Napisal/-a ManIAK To maj 04, 2010 6:20 am
Torej.
Včeraj popoldan se peljem iz službe mimo semaforja pri Lidlu v Slovenskih Konjicah ( iz lidlove strani), nakar iz odcepa pred semaforjem pred mano v križišče zapelje črn bmw s prikolico. Naj omenim da je iz tistega odcepa prepovedano zavijati direktno na semafor, ampak moreš malček nižje it obrnit.
Pa pojdimo k bistvu. Vzel mi je prednost, vendar jaz vem da sem zapeljal še čez rumeno luč v križišče, nato pa je vseskup tam malček počakalo, jaz pa sredi križišča nisem mogel kar počakat, zato sem pač normalno odpeljal.
Ewo zlomka, malček višje me ustavi policaj, ki na vse svete trdi, da sem jaz zapeljal čez rdečo luč, čeprav vem da temu ni tako. Ker nisem neki preserator, sem mu hotel na lep način povedat, da je pač bla rumena, ampak ker si ni dal rečt, sem utihnil in si mislu svoje (itaq mi je pas spregledal). Kazni je 250€ in mislim da je celo reku da brez kazenskih točk?
Torej. Se mi sploh splača rinit s pritožbo na sodišče in potem plačevati še sodne stroške, ali bolje da pač požrem teh 250€ in v 16ih dneh plačam polovičko. ?
Nebi jokcal tule po forumu, če bi zapeljal čez rdečo, ampak ker VEM da sem čez rumeno, me zanima če mam kaj možnosti ali me bo na koncu prišlo 2x vrednost trenutne kazni.