Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Rumena, ki bi naj bila Rdeča...

Napisal/-a ManIAK To maj 04, 2010 6:20 am

Torej.

Včeraj popoldan se peljem iz službe mimo semaforja pri Lidlu v Slovenskih Konjicah ( iz lidlove strani), nakar iz odcepa pred semaforjem pred mano v križišče zapelje črn bmw s prikolico. Naj omenim da je iz tistega odcepa prepovedano zavijati direktno na semafor, ampak moreš malček nižje it obrnit.

Pa pojdimo k bistvu. Vzel mi je prednost, vendar jaz vem da sem zapeljal še čez rumeno luč v križišče, nato pa je vseskup tam malček počakalo, jaz pa sredi križišča nisem mogel kar počakat, zato sem pač normalno odpeljal.

Ewo zlomka, malček višje me ustavi policaj, ki na vse svete trdi, da sem jaz zapeljal čez rdečo luč, čeprav vem da temu ni tako. Ker nisem neki preserator, sem mu hotel na lep način povedat, da je pač bla rumena, ampak ker si ni dal rečt, sem utihnil in si mislu svoje (itaq mi je pas spregledal). Kazni je 250€ in mislim da je celo reku da brez kazenskih točk?

Torej. Se mi sploh splača rinit s pritožbo na sodišče in potem plačevati še sodne stroške, ali bolje da pač požrem teh 250€ in v 16ih dneh plačam polovičko. ?

Nebi jokcal tule po forumu, če bi zapeljal čez rdečo, ampak ker VEM da sem čez rumeno, me zanima če mam kaj možnosti ali me bo na koncu prišlo 2x vrednost trenutne kazni.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To maj 04, 2010 6:28 am

plačaj pa srečno kekec! ;) manj živcev, manj denarja...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

dborov
Nov uporabnik

Kraj: CE

Napisal/-a dborov To maj 04, 2010 6:40 am

ManIAK ti lepo plačaj pa boš imel mir. Če si peljal čez rumeno je to prekršek in velja kot da pelješ čez rdečo. saj če plačaš v 7 dneh je polovička.

lp

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 To maj 04, 2010 7:37 am

najbolje da plačaš pa imaš mir ! :D pač tako bi jaz naredu 8)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To maj 04, 2010 7:57 am

za rumeno pa rdečo je ista kazen?

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp To maj 04, 2010 7:59 am

rumena je 80e, rdeča pa 250e, pik pa ni.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To maj 04, 2010 8:09 am

Vsaj kaznskih točk ni.

Sj mi ni problem plačat, ampak se mi zdi brezveze če vem da nisem peljal čez rdečo. Je pa vrjetno res najbolje, da požrem zadevo in plačam teh 125€.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user To maj 04, 2010 8:23 am

Hej, sej skozi rumeno tudi ni dovoljeno zapeljati, če ni to zelo nujno...
Samo za nekatere rumena še vedno velja = kot zelena...

jej jej, kdaj se boste naučili pravil

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To maj 04, 2010 8:25 am

Ampak še zdej mi ni jasno, kaj se je pravzaprav zgodilo. Od kje je pripeljal črn BMW? Kakšna skica bi bila OK.
Sicer pa čez rumeno lahko greš, če ne moreš varno ustaviti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

kazamurnik
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a kazamurnik To maj 04, 2010 8:38 am

Kolikor jaz vem je rumena zato da se izprazni križišče...oziroma lahko zapelješ vanjo ,če ne moreš varno ustavit...in nebi smela bit kazen....policaj pa tudi lahko trdi da si šel skozi rdečo pa čeprav si šel skozi zeleno in verjetno nima dokazov za to...plačaš pa lahko vseeno.Če je rumena plačljiva potem naj jo ukinejo...naj bo rdeča in zelena in to je to...kaj nas ropajo po denarnici za vsako stvar.

Kar se tega tiče...plačaj in adijo...drugače bo samo problem in boš zgublljal živce.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To maj 04, 2010 8:54 am

Zakaj bi plačeval, če ni treba? Če lahko dokažeš, da si "moral" v rumeno in pri tem nisi koga ogrožal, potem tukaj ne vidim kakšnega večjega problema.

Jaz bi se pritožil že, če bi imel samo en dober argument.
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To maj 04, 2010 9:37 am

Če mi je on prednost vzel, potem neke hitrosti nisem imel, torej bi lahko varno ustavil. Kar tud sam vem, ampak se mi je malce mudilo domov, pa sm mislu mal potegnit čez rumeno.

Hja, on meni nemore dokazat, da je bla rdeča, jaz pa njemu tud ne, da je bla rumena. Normalno pa da njegova več velja, ker je pač uradna oseba.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To maj 04, 2010 9:38 am

Energetik81 je napisal/-a:Ampak še zdej mi ni jasno, kaj se je pravzaprav zgodilo. Od kje je pripeljal črn BMW? Kakšna skica bi bila OK.
Sicer pa čez rumeno lahko greš, če ne moreš varno ustaviti.

Če ne poznaš tega križišča, ti bom zelo težko razložil.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To maj 04, 2010 10:13 am

ManIAK je napisal/-a:ampak se mi je malce mudilo domov, pa sm mislu mal potegnit čez rumeno

Torej si čisto pravično dobil kazen. Zdaj se pa nekaj razburjaš. Počakal bi tisto minuto na semaforu pa bi mel 125€ več v žepu. Si moraš mislit kje lahko zaslužiš 125€ za minuto nedela.
Slika

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To maj 04, 2010 10:19 am

Spet so "svetniki" glasni :pray:
Bolj papežki od papeža.

ManIAK sam si kriv zakaj pa nisi šel prej iz službe. ;)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To maj 04, 2010 10:45 am

Sem že v štartu povedal, da sem šel čez rumeno. Tud policaju sem povedal da je bla rumena, ampak je on videl rdečo. Ne razburjam se, pač me je zanimalo kakšne možnosti imam, da dokažem, da je bila rumena luč.

@blackmagic : mal je gužva, te pa veš kak je.. ;)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To maj 04, 2010 11:04 am

Mene tukaj bolj zmoti dejstvo, da si šel v križišče, čeprav je bila v križišču taka gneča oz. nek zastoj, da se ni mogel dovolj hitro izpraznit. In to še skozi rumeno, k se ve da se bo ostalim v parih sekundah zelena prižgala.
V Lj je to velik problem, k gre pol zelene mimo, preden se križišče izprazni in so posledično še dodatne velike nepotrebne kolone.
Mislim, da je celo po zakonu tako, da ne smeš it v križišče, če ga ne moreš zapustit v času, ko se potem drugim zelena prižge..

Če sem se zmotil in da ni bilo tako, se opravičujem, v tem primeru spreglej moj post, sam pač tako sem razumel iz tvojega besedila..

In ja, kot si rekel. Brez prič, dokazov, je tvoja beseda proti policajevi, tu je pa jasno kdo bo zmagal, žal.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 04, 2010 11:22 am

W|zz je napisal/-a:Mislim, da je celo po zakonu tako, da ne smeš it v križišče, če ga ne moreš zapustit v času, ko se potem drugim zelena prižge..

Seveda je tako, če vidiš, da že drugi stojijo v križišču nimaš kaj vozit mimo semaforja, pa če imaš 100 zelenih luči. Ampak v LJ to dela 3/4 folka in se očitno ne zaveda, da s tem zaj... same sebe, ker se pretočnost samo še zmanjša na ta način.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

dborov
Nov uporabnik

Kraj: CE

Napisal/-a dborov To maj 04, 2010 11:29 am

ManIAK je napisal/-a:Vsaj kaznskih točk ni.

Sj mi ni problem plačat, ampak se mi zdi brezveze če vem da nisem peljal čez rdečo. Je pa vrjetno res najbolje, da požrem zadevo in plačam teh 125€.

Ja sam si peljal čez rumeno(in trdil policaju:"čez rumeno sem se peljal" namesto, da bi rekel:"peljal sem čez zeleno") in se smatra kot prekršek čez rdečo

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To maj 04, 2010 11:53 am

point je da če se pri rumeni ne da varno in normalno ustavit, pač pelješ

moti me da recimo v mestih ko je itak hitrost 30km/h ljudje še kar vozijo pri rumeni

pri rumeni je treba ustavit. če si pa prehiter pa pač ne
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov