Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

cilax
Nov uporabnik

Mini nesreča v "rikvercu"

Napisal/-a cilax So jun 12, 2010 11:51 am

Hi!

Primer: Včeraj sem pri kolegu šel vzvratno in se zabil v njegov vodnjak. Se zgodi!Razbilo mi je zadnjo luč in kar lepo "podrapalo" odbijač (plastika). Imam delni kasko z opcijo parkirišče, svetlobna telesa, itd.

Vprašanje: Kaj mi je naredit? Naj se odpeljem nekam na parkirišče in pokličem policijo, da mi je nekdo ruknil avto ... mi naredijo zapisnik ter potem na zavarovalnico (Triglav). Ali je bolje, da grem kar takoj na zavarovalnico in uveljavim kasko? Zdaj ne vem, če bodo ti potem kaj komplicirali ali ne.

Avto je star 3 mesece. Hja, ga je trebalo krstiti.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So jun 12, 2010 12:05 pm

Sicer ne razumem terminov kot sta - podrapalo in pa trebalo, lahko pa probas najprej uveljavljati parkirisce, pa ce ti tisto ne bo slo imas se kar kasko.

Samo kolikor vem bos dobil pri naslednji registraciji +15% na kasko ker si ga uveljavil + verjetno imas narejeno tako da pokrijes 1% odbitne fransize (1% cene novega vozila gre iz tvojega zepa za popravilo, ostalo da zavarovalnica)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
dhajse
Nov uporabnik

Napisal/-a dhajse So jun 12, 2010 12:14 pm

Off:

podrapati -am in -ljem dov. (a) opraskati, odrgniti:
podrapal ga je po obrazu; do krvi si je podrapal koleno // popraskati,
podrgniti: pes je podrapal s kremplji

podrapan -a -o
-------------------------------------------------------------------------------------------
trebati -am nedov. (e e) potrebovati: dekle ne treba dote;
za to ne trebamo ničesar / brezoseb. trebalo je delavcev potrebni so bili
delavci

• otroka je trebalo previti je bilo treba

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So jun 12, 2010 12:36 pm

Cenilci niso po "župi" priplavali, in če obstaja sum da poškodbe niso skladne z dotikom drugega vozila (kakšnegakoli motornega) bo zadeva gladko zavrnjena. Odvisno od zavarovalnice ampak načeloma na parkirišče ni odbitne in ni izgube bonusa. Če pa uveljavljaš splošni kasko, pa kot omenjeno, odbitna franšiza in izguba bonusa... Seveda če nimaš odkupa prve škode.

Edit: tipkarska napaka
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

cilax
Nov uporabnik

Napisal/-a cilax So jun 12, 2010 7:17 pm

Parkirišče bo kar zaleglo ... upam, da mi bodo kolegi pri "plavih" in na zavarovalnici šli na roko vsaj malo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jun 12, 2010 7:29 pm

mislim da boš porihtal :) avto postavi na parking, pokliči plave da naredijo zapisnik in idi potem direkt na zavarovalnico.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a So jun 12, 2010 8:33 pm

jst na slovenici nisem potreboval policijskega zapisnika. če pa že ti ni treba klicat policiste, enostavno se zglasiš na postaji in rečeš da nucaš zapisnik za zavarovalnico in poveš na katerem parkirišču se ti je zgodilo ter da si opazil šele ko si prišel domov.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jun 12, 2010 10:37 pm

Brez policije. Na zavarovalnico pelji in uveljavi parkirišče. Reci, da si šele doma opazil.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jun 13, 2010 12:01 am

sam sem vedno poklical policaje in potem šel na zavarovalnico. kolega je imel ful probleme pri triglavu, ker ni blo zapisnika. mu celo niso hotli priznat, kljub temu da ima parking zavarovan.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne jun 13, 2010 8:08 am

tudi na triglavu ni potrebe po policiji
pa še glede na to da boš goljufal, ti bo avto pregledoval le en cenilec- drugače pa še policaj

p.s. tega se ne dela :)

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Ne jun 13, 2010 9:39 am

Ena možnost je da greš direkt na servis se dogovoriš kdaj boš avto popravljal in to je to. Oni pa pokličejo cenilca, ki potem stvari ureja. Vsaj tako jst delam!
Ne boš imel odbite franšize, ker boš uveljavljal na parkirišče.

ma kakšna policija... :roll: jao...

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Ne jun 13, 2010 11:47 am

Temu se pravi namerna goljufija.... :roll:
A se ti splača za jurja ?!?!
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po jun 14, 2010 1:25 pm

Odsvetujem direkten obisk cenilnega mesta, ker sm meu js isto nezgodo kokr ti, in mi je model kr neki biu tm pametn hotu sm ga na pičko nabit kao da me bojo tožl pa nevem kaj. Pol sm pa v avtohišo pelu, kjer majo pogodbo z zavarovalnico in so mi use oni zrihtal (cenitev, popravilo, drkarijo z zavarovalnico...), tko da tut teb priporočam isto, sicer se pa prej pozanimi kater servis ma pogodobo s tvojo zav.

LP

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jun 14, 2010 1:29 pm

Suljo20 je napisal/-a:Odsvetujem direkten obisk cenilnega mesta, ker sm meu js isto nezgodo kokr ti, in mi je model kr neki biu tm pametn hotu sm ga na pičko nabit kao da me bojo tožl pa nevem kaj. Pol sm pa v avtohišo pelu, kjer majo pogodbo z zavarovalnico in so mi use oni zrihtal (cenitev, popravilo, drkarijo z zavarovalnico...), tko da tut teb priporočam isto, sicer se pa prej pozanimi kater servis ma pogodobo s tvojo zav.

LP

x2
imam podobne izkušnje (ne s takšnim uveljavljanjem) ampak s tem načinom. Najboljše kr na servis oz AH pa naj se oni s tem ubadajo...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost