~toMmy~ je napisal/-a:Meni se pa predlog zdi zelo dober, čeprav je bolj kot ne populistična poteza. Pijane voznike bi seveda treba pri tem izključit. Kolikor sem bral v financah, bodo itak pogoji kar strogi, torej bi morali odpasti tudi razni dežurni divjaki, če ne že takoj, pa v poskusnem obdobju. Treba bi tudi čimbolj omejit možnost uporabe vez in poznanstev, kar se že itak obeta z več koraki in s tem več institucijami, ki odločajo o odpustku.
Zakaj pa podpiram? Sam sem "ponosen" lastnik 5ih kazenskih točk, ki nimajo niti najmanj veze z kakršnimkoli ogrožanjem varnosti. Nekega lepega večera sem šel lepo 50km/h čez naselje in na koncu, kjer so hiše že čisto odmaknjene od ceste in tudi nobenega dovoza ni več, sem pa seveda podzavestno pospešil že pred tablo. 400m dalje se je pa z radarjem ponosno v popolni temi skrivala policija, niso imeli ne prižganih luči, ne odsevnih jopičev in tudi nobene druge oznake. Namerili so me seveda tik pred tablo, kjer se da lepo kasirat, ne pa tam, kjer je moja hitrost imela kaj veze z varnostjo in podobnimi pravljicami, ki jih omenjajo v raznih reklamah. Varnost so ogrožali le oni s svojim totalno neprimernim ustavljanjem! In zaradi takšne ali podobne neumnosti se mora narod bat za svojo vozniško?
adis je napisal/-a:zakon je slab in upam, da pade na polni črti...
podpira se tiste, ki radi sedejo za volan vinjeni in take je potrebno odstraniti z ceste.
KLOWN je napisal/-a:Neglede na vse kaj si napisal, je omejitev še vedno bila 50 tak da niso krivi policaji, umisli si kak radar detektor
adis je napisal/-a:zakon je slab in upam, da pade na polni črti...
podpira se tiste, ki radi sedejo za volan vinjeni in take je potrebno odstraniti z ceste.
BBoss je napisal/-a:KLOWN je napisal/-a:Neglede na vse kaj si napisal, je omejitev še vedno bila 50 tak da niso krivi policaji, umisli si kak radar detektor
Res je ampak samo zato, ker tako piše v zakonu. Point je pa nekje drugje. Obstajajo namreč prekrški, ki so resnično nevarni (prekoračitev na ozki cesti po možnosti mim šole ali vrtca) in prekoračitev kot je bila v njegovem primeru.
A se gremo varnost in kaznovanje oz. vzgajanje tistih, ki to varnost s svojimi dejanji resnično kršijo ali se gremo samo kasiranje in jemanje denarja ljudem iz žepa na mestih, ki so nenevarna a istočasno idealna za čimveč zaslužit? Smisel je verjetno tisto prvo, praksa pa tisto drugo.
Policija se vseprevečkrat poslužuje drugega primera zato v očeh javnosti izgublja kredibilnost in iz dneva v dan si nabira več nasprotnikov - žal v svoji puhloglavosti ne razumejo, da so zato največ odgovorni policaji sami.
Zato je predlagan ta zakon, ki bi ugotavljal ali si res nekdo zasluži, da se mu odvzame izpit zato, ker 600m pred prazno cestninsko postajo 6x ni zmanjšal na 60km/h in so ga vsakič dobili s tremi kazenskimi točkami. Ta zakon nam omogoča, da manj nevarne prekrške lahko ljudje normalno oddelajo in da se počasi zgubimo občutka, da živimo v policijski državi in da so policaji le inkasanti.
Zakon ni slab, če seveda ne bo dopuščal lukenj in omogočal, da bi se zmazali tisti, ki si resnično poleg odvzema vozniškega še najmanj zapor za nekaj let.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov