ker si jo z prehitro vožnjo napeljeval k kršitvi :lol: :lol:

:lol: :lol: če me je ona preganjala :lol: :lol:

Tablica se bo vidla ker slikajo z flešom
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne apr 11, 2010 10:11 pm

Tablica se bo vidla ja!
Bo trerba plačat ;)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne apr 11, 2010 10:43 pm

zanima me glede tolerance...za 4 kmh mi laže števec...torej je to realnih 66...zdaj mi pa še odbijejo 5 kmh tolerance?al je toleranca všteta zato ker kao števci lažejo u teb primeru u 66 km/h

Torej, če je omejitev 50 km/h je merilnik nastavljen na vsaj 56 km/h. Seveda za hitrosti do 100 km/h. 56 km/h je po števcu 60 km/h.v mojem primeru sem se pelajl 70 po števcu..to je realno 66 km/h minus 5 km/h tolerance...to je 61?

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po apr 12, 2010 11:55 am

v kolikor je meni znano da nc tolerance ne odbijajo, tist kar radar pokaze tolk je (hitro) in tudi po tem kaznovano
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe apr 16, 2010 4:11 pm

Danes smo se menili s kolegi o tem, kaj se zgodi, če se pelješ po pravilih na dvopasovni cesti znotraj naselja in naenkrat mimo tebe prileti nekdo na drugem pasu in vaju oba slika radar. Jaz in še en sva bila mnenja, da radar verjetno loči, na katerem pasu vozeče vozilo je prehitro, medtem ko so drugi trdili, da če sta oba vozila v isti liniji, ni možno določiti, kdo je v prekršku. Kako je to v praksi?

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Pe apr 16, 2010 4:27 pm

Če bi lahko to določili bi jaz dobil domov že ene dve kazni...pač malce nepazljivosti na avtocesti.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Pe apr 16, 2010 5:03 pm

ne vem kako je pri novejših radarjih....ampak za tistega pod Golovcom je bilo rečeno, da če sta dva avta vzporedno in se ne da 100% določiti kdo je v prekršku.....potem kazni ni!!

Ali so današnji radarji glede tega boljši pa nebi vedel

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe apr 16, 2010 5:25 pm

še eno vprašanje, kagnu samo skozi rit slika?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe apr 16, 2010 6:42 pm

Tudi sam imam vprašanje, če je kdo pri koritu. Še merijo s starimi sistemi? V mislih imam avtomobil s črno bunko spredaj. Tudi ni bil K-band, ampak Ka-band.

Hvala Beltronics, jeeej.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe apr 16, 2010 6:48 pm

im nobody če bi rad imel mir si iz gasilske uniforme ali pa kakšne vetrovke izreži koščke materiala, ki se pod flešom zablešči (srebrne barve) in oblepi tablico.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe apr 16, 2010 7:14 pm

Jerch_ je napisal/-a:im nobody če bi rad imel mir si iz gasilske uniforme ali pa kakšne vetrovke izreži koščke materiala, ki se pod flešom zablešči (srebrne barve) in oblepi tablico.

mislim da to ne deluje, probal sicer nisem nikoli ampak je bil en del na discoveryu ko so pri mythbustersih to probavali (hoteli preslepiti radar) ampak jim ni ratalo.
samo povejm kaj sem videl :D
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe apr 16, 2010 7:22 pm

je že kdo probal tisti sprej za prikrito tablico? to deluje ali ne? deluje kaj drugega, podobnega? prav tečni so s temi radarji res.....varnost mora bit ampak tole zadnje čase je pa :roll:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Pe apr 16, 2010 8:05 pm

mene pa zanima, kaj mislte o sledečem. Enkrat se je pri nas na dovozu postavil radar in je meril prihajajoča vozila ( se pravi v sprednji konec). V tem času je pa iz nasprotne smeri v naselje priletel en srečnež čez 100kmh (ga bi slikal v rit). Takrat je zraven stal moj fotr. Policaj mu je povedal, da se je pač radar sprožu - ampak ker ni bil pravilno naštiman , mu ni uspel ujet registrske. Zdj nism prepričan če je policaj takrat še nastavljal radar ali 'pa je možno, da je bil že nastavljen tako, da je lovil le prihajajoča vozila. Bila je tema, avto je imel prižgan, tako da vozilom ni bil sumljiv (vsaj meni nebi bil).

To me zanima to, ker sam pričakujem kakšno obvestilce na to temo, ker me je ene 5 mescov nazaj v vzvratnem ogledalu presenetila ena rdeča svetloba (sicer na drugi lokaciji). Cca 100 metrov pred tablo za konec naselja je ob cesti parkirišče , kjer je stal kango z radarjem. Moram povdart, da sem daleč od kakšnega norca in zavestno nikoli ne prekoračim hitrosti za več kot 20kmh. Zadeva je pa takšna, da ko se tu (kjer me je slikal) naselje konča in cesta nato pelje skozi "hosto" - to je nekje 500 metrov ravnine. Ta znak je ponavad stal pred tem parkiriščem, potem pa so tam postavli športni objekt in se je zadeva prestavla. Jz sm pač po stari navadi pospeševal po ravnini in bil premalo pozoren. Ponovno je bila tema. Očitno, da sem peljal več kot 80 , saj bi v nasprotnem primeru verjetno domov že dobil položnico. Slikal me je pa ravno pri znaku, tako da je očitno meril vozila, ki so prihajala v naselje. Sam sem se kot sem že omenil vozil v smeri iz naselja.

Vem, da ti v primeru, da te ustavijo policist takoj pove, da boš dobil sodnika za prekrške. Sedaj me pa zanima, kko je v primeru, da te stacionalni radar slika in je prekoračitev hitrosti višja kot 30kmh. A dobiš kakšno obvestilo, da si v postopku ali pa bo prva zadeva z njihove strani, kdaj se lahko oglasim pri sodniku.

Če ima kdo kakšne podobne izkušnje, bom hvaležen za kakšen odgovor.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne apr 25, 2010 12:06 pm

Sem naletel na radar z vozilom ki NI pisan name.
Torej, lastnik vozila bo dobil pošto s položnico in pikami. Ali lahko jaz grem na policijo in pač priznam oz. povem da sem vozil jaz in da kazen dobim jaz ??
Gre se predvsem zaradi pik ki jih nebi rad 'podturil' očetu.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov