Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dunker
Stalni uporabnik

Priporočena pošta s policije (baje plačilni nalog)

Napisal/-a dunker So apr 17, 2010 12:11 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!

Danes mi je poštar prinesel pošto s policije, ampak me ni bilo doma, pošta pa tudi ne obratuje več ... in nimam pojma, kaj bi lahko bilo, tako da se prav neumno počutim.

Kakorkoli že, ker bežno poznam poštarja, sem ga kar poklical in mi je vedel povedati samo to, da gre za plačilni nalog.

Zdaj pa me zanima, kaj to lahko pravzaprav pomeni. Gre za nek manjši prometni prekršek? Če gre za prekršek, kjer dobiš tudi kazenske točke, ali dobiš na dom plačilni nalog, ali dobiš kakšno vabilo k sodniku za prekrške?

Mimogrede, pošta je bila poslana s policijske postaje Škofja Loka (nikjer ne piše "prometna policija" ali kaj takšnega, vendar "postaja prometne policije Škofja Loka" itak ne obstaja), ki je najbližja mojemu stalnemu prebivališču. Če sem že slučajno naredil prometni prekršek, v kar še vedno nekoliko dvomim, ker vozim zelooo po pameti, sem ga zelo verjetno naredil v Ljubljani ali na LJ obvoznici. Je to normalno, da pride pošta iz najbližje policijske postaje?

Kakorkoli že ... tole mi je res pokvarilo dan. Kaj lahko torej sklepam glede na vse navedeno - na pošto o plačilnem nalogu od najbližje policijske postaje?

Zares najlepša hvala za odgovore!

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a So apr 17, 2010 12:31 pm

si mogoče pred enim letom našel kak predmet in ga predal policiji? ;)

dolg vikend te čaka :lol:

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX So apr 17, 2010 2:54 pm

Možno, da te je avtomatski radar slikal.

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV So apr 17, 2010 4:50 pm

radar 100%, tako sem jaz meni nič tebi nič dobil fajn mastno položnico

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So apr 17, 2010 4:54 pm

Položnico boš dobil. Pošlje jo pa tista policijska postaja, ki je obravnavala prekršek.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So apr 17, 2010 5:25 pm

Aha, okej, vsaj neko približno idejo imam torej lahko, kaj me čaka ... Mimogrede, torej tudi ob prekršku s kazenskimi pikami dobiš samo položnico in zaradi teh pik ne hodiš k nobenemu sodniku (če jih ni ravno preveč)?

Mimogrede, kakšne so kazni za prekoračitev hitrosti izven naselja ob omejitvi 60 km/h? Povsod najdem podatke samo za 50 v naselju in 90 izven naselja ... Od Škofje Loke proti LJ je namreč sredi dooolge ravnine neko semaforizirano križišče z omejitvijo 60 km/h, pa radar so namontirali v gajbico ... sklepam, da sem bil tam kaj
malega prehiter. :?

Je v vsakem primeru pol ceneje, če takoj plačam?

Hvala vsem za odgovor!

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So apr 17, 2010 5:59 pm

dunker je napisal/-a:Aha, okej, vsaj neko približno idejo imam torej lahko, kaj me čaka ... Mimogrede, torej tudi ob prekršku s kazenskimi pikami dobiš samo položnico in zaradi teh pik ne hodiš k nobenemu sodniku (če jih ni ravno preveč)?

Mimogrede, kakšne so kazni za prekoračitev hitrosti izven naselja ob omejitvi 60 km/h? Povsod najdem podatke samo za 50 v naselju in 90 izven naselja ... Od Škofje Loke proti LJ je namreč sredi dooolge ravnine neko semaforizirano križišče z omejitvijo 60 km/h, pa radar so namontirali v gajbico ... sklepam, da sem bil tam kaj

Hvala vsem za odgovor!

Iste kazni so izven naselja če je omejitev 90 ali pa 30. Če je izven naselja 60 in si peljal 90 je kazen identična kot da pelješ 120 na 90. 30 čez omejitev. To boš pa zmogu najti ane:)
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

cupra18
Nov uporabnik

Napisal/-a cupra18 So apr 17, 2010 6:20 pm

dunker je napisal/-a:Aha, okej, vsaj neko približno idejo imam torej lahko, kaj me čaka ... Mimogrede, torej tudi ob prekršku s kazenskimi pikami dobiš samo položnico in zaradi teh pik ne hodiš k nobenemu sodniku (če jih ni ravno preveč)?

Hvala vsem za odgovor!

Če slučajen misleš na gajbico takoj med škofjo loko in godešičem tista gajbica še ne dela.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So apr 17, 2010 7:03 pm

Hm, ja, mislil sem tisto gajbico na križišču, kjer boš nekoč (očitno 2020) lahko zavil iz škofjeloške smeri desno na poljansko obvoznico. A tista še ne dela?

Pol mi pa res ni nič jasno, ker vedno vozim ful po pameti. A so še kakšne radarske gajbice na relaciji Kranj - Škofja Loka - Ljubljana (magistralka)?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So apr 17, 2010 7:40 pm

blo pri meni isto. ko je poštar noso okrog tale kisla presenečanja me ni blo doma in ko sem prišo na pošto,sem pa videl svetlo modro kuverto in v njej mojo sliko pa plačilni nalog.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So apr 17, 2010 7:53 pm

Tista gajba na križišču za Suho je baje testna. Na križišču, ki je za poljansko obvoznico pa ni nič postavljeno. Včasih se kakšen policaj hinavsko skrije.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So apr 17, 2010 7:55 pm

Lahko je bil beli Kangoo, jaz sem ga parkrat videl v Poljanski dolini, tako da si ga lahko srečal kje v okolici Škofje Loke.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So apr 17, 2010 8:13 pm

zdej nč ne morš ane...

ne sekiri se zdej ko se še ni treba,... ;)

bo kar bo, zdej ne morš nč popravt...

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So apr 17, 2010 8:17 pm

qsho01 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:blo pri meni isto. ko je poštar noso okrog tale kisla presenečanja me ni blo doma in ko sem prišo na pošto,sem pa videl svetlo modro kuverto in v njej mojo sliko pa plačilni nalog.

Ubistvu še nikoli nisem videl slikce katera nastane,če te slika tista škatla.Drugače pa pravijo da se na sliki vse lepo vidi (ni zamegljena)...drži? Se avtomobil ter obraz lepo vidita ali slika bolj v registrsko tablico?

Glavna je tablica. Ta se pa itak ob blisku lepo potem vidi, ker se lepo odseva ;)
Je pa ponoči teško razvidna oseba. Kako je podnevi pa nevem.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So apr 17, 2010 9:05 pm

Tisti radar na kriziscu za suho dela kolker jest vem in je vec kot 200 kazni ze tam padlo
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Ne apr 18, 2010 10:35 pm

Ja, to križišče imam v mislih ... no, jutri itak zvem. Wish me luck. :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po apr 19, 2010 12:01 am

Prav o tem kriziscu (delovanje, sistem) smo se menili lansko leto oktobra
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 84#1234384
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Roader_
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Konjice

Napisal/-a Roader_ Po apr 19, 2010 6:49 am

Razsvetlji nas pol, kaj je bilo v pismu 8)

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po apr 19, 2010 8:52 am

Men se je isto naredlo, dobu pošto pa me ni blo in sem čakal do pondelka, ko sem pa dvignal pismo in odprl me pa skor kap... Po skoraj 2letih dobil plačilni nalog za 400€ in pa 4točke, ker sem imel prometno nesrečo v kateri sem bil udeležen sam in sem se obrnil na streho.... Obrazložitev? :da sem povzročil vlko materialno škodo v višini 8000€ (avto bil totalka)... Kaj pa njih briga moj avto... Takrtat ko sem se pa zanimal so pa rekli da nebo nič, ker sma v istem dnevu na istem odcepu 2 šla iz ceste. Res me je presenetlo :roll: :roll: :roll:
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po apr 19, 2010 10:34 am

Pa dobro. Jaz sesujem avto, nardim za 10.000e škode in potem dobim 4 točke, ker sem naredil veliko materielano škodo. Pa kaj, a mi bo država plačala ali si bom moral sam zaslužit za nov avto. WTF?!?! Pa kaj je sedaj tole? Najbrž da sem jaz kaj narobe prebral in razumel. :shock:
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost