Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

pravnomočnost in plačilo globe

Napisal/-a Sonny Če maj 13, 2010 5:49 pm

pozdrav

par vprašanj,če kdo ve. Dobil sem domov sodbo in jo prevzel potem na pošti par dni kasneje.
Kdaj postane pravnomočna? Predvidevam, da takrat, ko sem jo na pošti prevzel in ne ko sem jo dobil (ali je kaj tretjega) ?
V sodbi piše globe je toliko in toliko in moram plačati v 30dne od pravnomočnosti. Kam, komu naj pa plačam? Nobenih položnic, noben transakcijskih računov, nobenih telefonskih števil. En drek vseskup glede pomoči z njihove strani. Piše, da mi tudi izpit za en mesec preneha, spet nič kdaj, do kdaj. Preneha mi pa izpit za B kategorijo, to pomeni, da se lahko z A še vozim ?
Ali imam še možnost za obročno odplačevanje ? Kam se to obrnem?

hvala za kakršnokoli pomoč.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr maj 19, 2010 5:22 pm

nihče nič ne ve :/ ?

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr maj 19, 2010 5:49 pm

Ko poteče pritožbeni rok. Če je pritožbeni rok 8 dnevni, to pomeni 8 dni za tem, ko se pošta dvigne, začenši štetje naslednji dan po dvigu, še ni ni pravnomočna. Sobote in nedelje prav tako štejejo, enako kot navadni dnevi.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Sr maj 19, 2010 5:57 pm

Izpit preneha veljati 30-ti dan od vročitve odločbe (sodbe); tako je bilo pri meni lani jeseni; mislim da je enako; sem pa dobil še obvestilo (o začasnem prenehanju veljavnosti v.d.).
za kategorijo A ne vem;
obročno plačevanje je seveda možno - napiši vlogo (ni treba komplicirat) in jo pošlji.

za dodatne info kliči organ, ki je izrekel sodbo (sigurno kje piše).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr maj 19, 2010 7:39 pm

če boš v roku 8 dni plačal je polovička, na obroke je celotni znesek. 7zaj pa si moraš sam preštudirat kaj je boljše.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: pravnomočnost in plačilo globe

Napisal/-a adis Sr maj 19, 2010 9:22 pm

Sonny je napisal/-a: Dobil sem domov sodbo in jo prevzel potem na pošti par dni kasneje.

ok, torej če boš dobro prebral "sodbo" oz. odločbo boš videl, da je nekje skrit TRR ter sklic na katerega lahko/boš nakazal sredstva.

če pa tega NI potem je tvoj prvi korak, da stopiš do matične banke ( enote, ki vodi tvoj TRR) in ti bodo oni podali informacije.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 19, 2010 9:43 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:če boš v roku 8 dni plačal je polovička, na obroke je celotni znesek. 7zaj pa si moraš sam preštudirat kaj je boljše.

Mogoče če dobiš sodbo.....jaz sem dobil sodbo in pa zraven kr položnico brez možnosti polovičke. Bilo je pa enako....pisal prekršek in opisana kazen ter tudi odvzem oz. prenehanje veljavnosti za VSA MOTORNA VOZILA za rok enega messca. Prav tako ni pisalo od kdaj do kdaj velja prepoved. No čez 14 dni sem pa dobil še eno sodbo oz. sporočilo v katerem je pisalo od kdaj do kdaj mi velja prepoved.....zgrožen sem ugotovil da prepoved velja že več kot en teden ampak nisem vedel....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr maj 19, 2010 9:49 pm

lisko je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:če boš v roku 8 dni plačal je polovička, na obroke je celotni znesek. 7zaj pa si moraš sam preštudirat kaj je boljše.

Mogoče če dobiš sodbo.....jaz sem dobil sodbo in pa zraven kr položnico brez možnosti polovičke. Bilo je pa enako....pisal prekršek in opisana kazen ter tudi odvzem oz. prenehanje veljavnosti za VSA MOTORNA VOZILA za rok enega messca. Prav tako ni pisalo od kdaj do kdaj velja prepoved. No čez 14 dni sem pa dobil še eno sodbo oz. sporočilo v katerem je pisalo od kdaj do kdaj mi velja prepoved.....zgrožen sem ugotovil da prepoved velja že več kot en teden ampak nisem vedel....

Ter istočasno vesel, da je teden dni že minil. :D

.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr maj 19, 2010 9:52 pm

Ne me hecati prosim, sedaj je že zdavnaj 8 dni mimo. Meni je bilo rečeno, da ni polovičke za kazni, kjer se izrečejo zraven tudi PIKE. Ker potem imam namesto 1000ev kazni le 500. To je zelo velika razlika in zelo dvomim, da je temu tako. Bi moralo kje pisati, če ne je to čisto nategovanje. Nikjer ni omenjeno kaj o polovički.

Glede tega kam nakazati in to bom pa očitno moral poklicati okrajno sodišče, ker nikjer nič ne piše, kot sem rekel. Pa upam, da se bo dalo prek telefona še za obročno, ker se mi res ne ljubi ubadati z vlogami.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Če maj 20, 2010 7:12 am

Sonny je napisal/-a:Ne me hecati prosim, sedaj je že zdavnaj 8 dni mimo. Meni je bilo rečeno, da ni polovičke za kazni, kjer se izrečejo zraven tudi PIKE. Ker potem imam namesto 1000ev kazni le 500. To je zelo velika razlika in zelo dvomim, da je temu tako. Bi moralo kje pisati, če ne je to čisto nategovanje. Nikjer ni omenjeno kaj o polovički.

Glede tega kam nakazati in to bom pa očitno moral poklicati okrajno sodišče, ker nikjer nič ne piše, kot sem rekel. Pa upam, da se bo dalo prek telefona še za obročno, ker se mi res ne ljubi ubadati z vlogami.

Če si bil pri sodniku za prekrške seveda ni polovičke.Glede na kazen predvidevam,da si se peljal več kot 30 km/h čez naselje (torej 1000€+9 pik).

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če maj 20, 2010 8:57 am

Mislim da pri takih prekrskih ki so za sodnika ni polovick. Lahko pa da se motim
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov