Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mazzi
Nov uporabnik

Renault Megane me ne gane več

Napisal/-a mazzi Po maj 24, 2010 11:10 pm

Kot prvo bi vas rad vse lepo pozdravil, ter se že vnaprej opravičujem če sem odprl temo v napačnem delu foruma...

Moj problem pa je sledeč...

V soboto 22.5 sem kupil avtomobil Renault Megane l.2007 s 83.000km za 6900€. Avto vse lepo in prav dokler se ne odpravim na Renaultov pooblaščen servis, če bi mi želeli zamenjat jezik na potovalnem računalniku ker mi piše v Francoščini. In ko sem ravno bil tam sem malce povprašal gospoda v sprejemu kaj pravijo njegovi kolegi o teh avtomobilih in sem ter tja nakar mi gospod reče za številko šasije in prometno dovoljenje ter povpraša po kilometrih in ko je videl v zgodovini da je bil nazadnje 19.5.2009 na uradnem servisu opravljen glavni pregled pri 161.000km!!! je bil še sam presenečen nad tem ter šel preverjat če se je kje zatipkal pri vnosu št. šasije.
(dne 21.8.2009 je bil prvič registreran v Sloveniji država prve registracije pa je Francija).)

Ali se da kaj narediti da se avto vrne nazaj pa zahtevati kupnino povrnjeno?
Doma imam papirje iz Renaulta o zgodovini avtomobila vse kdaj in na koliko km je bilo kaj delano še piše mi kateri material je biv vgrajen v avtomobil ter kupoprodajno pogodbo katero sva izpolnina s predhodno lastnico avtomobila na kateri je lepo razvidno da sem kupil avto s 83.000km.

Za vsak nasvet in pomoč bom bil zelo hvaležen kajti to je biv avto katerega sem sanjal malce več kot leto dni tako da je bilo razočaranje in občutek da so me zares dobro nategnili ogromno.
Če komu ni kaj jasno oz. mi zna svetovati vendar mu ni vse povsem razumljivo se lahko tudi dobimo na kavi. Sem iz LJ ter imam službo po terenu tako da se lahko zapeljem tudi kam vn iz LJ.

Lep Pozdrav,
t.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 24, 2010 11:27 pm

Ni avto kriv, da si se ti oz. so te Slika

Osebno bi šel do prejšnjega lastnika(prodajalca) ter se probal lepo zmenit, če pa ne bi šlo z lepega, potem bo pa treba druge "prijeme" uporabit...........mislim, pa da po tem izpisu iz uradnega servisa bi se moral še ne vem kak nategator malo zamislit_skratka, lahko uspeš avto vrnit in denar nazaj ....lahko se pa še zmeniš, da avto zadržiš, ampak naj ti da cca 2500 nazaj - in boš tiho....

PS da bi pa teh.knj. pogledal, se pa nisi spomnil, ali je tudi ta ponarejena oz. prirejena oz. se je na poti iz FR "izgubila"?

primi1
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napaka

Napisal/-a primi1 To maj 25, 2010 12:10 am

Ja se popolnoma strinjam, avto ni nič kriv in toliko kilometrov ni lahko skriti, če je bil narejen glavni servis poj je sigurno nalepka nekje okoli motorja ali pa ob vrati(ponavadi pozabijo nanjo). Brez knjižice sploh neumno kupit avto. Pa tudi če je knjiga pošteplana je treba dobr pogledat štempilke podpise in kje se je delal servise.
Pa če nima kartic nekje okoli motorja za menjavo olja,... se mora vedt da je nekej narobe. Drgač je najbolj take stvari preverit preden se denar preda... Drugače pa imaš 7dni po narejeni kup...pogodbi da si premisliš in vrneš avto,... če ne pa greš na sodišče, ampak po enem tednu od... je pa vse prepozno, lahko se greš kregat z preprodajalcem samo sreče tem ne boš dočakal.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To maj 25, 2010 6:36 am

sašo5 je napisal/-a:Ni avto kriv, da si se ti oz. so te Slika

Osebno bi šel do prejšnjega lastnika(prodajalca) ter se probal lepo zmenit, če pa ne bi šlo z lepega, potem bo pa treba druge "prijeme" uporabit...........mislim, pa da po tem izpisu iz uradnega servisa bi se moral še ne vem kak nategator malo zamislit_skratka, lahko uspeš avto vrnit in denar nazaj ....lahko se pa še zmeniš, da avto zadržiš, ampak naj ti da cca 2500 nazaj - in boš tiho....

PS da bi pa teh.knj. pogledal, se pa nisi spomnil, ali je tudi ta ponarejena oz. prirejena oz. se je na poti iz FR "izgubila"?

Točno tako naredi. Naj vrne denar, ali pa naj ti vrne del kupnine. S tistim potem absolutno naredi veliki servis.. in se vozi naprej.

Za naslednji avtomobil, pa malo več pameti v glavo. Če si v dvomih o nakupu naslednjega, pa povprašaj na forumu. Takšen avtomobil bi ti večina odsvetovala (vsaj jaz).. Če pogledaš že enostavno računico - kako lahko avtomobil z x kilometri stane enako (ali celo manj) kot primerljiv avtomobil v državi iz katere je uvožen? Kje so stroški prevoza, skladiščenja, morebitnega čiščenja in zaslužka trgovca? Trgovci pa ja ne uvažajo avtomobilov pod ceno, zato ker si jim ti fajn dec..

Upam da to ugodno rešiš, avtomobil kot sam pa ni nič kriv.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To maj 25, 2010 8:38 am

Glede na to da imaš dokaze o neujemanju kilometrov sem prepričam da imaš vse možnosti da ti prodajalec vrne denar.
Samo jaz bi ga vseeno prijavil. Jih je že preveč pa nihče še ni pošteno plačal zaradi goljufij ki jih počnejo !

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To maj 25, 2010 9:36 am

Prijavi ga in vrni avto nazaj za svojo kupnino in kakšne dodatne stroške. Če se boš sedaj sprijaznil boš pa potem ti pri naslednji prodaji obtožen "natega" saj bo tisti tudi lahko preveril kilometre preko servisa, tako boš na koncu izpadel baraba ti.

Kar lepo po pravni poti uredi vse skupaj.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama To maj 25, 2010 11:52 am

Po moje se moraš s prodajalcem "dogovoriti". Kako in kaj veš sam najbolje. Problem imaš v tem trenutku ti, ker veš, da ima avto vsaj 161 kkm. In če ga prodaš moraš to tudi povedati. V nasprotnem primeru je zadeva za pred sodišče (s tabo v vlogi prevaranta).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 25, 2010 12:59 pm

Povej še, od koga si avto kupil, da se bomo ostali takih izogibali.

In naslov teme lahko spremeniš, saj avto za tvoje težave ni popolnoma nič kriv, naslov pa daje obraten vtis.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To maj 25, 2010 1:07 pm

Denarja ne bos dobil nazaj, ceprav imas "dokaze", da te je nategnil. Kupoprodajna pogodba je bila-mogoce celo narejena na drugi firmi....tudi on se s tem na nek nacin zavaruje.
Moznost pa imas, da mu zagrozis, da bos skeniral podatke, ko si jih kupil in stanje, cez en teden-ko je bilo vse ugotovljeno. Povej, da bos dal v zurnal,....in take fore :lol: Oni bojo prec za.
S prodajalcem pa ne bos drugace veliko dosegel....ceprav imas dolocene dokaze.
Zadnjič spremenil FLINK, dne To maj 25, 2010 1:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
:)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To maj 25, 2010 1:09 pm

Poklič ga, povej mu da kaj si zvedel na uradnem servisu, da ti naj da denar nazaj ali pa ga moš prijavil, dokaze pa itak maš vse

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To maj 25, 2010 1:20 pm

Če pa to kar ima on ni dovolj dobro za dokazovanje prevrtenih kilometrov, potem pa res nevem kaj še rabi, flink ?

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To maj 25, 2010 1:25 pm

Prodajalec se mu bo samo nasmehnil...verjemi. Se posebej, ce sta naredila kupoprodajno pogodbo pri drugi hisi-oziroma pri nekomu drugemu, ki ima prepis vozil. To je videno, kupljeno. 3/4 avtov ima prevrtene kilometre-in folk pogrunta kasneje...in z temi papirji se nihce ni nic naredil...! Oni ze vejo fore-nazalost...! Resil bos edino s tem, da ga bos oblatil, prijavil podobno...ceprou so tudi danes ti prodajalci maherji...!
Ti dam samo primer: prodajalec vrabljenih vozil in 90% le teh ima krepko prevrtene kilomerte iz Nm-cikave---pozna zakonodajo in pravne poti od vecine drzavljanov-ker je to njegov poklic :) pa se potem pejt.... :lol: :lol: zaostno, a resnicno.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To maj 25, 2010 1:45 pm

jaz mam tud megana pa sem z zanimanjem odprl kaj ma ta za problema z avtom, pa vidim da je samo naiven kupec

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To maj 25, 2010 3:04 pm

Gre za kaznivo dejanje goljufije, PRIJAVIT ASAP na policijo in it do odvetnika. Zadeva je "slam dunk" tako, da ti verjetno tudi ne bodo jamrali v naprej s kakimi stroški.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To maj 25, 2010 3:08 pm

a rabljenim uvoženim avtomobilom se vrti kilometre nazaj? ne se hecat, nism vedu...a zato je razlog da renojem crkujejo turbine in nevem kaj še pr 80k km in je reno potem za falus in j**c in...hmmm zanimivo

sarkazem OFF

to se pa dogaja zato, ker je težko dat kupcem dobrih 500 evrov več in kupit slovensko vozilo, ampak če se na samem štatru špara, prčakujte da boste kmal skp pršli v končni računici.

mislm, da pa res nimaš kej nrdit v tem primeru, da ma FLINK prov ;)

in ne, avto ni nč kriv, krivi ste kupci sami
Slika

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To maj 25, 2010 3:31 pm

Že že, da je avtor malo naivno kupoval avto, da bi ga lahko dal pregledat na AMZS, se prepricat v dolocenih zadevah in podobno, ampak vseeno, to je nategovanje oz. goljufija! To je enak kokr, da bi jz su kupt poli salamo, notr pa bi bla ena žblj in bi mi prodajalka rekla "videno/kupljeno", kar pa ni res. Kljub temu, da se na avtomobilu, da dost preverit, je vseeno to goljufija pa ne glede v kateri AH ali kleti je bila narejena pogodba/prepis.
There is no time...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To maj 25, 2010 3:36 pm

ta avto ma torej okol 180kkm verjetno ali celo več....o tem da ne vem kako ti logika dopušča kupiti ak avto ne bom, samo pejt do odvetnika, sprot se oglas na kako PP, pol so tu še razne inšpekcije, probi se pa še s prodajalcem zmenit da ti vrne denar ali vsaj del kupnine...pa števec zavrti naprej :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

mte
Nov uporabnik

Napisal/-a mte To maj 25, 2010 4:07 pm

Če si kupil od pravne osebe (tudi če je bilo vozilo v komisijski prodaji), velja zakon o varstvu potrošnikov in lahko komot uveljavljaš stvarno napako in s tem zahtevaš vračilo kupnine (delno ali celtno z vračilom vozila). Malo si preberi zakon, v vsakem primeru bodi dosleden s papirji in v primeru komplikacij pokliči Tržni inšpektorat.

Če pa si kupil od fizične osebe, se je pa prodajalec lahko zavaroval s klavzulo videno-kupljeno (BTW, če kupiš avto od pravne osebe je ta klavzula neveljavna!), tako da ti ostane bolj ali manj dolga sodna pot zaradi goljufije, če prodajalca ne ustrašiš dovolj že na začetku.
lp

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To maj 25, 2010 5:15 pm

primi1 je napisal/-a:... Drugače pa imaš 7dni po narejeni kup...pogodbi da si premisliš in vrneš avto,...

Aja, kje pa to piše????očitno v pogodbi :)

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To maj 25, 2010 5:51 pm

mte je napisal/-a:Če si kupil od pravne osebe (tudi če je bilo vozilo v komisijski prodaji), velja zakon o varstvu potrošnikov in lahko komot uveljavljaš stvarno napako in s tem zahtevaš vračilo kupnine (delno ali celtno z vračilom vozila). Malo si preberi zakon, v vsakem primeru bodi dosleden s papirji in v primeru komplikacij pokliči Tržni inšpektorat.

Če pa si kupil od fizične osebe, se je pa prodajalec lahko zavaroval s klavzulo videno-kupljeno (BTW, če kupiš avto od pravne osebe je ta klavzula neveljavna!), tako da ti ostane bolj ali manj dolga sodna pot zaradi goljufije, če prodajalca ne ustrašiš dovolj že na začetku.
lp

Kot sem dejal: verjetno je prodajalec uveljavil primerno kupoprodajno pogodbo. Tako naredijo tudi firme (preprodajalci)...grejo kupoprodajno pogodbo narediti drugam...ne na firmo. In mi prakticno ne mores kei veliko...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost