Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Kdo zavlačuje (zavarovalnica ali policija)

Napisal/-a vuko87 To maj 04, 2010 5:27 pm

Evo se moje zgodbe :

10.4. 2010 ...sem pustil avto na enem od parkirisc v ljubljani. Ko sem se vrnil po pbl 6 urah sem zagledal rise okol in okol avtomobila, (streha, bok, hauba..itd vglavnem cel avto + razbito desno ogledalo) Takoj sem poklical policijo, prisli so hitro ampak so tudi hitro odsli. Na hitro so popisali moje podatke , slikali niso nicesar, v svoj blokec je napisal porisan cel avto z neznanim predmetom od neznane osebe. Rekel je da zavarovalnici povem , kera policijska postaja je obravnavala dogodek in da ostalo bojo resil med sabo (zavarovalnica - policija) .

12.4. 2010...opravil pregled pri cenilcu , narejen zapisnik o ogledu škode poškodovanega vozila....cenilec mi je rekel da postopka ne more se sproziti , dokler ne dobi zapisnika z policije...vprasam ga koliko casa bo trajalo , rece pbl 1 teden....pove mi se da grem lahko osebno iskati zapisnik, tako da bo vse hitreje potekalo...okej se hitro odpravm na PP , tam me policist čukasto pogleda in mi rece da zapisnika ne dajejo , da ce ta gospod z zavarovalnice sploh ve kaj govori....Usedem se v avto , grem nazaj na zavarovalnico , mu recem kaj je rekel policist ..in pol men govori da sm jst njega narobe razumel , da je on men rekel da rabi kopijo zapisnika....spet nazaj na PP tam mi rece da tud kopije nemorm dobiti ker gre za kaznivo dejanje in da oni morajo poslati zahtevek na PP in da pol PP posle to zavarovalnici ...okej se usedem in grem domov...

19.4. 2010 se zopet zglasim na zavarovalnico in vprasam kako je stanje..mi recejo da je zahtevek bil poslan pbl 4 dni nazaj in da se nicesar niso dobili od policije...

22.4. 2010 grem na PP in jih vprasam ce so poslali porocilo oz zapisnik...mi rece policist da , oni poslejo na sodisce , da zavarovalnica dobi stevilko dosjeja in da je to - to. Cel zmeden se obrnem in grem dam
:evil:

26.4. 2010 se odpravm na zavarovalnico in jih vprasam kako je stanje- tam mi rečejo da zapisnika se vedno ni , jim povem kar mi je rekel policist dne 22.4. , me cukasto gleda , vzame v roke moj zapisnik o ogledu, ga skopira in napise gor urgentna resitev, mi rece da bo hitro zrihtano...

4.5. 2010 evo danes klicem na zavarovalnico - ni sluha ni duha o mojem primeru ...
KAJ DA NAREDIM ? jutri grem osebno na zavarovalnico oz policjo...KDO JE V TEM PRIMERU KRIV, kdo govori resnico ?? Pojma več nimam- avto imam cel poškraban, ogledalo zlomljeno...ne morem se tako voziti...

Hvala vnaprej za pomoc in odgovore...

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp To maj 04, 2010 5:31 pm

Zavarovalnica muti SPET

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To maj 04, 2010 5:32 pm

Drugega nevem, vem pa da sem v svojem primeru na celjski policijski upravi dobil komplet zapisnik in vse ostalo kar sem rabil da sem lahko takoj zrihtal... kopije vsega no ;)

Sportyy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sportyy To maj 04, 2010 5:36 pm

Meni se je na AR147 isto zgodilo(zav Triglav) in postopek od dneva ko je bila poškodba narejena do dneva ko je bilo vse zrihtano, okoli 2 meseca tako da se boš tudi ti še malo načakal...ko je treba dati denar zmeraj traja...

Moj nasvet? Pokliči svojega agenta pa se z njim malo bolj na trdo pogovor.

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Napisal/-a vuko87 To maj 04, 2010 5:58 pm

NejcZ je napisal/-a:Drugega nevem, vem pa da sem v svojem primeru na celjski policijski upravi dobil komplet zapisnik in vse ostalo kar sem rabil da sem lahko takoj zrihtal... kopije vsega no ;)

Nevem sam v mojem primeru provjo da ni nobenih sans da bi to dali meni v roke...ker gre baje za kaznivo dejanje...nevem no :?

"Sportyy" ..pri meni je isto zav Triglav, sam nevem koliko ima agent prste vmes...bom ga poklicu pa vprasu...

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Napisal/-a jakl To maj 04, 2010 6:40 pm

Zahtevaj šefa na Triglavu in mu na čim bolj trdo povej, da nisi kekec. Vsekič, ko sem imel tak problem je bilo enako. Imajo pač tak postopek in nategujejo kolikor časa se pač pustiš :roll: .

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To maj 04, 2010 6:52 pm

Meni so na zavarovalnici (Tiliji) pravili da so zapisnik Policije čakali 3 tedne - od tega je bil 1 teden zavlečen zaradi tega ker povzročitelj ni takoj priznal krivde.

Mutijo eni in drugi.. Policija je zmedena in počasna, zavarovalnica pa muti. Dalj časa ko sedijo na denarju, bolj so srečni.
Vrjetno boš pospešil zaudeve če bos sitnaril na veliko. Meni se ni tako hudo mudilo zato sem mirno čakal.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To maj 04, 2010 6:55 pm

Zavarovalnica zavlacuje, nekatere gredo celo do te mere, ce ni parking pravilno oznacen (s crtami, in tablami) se to ne smatra kot poskodba na parkiriscu in ne priznajo poskodbe ce imas zavarovan park plac.

Ce pa slucajno zamujas s placili zavarovanja (ce ga imas na obroke) oz nisi poravnal v predvidenem roku, te bodo za to prjel in ne bodo poravnal racuna.

Pri tiliji imam zavarovane vse avtomobile, in je bilo postimano vse v tednu dni. (VW so mi poskodovali na podoben nacin)..

EDIT: imam svojega agenta za zavarovanje, mogoce je to kaka razlika
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To maj 04, 2010 7:41 pm

A uveljavljaš parking /delni kasko?
Če ja, potem se mi zdi da be bi smelo bit problema.
Meni je vedno cenilec naredu zapisnik (tudi brez polocijskega zapisnika, gre itak le za zaznamek), in v par dnevih je bil avto na popravilu...

Kot so rekli ostali- zavarovalnica zavlačuje. Vljudno jim zateži in bo hitro rešeno!
Lep dan!

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To maj 04, 2010 7:44 pm

Zapisnika nebos dobo pa da je nevem kaj, jaz ga isto nisem dobo pa še VEDNO čakam na njega, ceprav zapisnik obstaja ( mi ga je kazal policist, ki ga poznam... ) . Zavarovalnica trdi da ni zapisnika... tak da ne vem kdo je nor. Upam da bos reso kaj, ce bos povej kak pa kako(V mojem primeru isto Triglav zavlacuje ) .

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Napisal/-a vuko87 To maj 04, 2010 8:02 pm

GoGo uveljavljam vandalizem (full kasko)....ni tako preprosto kokr z delnim...

h4ck...kok dolgo ti cakas ze na zapisnik ?

Drugače s plačili ne zamujam, je bilo vse z gotovino plačano...ma jutri bom probal urediti te zadeve , če bom imel čas... res mi je bed se vozt s takim avtom okoli, še steklo desnega ogledala sm moral kupiti , da je avto sploh za na cesto...vglavnem nisem vedel da znajo tako komlicirati....

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To maj 04, 2010 8:18 pm

Jaz cakam ze dober mesec in pol. Samo pri meni se je šlo za drugo zadevo(na parkirišču, oba dva sma šla vun z svojega boxa, drugi voznik se mi je zapelal v vrata in pobegnil. Zapisal tablice , poklical policiji, se naredil zapisnik, se poslikalo). Klical sem najmanj 10x na triglav , pa mi skoz eno in isto trdijo. Nisem pa ŠE nič posredoval dalje ker ni neka poškodba in še nisem mel prav časa.

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak To maj 04, 2010 8:29 pm

hm jaz sem ze parkrat imel podoben primer in nikoli nisem klical policije.pac sem odsel drugi,tretji dan na zavarovalnico in povedal kaj je bilo in to je to.cenilec naredil oceno skode in avto je takoj romal na popravilo.brez kaksnih zavlacevanj in zapisnikov...pac to je polni kasko in avto mora bit popravljen v vseh primerih(pa tudi ce si ga sam kresnil al pa kdo drugi)...
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To maj 04, 2010 8:37 pm

Kolikor jaz vem, policijski zapisnik ni potreben...

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Napisal/-a vuko87 To maj 04, 2010 8:37 pm

cardak je napisal/-a:hm jaz sem ze parkrat imel podoben primer in nikoli nisem klical policije.pac sem odsel drugi,tretji dan na zavarovalnico in povedal kaj je bilo in to je to.cenilec naredil oceno skode in avto je takoj romal na popravilo.brez kaksnih zavlacevanj in zapisnikov...pac to je polni kasko in avto mora bit popravljen v vseh primerih(pa tudi ce si ga sam kresnil al pa kdo drugi)...

Jst tud za manjsa popravila nisem klical policije...vendar tukaj gre za 3700€ skode...ocenjeno s strani cenilca....in mislim da bi posteno kompliciral za popravilo glede na vrednost....moje mnenje...

Uporabniški avatar
Rey
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Rey To maj 04, 2010 8:50 pm

cardak je napisal/-a:hm jaz sem ze parkrat imel podoben primer in nikoli nisem klical policije.pac sem odsel drugi,tretji dan na zavarovalnico in povedal kaj je bilo in to je to.cenilec naredil oceno skode in avto je takoj romal na popravilo.brez kaksnih zavlacevanj in zapisnikov...pac to je polni kasko in avto mora bit popravljen v vseh primerih(pa tudi ce si ga sam kresnil al pa kdo drugi)...

x2

Če v nesreči oz. dogodku ni poškodovana nobena oseba ali pa tuja lastnina NI potrebno klicati policije oz. ni potreben zapisnik za polni kasko (torej če ti kdo poškoduje avto na parkingu, si sam kriv za nesrečo/poškodbo na avtu, ker pač gledaš eno biondo pa mal zaviješ iz ceste :lol: in podobno)

vuko87 je napisal/-a:Jst tud za manjsa popravila nisem klical policije...vendar tukaj gre za 3700€ skode...ocenjeno s strani cenilca....in mislim da bi posteno kompliciral za popravilo glede na vrednost....moje mnenje...

Če imaš polni kasko te ne sme nič skrbet. Zavarovalnica ti mora izplačat in konec.

je pa vsekakor dobro imet enega agenta, ki se bo znal potegnit zate in malo pospešit zadeve, če ne se to vleče in vleče.
Zadnjič spremenil Rey, dne To maj 04, 2010 8:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr maj 05, 2010 7:11 am

Po mojih izkušnjah je velikokrat kriva policija, ker ne posreduje pravočasno zapisnika na zavarovalnico. Seveda ko je potrebno. Tako, da ni vedno zavarovalnica kriva. V večini se jim gre, da gredo zavarovalni spisi čimprej skozi, da se jim jih ne nabere.

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Napisal/-a vuko87 Pe maj 07, 2010 1:07 pm

Evo da posredujem naprj zgodbo:
Danes 7.5. 2010 se odpravim na PP. Tam sem sem lepo prosil če mi razložijo kaj se dogaja z mojim zapisnikom. Je 10 min gledu v računlanik in me vpraša , če so to sploh oni obravnaval. :roll: (mislim si kdo tuki komu laže, biu pr njih 2x so skoz rekl da so poslal..itd...dons pa če so sploh oni obravnaval ) Mu še enkrat povem kraj dogodka, datum in uro...je še nekaj gledal in mi rekel da počakam mal. Odšel je v neko drugo sobo , po 5 min mi vrnu vozniško in reku da počakam mal. Po pbl 10 min pride in mi reče, da njihov policist je zdej za praznike uzel dopust in da ni imel časa napisati poročila! (WTF je delu od 11.4 - 30.4, a 20 dni ni dovol časa za napisat poročilo. ) Je rekel da se vrne drug teden in da bo napisal in odposlal...če pa slučajno ne bo poslano, nej se vrnem nazaj...

Res svaka čast policiji, da se tko igra z nami...parkrat so mi v obraz se zlagali da so poslal, dons pa zvem da se zapisnik sploh ni bil napisan! :evil: :evil:

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe maj 07, 2010 2:13 pm

Huh , super ja .. sem jaz isto šo vprašat pa so tudi rekli da "so poslali" .. hvala za informacijo.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe maj 07, 2010 6:07 pm

Sem ti rekel, zavarovalnicam je v veliki večini interes, da se zavarovalni spis čimprej zaključi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost