Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

eL3v3N
Nov uporabnik

Brez podpisa plačilnega naloga

Napisal/-a eL3v3N Pe maj 07, 2010 9:54 pm

Lep pozdrav!
Pred tednom dni so me je ustavil policaj, zaradi prehitre vožnje v naselju ( - omejitev 40/jaz 56). Uglaunm sta me popisala, pokazala radar in ker se jima je začelo muditi, mi je policaj vrnil dokumente in rekel da bom dobil plačilni nalog po pošti. Se pravi nisem podpisal nobenega dokumenta. Danes sem zadevo dobil po pošti in seveda brez mojega podpisa. Sedaj me pa zanima če se lahko na to kaj pritožim, je sploh smiselno?

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe maj 07, 2010 11:31 pm

Glede na to da ni noben odgovoril, je očitno prav da boš dobil kazen. Lahko se pritožiš sam ni smisleno, ker ne boš nič pridobil.

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Pe maj 07, 2010 11:36 pm

Sem imel mesec nazaj enak primer, le da sem namesto 50 peljal 68.
Kljub pritožbi sem po 14 mesecih dobil položnico z plačilnim nalogom za celotno kazen + kazenske točke + stroški postopka. Pritožba ni mogoča, če ne plačam v 8 dneh mi blokirajo TR :evil:
Tile PodAlpski Hrvati so neizprosni....... :twisted:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So maj 08, 2010 7:15 am

Saj ko ti potpišeš policaju na licu mesta, potpišeš samo da ti je bil vročen plačilni nalog, ne pa da se strnijaš s prekrškom itd. Bo treba plačat ni druge.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 10, 2010 10:03 am

jap. dobil boš položnico v vsakem primeru. je zakonodaja taka...če bi za vsako mogel podpisat, bi te npr. mogli redarji čakat, da prideš do avta (ki si narobe parkiral), da podpišeš kazen (kar pa ni smiselno).

če je policaj na zapisnik pisal tvojo kazen, potem boš zihr dobil (ker piše na dvojnik papirja, ki gre v evidenco)...če si je pa sam na "list papirja" pisal, potem pa lahko imaš upanje, da ne bo nič.

dvojnik zapisnika o kazni bi mogu dobit (saj pri men je blo do sedaj tako, če je že pisal kako kazn).tukaj naj kdo potrdi, če je obvezn tist dvojnik, da ga da teb.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Po maj 10, 2010 12:10 pm

myster je napisal/-a:jap. dobil boš položnico v vsakem primeru. je zakonodaja taka...če bi za vsako mogel podpisat, bi te npr. mogli redarji čakat, da prideš do avta (ki si narobe parkiral), da podpišeš kazen (kar pa ni smiselno).

Redar ma kot dokaz da je prekršek bil storjen in vročen sliko tvojega narobe parkiranega avtomobila. Kaj ma pa ta policaj?
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po maj 10, 2010 12:22 pm

LoCo je napisal/-a:
myster je napisal/-a:jap. dobil boš položnico v vsakem primeru. je zakonodaja taka...če bi za vsako mogel podpisat, bi te npr. mogli redarji čakat, da prideš do avta (ki si narobe parkiral), da podpišeš kazen (kar pa ni smiselno).

Redar ma kot dokaz da je prekršek bil storjen in vročen sliko tvojega narobe parkiranega avtomobila. Kaj ma pa ta policaj?

Meritev opravljeno z radarjem verjetno. Napisan zapisnik verjetno. Meritev je bila kršitelju predstavljena, z malo prej omenjenim radarjem. To ima policaj.
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost