Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

C2 VTS
Nov uporabnik

Ekonomska totalka

Napisal/-a C2 VTS To maj 25, 2010 9:06 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!

Zanima me samo par stvari glede ekonomske totalke...

Avto mi je zavarovalnica ocenila na ekonomsko totalko. Kaj to pomeni?
Da dobim 50% od vredsnosti avta, če le ta ne bi bil razbit?
Kdo določa koliko je avto vreden in katere so postavke ki določajo njegovo vrednost ?

Lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To maj 25, 2010 9:14 pm

Ekonomska totalka je izmišljotina zavarovalnice, s katero se izogne celotni povrnitvi škode. Zakon je jasen - spraviti stvar v stanje pred poškodbo tako. Zavarovalnici se to ne splača, zato si je umislila ekonomsko totalko. ko je vrednost vozila manjša od škode. 5000 EUR za popravilo 500 EUR vrednega punteje?! Pa si ja normalen, pravi. j*** ga, škoda je škoda, zavaruje se odgovornost škodo, ne pa za vrednost (pre)ostanka vozila.

To torej pomeni, da da zavarovalnica manj, kot znaša škoda oz. da ta kratko malo nategne, ko ti omeni ekonomsko totalko.

Če imaš čas, voljo in denar, pejdi do odvetnika, ne do onih j**c ala zavarovanje, odškodnina d.o.o. in upali tožbo.

BTW v eni drugi zadevi mi je uspelo spraviti zavarovalnico na kolena in je plačala turbino, ki se je zapekla, ker je nenadoma odteklo olje iz karterja zaradi prebitega kamna. Stališče zavarovalnice - ni mogoče!! Živel kasko!
Zadnjič spremenil uros11, dne To maj 25, 2010 9:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 25, 2010 9:14 pm

ce me spomin ne moti,se ceni po eurotaxu.pac ker mode,kok km prevozenih,ker letnik,paket opreme.
pa mislm da dobis 60% vrednosti vozila,pa vozilo ti ostane
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To maj 25, 2010 9:15 pm

Če je škode nad cca 60% vrednosti nepoškodovanega vozila, gre za ekonomsko totalko.
Od skupne vrednosti pa nato odštejejo vrednost dobrih delov, torej razbitine, ki ti ostanejo
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Ekonomska totalka

Napisal/-a MacTron To maj 25, 2010 9:17 pm

• skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS To maj 25, 2010 9:30 pm

Vsakič zvem nekaj novega, najprej nisem hotel podati konkretnih številk, ampak ker sumim, da me bodo nategnili do konca, vas prosim če mi lahko poveste kaj vi mislite o tem:

- Tržna vrednost avta: 5000 e
- Predračun na uradnem servisu :2800 e
-Rekli so mi da je to pač ekonomska totalka
-Namignili so mi( neuradno), da lahko realno pričakujem povrnitev do max 1800e

Kje je potem tu računica?
To je svetovni nateg...
Kaj naj storim?
Prosim za nasvete, ker sem z živci že čisto na koncu

Hvala in lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 25, 2010 9:35 pm

pritoz se na to.
punca je mela nesreco z svojmu avtm k je vredn 500 eur.ni bla kriva za nesreco.so rekl da je ekonomska totakla,pa je njen fotr su na zavarovalnco pa "lepo razlozu" da hoce met avto tak k je bil pred nesreco in poj je tko blo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To maj 25, 2010 9:58 pm

ja pozabli so ti omenit, da ti izplačajo totalko in avto (razbit) obdržiš.
ena varjatna je tudi, da se malo pogovoriš glede izplačila in ga daj kakmu privatniku popravljat, ki ti popravi za manj kot na uradnem servisu (pa malo pogledaš še za rabljene dele po internetu), pa ti še mogoče kak evro ostane v žepu.

no čeprav avto v vrednosti 5000€ (kar za mene ni mali denar) bi jaz se pritožil in zahteval, da se poplača strošek popravila in ne ekonomske totalke.
zarad tistih 300€, ki sega čez polovico vrednosti avte, se pa tut zavarovalnica ne bo sesula...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To maj 25, 2010 11:05 pm

jest sm za clia letnik 1993 dobil 1800€ za ekonomsko totalko. Sem pa priložil vse račune in prikaz stroškov za vzdrževanje vozila. :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To maj 25, 2010 11:27 pm

C2 VTS je napisal/-a:Vsakič zvem nekaj novega, najprej nisem hotel podati konkretnih številk, ampak ker sumim, da me bodo nategnili do konca, vas prosim če mi lahko poveste kaj vi mislite o tem:

- Tržna vrednost avta: 5000 e
- Predračun na uradnem servisu :2800 e
-Rekli so mi da je to pač ekonomska totalka
-Namignili so mi( neuradno), da lahko realno pričakujem povrnitev do max 1800e

Kje je potem tu računica?
To je svetovni nateg...
Kaj naj storim?
Prosim za nasvete, ker sem z živci že čisto na koncu

Hvala in lp

povej jim da boš vozilo popravljal, pa naj plačajo popravilo..

drugače pa zavarovalnice samo nekaj mutijo, baje pomaga samo odvetnik..

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr maj 26, 2010 7:39 am

kolesar je napisal/-a:povej jim da boš vozilo popravljal, pa naj plačajo popravilo..
drugače pa zavarovalnice samo nekaj mutijo, baje pomaga samo odvetnik..

Ali res pomaga ali je to samo rekla-kazala?
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jan 25, 2012 12:00 pm

Zdravo,

evo, pa se je zgodilo... prejšnjo sredo me je spregledal voznik tovornjaka in kjub mojemu umikanju sva se počila. Krivec je izključno on, kar je tudi priznal. Policije sicer ni bilo, sem pa vse poslikal in poslal na njegovo zavarovalnico, tudi šef podjetja me je klical in mi zagotovil da ne bodo delali problemov, da je krivda res vsa na njihovi strani.
Problem je sledeč: Avto je vreden nekje med 4000 in 4500 evri, na servisu so ocenili strošek popravila v bližini 3000 ojrov, kar pomeni da je avto ekonomska totalka... po vsej verjetnosti. Kot sem bral je tu možno izplačilo do 70% vrednosti avtomobila... kar se mi zdi malo malo. Avto imam polno kasko zavarovan, in kar me zanima je to, če lahko še z svoje police kaj iztržim?
Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po feb 06, 2012 1:57 pm

kaj ti zgoraj premalo piše? sej znate brati, al ne?

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Sr feb 22, 2012 10:03 am

Po novem v primeru da nisi kriv gre lahko popravilo tudi do tržne vrednosti avtomobila...samo malo je treba stisnit zavarovalnico

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr feb 22, 2012 10:26 am

Mislim da ZM izplača 75% vrednosti.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr feb 22, 2012 10:39 am

Jaz še nikoli v življenju nisem imel kaska, ampak vrednost, ki bi jo dal za kasko naložim na varčevalni račun, ki je tam za primer nesreče. Zdaj imam na tem računu že krepko preko vrednosti, ki bi jo dobil, če bi mi zavarovalnica določila ekononsko totalko. Tako da, dokler nimam nesreče, za katero bi bil jaz kriv, vsak mesec dobivam obresti in živim sproščeno, vedoč, da me nesreča ne bo ekonomsko pokopala. Če pa se mi zgodi nesreča, pa bom kupil nov avto iz tega istega sklada, dobesedno iz denarja, ki bi ga sicer zmetal zavarovalnici v zameno za tisto skopušno izplačilo ekonomske totalke, ki mi nikakor ne bi zagotovila novega avta. Ker pa ni vse zlato, kar se sveti, je ta sistem dober samo, če nisi karnaprej udeležen v nesrečah, sploh prvih nekaj let ne. Lahko bi rekel, da sem sam sebi ena mini zavarovalnica, ki na svoja pleča pleča prevzemam tako riziko kot profit.
Slika

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Sr feb 22, 2012 1:35 pm

fare je napisal/-a:Mislim da ZM izplača 75% vrednosti.

Ravno pri zavarovalnici maribor se je možno zmenit za poplačilo škode do vrednosti avteja v primeru da nisi ti kriv, ampak res samo v primeru da nisi ti kriv
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov