Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

RM
Nov uporabnik

pretečeno vozniško dovoljenje in izplačilo zavarovalnine

Napisal/-a RM Sr apr 14, 2010 11:21 pm

Pozdravljeni!
Ali mi lahko kdo pomaga razjasniti situacijo ali ima izkušnjo? Udeležen sem bil v prometni nesreči, pred semaforjem sem rahlo zavrl ob prižganem levem smerniku, od zadaj se mi je zaletelo vozilo. Imam kasko zavarovanje, policija se o krivdi ni izrekala, ker ni bilo poškodovanih. S povzročiteljem sva izpolnila evropsko poročilo. Šele kasneje sem opazil, da mi je vozniško preteklo - tudi policist tega ni opazil. Ali to predstavlja oviro za izplačilo škode iz povzročiteljevega AO zavarovanja? Avto je že na popravilu iz mojega kaska, ker ga nujno potrebujem. Podal pa sem tudi prijavo škode po povzročitelju in zahtevek za izplačilo zaradi manjvrednosti vozila, ki ga tudi krije AO povzročitelja za nova vozila (6 mesecev, 10.000 km).
RM

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če apr 15, 2010 6:51 am

Po mojem nima nobene veze, kvečjemu bi lahko dobil kazen od policije, ker nisi imel ustreznega dokumenta.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če apr 15, 2010 8:15 am

Če boš popravljal iz kaska gre definitivno za izgubo zavarovalnih pravic, če voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.
Nima pa to vpliva na uveljavljanje škode iz AO police drugega zavarovanca (povzročitelja).

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če apr 15, 2010 8:38 am

Pa ga ne moreš it zdaj podaljšat? Če ni opazil nihče...

RM
Nov uporabnik

Napisal/-a RM Če apr 15, 2010 9:23 pm

Hvala za namige. Ali je možno, da dobim kazen za nazaj? Na mestu nesreče je policist pogledal vozniško dovoljenje, pa ni opazil in reagiral. Sem že naročen na medicino dela za podaljšanje...

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe apr 16, 2010 7:58 am

Če policist takrat ni opazil, potem ti ne more dati kazni za nazaj.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost