Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Olimpicus
Nov uporabnik

Avto na lizing

Napisal/-a Olimpicus So jun 05, 2010 3:28 pm

Pozdravljeni,

ker se zanimam za nakup novega vozila me zanima ali se komukaj sanja kolikšen je lahko mesečni obrok oz.višina odobrenega lizinga na neko plačo.Preko summit lizinga sem si računal na mojo plačo in piše 15000 eurov z 22% pologom.....je to res al pol k prideš ke je čist drugač?

Nimam nobene predstave za koliko denarja si lahko iščem avto....nekje na lizing hišah pa zahtevajo najprej predračun avta in potem odobritev....kako če pa nevem za koliko denarja naj si avto iščem.

Prosm za kej informacij ker z lizingom nisem še imel opravka...

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm So jun 05, 2010 3:30 pm

Ne komplicirajo kaj preveč, če daš dovolj pologa:)

Olimpicus
Nov uporabnik

Napisal/-a Olimpicus So jun 05, 2010 3:32 pm

normalno da ne....to mi je jasno....če bi imel dovolj pologa bi avto keširal.....avto ki me zanima je vreden nekje 12000 eurov in pologa mora biti 2800 mislim da....in tu je vprašanje odobritve....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So jun 05, 2010 3:36 pm

Že samo razmišljanje si zastavil narobe. Kupuješ avto, ne veš kaj bi imel (ali pa nisi povedal). Preko informativnega izračuna pa si izračunal da lahko kupiš avtomobil do 15.000 EUR. Torej, boš ves dohodek ki ga lahko usmeril v financiranje vozila. Kaj pa "malenkosti" kot npr registracija, zavarovanje, vzdrževanje in ostali ki se naberejo tekom leta?

Na tvojem mestu bi tole vzel kot nek okvir, se odpravil v avtohiše in izbral kaj si želim, potem pa ti naj pripravijo poizvedbo na podlagi tvojih podatkov (plačilna lista, in ostalo kar zahtevajo) pa boš točno vedel kje si. Ko sem sam kupoval avtomobil, so mi v vseh avtohišah brezplačno ponujali to poizvedbo kot preverbo preden vplačam avans - čeprav lizinga sploh nisem želel.

Vseeno pa naj bo prvi odstavek mojega posta vodilo. Kupiti avtomobil je še najlažje, precej več znesejo stroški vzdrževanja, registracije, goriva, zavarovanja in ostalega kar se čez leto nabere. Ne pozabi da vozlio na lizing ni tvoje in je potrebno plačati za vsa leta najema še polni kasko, ki ni ravno poceni šport, razen če imaš veliko bonifikacijo.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Olimpicus
Nov uporabnik

Napisal/-a Olimpicus So jun 05, 2010 3:45 pm

Hvala za lep odgovor....daleč od tega da bi si kupil avto za max.možen lizing na mojo plačo....zavedam se da je nov avto potrebno servisirati pri pooblaščenem serviserju na 15000 km oz. eno leto da je treba imeti polni kasko in registracijo vsako leto kar nanese slabih 1000 morda na leto če se ne motim....in potem še gorivo in vzdrževanje....point je samo v tem da bi rad le dobil informacijo koliko se lahko stegnem....ali si lahko gledam corso za 8000 al ceed-a za 11000 ali škodo za 15000...seveda z minimalnim pologom ki recimo pri szummitu znaša 22%.....

Hvala za opozorila in nasvete....seveda si bom vzel čas in dobro pretuhtal vsako potezo ki jo bom storil....spraševal pa sem samo če kdo ima izkušnje koliko lizinga se da kej dobit na neko določeno plačo....recimo na 600 eurov tok pa tok lizinga....na 700 eurov tok pa tok na 800 tok....

Ker za kredit vem da je znesek ki ti mora ostat od plače cca.560 eurov.....pri lizingu je malo drugače če se ne motim

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jun 05, 2010 3:56 pm

Olimpicus je napisal/-a:Hvala za lep odgovor....daleč od tega da bi si kupil avto za max.možen lizing na mojo plačo....zavedam se da je nov avto potrebno servisirati pri pooblaščenem serviserju na 15000 km oz. eno leto da je treba imeti polni kasko in registracijo vsako leto kar nanese slabih 1000 morda na leto če se ne motim....in potem še gorivo in vzdrževanje....point je samo v tem da bi rad le dobil informacijo koliko se lahko stegnem....ali si lahko gledam corso za 8000 al ceed-a za 11000 ali škodo za 15000...seveda z minimalnim pologom ki recimo pri szummitu znaša 22%.....

Hvala za opozorila in nasvete....seveda si bom vzel čas in dobro pretuhtal vsako potezo ki jo bom storil....spraševal pa sem samo če kdo ima izkušnje koliko lizinga se da kej dobit na neko določeno plačo....recimo na 600 eurov tok pa tok lizinga....na 700 eurov tok pa tok na 800 tok....

Ker za kredit vem da je znesek ki ti mora ostat od plače cca.560 eurov.....pri lizingu je malo drugače če se ne motim

Pri leasingu je podobno. Sem bil priča zadnjič ko je znanec kupoval. Namesto kredita je vzel leasing, ker mu kredit pač ni šel skozi. Mesečno sicer dobiva dovolj denarja, ampak niso "evidentirani" kot neto plača.

Bistvo je, da ti -> ko ti trga oz ko plačaš obrok za leasing, ostane nekje cca 560 EUR "za preživetje". Razlika med kreditom in leasingom je v tem, da se pri leasingu nekako štejejo vsi prihodki, ki jih dobiš na svoj račun (torej tudi razna nadomestila, povračila stroškov prevoza..), pri kreditu pa se šteje samo neto plača. Torej, nižjo plačo, ko imaš, na dalj časa moraš vzeti leasing in večji polog moraš dati (da je obrok "primeren").

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So jun 05, 2010 3:59 pm

Olimpicus je napisal/-a:Hvala za lep odgovor....daleč od tega da bi si kupil avto za max.možen lizing na mojo plačo....zavedam se da je nov avto potrebno servisirati pri pooblaščenem serviserju na 15000 km oz. eno leto da je treba imeti polni kasko in registracijo vsako leto kar nanese slabih 1000 morda na leto če se ne motim....in potem še gorivo in vzdrževanje....point je samo v tem da bi rad le dobil informacijo koliko se lahko stegnem....ali si lahko gledam corso za 8000 al ceed-a za 11000 ali škodo za 15000...seveda z minimalnim pologom ki recimo pri szummitu znaša 22%.....

Drži, lizing ima malo manj pogojev glede ostanka dohodka, se pa ta svoboda kompenzira v viššjih stroških financiranja (beri stroških odobritve in obrestih). Drugače glede točnega izračuna pa kot sem ti svetoval. Izberi avto ki si ga želiš in naj ti avtohiša naredi brezplačno poizvedbo v hišnem lizingodajalcu (itaq ga imajo že vsi dilerji) pa boš točno vedel kje si. Danes ko je velik del "ugodnosti" pri nakupu pogojen z lizingom bodo to naredili z veseljem in lahkoto. Nekaj za polog pa boš moral imeti, čeprav se tudi tu da skleniti kakšen manjši kompromis.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jun 05, 2010 4:05 pm

Aja pa še nekaj.. Nekateri nudijo nakup vozila (na leasing) brez pologa oz z 10% pologom (Renault mislim da je imel 0%, Hyundai 10%, itd..). Mal pojdi naokoli in se pozanimaj, verjetno pa so ti leasingi v končni fazi manj ugodni, seveda je tudi obrok višji.

Olimpicus
Nov uporabnik

Napisal/-a Olimpicus Ne jun 06, 2010 12:44 pm

kolk pa pride recimo registracija in polni kasko za nov avto nekje ranga 12000-13000 eurov.....mašina 1.4 ali 1.6 pa nekje 70 kw......

Hellyeah
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a Hellyeah Ne jun 06, 2010 12:46 pm

brez veze na lising jemat avto.
moje mnenje 8)

Lp
Življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto!!!
Drive The Change.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jun 06, 2010 1:11 pm

sej drugace kako naj normalen clovek dandanes kupi nov avto, kot pa z lizingom al pa kreditom? al pa sparat 8 let in si ga pol kupit... tko da kaj ces brez lizinga?

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Ne jun 06, 2010 1:13 pm

ni treba šparat 8 let :lol:

Hellyeah
Novinec

Napisal/-a Hellyeah Ne jun 06, 2010 1:16 pm

valle-leon je napisal/-a:ni treba šparat 8 let :lol:

pa enkrat ne plačaš... ker pri financah se nikoli ne ve...
pa gredo kola bye-bye :lol: :lol: :lol:
lizing ne hvala!!!
se rajš z staro kanto vozim :lol: :lol:
Drive The Change.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne jun 06, 2010 1:16 pm

mislis da ne? aaa ne vem jaz

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Ne jun 06, 2010 1:19 pm

saj pravim, meni tudi lizing ne diši, niti kredit...
Edino reg+kasko na obroke :lol:

Hellyeah
Novinec

Napisal/-a Hellyeah Ne jun 06, 2010 1:22 pm

valle-leon je napisal/-a:saj pravim, meni tudi lizing ne diši, niti kredit...
Edino reg+kasko na obroke :lol:

jst pa za nasleden avto bom kredit vzel :?
ga še nisem nikoli :lol:
za RS-a tud kredit :lol: :lol:
Drive The Change.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne jun 06, 2010 1:28 pm

prej si lih kontra govoru... tvoji posti nimajo smisla.
in tko bom reku, ce si dovolj resen da vzames lizing, pol upajmo da si tudi dovolj resen za ga odplacevat. kr ce ne je res brezveze, da ti pol avto vzamejo. :roll:

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne jun 06, 2010 1:29 pm

mislim, da se splača, seveda potem ko že veš kater avto boš kupil, preveriti razne avto hiše in potem primerjati lizinge, ki pa nudijo eno stvar več kot kredit, do 60 % popusta za kasko in osnovno zavarovanje, kar je recimo zame pomenilo veliko saj bi kredit veliko več preplačal kot sem lizing, sploh ker so obresti padale zaradi recesije, tako da se mi je prav splačalo...glede višine kaska je načeloma povsod enako , pride do nekih majhnih odstopanj saj se računa glede na vrednost avta...mislim da je kasko okrog 1000 eur za 15000 eur vreden avto, lahko se motim....se ja pa zgodilo že , da si pri prvem letu lizniga bil deležen gratis kaska in zavarovanja za avto...tisti, ki si pa lahko kupite denar s kešom ...prvič odvisno kakšen avto, drugič odvisno od prihodka in predvsem od same socialne varnosti, s katero mislim: stanovanje, hiša, oz. življenje pri starših in na njihov račun, se pravi kakšne stroške življenje imate..

lp,.a
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Hellyeah
Novinec

Napisal/-a Hellyeah Ne jun 06, 2010 1:33 pm

_furby_ je napisal/-a:prej si lih kontra govoru... tvoji posti nimajo smisla.
in tko bom reku, ce si dovolj resen da vzames lizing, pol upajmo da si tudi dovolj resen za ga odplacevat. kr ce ne je res brezveze, da ti pol avto vzamejo. :roll:

men ni problem kredit vzet. mam dost veliko plačo :lol: :lol: :lol:
ko bom menjal avto ga bom vzel. kredit in ne lizinga!!!
Drive The Change.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jun 06, 2010 3:14 pm

Jao. Seveda je leasing manj varen in dražji, ampak banka tudi ni vesela če ne vračaš obrokov oz če ti nimajo od česa trgati, ane? Zadnjič je znanec, kot sem omenil, kupil avtomobil na leasing. Z nakupom se ni "preseraval", avtomobil je nujno rabil, ker je prejšnji praktično crknil in za njega ni dobil nič, ni pa mu bilo do kupovanja spet nekih starih rabljenih avtomobilov, ki se mu lahko čez teden pokvari.
K sreči je za relativno nizko vsoto (cca 10.000 EUR) uspel dobiti točno ta avtomobil, ki si ga je želel odkar je prišel na trg. Želel je novega, ker se je bal kakih okvar pri rabljenem avtomobilu + verjetno ga bo vozil (kot prejšnjega) kakih 8-10 let. Hotel ga je kupiti na kredit, pa mu je zmanjkalo le nekih 20-30 EUR. Problem pa je bil v tem, ker vsi prihodki niso prikazani pod "neto plačo" (ki tudi roko na srce ni ravno prevelika), ampak posebej - t.j. še cca 180 EUR če se ne motim. Torej je imel še vsaj 150 EUR "lufta", ampak pač ni šlo.. In kaj potem? Vzel je na leasing, plačuje položnice in je vesel, da ima nov avtomobil in nima skrbi z izrednimi popravili.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov